E

Yarbay
02 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
93 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
8 yıl
Hangi Çocuk Koltuğunu Seçmeliyim?
E
10 yıl
Tasker Kullanıcıları Kulübü
Arkadaşlar bir süredir aktif olarak kullandığım program hakkında hem sizi bilgilendirmek hem de task ve profile alışverişi gerçekleştirebilmek amacıyla bu konuyu açtım.

Motorola bölümünün altında da var bir tasker başlığı ama çok cansız kalmış kuytu köşede kaldığı için.

Programımız bu

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.dinglisch.android.taskerm&hl=tr

Ücreli olup google'a yazsanız bile ücretsizini bulabileceğiniz bir uygulama.


Uygulamanın yapabileceklerine gelirsek eğer

1. Wifi ağına bağlı iken otomatik olarak mobil veriyi kapatabilirsiniz. Aynı şekilde bağlantınız kesildiği zaman mobil verinin tekrar açılmasını sağlayabilirsiniz.

2. Evinize girdiğiniz zaman Kablosuz'u otomatik olarak açmasını sağlayabilirsiniz.

3. Her gece belirli saatte eğer kablosuz ağa bağlı iseniz mobil veriyi kapatmasını, parlaklığı düşürmesini ve istediğiniz programları uyutmasını sağlayabilirsiniz.

4. Arama reddettiğinizde otomatik olarak mesaj atmasını.

5. 'WRU' gibi basit bir şey yazıp mesaj atarak cihazınızın o an için bulunduğu konumu, ne kadar şarjının kaldığını vb size yollamasını sağlayabilirsiniz.

6. Kimi cihazlar şarjı bitip kapandığı zaman tekrar açılması biraz zaman alıyor, kimisi de nadiren de olsa çökebiliyor. Cihazı istediğiniz şarj yüzdesinde kapattırabilirsiniz. Bu sayede acil bir durumda tekrar açabilmeniz için bir miktar şarja sahip olabilirsiniz.

7. Şarjınız azaldığında güç tasarruf modunun yaptığından daha fazla şeyi yapabilir wifi, bluetooth, gps vb. kapatabilirsiniz.


Ve daha bir çok özellik.




Kullanan arkadaşlarımızla buradan yardımlaşarak değişik profile ve task'lar bulabilmemiz dileğiyle.

Yapamadığınız bir şey olduğunda ben ve yazacak olan arkadaşlar eminim yardımcı olacaktır.
E
10 yıl
1.3. Multijet Motor Hakkında (ciddi konu degil)
Oncelikle anlattigim olaylar gercek ama sonradan sordugum sorularla yaptigim aforizmalarin ciddiyeti yoktur.



Bilenler bilir 2011 1.3 75 HP Doblo Classic aracimiz var.

1 saat once arabaya(kamyonet hatta) su tutmak icin benzinlige gidiyordum toz toprak icinde diye. Neyse cam tavanli, aksesuarli falan 1.3 astra j gordum. Trafik lambasindan saga boyle sert bir donus yapti rallici edasinda. Arkasindan ben dondum normal sekilde. 50 metre kadar ilerde yayalar korktu yayalari atlatinca bir 50 m kadar ilerde olan isiga boyle asiri patinaj cekiyormus da kontrol etmek icin kontra veriyormus gibi kontralar vererek ilerledi.

Hafif de egim oldugu icin bosa aldim dondugum andan itibaren ve isiga yaklastim aheste aheste. Bize kirmizi yanmasina ragmen arabayi kaldirirmis gibi yapip korkuttu yayalari yine arkadas.

Bekledigimiz isiktan kalkiyoruz saga dogru sert donus var. Hatta kalkarken donuyoruz. Karsidan gelen yok tek yon. Yesil yandi 1. Viteste sakince kalkarken yine artistik bir donus yapmaya calisirken beni ister istemez sıkıştıracagini farkettim ve bir anlik refleksle ÇAATT diye debriyaji tokatlayarak kamyoneti turboya sokup donusu yapmaya basladim. Tabi afalladi ben roket gibi kalkinca. Hemen viraja girdik. Ben sag tarafta bekledigim icin saga donuste avantaj bana gecti. Yuksek motor gucunu ve aracin kamyonet olmasindan kaynakli arkadan kopmalari gazi pompalayarak kompanze ettim ve kucuk kontralarla toparladim ve hemen 100 metre ilerdeki sola viraja yonelmek icin vitesi ÇAATT diye once 2 ye sonra 3`e attim. Ben sanatimi icra ederken arkadas da bana yetismeye calisiyordu. Sol viraji da ayni sekilde yuksek motor gucunu kompanze edebilmek icin gazi pompalayarak ve kopmalari absorve edebilmek icin kontralarla dondum.

