Y

Yarbay
05 Mayıs 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
124 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
Y
4 yıl
1.5 Dci Motorlu Renault Kangoo Clio Megane Çalışmama Sorunu ve Kızdırma Lambası
Merhaba arkadaşlar birçok 1.5 Dizel motorlu Renault marka araçlarda başıma gelen ve gereksiz masraflar edip de çözüm bulamadığım bir sorunu çözmüş bulunmaktayım. Bu konuyu internetten arastirirken bulan arkadaşlara da bir çözüm olma amacıyla konuyu açıyorum.

Öncelikle sorunumuz aracımızın sabahları soğukken yada birkaç saat aradan sonra uzun marş yapılmasına rağmen çalışmaması.Eterle çalışması, İlerleyen dönemlerde de stop etmeye başlaması ve çekiş düşüklüğü

Bununla birlikte gaza yuklenildiginde kızdırma lambası yada kızdırma ile birlikte sarı arıza ve stop lambasının yanması ve sönmesi.

Aracımız bilgisayarda yakıt sistemi ile ilgili arızalar verebilir yada vermeyebilir. Çünkü aracımız çalıştıktan sonra bir sorun olmamaktadır ve araç arıza algilayamamaktadir.

Usta arkadaşlar hemen kizdirmalari değiştirmekle işe başlarlar, cozulmeyince hava yapıyor diye yakıt hortumları değiştirilir, oda olmayınca fiyati 450 TL olan mazot basınç sensörü değiştirilir ve enjektörler sökülür oda kurtarmayinca artik motor ölü motor yapılacak deyip 5-6 binlik bir fatura çıkartırlar.

ARİZANİN ÇÖZÜMÜ ÇOK BASİT arkadaşlar mazot pompamiz ömrünü doldurmuş. Marş sırasında yeterli basınç uretemedigi için araç çalışmıyor.

Arizayi bilgisayarla görmek isteyenler için Anlık Veri Listesi bölümünde Yakıt basıncı değeri marş basarken 300 bar civarında olmalıdır. Eğer ki burada basınç 80-100-150 gibi değerlerde kalıyorsa pompanın yeterli basınç uretemedigi anlaşılır . Rolantideki basınç değeri ise 200-250 bar arasında olmalıdır.

Ben 400 TL ye çıkma pompa alarak sorunumu ucuz yollu çözmüş bulunmaktayım. Aynı sorunu Renault araçlarda yaşayan arkadaşlar hiç bir yeri kurcalatmadan bilgisayardan değerleri okuyup direk pompaya yonelebilir ve aracını eski haline döndürebilir. Gram yağ eksiltmeyen araca motor bitik diyen ustalarima saygı ve sevgilerimle...
Y
5 yıl
1200 liraya ne alayım karar veremedim
Merhaba arkadaşlar 1200 lira bütçe ayırdım ne alacağıma karar veremiyorum

Telefondan o kadar anlamam oyun vs oynamam sosyal medya sahibinden com bide çok görüşme yapıyorum şarjı uzun gitsin arkası da camlı olsun istiyorum.

İkinci el note5 bakıyorum garantisi yok 3 yıl olmuş telefon cikali yazılımı eski mıdır acaba yada sıfır j4+ aynı fiyatta j7 prime aynı fiyatta bunlarla note5 arasında ne fark olur hangisi iyidir.

Donma yapmasin şarjı uzun gitsin ekran da parlak olsun yeterli Samsung dışında düşünmüyorum bu arada
Y
8 yıl
F30 BMW 320d yada Makyajlı B8 Audi A4 ?
Merhaba arkadaşlar 1 ay içinde iki araçtan birini alıcam ama karar veremedim.

İki aracı da test ettim BMW'nin iç hacmi ve ön camın çok küçük olması pek hoşuma gitmedi.Audi'de de Volkswagen'den izler görmek ve önden çekiş olması düşündürüyor.Bunların dışında donanım olarak hemen hemen aynılar ikisi de 2.0 dizel otomatik.

Kullanırken her açıdan yere oturacak ve farklı hissettirecek bir araç arıyorum bu araçları uzun süre kullanmış olan arkadaşlar tavsiye verebilirlerse çok sevinirim.
Y
9 yıl
Fluence Adam Etme Operasyonu...
Evet arkadaşlar millet orijinal diye 4 teker civataya servetini döke dursun, ben yine çok komik bir rakama kazalı bir Fluence aldım.Bilenler vardır daha önce de tek kapı Corsa alıp zevkime göre toplamıştım ancak arabanın hacim probleminden dolayı çok üzülerek satmak zorunda kaldım.

Bir süredir hem iç hem de bagaj olarak büyük bir araç arıyordum.2007 üzeri Ford Focus, Mondeo, Peugeot 407 ve Fluence üzerinde yoğunlaşmıştım ki aradığım gibi bir araç bulabildim. Hem dizel hem de içi bej Araç Extreme modeli Deri direksiyon sis farı park sensörü cam perdelikleri bluetooth gibi zamazingolar da mevcut. Business olsa almazdım sanırım.

