M

Yüzbaşı
26 Ağustos 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
19 üye
Görüntülenme (?)
123 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
5 yıl
İMEİ NUMARANIZI ÇALDIRMAYIN.
Samsung Note 3 n9005 telefonumu satmak için ilan verdiğim 2-3 kişiden bizzat evimin oldugu sokaga kadar gelip telefonu test eden kişiler, en son imei numarasını kendi telefonlarına yazıp kontrol edip kayıtlı oldugunu gördükden sonra bahaneler uydurup, yarın geliriz diyerek gittiler. Toplamda 3 kişi telefon için gelip imei numaramı BTK üzerinden kontrol etti.

Sonuç: Bunların içinden bir haysiyetsiz, bir hırsız telefonumun imei numarasını daha sonra kendi telefonununa yazdırmış. Yaklaşık 20 gün önce telefonu sattıgım istanbuldaki bir arkadaş telefon kargodan eline ulaşınca imei numasını kontrol ettiğinde bu durum ortaya çıktı. Hemen arkadaşın parasını geri yolladım. Oda sagolsun telefonumu kargoya verip geri yolladı.

Lütfen kesin anlaşma yapmadan ve kendi telefonunuzun dışında hiç bir kişinin telefonuyla sattıgınız telefonun/telefonların imei numarasını kontrol ettirmeyin. Aksi halde benim yaşadıgım duruma düşersiniz.

Başka bir arkadaşımız daha aynı sıkıntıyı yaşamasın diye burdan paylaşmayı uygun gördüm. LÜTFEN DİKKATLİ OLUN.
M
10 yıl
Cevap: Üyelik yılına güvenen bu konuya gelir [ 2014 ler gelmesin ]
Katılım zamanı: 26 Ağustos 2003
M
17 yıl
P4-3.2. LGA İŞLEMCİ 4.360 MHZ OLDU. BU SONUCA GÖRE BU İŞLEMCİ NASILDIR?
Bendede p4-3.2. LGA 775 işlemci var.yazıları okuyunca anakartın biosundan işlemcinin orjinal kendi fanıyla bir o.c. denemeside ben yapmaya karar verdim. sadece bir iki deneme yaptım.o.c. la işlemci ve anakart kullanmayı sevmediğim için testten sonra normal degerleriyle kullanmaya devam ettim tabiki.
Buyrun test sonuçlarımı. (p4-3.2. o.c.la 4.360 oldu). Kullandıgım malzemelere gelince.
p4-3.2 cpu+2x1 gb ddr2 667 kingston+asus P5LD2 Aanakart+400w wantec power supply.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


bu sonuçlar nasıldır? Bu işlemci iyi o.c. olan bir işlemcimidir? yoksa bir işe yaramazmı?
Düşüncelerinizi ayrıntılı olarak belirtirseniz çok sevinirim.
saygılarımla.
M
18 yıl
AMD 3000+ VENİCE CPU ların fiatı çok fena düştü.Haberiniz olsun.
SIFIR AMD 3000+ VENİCE BOX CPU lar 127$/129$+kdv fiatına düştü.
Durduk yerde 2. el kullanılmış 3000+ cpulara daha fazla vermeyin.
herkesin haberi olsun istedim.
Buyrun linkleri:

http://www.esabilgisayar.com.tr/default.asp?git=9&urun=16923

http://www.teknobilonline.com/asp/show_stock.asp?product=amd03
M
19 yıl
PİYASADA KİNGSTON DDRRAMLERİN FASONLARIMI VAR ACABA?
Arkadaşlar şu anda PİYASADA SATILAN KİNGSTON DDRRAMler de benim dikkatimi çeken bir husus var. piyasada satılan KİNGSTON DDR400RAMlerin üzerinde KİNGSTONın stikırı/amblemi yok.sanki oem ramlermiş gibi.halbuki ben kendimdeki ramlere baktım.hepsinde orjinal KİNGSTON amblemi mevcut.Sanki fason üretilmiş bir kısım ramler ülkemize sokulmuşda Kingston diye satılıyor gibi bir izlenim oluştu bende.Belki yanılıyorum fakat bana öyle geldi.PCGOLD taki Kingston ramlerin resimlerinede baktım.onlardada KİNGSTONIN orjinal amblemi/stikırı yoktu.Gerçekten çok garip.Sanırım bu ürünler piyasaya sürüldüğü için fiatlarda epeyçe düşdü.Ve ayrıcawww.gigatek.com.tr adresinde KİNGSTON DDR400 RAMler ÖMÜRBOYU GARANTİLİ olarak satılırkenwww.gold.com.tr adresinde sadece 2 yıl garantili olarak satıldıgı yazılmış.Bu sizlerede garip gelmiyormu?Bence ortada bir şeyler dönüyor fakat tam olarak çözebilmiş degilim dogrusu
saygılarımla.
iştewww.gigatek.com.tr adresindeki ramin resmi.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
M
19 yıl
CELERON D 2.66 GHZ 3.50 GHZ OLDU.NE DERSİNİZ SONUÇ İYİMİDİR?
Merhaba Arkadaşlar.Bir arkadaşımızın yurt dışından getirtmiş oldugu D serisi Celeron 2.66 ghz işlemciyi bir-iki ay kadar önce ondan satın aldım.İşlemci 533 mhz fsb ve 256 kb L2 Cache özelliklerine sahip.Yaptıgım ilk iş google ve yahoya girerek işlemcinin kodunu yazıp o.c. kapasitesini ögrenmek oldu.Gördüğüm sonuçlar dogrusu beni çok sevindirdi.Bu işlemciyi 3.6 ve 3.9 olarak sorunsuz bir şekilde o.c. edebilen bir çok kişinin yazılarını görünce benimde ümidim iyicene arttı.Overclok yapmayı çok sevmesemde bir denemeye yapmaya karar verdim.Anakart olarak ASUS P4P800-X 865PE Çipli bir anakart aldım.yani imzamda yer alan sistemle o.c. işine başladım. Anakartın biosundan önce %5 o.c. tercihini yaptım.sorunsuz açıldı.Sonra %10 tercihini yaptım.yine sorunsuz açıldı.Bunun üzerine önce %20 ve daha sonrada %30 o.c. şıklarını tercih ettim.sorunsuz olarak açıldı.Makina düne kadar yani 03.04.2005 tarihine kadar sorunsuz olarak bu şekilde çalışdı.Benim evdeki iki çocukda bu halde akşama kadar bilgisayarda oyun oynuyorlardı.Hiç bir kilitlenme yada resetlenme olayı ile karşılaşmadım.Vede hava sogutma ile bu dereceleri yapıyor.Hatta üstüne üstlük rahat durmadım ve süper pi 1M testi yaptım.sonuçda hiç fena değil dogrusu. süper pi sonucum: 42 saniyedir..
http://forum.donanimhaber.com/m_1421242/mpage_18//tm.htm#2476876
Bu linkte resimleride mevcuttur.ss alınmış halde tabiki.Şu anda evde olmadıgım için resimlerini yüklüyemedim.Akşam eve gidince resimlerinide bu sayfaya yüklerim artık.Dün acaba ben bu işlemcinin hızını daha iyi artırabilirmiyim diyerek işlemcinin fsb sini önce 160 fsb,sonra 167 fsb,170 fsb derken 175 fsb ye yükselttim.Sorunsuz olarak 175 fsb de 3.50 ghz olarak çalışmaya başladı..
fsb sini 180 'e çıkardıgımda ise ekran açılmadı.Bu sistemde ben 2x256 mb twinmos çipli twinmos dualkit ddr400 cl2,5 ram kullanıyordum.Evdede bir kenarda duran 1 adet 512 mb ddr400 cl2,5 twinmos ve 2 adetde 512 mb cl3 kingston vardı.Ram yetersiz diyerek twinmosları söküp Kingstonları taktım.180 fsb de ekran hiç açılmadı.175 fsb-170 fsb derken işlemciyi ancak normal ayarlarına getirebildiğimde sistem açıldı.
