I

Binbaşı
21 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
120 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
3 yıl
Kredi Kartı Faiz Hesabı?
Arkadaşlar selamlar. Ben şu kredi faiz hesaplarını bir türlü anlamıyorum. Bana hesabı bir anlatır mısınız?

7bin tl lik alışveriş yaptım diyelim. Ben ilk ay bunun 2 binini ödedim 5 bini kaldı. Buna 1.89 alışveriş faizi uygulanacak. Bu faiz oranı direk 5000*%1,89 dan 94,5tl mi oluyor? Bir daha ki ay 5094.5tl. Sonra 2 bin daha ödedim 3094.5tl. Buna da 3094.5*%1.89= 58.48tl faiz geliyor. Sonra ki ay 2 daha ödedim vbvb şeklinde oluyor değil mi?
I
3 yıl
Xiaomi Mi10 256gb 7,997 TL (MediaMarkt)
Media Markt büyük indirim yapmış. Telefonumda google dan bildirim geldi. İlk defa böyle bir bildirim gönderdi google. Bende anlamlandıramadım.

Normalde 10bin tl civarında dolanıyordu bu telefon.


Link: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_x%C4%B1aom%C4%B1-mi-10-256gb-ak%C4%B1ll%C4%B1-telefon-twilight-gri-eu-1209390.html

Distribütör Garantili


Bu da epeyde fiyat karşılaştırması: https://www.epey.com/akilli-telefonlar/xiaomi-mi-10.html
I
3 yıl
n11-Fibabank Alışveriş kredisi ile telefon almak?
Selamlar arkadaşlar,

N11 in Fibabank alışveriş kredisi ile 6200tl ye Samsung Galaxy S20 almayı planlıyorum. Ürüne hiç yorum yapılmaması ve sonuçta kredi ile alım yapıldığı için şüpheye düştüm.
Daha önce bu yol ile faizsiz cep telefonu satın alan oldu mu aramızda? Yorumlarını ve deneyimi okumak isterim.
I
4 yıl
Ayakkabı iade koşulları?
Trendyoldan bir adidas marka ayakkabıyı güvenilir sağlam bir satıcıdan aldım. Dün geldi denedim ve gayet iyi ayağıma olduğunu düşündüm. O yüzden bugün giyip işe gittim. Ama tüm gün ızdırap oldu ayakkabı bana. Hem arkası vurdu hem de sıktı. Ayakkabı da sorun olduğunu düşünmüyorum ancak bu kadar rahatsız olacağını da hiç düşünmemiştim.

Ayakkabının tabanında ki adidas yazısında silinme olmuş. Onun haricinde tabanı kirlendi. Toz bile yok üzerinde. Ürünü iade etme şansım var mıdır?

Ha bir de masa başı çalışıyorum. Yani ayakkabı ile uzun süre ayakta bile durmadan tabanında ki adidas yazısı nasıl silindi anlamadım.
I
4 yıl
EBAY ile Letonyadan gözlük satın almak?
Arkadaşlar merhaba. Babamın gözlük çerçevesi kırıldı ve camı çok pahalı oldu için aynı çerçeveyi almak istiyoruz. Türkiye de aynı modelden bulamadım. İnternetten araştırdığımda sadece Ebay da Letonyalı bir satıcıda 2. elini bulabildim. Ödeme seçeneklerine baktığımda sadece PayPal ile ödeme seçeneği açık.

Daha önce ebay üzerinden doğrudan Türkiyeye gönderim yaptırtmış mıydınız? Gümrük işleri ve ödeme kısmı nasıl oluyor?
I
4 yıl
Amerika(NY Manhattan) Dil Okulu Tecrübeleriniz?
Merhaba arkadaşlar,

Kısmetse 2020 ağustos-eylül civarında New york Manhattan 5. cadde de bulunan St Giles dil okulunda dil eğitimi almak için Amerikaya gideceğim.

Fiyatlar konusunda bir çok araştırma yaptım ancak kalacak yer ve çalışma konusunda hala kafamda bişeyleri netleştiremedim.

1-Şimdi New yorkta Bronx, Kings, New York(Manhattan), Queens ve Richmond var. Manhattanda okuyan birisi için bu yerlerden hangisinde kalmak en uygun ve mantıklısı olur?

2-Dil okulu süresince çalışmam gerekiyor. Bunun için hangi alanlar illegal çalışma konusunda öğrencilerin en çok tercih ettiği oluyor?

3-Diyelim ki ben kurs başlamadan önce gitmek istiyorum. Vizeyi aldıktan sonra en erken(kurs başlangıcından) kaç hafta öncesinde Amerikaya giriş yapabiliyorum?

Teşekkürler şimdiden.
I
6 yıl
ÇOK ÇOK ACİL KAYIP OLAN CIHAZI SILMEK?
Kayıp olan telefonu google ın telefonumu bul özelliği ile sildim ama bu işlem gerçekten işe yarıyor mu ve telefonu gerçekten fabrika ayarlarına sıfırlıyor mu?

Konunun başlığının ve yerinin yanlış olduğunu biliyorum ancak çok önemli ve acil olduğu için buraya açtım. Vevap gelene kadar silinmezse konum çok sevinirim
I
6 yıl
ÇOK ÇOK ACİL KAYIP OLAN CIHAZI SILMEK?
Kayıp olan telefonu google ın telefonunu bul özelliği ile sildim ama bu işlem gerçekten işe yarıyor mu ve telefonu gerçekten fabrika ayarlarına sınırlıyor mu?

Bu tarz bir başlığın kurallara uygun olmadığını biliyorum ama gerçekten hayat memat meselesiydi konu cevaplanana kadar silmezseniz çok sevinirim
I
7 yıl
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik - MERAK ETTİĞİNİZ HER ŞEY!
Merhaba arkadaşlar ben Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda okulumuzun en büyük öğrenci kulübü olan ve fakültemizin her bölümünden üyesi bulunan IEEE Mühendislik Kulübünün Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü ULUSLU.

Bu sene Kocaeli Üniversitesi Mühendislik fakültesini tercih etmek isteyen arkadaşlarımız için bir çalışma başlattık. Ben ve arkadaşlarım hem sizlerin fakültemizin her bölümü ile ilgili sorularını yanıtlamak hemde bölümlerimizi tanıtmak amacıyla bu konuyu açıyorum. Dilerseniz aşağıda da verdiğim linklerden herhangi biri ile bizlere ulaşarak sorularınızı sorabilir ve bölümler hakkında bilgiler alabilirsiniz.


INSTAGRAM
FACEBOOK



KOCAELİ ÜNVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE EĞİTİM NASILDIR?