Arkadas hala yetisemedi bu sirada. Halbuki 1.3 Astra J ile kompressor tokatlayan var. Neyse 500 metre kadar ilerde sola 90 derece donus yapmam gereken kavsaga once disa cikip sonra kurba merkezi yani viraj ic noktasina dogru kirip mermi gibi girdim ve apexi tutturarak harika bir donus yaptim. Arkadas biraz yaklasir gibi oldu.

Yol duz devam ederken orada tek bir makasla beni yavaslatacak olan otobus ve transit minibusu egale ettim.

Arkadas tereddut etti hemen makasa giremedi yine mesafe acildi aramizdaki.

Sonrasinda trafik sıkıştı yavasladik. Donus yapan araclardan kurtulmak ve onumdeki yavas giden araci gecmek icin 5-6 saniye onceden sinyal verdim. Aracin yarisi sol seritte olmasina ragmen dondum artik gerek yok deyip sinyal vermemezlik etmedim. Sola donen son aractan da kurtulunca da tamamen sol serite cikip araci gecip devam ettim, tam sol serite ciktigimda aci bir korna duydum. Arkadas hirslanip yarisi bos olan yarisinda benim oldugum sol serite burnunu sokmaya calisiyordu. Ben sola cikinca kornaya basti sanki hakliymis gibi. Neyse hizlandim biraz sonrasinda onumde seyreden bir baska yavas arac yuzunden tek seritli alt gecitte yavasladim. Alt gecite dogru ilerlerken arkadas yapisti yine arkama. Ama alt gecitte ani frene basip kaza yaptirmaya kalkacagimi dusundu sanirim ve yavasladi, 100 metre falan bosluk birakti aramizda. Bilmiyorum. Belki de bendeki kamyoneti gecemeyince sinirlenip artik vazgecmis de olabilir. Alt gecit bittikten sonra kalabalik olan isiga geldim, sakince isiktan kalktim ve sag sinyalimi vererek benzinlige girdim.

Simdi gelelim sorularima.

1. 75 Hp bir kamyonet nasil olur da 95 HP Astra J`den iyi hizlanabilir ? 1300 kg kadar bos agirligi var doblonun. Arkada 80 kg kadar yuk ve ben 110 kg.

2. Forumda astra j dizel suren arkadaslar kompressor falan gectiginden bahsediyor buna benzer bir sekilde. Ben de kompressor gecebilirim o zaman degil mi ?

3. Kompressor gecen arkadasin araci neptun mavi benim gectigim arac ise beyazdi. Beyaz ve mavi renkli olmasi farkettirir mi acaba ?

2. sorumun cevabini canli canli almak icin canozpinar`i kapismaya davet ediyorum.


Not: Konu eglence amacli acilmis olup sorularmda ciddiyet yoktur. Anlattigim olay gercektir.

Hakikaten ÇATT diye vites degistiririm. Makas atarken tereddüt etmem,korkmam. Forum uyesi sahitlerim var. Kendileri de bahseder zaten.

Gulelim,eglenelim. Birbirimizi kirmayalim. Ben arkadas yayalari ayri ayri iki defa korkuttugu icin bu hezimeti yasamasi gerektigini dusunup bunu yaptim. Tekrar olsa tekrar yaparim.


< Resime gitmek için tıklayın >




Edit: imla

Edit 2: Arkadaşlar aman Doblo'ya bayılıyorum vb. bir şeyler sanmayın. Aksine nefret ediyorum. Uzun yolda 6.5 şehir içi 7.7 yakan araba mı olur. Yaktığı kadar gitse neyse.

Rahat desek rahat değil.

Kaliteli desek, kalite kelimesine hakaret etmiş oluruz.

Bir hız sabitleyici, onu geçtim çift kademe cam kaldırma tuşu bile yapmamışlar.

