G

Binbaşı
12 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
85 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
4 yıl
Türkiye\u0027nin Beyin Göçü
Türkiye’nin beyni göçüyor!
Genç işsizliğin yüzde 27’ye çıktığı Türkiye'de, beyin göçü ilk kez lise seviyesine indi!

İstanbul Erkek, Galatasaray, Alman Lisesi gibi asırlık okulları kazanan süper beyinler, ‘işsizlik korkusu' ve ‘niteliksiz üniversiteler' gerekçesiyle yurdu terk ediyor. Örneğin 2019'da Alman Lisesi'nden mezun olanların %94'ü üniversite için yurt dışına gitti.

İstanbul Erkek Lisesi'nin 135 yıllık tarihinde bir ilk yaşanıyor. Almanya, ABD, Kanada, Fransa gibi ülkelerde üniversite eğitimine gidenlerin oranı, Türkiye'de kalanları geçti. Tarihi lisenin, 2019 mezunlarının yüzde 52.6'sı Avrupa'ya gitti. Alman Lisesi’nden yurt dışına gidenlerin oranı yüzde 94.7'ye çıktı. Galatasaray Lisesi'nden yurt dışına gidenlerin oranı ise yüzde 32. 6'ya ulaştı.

İLK KEZ LİSE SEVİYESİ

Avrupa, Amerika ve İngiltere'ye eskiden yüksek lisans ve doktora için giden Türkler, ilk defa lise biter bitmez ülkeden ayrılmaya başladı. Bu ülkelerde lisansa kabul için ABİTUR ve IB Diploması gerekiyor. ABİTUR'u, Türkiye'de veren tek devlet okulu İstanbul Erkek Lisesi, tek özel eğitim kurumu ise Özel Alman Lisesi'dir.

Galatasaray Lisesi ise IB (Uluslararası Bakalorya) diploması veriyor. Bu okullara Liselere Giriş Sınavı (LGS)' de tüm soruları doğru çözerek, 500 tam puan alanlar girebiliyor.

KEP ATAN GİDİYOR

İngilizce/ Almanca ya da İngilizce/ Fransızca çift dilde eğitim alıyorlar. Öğrenciler lise son sınıfta ABİTUR ve IB sınavına alınıyor. Tamamı bu sınavları kazanıyor. Almanya- Fransa-Türk hükümetleri 1950'lerde ikili anlaşma yaptı. Böylece, Türkiye'de okusalar da liseyi Almanya ve Fransa' da okumuş sayılıyorlar. Bu diplomayla sadece Almanya ve Fransa değil, Amerika'dan Çin'e kadar Harvard, Oxford, Yale gibi binlerce üniversitenin kapısını açıyorlar.

TARİHİNDE İLK

Türk öğrencilerin yüzde 99'u, 10 yıl önce bu koşullara rağmen lisansa yurt dışına gitmiyordu. Şimdi tercihler tam tersine döndü. İstanbul Erkek Lisesi'ne her yıl LGS' de tek bir soru dahi yanlış yapmayıp, 500 tam puan alan yüzde 1'lik dilimdeki 180 öğrenci alınıyor. Necmettin Erbakan, Mesut Yılmaz ve Ahmet Davutoğlu gibi 3 başbakan çıkaran tarihi lisede bir ilk yaşanıyor. Mezunlarını 10 yıl önce sadece yüzde 1.6'sı yurt dışına giden tarihi lisede, son 4 yılda yurtdışı tercihleri katlanarak arttı.

Yurtdışına giden 100 kişiden 78'i geri dönmüyor
Akıllarını da alıp gittiler!
Liselere inen beyin göçü yüksek lisans, doktora öğrencilerinde zirve yapıyor. TÜİK verilerine göre; 2017'de 113 bin 326 kişi Türkiye'yi terk etti. Yurtdışına gidenlerin sayısı 1 yılda yüzde 63 artarken bunlardan her 5 kişiden 2'sinin 20-34 yaş aralığında yani yüksek eğitim çağında gençlerden oluşuyor. Son 3 yılda ise 319 bin 392 Türk vatandaşı Türkiye'den ayrıldı.