Ben dünden beri çocuklarımla birlikte evde kullandıgım ve her türlü oyunun rahatça oynandıgı,restart olayının,kilitlenmenin yaşanmadıgı 2.66@3.50 ghz lik bu işlemci için ne dersiniz diye merak ettiğimden bu topiği açtım.Görüşlerinizi,düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim.
M
19 yıl
yanlışlık oldu.sildim.
silindi.
M
19 yıl
FAN AGIR DİYE İŞLEMCİ ÇALIŞMAZMI?
Geçen gün istanbuldan bir arkadaşımızdan amd 2500+ (çarpanı kırık ve mükemmel bir kodu var) cpu ve epox 8da+ anakart satın aldım.elimde bir tane daha epox 8da+ anakart ve epox 8rda3+ anakart daha vardı.Malzemeleri önce epox 8rda+ anakartla kasaya taktım.işlemciyi v.s. her şeyi taktım.işlemcinin üzerinede evde daha önceden almış oldugum coolermasterın silent serisinden kaliteli bir fan taktım.
kasanın power düğmesine basıyorum.5-10 saniye fan dönüyor.sonra elektrik kesiliyor.bir kaç kez denedikden sonra belki anakarta problem olabilir diye kasadan söküp boşta denedim.gene aynı şey oluyor.
Diğer epox 8rda+ anakartla denedim aynı şey oldu.En son satın almış oldugum epox 8rda3+ satalı anakartın üzerinde denedim hep aynı şey oluyor.5-10 saniye elektrik geliyor sonra kesiliyor.
Geçmişde bir tarihde izmirden aldıgım bir anakart ve fan olayı aklıma geldi.ondada böyle olmuşdu.yine böyle kaliteli bir fan takmışdım.işlemci bir türlü çalışmamışdı.izmirden satan arkadaşı anakart çalışmıyor olabilirmi? biz bir türlü çalıştıramadık dediğimde fan agır geliyordur.ondan açmıyordur.Birde benim sizze verdiğim hafif fanla deneyin demişdi.Arkadaşdan satın aldıgım fanı takınca sistem sorunsuz çalışmışdı.Bu olay aklıma gelince kaliteli cooler master fanı söküp AMD nin stok fanını taktım.sorunsuz çalışdı.Acaba bendeki coolermaster fanmı bozuldu diyerek bir arkadaşımdan fan devir ayarlı başka bir coolermaster fan alıp geldim.denedim.ondada 5-10 saniye sonra elektrik kesildi.
şimdi sorum şu.
1-Fanın agır olmasının işlemciyi çalıştırmaması sizce manlıklımı?
2-Bu olayın başka bir çözümünü bilen varmı?
M
20 yıl
Ti4600 Takınca pc çalışmıyor.Sebebi ne olabilir?
Geçenlerde aldıgım fakat bu gün elime ulaşan VisionTek Tİ 4600 2.8 samsung ramli ekran kartımı p4-2.6c800 cpu,Gigabyte GA-1000MK Anakart,
256x3:768 mb ddr400 ram,80 gb sata hdd,v.s. den oluşan sistemime taktım.makinam çalışmadı.kartı söküp dügmeye basınca bilgisayarım çalışıyor.Kartı takınca anakartta vga slotunun yakınında bir yerde bir çip ışgı yanıyor.Kartı çıkarınca yada fx 5200 takınca bu ışık yanmıyor.Bu ekran kartını öbür odamdaki p3-1300 celeron tualitin sisteme götürüp takıncada sorunsuz olarak çalışıyor.
Bu problemin sebebi nedir? Acaba anakartın 4x destegi yokda (kitapçıgında 4x vga destegi var yazıyor),bu nedenlemi bilgisayarım çalışmıyor? Yani bu ekran kartını taktıgımda makianın eliktriği kesiliyor.Makina çalışmıyor.Evet ne yapmam lazım?çözüm nedir?
tavsiyelerinizi ,yardımlarınızı bekliyorum.
saygılarımla.
M
20 yıl
Duron 1600 Nasıl L2 Mod Yapılır?
Arkadaşlar elimde duron 1600 var.DURON 1600 İşlemciyi Hiç voltaj arttırmadan sadece anakartın biosundan fsbsini ayarlıyarak stabil olarak 2000+ olarak çalışıyor.zaten cpu'yu satın aldıgım ÖZTİN kardeşimizde 2000+ olarak çalıştırıyordu.Müthiş o.c. olan bir işlemci.Duron 1600'ün kodu :DHD1600LV1C-MIUGA0335RPMW. YANİ 2003 YILI 35.HAFTA ÜRETİMİDİR.. Ben bu işlemciye L2 Mod yapmak istiyorum.
bu konuda yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.