Kocaeli Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesinin bir koluyken 1992 yılında ayrılmıştır.Mühendislik Fakülteside okulun önemli fakültelerinden, hatta diğer teknik üniversitelerle kıyaslanabilecek seviyede uygulamalı eğitim vermektedir. Dersler sadece teorik olarak anlatılmaz aynı zamanda pratiğine önem verilir. Geniş laboratuvar ve çalışma ortamı sağlanmaktadır. Kocaeli Üniversiteyi bünyesinde tıp fakültesi bulundurduğu için Teknik Üniversite olmamıştır. Bunun yanı sıra Kocaelinin konumu ve İstanbula yakınlığı daha az tercih edilmesine yol açmış ve sıralamaların gerilemesine sebep olmuştur. Mühendislik Fakültesi Umuttepede ki ana kampüste yer almaktadır. Kampüs çevresinde bir çok yurt imkanı vardır. Aynı zamanda Kocaelinin bir sanayi şehri olması ve şehirde yaklaşık 70e yakın firma bulunmasın mühendis adaylarını sektöre daha yakın olmasını ve staj için daha fazla olanak bulmasını sağlamakta. Yine sektöre yakın olmak için öğrencilerin kendilerini geliştirip sosyalleşebileceği bir çok kulüp bulunmakta. Güzel yanlarının yanı sıra yok mu derdiniz derseniz, okulumuzda çan sistemi yerine Bologna sistemi uygulanmakta ve geçme notu 65 :) Birde Umuttepenin kendine has bir iklimi vardır ki tarifi ve tahmini mümkünsüz:) Sizlerin de ilgilendiği mühendislik dalıyla ilgili bir sorunuz varsa dm yoluyla bizlere ulaşabilir, gönderinin altına yorum atabilirsiniz! #kocaeliuniversitesi @#muhendislik @#muhendisadaylari




ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

Elektronik ve Haberleşme Mühendisleri Ne iş yapar ?
Bu mühendislik dallarının amacı ve alanı kuvetli (elektrik) ve zayıf (elektronik) akımlarla çalışan sistemlerin yapımı, geliştirilmesi ile ilgili eğitim ve araştırma yapmaktadır. Elektronik ve Haberleşme Mühendisi, telgraf-telefon haberleşmesinden, uyud optik haberleşmesine, enerji üretiminden bilgisayarla bilgi üretimine, ev aletlerinden tıp aletleri üretimine kadarn yayılan çok geniş bir alanda kullanılan her tür mikroeletronik eleman, elektronik devre düzen ve sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimi ile ilgili işleri planlar ve yürütülmesini sağlar.
Yani eğitimin amacı ; Elektronik haberleşme mühendisliği programının amacı, telgraf, telefon haberleşmesinden uydu haberleşmesine, ev aletlerinden elektronik tıp cihazları üretimine kadar yayılan çok geniş bir alanda uygulanan her türlü sistemlerin tasarlanıp geliştirmesi konusunda eğitim yapmaktır.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI;
Elektronik ve haberleşme mühendisleri; endüstrinin ve teknolojinin gelişerek yaygınlaşmış olduğu (elektronik, internet ve kablolu TV gibi alt yapının bulunduğu) yerlerde, özellikle büyükşehirlerde başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi, ulusal ve çok uluslu şirketlerde, radyo-TV yayın, internet hizmeti ile ilgili kuruluşlarda, bilişim teknoloji şirketlerinde, sağlık sektörüne hizmet veren mühendislik kuruluşlarında, gerek araştırma geliştirme gerekse üretim ve pazarlama birimlerinde rahatlıkla iş bulabilmektedirler.
Çalışma alanları oldukça geniştir. Kamu ve özel sektör işyerlerinde, eğitimden savunmaya, bankacılıktan ulaşıma, müzikten imalata, eğlenceden sağlık sektörüne kadar her alanda iş bulma olanağına sahiptirler. Aynı zamanda bu sektörlerde yönetici olarak da görev alabilirler.
Yurt dışında çalışma imkanları da mevcuttur.
Teknik bilgi ve donanımlarını yaratıcılıkları ve girişimcilikleriyle birleştirerek işlerini kurma şansları da vardır.
Teknolojinin giderek artan bir hızla hayatımıza girmiş olması bu konuda birçok yeni alanın doğmasına da neden olmaktadır. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mesleğinin, gelecekte aranan meslekler arasında, en üst sıralarda yer alması beklenmektedir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Elektronik haberleşme mühendisliğini programını bitirenler “Elektronik Haberleşme Mühendisi” Unvanı almaya hak kazanırlar. Elektronik haberleşme mühendisleri telgraf, telefon, vb. haberleşme sistemlerini tasarlar, kurar, çalıştırır ve geliştirirler.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNİN BÖLÜM İÇİN SUNDUĞU İMKANLAR NELERDİR?
Bölümümüz için Ölçme Devre/Elektronik,Gömülü Sistemler ve Haberleşme olmak üzere 3 tane eğitim laboratuvarı bulunmaktadır.5 tane Ortak Araştırma Laboratuvarı ve yine bunlar haricinde 6 tane Özel Konulu Araştırma Laboratuvarımız vardır. Yani okulumuzda uygulama ve çalışma imkanı çok geniş.
Yine bölümde 2 prof,10 doç.dr,6 yr.doç.dr ve 6 araştırma görevli görev yapmaktadır.
DERS TANITIM VE İÇERİKLERİNE BAKMAK İÇİN :http://ehm.kocaeli.edu.tr/web/DersicerikleriA.php
AYRICA BÖLÜMÜN SAYFASI :http://ehm.kocaeli.edu.tr/web/index.php




KİMYA MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?
Maddelerin kimyasal değişmelerini, tepkilerini belirleyen koşulları inceleyerek, kimyasal madde üretecek tesislerin kurulmasında, tasarlanmasında yön veren kişilerden oluşur. Kimya mühendisliğinin görevleri arasında;
1.İstenilen kimyasal maddenin üretilmesi için ekonomik olarak işletmenin kurulması için gerekli çalışmaları yapar.
2.Üretim aşamasında maddelerin karışımı ile ilgili reçeteler hazırlar, denetler, bileşimin oranlarını ve zamanlamasını ayarlar.
3.Tesislerin kuruluşlarını ve gerekli olan araç ve gereçleri denetler.
4.Kimya sanayindeki gelişmeleri takip eder. Araştırma ve geliştirme çalışmalarını yapar.
Çalışmaları için iyi bir laboratuvar ve cihazlarına, analiz cihazlarına ve kontrol sistemlerine ihtiyaçları vardır. Kimya mühendislerinin çok sabırlı ve bilimsel meraklı olmaları gerekir. En önemlisi de kimyasal maddelere karşı alerjileri olmamalıdır.
4 Yıllık lisans eğitimleri vardır.