Babam sevdiği için aldı. Allaha şükür ayağımızı yerden kesiyor. Ama bu paralara 2006-7 c-max ghia dizel alınırdı. Sağlık olsun. Allah keyif ala ala bindirsin babamı. Benim sürüvereceğim 8-9 ay daha. Sonrasında okul biter kendi arabamıza niyetleniriz inşallah.


Edit 3 :

Yer hakkında bilgi olması açısından google earth'ten ekran görüntüsü alınıp eklendi.
E
11 yıl
image goruntulemece
E
11 yıl
Photoshop Bilen Birisinin Yardımına İhtiyacım var.
Arkadaşlar Photoshop bilgim sıfır.

Atatürk'ün bir pozunu bir top bataryasının silahının yanına eklemem gerekiyor. Altına da yazı yazmam lazım. Poster gibi birşey olacak. Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş PM atabilir mi acaba ?
E
11 yıl
LG Optimus G E975 ROOT/Unbrick/Recovery Menu/Tweak Rehberi
ÖNEMLİ HATIRLATMA



Her işlem kendince bir risk taşır. Cihazınızı full brick ya da soft brick olması gibi riskler tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Ne ben ne de Donanımhaber sitesi sorumlu tutulamaz.



ROOT nasıl yapılır ?


Anlatım LG Optimus G E975 modeli cihaz içindir. Diğer cihazlarda denenmemiştir.


1. Cihazımızın şarjı %50'nin üstünde olmalı.Wifi ağına bağlı olmalıyız.


2. Verilen linkten windows için USB DRIVER dosyasını indirip kuruyoruz.

Lg Mobile USB Driver Kurulum dosyasını indirmek için buraya tıklayın.




3. Verilen linkten ROOT yapmamız için gereken dosyaları indiriyoruz ve Zipten çıkartıyoruz.

ROOT işlemi için gerekli dosyaları indirmek için buraya tıklayın.




4. Cihazımızda Ayarlar/Geliştirici Seçenekleri'ne girip USB Hata Ayıklama sekmesini işaretli hale getiriyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

5. Cihazımızı USB kabloyla bilgisayarımıza bağlıyoruz ve "Sadece Şarj Et" seçeneğini seçiyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

6. ROOT için indirdiğimiz ve zipten çıkardığımız Klasörün içinden CurrentRoot isimli dosyayı bulup sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır diyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

7. Bir süre bekledikten sonra aşağıdaki resimdeki uyarıyı görünce Cihazımızın Bildirim çubuğunu aşağıya çekip aşağıdaki ikinci fotoğrafta gösterdiğim USB bağlandı sekmesine tıklayarak Üçüncü fotoğrafta gösterdiğim Medya eşitleme (MTP) simgesine tıklıyor ve cihazımızın ekranında beliren uyarıya atla diyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

8. 10-15 saniye kadar bekledikten sonra Bilgisayar cihazımızı görüyor. MTP'ye geçiş işlemimizi tamamladığımız için DOS ekranında çalışan uygulamaya geri dönüyor ve Enter'a basıyoruz.

9. Bir kaç defa daha Enter'a basmamızı isteyecek program ve son olarak Rebooting yazacak ve cihazımız kendini yeniden başlatacak.

10. Root işlemini başarıyla gerçekleştirmişsek SuperSu uygulaması otomatik olarak yüklenmiş olacak.

11. SuperSu uygulamasına giriyoruz. Güncelleme gerekiyor diyecek. Onaylayıp güncellenmesini bekleyeceğiz.

12. İşlem tamam. Cihazımız ROOT oldu.






Recovery Menu Yüklemek İsteyenler 13. Adımdan işleme devam edecekler. Gerek yok diyen arkadaşların herhangi bir şey yapmasına gerek yok. ROOT işlemi burada bitiyor.

