S

Yüzbaşı
11 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
31 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
5 yıl
Ust seviye sistem toplamaya çalıştım, nasıl olmuş?
Selam,

Bi süredir kasayı yenilemeyi düşünüyorum ve linkteki listede göreceğiniz bileşenlerde karar kıldım. Fiyat olarak değil de bileşen olarak, maliyeti %10 dan fazla etkilemeyecek iyileştirme yapılabilir mi?
https://www.amazon.de/hz/wishlist/ls/36SRQ46HK0UQQ?ref_=wl_share

.
S
7 yıl
SONY KD-55XE9005 mi yoksa bunlardan biri mi?
gerek kalmadi, yine de tesekkurler.
S
7 yıl
4500TL - iş bilgisayarı tavsiyesi
Selam,

Yıllardır pc toplamadığım için biraz yardıma ihtiyacım var. 4500 tl üst limitli bir iş bilgisayarı toplamaya çalışıyorum. Bu Fiyat Kasa + Monitor için.

Şöyle kıstaslar var işin içinde:

  • Sistem orta seviyeli render işlemleri için kullanılacak. Grafik tasarım tarzı bir olay değil daha çok iç mimarlık tarzı render işlemleri yapılacak. Dolayısıyla ekran kartına çok yüklenmek gerekmeyecek diye düşünüyorum, yanlışım varsa lütfen düzeltin.

  • İşlemci intel i7, ekran kartı nVidia olacak.

  • İşlemci mümkün olduğunca güçlü, ekran Kartı orta-üst seviye olmalı (artık fiyat limiti neye izin veriyorsa)

  • RAM mümkün olduğunca fazla, 16GB düşünüyorum

  • Monitor olarak en az 24" full HD. Çözünürlükte daha yukarı çıkmaya gerek görmüyorum.

  • Kasa için şekil çok önemli değil, PSU rahat bi şekilde yeterli olsun yeter.

  • HDD için en az 1TB + 256GB SSD düşünüyorum

  • Anakart ile ilgili olarak hiçbi fikrim yok.

  • Windows 10 x64 almayı planlıyorum.

Son olarak; sistemi vatandan toplamayı düşünüyorum, önerilere açığım.
Vakit ayırıp fikrinizi belirtebilirseniz sevinirim.
S
10 yıl
Sistemime ekran kartı tavsiyesi. 800TL limit
Asus M5A97 EVO R2.0
8GB 2*4GB DDR3 (1600mhz idi sanırım)
120GB SSD + zilyon GB HDD
AMD FX 8350 + Cooler Master soğutucu
Corsair GS800 PSU

800TL limit koydum kendime. Belki azcık daha cıkarım. AMD işlemciye ATI kart alayım diye dusunuyorum. Bir onceki kartım da ATI idi ve cok memnundum. Oyun odaklı dusunuyorum sistemi. 1080p de ultra mega super oynatsın yeter.

AMD tarafında farklı soğutucu modelli oc li kartlar var aralarındaki fiyat farkı buyuk. Nvidia tarafında en yuksek dx11.1 gordum. cok fark eder mi dx 11.1-11.2 durumu. Bir de 3gb 384 bit olsun diyorum ama nvidia kartlarla karşılaştırınca o paraya mantıklı mı bu seçim?

r9 280x dusunuyordum ama almadan bir daha danısayım dedim. Yuksek ihtimal yarın alıyorum vatandan.

+ olarak

Allah aşkına vatanın yeni sitesinde indirim oranlarını falan nasıl goruyoruz biri anlatsın. Eskisine zor alışmıştım. Haftasonu indirimi vs nerde yazıyor?
S
11 yıl
Root etme il ilgili anlamadıgım bikac sey var.
Selam,

Bir suredir Note 2 kullanıyorum; şimdi elime bir de SIII gecti ve sIII u rootlamak istiyorum.