LİSANS EĞİTİM İÇERİĞİ ŞU ŞEKİLDEDİR;
•Birinci senesinde; matematik, teknik resim, genel kimya, fizik ve sayısal bilgisayar programla öğretilir.
•İkinci senesinde; yüksek matematik, analitik kimya, kimya mühendisliği temel prensipleri, fizikokimya ve laboratuvarı, malzeme bilgisi, organik kimya, mühendislik mekaniğinin esasları ve termodinamiği öğretilir.
•Üçüncü senesinde; kimya mühendisliği termodinamiği, organik kimya, ısı aktarımı, kütle aktarımı, kimyasal reaksiyon, aletli Analiz ve laboratuvar, endüstriyel kimya öğretilir.
•Dördüncü senesinde; inorganik ve organik teknoloji, reaktör ve kimya mühendisliği tasarımı, kütle aktarımı, proses kontrol ve lisans araştırma projesi eğitimi verilir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI :
Kimya mühendisleri, çalışmalarını genellikle laboratuar ortamında yürütürler. Zaman zaman kimyasal üretim yapılan tesislerde görevlerini gerçekleştirirler. Proje mühendisi olarak görev yapanlar mühendislik bürolarında, işletme mühendisi olarak görev yapanlar doğrudan işletme alanında çalışmalarını yürütürler. Laboratuarlarda çalışma ortamı kokulu, sakin, sıcak ve temizdir. Tesislerdeki kontrol aşamasında ortam gürültülü, tozlu ve kokuludur. Kimya mühendisleri çalışırlarken laboratuar teknisyenleri, kimyagerler, biyokimyacılar, üretimle ilgili yöneticiler ve diğer çalışanlarla etkileşim halindedirler.E-

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Kimya mühendislerinin çalışma alanları çok geniştir. Endüstriyel tesisler, laboratuarlar, özel ve kamu proje büroları, ithalat ihracat büroları petrokimya, temel kimyasallar, şeker, otomotiv, gıda, çimento ve refrakter, seramik, ilaç, tekstil, boya, cam, metal, gübre, elektrik, lastik, denizcilik, savunma sanayii ve sağlık alanlarında, tasarım, işletme ve destek hizmetler veren birimlerde çalışabileceklerinden; işyerinin faaliyet alanına göre yaptıkları işler de şekillenmektedir.
Kimya mühendisleri ve kimya yüksek mühendisleri kimyasal veya fiziksel süreçlerin proje ve tasarımının yapılmasında, bu süreçlerin uygulanacağı sınai tesis ve ısı buhar santrali, arıtım tesisi gibi yardımcı tesisler ile her türlü yapıda katı, sıvı, gaz yakıtlar ile ilgili enerji, dönüşüm, dağıtım, taşıma ve depolama ile ilgili tesisatın fizibilite raporlarının hazırlanması, projelendirilmesi, kurulması ve işletilmesinde görev alabilirler.
Kimyasal üretim süreçlerini içeren her türlü işletmenin araştırma, geliştirme ve kalite kontrol birimlerinde görev yapabilir ve bu birimlerin sorumlu müdürlüğünü yürütebilirler. Kimyasal madde işleyen imalathane ve fabrika kurabilirler, sorumlu müdürlüklerini yüklenebilirler. Her türlü mesleki danışmanlık, temsilcilik ve ticaret yapabilirler.
koumuh2017girisliler

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNDE KİMYA MÜHENDİSLİK BÖLÜM YÖNERGESİ ;
Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde eğitim vermektedir.
Bölümün 353 lisans ve 30 lisans üstü öğrencisi bulunmaktadır. Akademik kadro 3 profesör, 6 doçent, 3 yardımcı doçent ve 10 araştırma görevlisinden oluşmaktadır.
Lisans öğrenimi 4 yıl (hazırlık hariç) sürelidir. Lisans öğrencileri Kimya Mühendisi diploması alabilmek için en az 240 kredilik alınacak ders yüküne ek olarak, bölümün onayladığı alanlarda 2. ve 3. yılların sonundaki yaz aylarında olmak üzere en az 30 işgünü süreli endüstriyel staj yapmalıdırlar. Lisans düzeyindeki derslerin %70'i Türkçe, %30'u İngilizce olarak verilmektedir. İngilizce dil düzeyi yetersiz olanlar bir yıl İngilizce hazırlık okuduktan sonra 1. sınıfa kayıt yaptırabilmektedirler.
Lisansüstü programının kuralları ve düzenlemeleri Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından belirlenmiştir.
AYRICA BÖLÜM SAYFASI İÇİN :http://kimya.kocaeli.edu.tr/




ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 4 Ekim 1993 tarihinde 30 öğrenci ile öğretime başlayan bölüm bugün lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim olanağı sağlamaktadır.
Bölümün temel amacı her geçen gün daha da karmaşıklaşmakta olan çevre problemlerinin çözümünde liderlik rolü üstlenecek mühendisler yetiştirmektir. Bölüm mezunlarının, aldıkları eğitim sonucunda, çevresel sistemlerin çalışma prensiplerini kavramış, arıtma ve kontrol sistemleri tasarlayabilen, insan ve çevre sağlığının sürdürülebilirliğini sağlamak için her aşamada (çözümleme, planlama, araştırma, strateji geliştirme, vb.) çalışabilen, problem çözme ve analitik düşünme yeteneği gelişmiş, sorumluluk ve ahlak sahibi bireyler olmaları sağlanmaktadır. Lisans/lisansüstü eğitime ve lisansüstü araştırmaya ayrılmış her biri farklı bir çevre mühendisliği alanında araştırma yapabilecek altyapı ile donatılmış 7 laboratuvar mevcuttur. Mezunlar hava kirliliği kontrolü, tehlikeli atık yönetimi, katı atık yönetimi, toksik maddelerin kontrolü, su temini, atık su yönetimi, yağmur suyu yönetimi, halk sağlığı, işçi sağlığı ve iş güvenliği, radyasyon koruması ve enerji alanlarında kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilmektedirler. Hocalarımızın birçoğu eğitimini Kocaeli Üniversitesi bünyesinde tamamlamıştır.
Bölümde Erasmus ve Farabi değişim programları bulunmaktadır.
Hazırlık eğitimi ise zorunludur. Mezuniyet için ise 240 AKTS’yi tamamlamak ve başarılı olmak gerekmektedir.
Bölüm lab. Listesi için;http://cevre.kocaeli.edu.tr/lisans/laboratuvarlar.php
Bölüm ders listesi için:http://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/Bologna/Genel/DersListesi.cfm?Dilid=D163CEC5CA65B0A659024C322610974E




OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

Ülkemizde ihracat ürünleri arasında otomotiv sektörünün payının hızla artması sonucu bu sektör, endüstrinin liderlerinden biri haline gelmiştir. Türkiye’yi geleceğin otomotiv üretim merkezi olarak görmekte olan otomotiv üreticileri, bu alandaki yatırımlarını her geçen gün artırmaktadırlar. Buna bağlı olarak, ülkemizdeki otomotiv yan sanayi de hızlı bir gelişme kaydetmektedir. Mevcut üretimle birlikte, birçok otomotiv firmasının ülkemizde bu alana yatırım yapması ve Ar-Ge Merkezi kurması sektördeki mühendis istihdamını da artırmaktadır.

Ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan bu sektörün ihtiyaç duyduğu mühendisler genel olarak; makine, elektrik, elektronik, bilgisayar, mekatronik mühendisliği gibi lisans programları mezunlarından karşılanmaktadır. Üniversitelerde otomotiv konularına yönelik mühendislik programlarının açılması, tasarım ve teknoloji üretme konusunda eğitilmiş araştırmacı mühendislerin sektöre kazandırılması açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle, son yıllarda dünyada ve ülkemizde doğrudan bu sektörde görev alabilecek mühendis, yönetici ve teknik elemanların yetiştirilmesi için üniversitelerde Otomotiv Mühendisliği Bölümleri açılmaktadır.

Bu bağlamda, bölümümüz endüstrinin ve ticari kurumların ihtiyaç duyabileceği otomotiv ürünlerinin tasarım, analiz, üretim ve imalatını bir süreç içinde gerçekleştirme kabiliyetine sahip uygulama ağırlıklı mühendisleri yetiştirmeyi amaçlar. Otomotiv Mühendisi; alanı ile ilgili, proje hazırlama-uygulama, ürün geliştirme, test ve analiz, servis-bakım, kalite kontrol ve imalattan sorumlu yöneticilik gibi işlerde görev alabilir.

Kocaeli; konumu itibarı ile Toyota, Hyundai, Honda ve Ford gibi birçok otomotiv sanayi kuruluşunu ve bunlara iş yapan yan sanayi kuruluşlarını sınırları içerisinde bulundurmaktadır. Bu nedenle, öğrencilerimiz kaliteli bir "Staj" ve "İşyeri Eğitimi" ile mezun olduktan sonra ilgili endüstri kuruluşlarında iş bulmak gibi önemli bir avantaja sahip olabileceklerdir.

Otomotiv Mühendisliği Bölümü mezunları gerekli önkoşulları sağlayarak lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) eğitim alabilirler. Lisansüstü çalışmalarını tamamlayanlar otomotivle ilgili ileri teknolojik ürünler geliştiren firmalarda, bu konuda eğitim ve araştırma yapan üniversitelerde iş imkânları bulabileceklerdir.

Bölümümüzde 4 adet sınıf, 13 adet laboratuar bulunmaktadır. Bölümümüz derslikleri etkin ve donanım açısından yeterlidir. Bununla birlikte, öğretim üyelerimizin koordinatörlüğünde yürütülen ve sonuçlanan Avrupa Birliği (AB), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Kocaeli Üniversitesi destekli birçok proje ile laboratuarlarımız donanımsal açıdan güçlü hale getirilmiştir. Laboratuarlarımızın donanımsal açıdan yeterli olması uygulama derslerini eksiksiz ve problemsiz bir şekilde tamamlamaya yardımcı olmaktadır.
BÖLÜM SİTESİ İÇİN:http://otomotiv.kocaeli.edu.tr/




ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği mezunları için, Kocaeli bölgesinde bulunan enerji üretimi yapan tesislerde çok geniş istihdam olanakları bulunmaktadır. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünden mezun olan uygulama yetenekleri gelişmiş Mühendisler, enerji üretimi, iletimi, dağıtımı ve kullanılması alanlarında tasarımcı ya da uygulayıcı olarak çok geniş iş alanları bulacaklardır.
Enerjinin üretiminden tüketimine, planlanmasın ve yönetimi; enerji konusunda yeni kaynaklar ve üretim yöntemleri üzerine çalışma; enerji kayıplarının en aza indirilmesi, sürdürülebilirlik, enerji alanındaki bilim ve teknolojideki gelişmelerin uygulamaları gibi konularda tüm şirketlerde Enerji Mühendisleri görev alabilecektir. Ayrıca günümüzde çok önem kazanan yenilenebilir enerji üretim teknolojileri, enerji yönetim sistemleri, enerji verimliliği, temiz yanma teknolojileri, enerji ve çevre, sürdürülebilirlik vb. konularında uzmanlaşmış enerji mühendislerinin gelecek yıllarda enerji üretimi ve tüketimi yapan tüm sektörlerde artan bir biçimde istihdam edileceği düşünülmektedir.

Mezunların çalışabileceği bazı kuruluşlar:
• Tüm fabrikalarda “Enerji Yöneticisi” olarak
• Elektrik üreten tüm özel sektör ve kamu kuruluşlarında
• Özel sektörde enerji sistemleri ve teknolojileri ile ilgili tüm alanlar,
• Mekanik-Tesisatçılık (Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Sıhhi Tesisat),
• Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,
• Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),
• Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM),
• Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü (MTA),
• Bor Enstitüsü,
• Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİE),
• Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ),
• Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ),
• Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ),
• Devlet Su İşleri (DSİ),
• Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ),
• Türkiye Petrolleri Arama Ortaklığı (TPAO),
• Türkiye Boru Hatları Taşıma A.Ş. (BOTAŞ),
• Türk Petrol Rafineleri A.Ş. (TÜPRAŞ), • Türkiye Atom Enerjisi Araştırma Kurumu (TAEK).
• TEMSAN
• BM Hidrojen Enstitüsü
• Taş Kömürü İşletmeleri
• TCDD

Ayrıca, bir çok özel sektör kuruluşu ülkemizin büyük ölçüde ihtiyacı olan enerji açığını kapatmak için, biyo-enerji, jeotermal, rüzgar ve hidrolik enerji santralleri konusunda yatırım yapmaktadır. Önümüzdeki yıllarda ise nükleer enerji santrallerinin yapımlarının gerçekleştirilmesi ile bu güne kadar kullanılmamış olan bor, uranyum ve toryum gibi diğer enerji kaynaklarının devreye girmesi beklenmektedir. Tüm bu alanlarda AR-GE düzeyinden başlayarak enerji dağıtımının en ekonomik şekilde gerçekleştirilmesine kadar her düzeyde enerji teknolojileri konusunda eğitim almış Mühendislere ihtiyaç duyulacaktır. Üç kıta arasında enerji köprüsü durumunda olan ülkemizde ulusal ve uluslararası çapta yapılacak projelerde görev alacak Enerji Mühendisleri ilk sırada olacaktır.