Araç resimlerde görüldüğü gibi arka tarafında ve sağ tarafında hiç bir leke yok.Sol taraftaki kapılarda da yok. Sol arka çamurluğun 2 saatlik işi var. Tavan ve direkler biraz uğraştıracak. Kaput ve çamurluğu da aynı renk boyasız çıkmasını bulmaya çalışıcam. Düzelmesine düzelir ancak 2 civata tutuyor zaten boya parası vereceğime değiştirmek işime gelir

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Motor içi ve en sevdiğim bej döşemeli kokpit hatasız.Biraz temizliğe ihtiyaçları var sadece:)

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Kaç para harcarsın diyecek arkadaşlar için tahminim şuan için yedek parça hariç 1500 TL. Ön cam 250 TL, ayna 90 TL, 2 tane de kapı fitili lazım fiyatını bilmiyorum.Başka yedek parça gözükmüyor şimdilik.
Y
9 yıl
Ankara Tren Garindan ivedik sanayiye nasıl gidilir
Ankaralı arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
Y
9 yıl
Temiz Diye Aldığınız 2. El Araçlar Sigorta Şirketinden Çıkma Olabilir...
Merhaba Arkadaşlar.

Ben hem ek iş olarak hem de zevk aldığım için ayda 1-2 tane hasarlı araç topluyorum.Birkaç sigorta şirketinde teminatım var oralardan ihaleyle araç alabiliyorum.Ancak uzunca zamandır farkında olduğum ve anlam veremediğim bir durum var ki bunu paylaşmak istedim.

Bu araçların şase numaralarına bilindiği üzere ağır hasar kaydı işleniyor.Hasar kayıtlı araçlar da piyasasından 8-10 bin aşasına satılılır.Ancak araçlar öyle fiyatlara satılıyor ki neredeyse hasarsızla aynı fiyata.Dün 2007 Dizel Focus vardı mesela, aynısından sahibindende var yapılmış hasar kayıtlı 21 bin TL istiyor.Sigorta şirketindeki 22 bine satıldı.Oradan çıkartması yaptırması plaka çıkartması derken araç 25-26 yı bulur o da en iyi ihtimalle boya ve kaportayı kendi yapıyorsa.Bu aracın 13-14 e ihaleden satılması lazım ki alan 18 e mal edip 21 e satsın.Bunun gibi ne araçlar gidiyor yüksek rakamlara.Ama hasar kaydı çıkmazsa 25 e mal edip 30 a rahat satar 2-3 parça boyalı diye.

Şimdi aynısı 21 e satılan ve alanın 25 e mal ettiği ağır hasar kayıtlı bu araçlar nerede? Sadece 1 sigorta şirketinden günde ortalama 30-40 araç satılıyor.Diğer şirketleri de hesap edin.Bide interneti açın bakın kaç tanesi hasar kayıtlı.

Bu durumda benim aklıma hasar kaydını sildirmekten başka hiç bir ihtimal gelmiyor.Ben hep hasar kaydını ilana yazarak, alıcıya soyleyerek, satış kağıdına da eklettirerek satış yaptım ancak demek ki bu işler bizim de bilmediğimiz bir şekilde işliyor.

Yorumu ve fikri olan varsa alabilirim.
Y
9 yıl
Kötü günde yanında olmak anlamına gelen söz nedir?
Arkadaşlar dilimin ucunda çıkartamadım.Kötü gününde birine moral vermeye çalışırsın.Bişey vermek deniliyor ama hatırlayamadım.Taziye vermek değil.Neydi bu hatırlatacak var mı acaba?
Y
9 yıl
Kaporta boya ve kaplama işinden anlayan var mı? Tavsiye Gerek
Merhaba arkadaşlar yakın zaman icinde uzun süre binmek için modeli yüksek takla atmış bi araba alicam kaportacim iyi is çıkarır ancak boya konusunda tereddütte kaldım.

Araç siyah renk ve boyaya girmeden önce hemen hemen her yerinde macun olucak.Boyacı 2 sene garanti verde de renkten dolayı 1 sezon bile gormeden patlar diye tahmin ediyorum.

Kaplama için ise burda çok para istiyorlar.Güzel işçilik çıkarani da görmedim.Plasti dip denilen bi uygulama var daha önce canlı olarak görmedim.

Tavsiyeye ihtiyacım var hangi uygulama daha uzun omurlu olur
Y
9 yıl
BMW 5 ve 7 kasanın , Mercedes E Kasanın; yanında sönük kaldığı araba...
Y
9 yıl
Eskişehir Tuzak Çukur Uygulaması. Teşekkürler Tepebaşı Belediyesi...
Resimde gözükenler eskişehir'de malum bir firmanın fiber optik çalışması gibi gözükebilir ancak amacının ne olduğunu belli değildir.Zira 40 cm çapında açılan çukurlar çalışma yapıldıktan sonra bu şekilde bırakılıp gidiliyor.Bizde aracımızla labirent hesabı kazı yapılmamış yolu bulmaya çalışarak ilerliyoruz.

Bu resimdeki yerde biraz daha hızlı olsam nerdeyse airbagler açacaktı ancak sert bir küüüt sesiyle sonrası alttakımda başlayan lakırtılarla ucuz atlattık.

Ben yandım başkası yanmasın hesabı gecenin bu saati arabayı kenara çekip taşları döşedim.Normalde 40 cm çapında yer yer çukurlar 1 metreyi bulabiliyor.Derinlik 10-15 cm.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bir çok yer ise bu şekilde.Bunları önemsemiyoruz tabi her ne kadar lak diye ses gelsede en azından teker içine düşmüyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu son resimdeki yere de özellikle gidip çektim çünkü dün gece son anda farkedip frene basınca arabamın ön tarafı buraya oturdu.Pürüzlü olmasından dolayı biraz patinajla çıkartabildim.

< Resime gitmek için tıklayın >


Evet arkadaşlar yorumu size bırakıyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.