1.Bu işi custom rom yuklemeden yapabilir miyim? Yani stock rom kullanmaya devam etmek sadece root erişimine sahip olmak istiyorum.
2.Eger sadece root etmem mumkun ise custom rom lar ile artan sayac olayı bunda da artacak mı?
3.Anneye anlatır gibi sadece root işini SIII için anlatan bir rehber nerede bulabilirim?. (O kadar cok sey yazılmıs ki cok kafası karısıyor insanın)
4.Odin versiyonu bu işte onemli mi yoksa en son versiyonu mu kullanmak gerekiyor?
5.Telefondaki su anda yuklu versiyonun bu işe bir etkisi var mı yoksa versiyona gore yapılacak işlem değişiyor mu?
S
11 yıl
.
.
S
11 yıl
Anakart+işlemci almak zorundayım; bu zamanda ne alınır?
Buradaki konuda bahsettigim problemden dolayı anakart işlemci ve psu degistirmeyi dusunuyorum. Anakartımda arıza oldugunu dusunuyorum ancak piyasada 1366 soket anakart yok. (bu kadar cabuk soket degistirtenlere agır sovdum) Bu yuzden de anakart + işlemci alacagım; bi sorunla karsılasmamak için de almısken PSU da alayım diyorum.

Su anki sistemim bu sekilde,

Gigabyte ex58-ud4p anakart
OCZ 3*2GB -> 6GB RAM
intel i7 işlemci (1366 soket)
HIS ATI Radeon hd 4890
750W +80 PSU
Corsair 128gb SSD + 3 adet HDD
Samsund 22" monitor
Klavye, Mouse, vs vs..

PSU için corsair in 800w lık bir modelini begendim. Link i burada

Cok ucuk olmamakla birlikte anakart + uyumlu intel işlemci tavsiyesi istiyorum. 800tl civarında bir butce ayırmayı planlıyorum; duruma gore az ya da cok esnetebilirim
****
Anakartın sata 3 desteklemesi gerekiyor; SSD den tam performans almak istiyorum. Bi sure sonra aynı ssd den bi tane daha alıp raid yapmak niyetindeim. Artı olarak 4 adet sata surucum daha var (3HDD 1 DVD)

Acaba ramlerimi kullanabilecek miyim yeni sistemle birlikte? 1600mhz lik OCZ nin 3*2GB ram seti (toplamda 6GB). Ayrıca RAM ın uzerinde tam olarak "PC3 12800 8-8-8@1.65v 2GB" yazıyor. Seri no olarak ta "OCZ3G1600LV6GK Gold series" yazmıs Bundan 3 tane var. Set olarak almıstım.


Baska bir uyum problemi vs cıkmaz sanırım ? Ne diyorsunuz acaba?
S
11 yıl
Post BIOS Restart Problemi
Merhaba;
2gun once bilgisayarım aniden kilitlendi; alt -tab, ctrl alt del calısmayınca mecbur hard reset attım; bir daha acılmadı.

Problem: Bilgisayar acma tusuna bastıgımda, hiçbir sorun yokmus gibi fanlar donmeye baslıyor ancak 2sn sonra BIOS ekranı gelmeden restart atıyor. 2sn kapalı kalıyor, tekrar acılıyor ve 2sn sonra tekrar restart atıyor. Bu sekilde sonsuz donguye giriyor.

Bilgisayar ozellikleri:
Gigabyte ex58-ud4p anakart
OCZ 3*2GB -> 6GB RAM
intel i7 işlemci (1366 soket)
HIS ATI Radeon HD 4890
750W +80 PSU
Corsair 128gb SSD + 3 adet HDD
Klavye, Mouse, Ekran vs vs..

4Yıldır sorunsuz kullanıyorum bilgisayarı Bu on bilgi ile mesaj yazın lutfen.

Tecrubelerime dayanarak problemin tespiti için bikaç test yaptım ki hangi donanımın arızalı oldugunu bulup yenisini alabileyim.