ENVER Kanunu çerçevesinde her işyerinde enerji uzmanı veya enerji yeterlik belgesi olan bir Mühendis çalıştırma mecburiyeti getirilmiştir. Bu da mezunlarımızın özel sektörde iş bulma imkanını arttıracaktır. Ayrıca binalarda ısıtma soğutma ve havalandırma sistemlerinin projelendirilmesinde proje büroları açabilecek bilgi ve becerisine sahip mezunlar yetiştirilecektir.
Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü mezunları termik, hidrolik, nükleer, güneş, rüzgar, hidrojen enerjilerinin ve sistemlerinin üretimi, kullanımı, planlaması, HVAC sistemlerinin tasarımı planlanması, teknoloji geliştirme, tasarım, servis hizmetleri, sanayi ve araştırma kurumlarında projelendirme, yapım, işletme ve bakım çalışmalarında kontrol sektörlerindeki kurum, kuruluş ve şirketlerde; araştırma kuruluşları ve üniversitelerde; Enerji ve Çevre Bakanlıklarında, planlama teşkilatında başarı ile görev alabileceklerdir.
BÖLÜM SAYFASI İÇİN:http://enerji.kocaeli.edu.tr/



Tercih dönemine kadar fakültemiz bünyesindeki bütün bölümler paylaşılacak.





ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

Endüstri mühendisliğinin temel amacı etkinliği ve verimliliği arttırmaktır. Bir endüstri mühendisinin başlıca ilgi alanları; ; verimlilik analizi, değerlendirmesi ve yönetimi, işbilim ve iş etüdü, iş yeri düzenleme, iş güvenliği, yatırım analizi ve planlaması, kuruluş yeri seçimi, finansman yönetimi, mühendislik ekonomisi, karlılık analizleri, üretim planlama ve denetim, satış tahminleri, malzeme yönetimi, lojistik ve stok denetim, nitelik denetim ve güvenilirlik, standardizasyon, kıymet analizi, maliyet düşürme, araştırma ve geliştirme yönetimi, teknoloji transferi, bilgisayar destekli tasarım, imalat ve planlama, grup teknolojisi, esnek imalat sistemleri, suni zeka ve uzman sistemler, bakım planlaması ve kontrolü, stratejik planlama, yönetim ve organizasyonel planlama, insan gücü planlama, iş değerlendirme ve ücret yönetimi, proje yönetimi vb. sayılabilir.
Endüstri mühendisliği disiplinler arası geniş bir alanda çalışmayı gerektiren bir bilim dalıdır. İnsanları, makineleri, enerjiyi, malzemeyi en verimli şekilde kullanabilecek prosesleri tasarlar.
Endüstri mühendisliği Amerikan Endüstri Mühendisliği Enstitüsü (American Institute of Industrial Engineers ) tarafından şöyle tanımlanmıştır:
“Endüstri Mühendisliği insan, malzeme, araç-gereç ve enerjiden oluşan bütünleşik sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi ve kurulmasıyla ilgilidir. Bu sistemlerden elde edilecek sonuçların tahmin edilmesi, değerlendirilmesi ve belirlenmesi için matematik, fen ve sosyal bilimlerdeki bilgi ve yeteneklerin, mühendislik analizi ve tasarımı metotlarıyla birlikte kullanılması gerekmektedir.”

ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ NASIL OLMALIDIR?
1990 yılında, Endüstri Mühendisleri Kurulu (The Council of Industrial Engineers) ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanları Kurulu (The Council of Industrial Engineering Academic Heads), bir endüstri mühendisinin sahip olması gereken yetenek, beceri ve özellikleri belirlemek için bir araya geldiler.
Endüstri Mühendislerinin, fen, matematik ve mühendislik alanlarında sağlam temelleri ve teknik problemleri çözme becerileri olmalıdır.
Endüstri Mühendisleri, çalıştıkları şirketlerde ortaya çıkabilecek yeni kavram ve tekniklerin uygulanması, entegrasyonu ve kullanılmasında lider konumunda bulunmalıdırlar.
Endüstri Mühendisleri, "süreç geliştirme fonksiyonu" nun anlamını kavramalı ve bunu bir endüstri mühendisi problemi olarak kabul etmelidirler.
Endüstri Mühendisleri, bilim, teknoloji ve iş yaşamını birleştiren sistem bütünleştiricileridir.
Endüstri Mühendisleri, problemleri teknik, insanlık, bilgi ve finansal açıdan değerlendirmelidir.
Endüstri Mühendisleri, çok iyi proje yönetimi yeteneğine ve ticari zekaya sahip olmalıdırlar.
Endüstri Mühendisleri, her zaman yeni şeyler öğrenmeye ve modern çalışma metodlarını kabul etmeye hazır olmalıdırlar.
Endüstri Mühendisleri, bir işletmenin herhangi bir bölümünün yönetimindeki uygulamaları kavrayabilecek yeteneğe sahip olmalıdırlar.
Aynı zamanda çalışmalarında müşteri ihtiyaçları üzerine konsantre olmalı ve iç ve dış müşteri ilişkilerinin farkında olmalıdırlar.
Endüstri Mühendisleri, iyi iletişim becerilerine sahip olmalıdırlar. Ayrıca kendilerini yeni durumlara karşı hazırlamalı, kendi kendilerine karar verip sahip oldukları yetenekleri tüm birimlerde ve endüstride uygulayabilmelidirler.
Endüstri Mühendisleri, küresel bakış açısına sahip olmalı ve değişik kültür, ulus ve teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmalıdırlar. Ayrıca endüstri mühendisleri, en yüksek profesyonel standartlara sahip olmalıdırlar.
Son olarak, endüstri mühendisleri kendileriyle ve meslekleriyle gurur duymalıdırlar. Üniversite, endüstri ve toplumun geleceğine katkıları takdir edilecek en zeki öğrenciler, Endüstri Mühendisliği öğrencileri olmalıdırlar.

TARİHİ:
Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Kocaeli Devlet Mimarlık, Mühendislik Akademisi (KDMMA) fakültelerinden Makine Fakültesi bünyesinde 1981 yılında öğretime başlamıştır. 1982 yılında Yıldız Üniversitesine, 1992 yılında Kocaeli Üniversitesi 'nin kurulmasından itibaren Mühendislik Fakültesinin bir bölümü olarak faaliyetlerini sürdürmüştür. I. Öğretim programı ile öğretime başlayan bölüm ilk mezunlarını 1984 - 1985 yıllarında vermiş, 1992 yılında II. Öğretim programı ile öğretim vermeye başlamıştır.




JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

GENEL BI·LGI·
Jeoloji Mu¨hendisligˆi Bo¨lu¨mu¨, 1993 yılında Kocaeli U¨niversitesi Mu¨hendislik Faku¨ltesi bu¨nyesinde kurulmus¸tur ve 1993–1999 tarihleri arasında Anıtpark Yerles¸kesi’nde, 1999–2007 tarihleri arasında Vinsan Yerles¸kesi’nde o¨gˆretim faaliyetlerini su¨rdu¨r- mu¨s¸tu¨r. Daha sonra, Jeoloji Mu¨hendisligˆi Bo¨lu¨mu¨, 2007-2008 o¨gˆretim yılında faku¨ltenin bazı bo¨lu¨mleri ile birlikte Umuttepe Yerles¸kesi’ne tas¸ınmıs¸tır. Jeoloji mu¨hendisligˆi bo¨lu¨mu¨ bu gu¨n, yaklas¸ık 2500 m2‘lik kapalı alanı ile 4 derslik, 7 laboratuvar ve c¸alıs¸ma alanlarına sahiptir. Bo¨lu¨mu¨mu¨z, halen 3 Profeso¨r, 2 Doc¸ent, 8 Yardımcı Doc¸ent, 1 O¨gˆretim Go¨revlisi ve 7 Aras¸tırma Go¨revlisi ile o¨gˆretim ve aras¸tırma faaliyetlerini su¨rdu¨rmektedir. Bo¨lu¨mu¨mu¨z o¨gˆretim u¨yeleri tarafından birc¸ok bilimsel aras¸tırma projesi su¨rdu¨ru¨lmektedir. Bu proje sonuc¸ları uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmıs¸tır

Jeoloji mu¨hendisligˆi, mu¨hendislik ve c¸evre sorunlarının c¸o¨zu¨mu¨nde yerbilimleri ilke- lerinin kullanıldıgˆı disiplinler arası bir mu¨hendisliktir. Bu mu¨hendislik, ins¸aat, maden ve c¸evre mu¨hendisligˆindeki problemlerin c¸o¨zu¨mlenmesinde kullanılır. Jeoloji mu¨- hendisleri bu nedenle jeofizik, maden ve ins¸aat mu¨hendisleri ile yakın bir is¸birligˆi ic¸inde c¸alıs¸ırlar.

Jeoloji Mu¨hendisligˆinin ilgi alanı yeryuvarı o¨zellikle yeryuvarının yu¨zeyden 40 km derinligˆe kadar olan ve yerkabugˆu olarak tanım- lanan bo¨lu¨mu¨du¨r. Bu nedenle Jeoloji Mu¨hendislerinin c¸alıs¸ma alanları yerkabugˆuna yapılan her tu¨rlu¨ teknik giris¸im ile yerkabu- gˆundan elde edilen yeraltı suyu, metalik maden, endu¨striyel ham- madde, katı (ko¨mu¨r), sıvı (petrol- sıcak su) ve gaz (dogˆalgaz) enerji kaynaklarının aras¸tırılması bulunması ve c¸ıkarılması konula- rını ic¸erir. Ayrıca yerkabugˆunun kendi ic¸ ve dıs¸ dinamik yapısı denetiminde gelis¸en deprem, heyelan kaya du¨s¸mesi tu¨ru¨ dogˆal olayların olus¸umunu aras¸tırır.

Baraj, tu¨nel, ko¨pru¨, viyadu¨k, her tu¨rlu¨ bu¨yu¨klu¨kteki bina tu¨ru¨ yapı- lar ile otoyol, karayolu, demiryolu, tu¨p gec¸it, kanal boru hattı gibi teknik giris¸imlerin yer kabugˆuna etkisi ve bu giris¸imle olus¸an do- gˆal risklerin belirlenmesi de jeoloji mu¨hendislerinin c¸alıs¸ma alan- larıdır. Her tu¨rlu¨ atıgˆın (evsel, endu¨striyel, tıbbi, radyoaktif, kimya- sal vb) yerkabugˆunda ekolojik dengeye veya c¸evreye (topragˆa, yeraltı ve yu¨zey suyuna, atmosfere) zarar vermeden depolanma- sının projelendirilmesi ve planlaması jeoloji mu¨hendisinin ilgi alanıdır. Bu nedenle jeoloji mu¨hendisi yapıların yerles¸imi ve plan- lanmasında jeoloji, mu¨hendislik jeolojisi ve jeoteknik veri ve bul- guları belirlemeye do¨nu¨k c¸alıs¸malar u¨retir.




BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

Bilişim Sistemleri Mühendisliği Lisans/Lisansüstü Programı ile hızlı değişim gösteren bilişim sektörüne, teknik altyapıya ve çözüm üretme yeteneğine sahip geleceğin liderlerinin hazırlanması amaçlanmaktadır. Eğitim-öğretim ve araştırma alanlarındaki hedeflerimiz şu şekilde sıralanabilir: • Teknik alanda yenilikçi ve mükemmel hizmet anlayışı,
• Güvenilir ve güvenlikli hizmetler,
• Personel uzmanlığı ve profesyonelliği,
• Kaynakların verimli kullanımı,
• Dış ve iç ortak çalışma olanakları.
Misyonumuz, bilişim teknolojilerinin etkin kullanımıyla araştırma odaklı, yenilikçi ve uygulamaya yönelik bir eğitim-öğretim ve araştırma anlayışını benimsemektedir. Amaçlarımız doğrultusunda diğer üniversite içi ve dışından birimlerle karşılıklı faydalar gözetilerek ortak çalışmalar yapmak misyonumuzun önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Misyonumuzun gerçekleştirilmesinde, takım çalışması, karşılıklı saygı, dürüstlük ve işe bağlılık önemli unsurlardır.
Vizyonumuz, ulusal olduğu kadar dünya ölçeğinde, bilişim teknolojileri alanında eğitim-öğretim ve araştırma konularında saygı duyulan ve tanınan bir birim olmaktır. Akademik personelimiz, çalışmalarında öğrenci odaklı olup, kültürel olarak kapsayıcı ve destekleyici bir öğrenim ortamında, örnek teşkil eden eğitim-öğretim ve pratik uygulamalara önem vermektedir.
Bölümümüzde 3 ana laboratuvar ve 6’sı çeşitli araştırma laboratuvarları olmak üzere toplam 9 laboratuvar bulunmaktadır. Bölümde 1 profesör, 2 doçent, 2 yardımcı doçent olmak üzere 11 akademisyen bulunmakta ve bölümümüz teknoloji fakültesinde yer almaktadır.
Ders planı için;http://bilisim.kocaeli.edu.tr/Dosyalar/Lisans/ders_plani_2016_2017_yeni.pdf
Ders içerikleri için;http://bilisim.kocaeli.edu.tr/Dosyalar/Lisans/bilisim_sist_muh_ders_plani_icerik.pdf




JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

Jeofizik mühendisliği, Yerküre'deki maden, mineral, petrol, doğal gaz, su ya da inşaatlar için zeminlerin incelenmesi, konumunun saptanmasını ve dinamiğinin araştırmasını bilimsel yöntemlerle yapan bir mühendislik dalıdır.
Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliğiprogramı 2017 senesi toplam kontenjanı 11(Genel: 10, Okul Birincisi: 1). Programın kontenjanı 2016 senesinde dolmadı.