Garsonluk yapıp okuyorum
Münih Teknik Üniversitesi Elektronik Bilgi Teknolojileri Mühendisliği öğrencisi A.B, “İstanbul Erkek'i dereceyle kazandım. Babam, asgari ücretle çalışıyor. Üniversite sınavını da, Abitur'u da kazandım. Ama üniversite bitince işsiz kalma riski nedeniyle yurtdışına gitmeyi seçtim. Türkiye'de, asgari ücrete zor iş bulurdum. Almanya'da saat başı ücretle garsonluk yapıp, okuyorum. Ama okul bitince en az 6 bin Euro maaş alacağım” dedi.

Ülkem için kaygılanıyorum
Berlin Teknoloji Üniversitesi Ekonomi Bilgisayar Bilimi öğrencisi E. A, “Ülkemdeki, birkaç üniversite hariç verilen yükseköğretim dünyada kabul görmüyor. Bu nedenle Avrupa'yı seçtim. Ailem, beni okutmak için çok zorlanıyor. AB ülkelerinde, yüzlerce çok zeki Türk öğrenci lisans okuyor. Kedi, köpek gezdiren de var. Yaşlılara bakan da. Türkiye'ye döner miyiz? diye aramızda konuşuyoruz. Arkadaşlarım da, hem kendi geleceğinden hem Türkiye'nin geleceğinden kaygı duyuyorlar”

< Resime gitmek için tıklayın >

İstanbul Erkek'te YÜZDE 52.6

1884'de kurulan İstanbul Erkek' in 2019 mezunlarının yüzde 52. 6'sı Almanya, Fransa, Kanada, ABD, Avusturya hatta Macaristan gibi ülkelere lisansa gitti. İlk defa üniversite okumak için yurt dışına giden öğrenci sayısı, Türkiye'de kalanları geçti. Okulun 2019 mezunu 167 öğrenci de Türkiye'de de üniversite kazandı. 22'si tercih yapmadı. 88'i yurtdışına giderken, 57’si buradaki üniversitelere kaydoldu.

Alman Lisesi'nde YÜZDE 94.7
1886'da kurulan Özel Alman Lisesi, ABİTUR veren tek özel okul. ÖSYM verilerine göre; 2008 mezunu 105 öğrencinin 85’i yani yüzde 89.2'si Türkiye’de kaldı. Yüzde 10.8'i olan 20 öğrenci yurt dışına gitti. 2018'de 87 mezundan yüzde 92.1'i yurt dışını tercih etti. 133 yıllık lisede 2019'da bir ilk oldu. 105 mezundan 6’sı Türkiye'de kalırken, 99’u yani yüzde 94.7'si yurt dışına gitti.

Galatasaray'da YÜZDE 32.6

Sultan Abdülaziz'in 1868'de kurduğu Galatasaray Lisesi'nin 2005-2019 arasındaki 15 yıllı incelendi. 2007'de sadece 1 öğrenci yurtdışına giderken, 2008'de 4, 2009’da 9, 2010'da 12, 2011'de 5, 2012'de 6, 2013'de 1, 2014'de 10, 2015'de 11 ve 2016'da da 23 öğrenciye çıktı. 2018'de üniversite sınavına giren 141 öğrenciden 16'sı yani yüzde 22. 5'i yurtdışını tercih etti. 2019 mezunu 142 öğrencinin 23’ü Amerika’dan, Uzakdoğu’ya gitti. Son 2 yılda yurtdışı tercihi yüzde 10 artışla, yüzde 32. 6'ya çıktı.

“BEYiN GÖÇÜ LiSE SEViYESiNE iNDi”

Almanya SRC Hochschule Heidelberg Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Doruk Özdemir: “Türklerin, lisede yurtdışına gidişine burada biz de tanığız. Eskiden yüksek lisans veya doktora için gidilirdi.”

“TÜRKiYE iÇiN CiDDi BiR KAYIP”

İstanbul Erkek Liseliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Arkan: “Türkiye'den bu çocukların gidiyor olması ülke için çok ciddi bir kayıptır. Öğrenciler, Türkiye’deki üniversite eğitimini gelecekleri için umut verici görmüyor.”

“TEK ÇOCUĞUMU GÖNDERDiM”

İstanbul Erkek Lisesi Okul Aile Birliği eski Başkanı Erdal Uyanık: “Son 10 yılda yurtdışı tercihinde yükseliş var. Öğrenciler, iyi bir eğitim ve gelecek beklentisiyle yurt dışına yöneliyor diye suçlanamaz.”