NOT: Tum testleri HDD ve SSD baglı olmadan yaptım. BIOS a gelemediginden, disk hatası da vermedi doğal olarak. Disk hatası verse hersey cok guzel olacaktı =)

Problem tespiti için yaptıklarım:
1-) Bilgisayarın içerisine kacmıs bir vida, tel vs gibi kısa devre yaptırabilecek parcaları tespit etmek için titiz bir sekilde aradım ancak herhangi bir yabancı madde bulamadım.
SONUC: Problem devam ediyor.

2-) Elektrik baglantısını kestim; BIOS pilini cıkardım, crear CMOS denilen olayı yaptım. Bunu hem clr CMOS tusunu kullanarak hem eski usul pili cıkarıp CMOS pinlerini kısa devre yaptırarak hem de pilsiz olarak 4 5 saat bekleterek denedim.
SONUC: Problem devam ediyor.

3-) CMOS reset işe yaramayınca 1. aşamaya tekrar dondum ve acaba anakartın altına bir şey mi sıkısıyor diye dusundum. Bu sefer herseyi soktum; anakartı cıkartım. Kasada herhangi bir yabancı madde yoktu. Anakartın uzerindeki sogutucuları bile cıkarıp altına tekrar termal macun uyguladım. (termal macunu ilk uygulayışım değil o bolumde hata yapmadım.) Işlemcinin de termal macununu yeniledikten sonra herseyi topladım. Bilgisayarı yalnızca işlemci takılı olarak calıstırdım.

SONUC: Restart atma olayı son buldu. Bunu gordukten sonra ramleri ve ekran kartını da takıp bilgisayarı kullanıma hazır hale getirdim ve actım. Sorunsuz windows a girdim; hemen hwmonitor cpuz ve gpuz yukleyip sıcaklık degerlerine baktım. Yeni termal macunun da etkisiyle degerler 5derece kadar daha dusuk gorunuyordu; sıcaklıklar sorun olusturmayacak seviyedeydi. Hatta sorun olusturmak soyle dursun gayet serin calısıyordu bilgisayar. O esnada hwmonitor de gozume kırmızı bi alan carptı. AUX Power bilmemne yazan yeri tam okuyamadan bilgisayar kilitlendi ancak kırmızı bir uyarı veriyordu, o kadarını gorebildim. Bilgisayara tekrar Hard reset atmak zorunda kaldım ve problem yine basgosterdi.

Bilgisayar tekrar kitlendikten sonra hiçbir sekilde reset atma problemini aşıp tekrar acılır hale getiremedim. Hatta bios a bile giremedim ki hala da girebilmiş değilim.

4-) Acaba goremedigim bir kacaktan dolayı kısadevre mı oluyor diye dusundum. Su asamada hala PSU ya da anakartta problem oldugunu dusunuyorum. Bu sebeple anakatı ve PSU yu kasadan tamamen ayırdım; yumusak bir zemin uzerinde bilgisayarı kurdum. Kasa ile baglantısı olmadan parcaları birleştirdim. Ilk basta sadece en basit hali ile topladım işlemci anakart ve ram. Problem cozulmedi.
NOT: burada yaptıgım işlemin fotografını koyayım anlamayan olursa bakıversin. --->http://i42.tinypic.com/fu88d1.jpg
NOT2: 3x2gb ram kullanıyorum. Her asamada farklı slotlarda farklı ramleri denedim. Bunu yaparken tek seferde yalnızca 2gb ram baglı olacak sekilde yaptım ki ram lerle ilgili problem varsa gozden kacırmayayım diye. Sorun cıkmayınca RAM larde sorun olma ihtimalini eledim.

SONUC: Problem devam ediyor.
------------------------------------------------

5-) Bugun vatan bilgisayara goturdum bilgisayarı, garantisi olmadıgı için bakmak istemediler ama bir sekilde ( :) ) bürokrasiyi aşıp orada test ettirdim makinayı. Calısan eleman kesin bir sey soyleyemedi cunku elinde 1366soket anakart yoktu ancak 1000W lık bir PSU takıp denedi ve reset problemi devam etti. Ben de kasayı alıp eve geldim ve bu mesajı yazmaya basladım.