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliğiprogramının geçtiğimiz yıl (2016) kontenjanı21 idi ve program MF-4 puan türüyle öğrenci aldı. Ancak program 3 yerleşmeyle kontenjanını dolduramadı. Programın tavan puanı 265,26743 oldu. Programı toplam 166aday tercih etti. Bu adayların yaklaşık %9'u (14aday) programa ilk 3 tercihi arasında yer verirken, ilk 3 tercihinden yerleşen aday sayısı2 olarak gerçekleşti. Kontenjan başına düşen toplam tercih oranı 7,9 iken, programa ilk 3 tercihinde yer veren adayların kontenjana oranı ise 0,67 oldu. Adaylar, programa tercih listelerinde ortalama 13. sıradan yer verirlerken, bu programa yerleşen adaylar ise tercih listelerinde programa ortalama 8. sıradan yer verdiler.

MF-4 puanıyla öğrenci alan bölüm kontanjan başına program tercih eden aday oranı ile ölçülen rekabet konusunda beşinci %20lik dilimde. Taban puan olarak MF-4 puanı ile alan programlar arasında puan olarak beşinci%20lik dilimde. Program adaylar tarafından tercih edilebilirlik konusunda ise beşinci%20lik dilime giriyor.
Ayrıntılı bilgi için; jeofizik.kocaeli.edu.tr




MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’nin iki bölümünden birisi olarak 1976 yılında öğretime başlayan bölümümüz, 1982 yılına kadar Akademi çatısı altında, 1982-1992 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte şeklinde öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. 1992 yılından günümüze Kocaeli Üniversitesi’nin bir birimi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettirmektedir.Ülkemiz sanayisinin en gelişmiş bölgesinde yer alan bölümümüz; güçlü ve deneyimli öğretim kadrosu, modern derslikleri, donanımlı ve çağdaş laboratuvarları, mezunlarının iş bulma olanak ve oranının yüksek olması gibi özellikleri ile yurdun dört bir yanından gelen öğrencilerimizin tercihi olmaktadır. Bölümümüzün sahip olduğu bu olanakları yerinde ve zamanında kullanarak bunları fMakina Mühendisleri özetle toplumsal ihtiyaçların karşılanması için gereksinim duyulan malzemeleri, makina ve alet ve prosesleri tasarlayan, imal eden, kullanan, bakımından ve verimliliğinden sorumlu kişilerdir. Çok geniş bir çalışma alanı bulunan Makina Mühendisliğinde çok fazla sayıda uzmanlık alanı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra üniversitede Çift Ana Dal programı çerçevesinde ikinci bir diploma alarak eğitimlerine devam etmek isteyen mühendis adayları için Makina Mühendisliği düşünülen en önemli alternatiflerden biri konumundadır.

Kocaeli Üniversitesinin ilk kuruluş aşaması olan Akademi döneminden itibaren eğitime devam eden en eski bölümlerinden biridir. 1976 yılından beri devam eden bu süreçte geniş bir öğretim üyesi kadrosuna ve laboratuvar imkanlarına sahip olan, Mühendislik fakültesinin gerek öğrenci gerek öğretim üyesi sayısı itibarıyla en kalabalık bölümüdür.Endüstrinin çok yoğun olduğu Kocaeli bölgesinde sanayi ile yakından işbirliği içinde bulunan Makina Mühendisliği bölümü pek çok alanda üniversite - sanayi işbirliğini gerçekleştirmektedir.Makina Mühendisliği bölümü bilimsel çalışmalar yapan ve ürettiği bilgileri dünya literatüründe yayımlayan araştırmacı kimliğinin yanı sıra uluslararası standartlarda lisans ve Y.lisans düzeyinde eğitim veren bir bölümdür.
Başarı sıralaması birinci öğretim için 73.900, ikinci öğretim içinse 96.400 olarak neticelenmiştir.
Daha fazla bilgi için;http://makina.kocaeli.edu.tr/




ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

KOÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü, yarım yüzyıla yaklaşan deneyim ve birikimi ile ülkemiz ve insanlığa üç önemli çıktı ile katkı yapmaktadır. Nitelikli, bilgi donanımlı ve bunları yararlı uygulamalara dönüştürebilen Elektrik Mühendisleri yetiştirmektedir. Konusunda uzman, deneyimli ve birikim sahibi dinamik, araştırma odaklı akademisyenleri ile, bulunduğu sanayi-ticaret bölgesi, ülkemiz ve uluslararası düzeyde ihtiyaç duyulan bilgi üretimi-paylaşımı gerçekleştirilmektedir. Bölümümüz, araştıran-bilgi üreten ve bunu paylaşabilen çalışmalar ile ülke teknoloji ve ekonomisine katkılar sunan misyonu ile köklü bir kurum olarak ülke kalkınmasında ve teknoloji yarışında önemli rol üstlenmektedir.

Elektrik Mühendisliği Bölümü 1976 yılında Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi içinde kurulmuştur. Daha sonra KDMMA Akademinin 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesine bağlı Kocaeli Mühendislik Fakültesine dönüştürülmesi üzerine bölüm bu fakülteye bağlanmıştır. 1992 yılından bu yana Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Bölüm, Eylül 2009da Umuttepe Yerleşkesindeki yerine taşınmıştır ve yaklaşık 1500 m2 ( Merdiven ve koridor hariç) alan içerisinde derslik, öğretim elemanı odaları ve laboratuar olanakları ile faaliyetlerine devam etmektedir. Bölüm öğrencileri Fakülte içindeki bazı bölümlerle (Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği) Çift Anadal programlarına (ÇAP) ve yurt dışındaki bazı üniversitelerle öğrenci değişim programlarına (ERASMUS) katılmaktadır.
Kadrosunda; 20 öğretim üyesi, 9 araştırma görevlisi ve 1 uzman bulunan ve evrensel boyutta ders program ve içerikleri sunulan bölümde öğretim süreleri, I. öğretimde ve II. öğretimde dört yıldır.