NOT DEFTERi
– YÖK verilerine göre 24 bini Almanya, 15 bini ABD, 50 bin Türk genci yurt dışında okuyor.

– Dünya İngilizce Yeterlilik Endeksi'nde, Türkiye 100 ülke arasında 79'uncu sırada.

– İstanbul Erkek Lisesi, dünyada ABİTUR Diploması verebilen dünyadaki tek devlet okulu.

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/turkiyenin-beyni-gocuyor-5520018/
G
4 yıl
Trump\u0027ın gönderdiği tweetleri, S400\u0027lerle karşılayabilir miyiz? Yılmaz ÖZDİL (Muhteşem özetleme)
G
5 yıl
Hi-fi veya Studio Monitör Hangisi ?
Arkadaşlar merhaba,

Konu başlığında da olduğu gibi, hangi sistem müzik dinlemek acısından daha verimli olur. Studio monitörler icin hep şunu duyuyorum, müzik dinlemek icin degil yapımcılar içindir. Haklılar ok fakat dinlemek icin tercih etmek çok büyük bir hata mi olur?

Ben dinlemek icin wav, flac ve 24bit flac tarzı parçaların kalitesini tam anlamı ile duymak istiyorum. Kulağım çok iyi diyebilirim, o kaydin tüm alt seslerini dahi duymak istiyorum. Focusrite 2i2 bir ses kartım var ve sistemi buna bağlayarak dinlemek istiyorum. XLR bağlantı ile bağlantı kurmak ve sesi en iyi halde dinlemek istiyorum.

Hi fi sistem mi monitör mu bir türlü karar veremedim :(

Mesela M-audio BX5 BX8 seçeneklerini değerlendirdim, çoğu kişi dinlemek icin yapılmış sistemler değil diyorlar. Bunlar uzman kişiler.

Dinlenecek müzik genelde elektronik müzik, yeri geldiğinde chill soft da olacak ama genel anlamda dance denebilir.

Sizce hangisi tercih edilmeli ve neden?
G
6 yıl
Mahmut Orhan - One (2018 Yeni Albüm)
Türk DJ Mahmut Orhan'dan kendi soundunu eklediği Türkçe parça remixlerden oluşuyor.

Ben albümü flac olarak indirip dinledim, çok güzel olmuş. Flac silip ilk fırsatta destek amaçlı CD sini alacağım. CD kalitesi flac den daha iyi olduğu ve desteklemek istediğim için. Desteklemenizi ve dinlemenizi tavsiye ederim.

1. Tarkan - Her Şey Fani (Mahmut Orhan Remix)
2. Yalın - Ki Sen (Mahmut Orhan Remix)
3. İlyas Yalçıntaş - İçimdeki Duman (Mahmut Orhan Remix)
4. Buray - Mecnun (Mahmut Orhan Remix)
5. Ferhat Göçer feat. Volga Tamöz - Düştüm Ben Yollara (Mahmut Orhan Remix)
6. Teoman - Bu Aşk Fazla Sana (Mahmut Orhan Remix)
7. Ajda Pekkan - Cool Kadın (Mahmut Orhan Remix)
8. Kenan Doğulu - Tutamıyorum Zamanı (Mahmut Orhan Remix)
9. maNga - Cevapsız Sorular (Mahmut Orhan Remix)
10. Yalın - Sesinde Aşk Var (Mahmut Orhan Remix)
11. Mark Eliyahu - Journey (Mahmut Orhan Remix)
12. Sofi Tukker - Drinkee (Mahmut Orhan Remix)
13. Mahmut Orhan feat. Sena Şener – Feel
14. Mahmut Orhan Feat. Eneli - Save Me
15. Mahmut Orhan & Colonel Bagshot - 6 Days

D&R satış fiyatı 16 TL

< Resime gitmek için tıklayın >
G
6 yıl
Türknet 30mb Upload Geldi
Az önce gelen mail.

Siz Hiç 30 Mb Upload Hızı Gördünüz mü?

Artık görebilirsiniz!

Aktif altyapımızdaki kullanıcılarımızın upload hızları artık altyapılarının desteklediği en yüksek hız oluyor. Evet, evet, sizden bahsediyoruz. Sizin upload hızınız yükseliyor. Ne kadar mı? Altyapınız ne kadara kadar destekliyorsa.

Yeni hızınızı görmek içinhttp://turk.net/internet-hiz-testi/ adresine girerek hızınızı test edin. Sonuçları da paylaşın ki cümle alem upload hızı görsün.