SONUC: Problemin anakartta olma ihtimali cok yuksek. PROBLEM DEVAM EDIYOR.

----------------------------------------------------
Gozlemledigim ufak detaylar:
1-) Anakart uzerinde hataları bildiren renk kodlu LED ler var. SB Voltage ibareli LED Kırmızı yanıp sonuyor tam reset atarken. Guney koprusune ya fazla elektrik gidiyor ya da az. Artık kırmızı yanıp sonmenin anlamı neyse hata da o ancak anakat hatasımı yoksa PSU hatasımı emin değildim ki su anda Anakart arızalı diye dusunuyorum.
NOT Guney koprusunu kafadan sallamadım; anakartın manuel inden bakıp o led in hangi hatada yandıgına baktım ancak az voltaj mı cok voltaj mı oldugu ile ilgili bir bilgi goremedim.

2-) Anakart uzerindeki bileşenlerde herhangi bir şişme eğilme vs soz konusu değil. Gorebildigim hiç bir problem yok.
******************************
Elimde baska işlemci, anakart vs deneyebilecek donanım ya da kendi parcalarımı baska bir bilgisayarda deneme imkanım yok maalesef. Lutfen bunu unutmadan yorum yapın.

Her turlu oneriye acıgım, fikirlerim tukendi.
S
11 yıl
SSD Tavsiyesi -2 gun içinde alıyorum.
Merhabalar.

Klavyemi yenileyeyim derken ekrankartını da yenilemeye karar verdim sonra d aalmısken ne zamandır istedigim SSD ye gecme işini de halledeyim diyorum.

Ozetle SSD için 300 400 civarında bir butce ayıracagım. Su anda bilgisayarımda 3 tane HDD takılı ve 1 bos yerim var. Dvd rw neredeyse hiç kullanmadıgım için cıkardım. 1TB + 1TB + 1.5TB HDD konfgirasyonum var.

Sadece Sistem diski olarak kullanacagım. 2 oyun olacak uzerinde. Kalan HDD lere format basıp tum arşivimi tekrardan duzenleyip depo olarak kullanacagım. SSD Konusunda neredeyse hiç bilgim yok. bir ara niyetlenip vertex serisinden birşey alacaktım neredeyse ama son anda biraz daha bekleyeyim demiştim. Hissediyorum ki bu sefer uygun zamanı buldum =)


Acaba benim durumumdaki birine ne tavsiye edersiniz? Sistemimi de ekliyorum bilgi amaclı.


i7 920 işlemci
6gb 1600mhz DDR3 ram (3x2)
His ati 4890 1gb 256bit (50mhz fabrika cıkıslı oc)
Gigabyte EX58 UD4P anakart
22" samsung lcd + 19" eski bir lcd (2si aynı anda)
750W guc kaynagım var. Crossair ya da cooler master kasa ile gelmişti yanlışım yoksa.
HDD klavye mouse vs
S
11 yıl
Şu anki sistemime gore ekran kartı tavsiyesi istiyorum.
Selamlar,

Suanki ekran kartımı yenilemeyi planlıyorum. Tam sistemimi su sekilde:

i7 920 işlemci
6gb 1600mhz DDR3 ram (3x2)
His ati 4890 1gb 256bit (50mhz fabrika cıkıslı oc)
Gigabyte EX58 UD4P anakart
22" samsung lcd + 19" eski bir lcd (2si aynı anda)
750W guc kaynagım var. Crossair ya da cooler master kasa ile gelmişti yanlışım yoksa.
HDD klavye mouse vs

bu sisteme yeni bi ekran kartı ne almalıyım acaba. Butcem 600 700 civarı, zorlarsam biraz daha cıkarım.

gpuz vs cpuz ekran goruntulerini ekliyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Degistireyim mi yoksa biraz daha idare edeyim mi? degistirirsem ne alayım? bu sefer nvidia alsam diyorum ama tabii ki f/p durumuna gore karar verecegim.

edit : en bastan yazayım alacagım karta oc yapmakla ugrasmayacagım.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.