P

Teğmen
05 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
11 yıl
okan bayülgen yarışma
P
15 yıl
19 mayıs ATATÜRK\u0027ü anma gençlik ve spor bayramınız kutlu olsun
P
16 yıl
Özel harekat dönüyor
Özel harekat dönüyor
Genelkurmay 11 yıl sonra yeniden çağırdı

Terör olaylarının artması üzerine, çözüm arayışına giren Genelkurmay çareyi özel timde buldu. 11 yıl sonra özel tim polisi tekrar Doğu'da görev yapacak.

Genelkurmay'ın isteği üzerine 7 bin özel tim polisi Güneydoğu'nun önemli noktalarında askerin emrinde görev yapacak. 1997 yılında Doğu ve Güneydoğu bölgesinden Genelkurmay'ın isteğiyle çekilen özel timler tekrar geri dönüyor. Hakkari'de bulunan Aktütün Karakolu'na yapılan silahlı saldırıda 17 askerin şehit edilmesinin ardından çözüm arayışına giren Genelkurmay Başkanlığı, çareyi özel harekat polislerinde buldu.

11 YIL SONRA YENİDEN

Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı'nın talebi üzerine Güneydoğu'ya rekor seviyede özel harekat polisi gönderme kararı aldı. İlk grup, Ankara Gölbaşında bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndan bugün yola çıkacak. Bu yılın sonuna kadar 7 bin özel tim polisi Hakkari, Şırnak, Van, Mardin, Tunceli, Bingöl ve Siirt ile ilçelerinde görevlendirilecek. Özel tim polisleri, ikinci bir emre kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kalacaklar. Polislerin çetelerle kirli ilişkilerinin ortaya çıkmasının ardından Susurluk skandalının da patlak vermesiyle Genelkurmay Başkanlığı özel timleri istememişti. Böylece 1997'de çekilen özel tim, 11 yıl aradan sonra yine Genelkurmay'ın isteğiyle tekrar dönmüş olacak.

Özel harekat polisi

Soğukkanlı, disiplinli, atıcılıkta ve eğitimde üstün başarılı olan polisler en az 3 ay süreyle özel harekat eğitimine tabi tutuluyor. Her türlü silahlarla atış eğitimleri, keskin nişancılık, silah kullanma teknikleri, arazi ve dağcılık, kapalı alanlarda (bina, uçak, tren, otobüs) rehine kurtarma, spor ve yakın savunma konularında eğitim alıyorlar.

Giriş çıkışları denetleyecek

Kritik bölgelerde görev yapacak olan uzman polisler, askerlerle birlikte kırsal alanda operasyon yapacak. Polisler, operasyonu yöneten askeri personelin emrine girecek. Terör olaylarına da müdahale edecek olan özel tim polisleri, il ve ilçelerde 24 saat görev yaparak araç ve kişilerin üst aramasını üstlenecek. Başta yarı otomatik olmak üzere birçok özel silahla donatılacak olan polislerin, yakın dövüş ile bomba imha konusunda uzmanlıkları bulunuyor.
vatan gazetesi
P
16 yıl
Diyarbakır\u0027daki saldırının failleri yakalandı
Diyarbakır'daki saldırının failleri yakalandı

Diyarbakır'da dün polis servis aracına düzenlenen saldırının faillerinin yakalandığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır’da polis servis aracına yönelik saldırının faillerinin bulunması için çalışmaların "çok boyutlu ve hassas bir şekilde" devam ettiğini bildirdi. Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile Diyarbakır’dan dönüşünde Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Saldırıyla ilgili olarak elde bilgi ve veriler olduğunu, henüz konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını kaydeden Atalay, "Şu anda olayın aydınlatılması için çalışmalarımız çok boyutlu ve hassas şekilde devam ediyor" dedi. Atalay,
olayın failleri yakalanana kadar çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

Beşir Atalay, "Saldırının yurt dışı bağlantısı var mı?" şeklindeki soruya "Olayın aydınlatılmasıyla ilgili şu an da konuşmuyorum. Çalışmaların titiz yürümesi gerekiyor. Ama sonuca ulaşacağız. O umut içerisindeyiz" yanıtını verdi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.