Aktif altyapımızdaki kulanıcılarımız herkesten önce AKN’siz internetle tanışmıştı, ADSL bağlantılarda bile 16 Mbs üzerinde hızları görmüştü. Şimdi de sınırsız upload hızına kavuştular. TurkNet aktif altyapısında olmak güzel şey yani. Bu güzellikten komşularınızın da yararlanabileceğini biliyor musunuz? Siz bu hızları alıyorsanız sizinle aynı binada oturan diğer kişiler de benzer hızlar alacaktır. Sevdiğiniz komşularınıza davet kodunuzu vererek TurkNet aktif altyapısından yararlanmalarını sağlayabilirsiniz (sevmediğiniz komşularınıza vermeyin, onlar yavaş internet kullansın :)

TurkNet'i tercih ettiğiniz, Türkiye'de internetin değişmez denilenlerini değiştirme yolunda bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla,
TurkNet.
G
6 yıl
Bosch KGN56A72NE Sensörler ve Sigorta
Merhaba arkadaşlar, BOSCH KGN56A72NE buzdolabı kullanmaktayım. Üst bölümün soğutucu sensörleri yanmış ve sensör sigortasıda sanırım. Bunun orjinali nerede satılıyor, resimleri buldum ama bunların değişimi için kimden temin edebilirim? Yardımcı olacak var mıdır acaba?
G
8 yıl
50 Milyon Türk Vatandaşının Kimlik Bilgileri Çalındı
50 milyon Türk vatandaşına ait kimlik bilgileri internet'e sızdırıldı. Binali Yıldırım olay doğru değil desede listeyi indiren yakınım listede bilgilerimin olduğunu söyledi. Olay aslında doğru yani.

Veri tabanında yer alan bilgilerse şunlar:

- TC kimlik numarası
- Ad
- Soyad
- Anne Adı
- Baba Adı
- Cinsiyet
- Doğum Yılı
- Doğduğu Şehir
- Nüfus Kayıt Yeri
- Açık Adres

Haber Linki

Haber Linki 2
G
8 yıl
Rekabet Kurulu, TTNET ve Türk Telekom\u0027un sözlü savunmasını aldı.
Umarım Türkiye de bu insanların çektiği internet çilesini devlet bir gün sonlandırır.

Rekabet Kurulu, Rekabet Kanunu'nu ihlal ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma açılan TTNET AŞ ve Türk Telekomünikasyon AŞ'nin sözlü savunmalarını aldı.

Haberin Detayları
G
9 yıl
Kanada Rogers İnternet Fiyatları
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Fiyatlar CAD yani kanada doları cinsindendir. Kanada doları 1.95 TL Yalnız görülen rakamlara çarpı 2 diyip hesaplama yaparsanız çok yüksek diyebilirsiniz. Aslında öyle değil. Gelir seviyeleri yüksek olduğundan atıyorum 69.99$ dolar olan paketi 140 TL değil de 69 tl olarak görebilirsiniz. Ortalama 3bin$ maaş alıyor çoğu insan.

Upload hızları harika ayrıca bizde olduğu gibi onlarda da AKK var fakat limitler bize göre oldukça güzel. Rogers Kanada da turkcell gibi hizmet veren bir firma, Rogers gibi birkaç firma daha var böyle hizmet veren. Onların da Cep telefonu ve İnternet hizmetleri var. Yalnız cep telefonu tarifeleri dünyanın en kötü fiyatlandırmasına sahipmiş. Oldukça yüksek.

Bu paketlere ek olarak isterseniz TV hizmeti de alabiliyorsunuz. Tivibu gibi internet içerisinde paketler var. Her paket belirli ücret karşılığında sınırsız yapılabiliyor veya AKK sınırı artırabiliyor. Açıkçası AKK limitleri ve Upload hızlarına baktığınızda fiyatlar bana harika geldi. Tüm paketler için de WiFi modem ücretsiz hediye veriliyor.