13. Ardından Google Play Market'ten FreeGee uygulamasını indirip açıyoruz.Root yetkisi istediğinde onaylıyoruz.

FreeGee indirmek için tıklayın






14. Fotoğrafta işaretlediğim Unlock My Phone yazısına tıklayarak çıkan uyarıya I Agree diyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

15. İkinci Ekranda TWRP seçili olarak gelecektir. Oradan yüklemek istediğiniz Recovery Menü'yü seçebilirsiniz. Ben CWM Recovery kullandığım için onu seçiyorum. Seçim size kalmış. Seçtikten sonra ekrandaki Unlock My Phone yazısına tıklıyoruz. Çıkan uyarılara I Agree ve I understand yazılarına tıklayarak onay veriyor ve bekliyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >



16. Uygulama işlemleri bitirdikten sonra yeni bir ekran geliyor ve Yay! yazısını görüyoruz. Yay! yazısına tıklıyoruz ve işlem bitiyor.


17. Artık Recovery Menü'ye sahipsiniz.




RECOVERY MENU Kullanımı


1. FreeGee uygulamasıyla Recovery Menu yüklediğimiz cihazımızı kapatıyoruz.

2. Ses açma tuşuna basılı tutarak Güç tuşuyla cihazımızı açıyoruz.

3. Aşağıdaki ekran gelince tuşları bırakıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >


4. Bu ekran görünmez bir menüdür. Recovery Menu'ye girebilmek için 2 defa ses kısma tuşuna basıyoruz ve ardından Güç tuşuna bir kere basıp bekliyoruz. Ve karşınızda Recovery Menu.

< Resime gitmek için tıklayın >







Sıcaklıktan dolayı parlaklık arttırmamızı engelleme olayının iptali


1. Google Play Market'ten Optimus G Tweaker - G Tools uygulamasını yüklüyoruz.

Optimus G Tweaker indirmek için tıklayın





2. Uygulamayı açıyoruz. ROOT izni isteyecek. Onaylıyoruz.

3. Resimde altını çizdiğim Unlock Thermald yazısını tıklıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

4. Uygulamadan çıkıp cihazı yeniden başlatıyoruz.

5. Cihaz açıldıktan sonra istediğimiz parlaklığa getirebildiğimizi göreceksiniz. Sıcaklık uyarısı vermeyecektir.



ÖNEMLİ HATIRLATMA



Her işlem kendince bir risk taşır. Cihazınızın full brick ya da soft brick olması gibi riskler tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. Ne ben ne de Donanımhaber sitesi sorumlu tutulamaz.


Anlatım ve Fotoğraflar şahsıma aittir. XDA Developer sitesinden ve Google Play Marketten aldığım linkleri indirme kaynağı olarak kullandım. Rica ederim izin almadan başka sitelerde paylaşmayın. Üyeliğim varsa belirtirseniz kendim açarım oraya konuyu. Ya da buraya yönlendirebilirsiniz.


iGO yüklemek için forum kuralları gereğince ayrı bir rehber hazırlanmayacaktır. Bulduğunuz 1280x800 çözünürlükte olanı yükleyebilirsiniz. Sorunuz ya da sorununuz olursa PM ile ulaşılması durumunda elimden geldiğince yardımcı olurum.
E
11 yıl
Muhteşem gübre ve Tavan yapan verim
Videoyu izlemek için tıklayınız


Adamlar yapmış beyler.

Bir miktar para toparlayıp aramızda Türkiye'ye ithal mi etsek acaba?
E
11 yıl
El arabasına motor taktırmak
Videoyu izlemek için tıklayınız

Arkadaşlar vergisi kaç paradır bunun ?

Yıllık kasko,sigorta masrafı ?

Ehliyet ister mi ?

Kask takmak zorunlu mu ?

Dizel baz model fiyatı ile benzinli baz model fiyatı arasındaki fark ne kadardır ?

Farkı 3 yıldı amorti etmek için kaç km yapmak gerekir senede ?





Not: E hep kavga edilecek değil ya. Biraz da eğlenmek lazım. Herkese iyi bayramlar.
E
11 yıl
D-Smart kullanıcısı iken Blu almak Hakkında
Maxi paket kullanıcısıyım. Evde olamadığım için bu haftasonları formula 1 yarışlarını kaçırıyorum.

Acaba sadece formula 1 yarışı izlemek için nasıl blu almam gerekiyor ?
E
11 yıl
Klavyeli Araba Takozuna Merhaba Deyin. (Hatırlayanlar mum diksin)
Ah be gençler bilmez. Ne günlerdi. Şimdi yine takoza doğru gidiyoruz ama.



Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.