-Elektrik Sistemleri ile Elektrik Enerjisinin; Üretimi, İletimi ve Dağıtımı -Elektrik makinaları, Güç transformatörleri ve Güç Elektroniği cihazlarının; Tasarımı, Geliştirilmesi, Korunması, Güvenliği ve İşletilmesi -Devre ve Sistemlerinin; Tasarımı

Konularında çalışabilecek ve araştırma yapabilecek, modern mühendislik araç ve yöntemlerini kullanma yeteneğine sahip olan, mesleki ve etik kuralları özümsemiş, disiplinler arası takım çalışmasına uyum sağlayabilen, ömür boyu öğrenme bilincine sahip Elektrik Mühendisleri ve Akademisyenler yetiştirilmektedir.

2016/2017 başarı sıralaması birinci öğretim için 67.800, ikinci öğretim içinse 98.500 olarak neticelenmiştir.

Daha fazla bilgi için ;http://elektrik.kocaeli.edu.tr/



BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

Biyomedikal Mühendisliği mühendislik, matematik, fizik gibi fen alanındaki bilimlerin tıp ve biyoloji gibi yaşayan organizmayla ilgilenen bilimlerin birleşiminden oluşan, disiplinler arası bir çalışma alanıdır.
Biyomedikal mühendisleri kendi disiplinler arası bilgilerini görev aldıkları alanlarda tıbbi cihazların, sistemlerin, insan vücuduna destek olan makinelerin tasarım, üretim, işletme, bakım/onarım ve kalibrasyon faaliyetlerinde bulunurlar ve bu faaliyetleri sağlık hizmeti veren kurumlar bünyesinde örgütleyip yönetirler. Günümüzde, Biyomedikal mühendislerinin yüksek teknolojili medikal cihaz üretme, fizyolojik ölçümler için yeni ve verimli metotlar geliştirme, medikal veri/sinyal işleme ve analiz etme, yapay organlar geliştirme vb. uygun gelişmeleri sağlık sistemine sunma gibi sorumlulukları bulunmaktadır.
Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bünyesinde kurulan Biyomedikal Mühendisliği bölümümüz öğrencilerine günümüzün teknolojik gelişmelerine uygun bir eğitim vermeyi ve onları tıp ve mühendislik disiplinlerini başarılı bir şekilde birleştiren mühendisler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla bölümün lisans eğitiminin devamı niteliğinde bulunan yüksek lisans ve doktora eğitim programları da açılmıştır.

Biyomedikal mühendisliği ülkemizde yeni gelişmekte olan bir mühendislik dalıdır. Başta ülkemiz ve bölgemiz sağlık sektörü, nitelikli biyomedikal mühendislerine ihtiyaç duymaktadır. Dolayısıyla mezunların bu çalışma alanlarında istihdam edilerek ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunması hedeflenmektedir.
Daha fazla bilgi için;http://biyomedikal.kocaeli.edu.tr/




METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

🔴Metalürji ve malzeme mühendisliği insanlık tarihinin başlangıcından beri gerçekleşen yoğun insan-malzeme ilişkisi mede öyle toplumsal hayatım gelişmesi malzeme ile ilgili gelişmelere sıkı bir şekilde bağlı kalmıştır.
🔴Metal ve alaşımlar, seramik malzemeler, plastik ve lastik malzemeler ile bu malzemeler arası oluşturulan kompozit malzemelerin üretimlerinden nihai kullanımlarına kadar geçen tüm evreler metalürji ve malzeme mühendislerinin alanını belirler.
🔴Metalurji, fizik, kimya ve makina bilim dallarını birleştiren çok disiplinli bir bilim daldır.
🔴Metalürji ve malzeme mühendisinin rolü herhangi bir uygulama için en uygun malzemeyi seçmek veya geliştirilmesine çalışmak ve ayrıca bu malzemenin en güvenilir yöntemle en ekonomik koşullarda üretilmesini sağlamaktır.
🔴 Mezunların iş olanakları; - Her çeşit metal ve alaşım, seramik , cam polimer ve elastomer malzemelerin üretim tesislerinde ( demir çelik fabrikalari)
- Kalite kontrol laboratuvarları - Malzeme deney laboratuvarları - Üniversiteler ile araştırma ve geliştirme kurumlarında ilgili bölümler - Resmi kurum ve kuruluşlar (sanayi bakanlığı, Savunma bakanlığı, MTA, AB teknik ilişkiler)
Daha fazla bilgi için;http://metalurji.kocaeli.edu.tr/



HARİTA MÜHENDİSLİĞİ


< Resime gitmek için tıklayın >

🔵 Kocaeli Harita Mühendisliği Bölümü toplam 4 yıllık eğitim süresini kapsamaktadır. Bolum öğrencilerine, araştırma alanlarındaki bilgiler aktarılırken, hem mesleki deneyimlerini arttırmak hem de toplumun refahını koruyabilmek amacıyla ve diğer disiplinlerle de bilgi alışverişine yönelik olmak üzere ağırlıklı olarak; jeodezi, uyku jeodezisi, coğrafi bilgi sistemleri, uzaktan algılama, fotogrametri, jeodezik ve jeodinamik ağ sistemleri ile sayısal harita üretimi ve arazi yönetimi konularında eğitim vermeyi amaçlamaktadır. 🔵 Ayrıca bölümün egitim programlarinda öğrencilere yaşam boyu öğrenme bilinci kazandırılmasına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi benimsenerek uygulanmaktadır. Bu amaçla; bölüm öğrencilerinin kurultaylar, paneller, seminerler, genç haritacılar günleri, yaz kampları, teknik geziler gibi bilimsel ve sosyal etkinliklere katılımı desteklenmekte ve bu kültürün tüm meslek yaşamları boyunca devam ettirilmesi hedeflenmektedir. 🔵 Disiplinler arası çalışma ve işbirliği anlayışına uygun olarak Ar-Ge çalışmalarını geliştirmeyi ve sürdürmeyi hedef alan bölümümüz özgün bir eğitim ve araştırma birim yapısına sahiptir. Uzaktan algılama ve ölçme tekniği ve fotogrametri laboratuvarları bu amaçları gerceklestirmek için gerekli donanım ve yazılımlarla donatilarak öğrencilerin kullanımına sunulmuştur.
Daha fazla bilgi almak için;http://harita.kocaeli.edu.tr/
I
7 yıl
600-800tl Arasi full HD LED TV?
82 veya zor ama 102 ekran full HD LED TV tavsiyesi verebilir misiniz? Awox, Sunny, Telefunken, Skytech tarzi yan sanayi ürünlerde olabilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.