Detaylı inceleme için :http://www.rogers.com/web/link/hispeedBrowseFlowDefaultPlans

Biz böyle bir sistemi ne zaman göreceğiz bakalım...
G
10 yıl
Dance4Eternity #1 @CUE Istiklal (17.04.2014)
< Resime gitmek için tıklayın >


#Dance4Eternity

Dance4Eternity olarak düzenlediğimiz partide, İstanbul da birçok eventte yer almış genç yetenekler bir araya geliyor. Gecenin müziğine sponsorumuz RadiOnAir ‘dan tanıdığımız Halil Slam start verecek. Ardından gecemize Sinan Yuksek ile tempomuzu arttırıp, Gürhan Kutlu ile müziğin ve eğlencenin doruklarına ulaşacağız. After party de ise Quitron ile hep beraber “Dance4Eternity” diyeceğiz. Bu gece bize katılıp EARGASM yaşamak istiyorsanız, Cue İstiklal ‘de buluşalım..

Tarih: 17 Nisan 2014 Perşembe
Yer: CUE Istiklal
Kapı açılış: 22:00
Entry: 30TL (1 yabancı içki dahildir)


LINE UP
22:00 – 23:00 Halil Slam
23:00 – 24:00 Sinan Yuksek
24:00 – 01:30 Gürhan Kutlu
01:30 – 03:00 Quitron


• GURHAN KUTLU •

Uzun yıllardır elektronik müziği yakından takip eden Gürhan, lise yıllarının sonlarına doğru profesyonel müzik yaşantısına Caretta Records bünyesinde başladı. Katıldığı eğitimler sonucu akademiyi başarılı bir şekilde tamamladı. Radio DJBUL Ekibinin düzenlediği “ En Yetenekli Genç DJ’ ler “ partisinde boy gösterdi. Beykent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinin etkinlkilerine katıldı ve dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bir süredir “ EDM Sessions “ adı altında dünyanın son dönemlerde severek dinlediği müzikleri set olarak bir araya toplayan Gürhan, Cuma günleri “ Happy Friday Party “ konseptinde radyo programıyla müzikseverlerle buluşuyor.

Twitter
twitter.com/GurhanKutlu
Facebook
facebook.com/GurhanKutluOfficial
SoundCloud
soundcloud.com/gurhankutlu


• SINAN YUKSEK •

Elektronik müziğe 2012 yılında Caretta Records'ta (Radio DJBUL) prodüktörlük eğitimini alarak tamamlayan Sinan, ilerleyen zamanlarda Üniversite partilerinde çalma fırsatı buldu ve partilerde Dj'lik yapmaya başladı. Beykent Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nin etkinliklerinde boy gösterdi. House partilerde ve Istanbul'da Indigo, Cue, Innpark gibi Clublarda performanslar sergiledi. Innpark'ta Future Factory'nin düzenlediği Raveolution Episode I partisinde Dj Mike Hawkins'in headline olarak çaldığı partide aynı sahneyi paylaşarak after performansı sergiledi. Çeşitli radyo programlarına Guest Dj olarak katıldı

Twitter
twitter.com/yukseksinan
Facebook
facebook.com/sinanyuksek
SoundCloud
soundcloud.com/sinanyuksek


• QUITRON •

Furkan Cavus ve Sarp Akatoglu’nun kurduğu bu grup 4 senedir elektronik müzikle ilgileniyor. Beatport ’ta adını duyurduğu releaselerle ününü yaymaya başladı. 2013 ve 2014 yılı itibariyle Innpark Venue , Indigo, Cue Istiklal , Kasette Odakule, Kasette Tomtom, Kiki Ortakoy , Ankara Retro, Temple, Loop ve In The Van , Narpera , Otto Asmali , W Lounge gibi mekanlarda performanslar sergilemişlerdir. 30 nisan'da ise STEVE AOKİ 'nin gelecegi Maslak Arena'da boy gösterecekler.

Twitter
twitter.com/QuitronMusic
Facebook
facebook.com/Quitron
SoundCloud
soundcloud.com/houserave12


• Halil Slam •

Uzun yıllardır elektronik müziğin sıkı takipçisi olan Halil Slam, zaman içerisinde müzik arşivini ciddi anlamda geliştirdi. Bununla birlikte dinlediği müzikten fazlasıyla keyif alan ve artık kitlelere ulaşması gerektiğini düşünüp RadiOnAir ile birlikte ilk yayınına başladı. Her cumartesi gecesi Weekend Party çatısı altında “World of Music” serisi ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran Slam, aynı zaman da radyonun düzenlemiş olduğu etkinliklerde boy gösteriyor.

Twitter
twitter.com/halilslam
SoundCloud
soundcloud.com/halilslam
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.