F

Yarbay
29 Nisan 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme (?)
261 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
4 yıl
95000 Tal ye 2016 focus trend x alınır mı?
Evet arkadaşlar araba alma arefesindeyim. Aklımda egea vardı ancak focus önerenler de oldu. 95000 tl ye 2016 model 80000km de focus trend x var. Sizce bu araç almaya değer mi? Önceliğim dizel az yakan şehiriçi trafikte dur kalk için düşük devirlerde de torku iyi olan uzun yolda sakin kullanimda yakiti düşük olmasıdır.
F
8 yıl
Multimetre Sorunu
http://www.aliexpress.com/item/AIMO-ADM02-Auto-Ranging-Digital-Multimeter-DMM-DC-AC-Voltage-Current-Temperature-Meter-Tester-Diode/1650474200.html?spm=2114.13010608.0.57.SgXGEo
Arkadaşlar birkaç ay önce şu multimetreyi aldım ve kullanıyordum. Gayet güzel çalışıyordu. Bugün elime alıp baktığımda 3 tane ufak karınca vardı ekranda, ölülerdi. Sonra söküp ekrandan çıkarttım onları, kontrol ettim. Şöyle bir problem var. Yine çalışmasına devam ediyor multimetre. Ancak buzzer çalıştıracak bir komut yaptığımda cihaz kapanıyor. Mesela ekran ışığını açarken ya da kısa-devre kontrol moduna alınca buzzer ötüyordu. Ekran ışığını açmayı denediğimde ekran yanıyor buzzerdan çok kısa bir ses geliyor ve görüntü gidiyor. Ama ilginç bir şekilde ekranda ışık yanmaya devam ediyor. Sağdaki off moduna alıp çıkarmadan da çalışmıyor. Yani soldaki off moduna alınca kapanıyor açınca ekrana ışık geliyor ama görüntü gelmiyor. Kısa devre moduna alıken de tek fark ekran ışığı yanmıyor. Benim aklıma hemen sigortalar geldi. Devre kartında iki sigorta vardı onları söküp denedim sonuç aynı acaba sigortalardan kaynaklı olabilir mi? Yoksa sigortalar sadece ölçümler için mi koyulmuş. Sizce problem ne olabilir?
F
8 yıl
İşlem gücü yüksek, harici grafik işlemcisi olmayan laptop
Başlıkta belirttiğim gibi işlem gücü yüksek, harici grafik işlemcisi olmayan, kasa kalitesi iyi, HD ekran, SSD olmayan ucuz bir laptop arıyorum. Tavsiyeleriniz neler? Fiyat 1100 ü geçmesin mümkünse.
F
8 yıl
Meslek Lise Mezunu Tavsiye
Arkadaşlar meslek lisesi mezunu kardeşim var ve bu sene Ösym ile yerleşecek. YGS puanları 210 civarında. Şimdi meslek mezunu olduğu için sınavsız geçiş hakları var diye biliyorum. Ne kadar doğru? Sizce ne yapması mantıklı olur? Benim meslek mezunlarının tercihleri konusunda bir bilgim yok. Sınavsız geçiş mi mantıklı yoksa YGS puanıyla tercih yapması mı? Baktığım kadarıyla YGS yerleştirme puanıyla meslek yüksek okullarında bazı bölümleri kazanabiliyor.
Bölüm: Bilişim Teknolojileri
F
8 yıl
Yabancı olduğunuz yerde nasıl vakit geçirirsiniz?
Arkadaşlar şu an Antalya'dayım. Yabancı olduğum bir yer. Yavaş yavaş yer isimlerini öğrendim. Ancak burada 2-3 ay kadar kalacağım ve hiç çevrem yok. Arada çıkıp bisiklet sürüyorum ama olacak gibi değil. Vakit geçirebileceğim birileri olmalı. Siz böyle durumlarda nasıl sosyalleşiyorsunuz? Bir okul, iş vs. olsa muhabbet kuracak fırsat olur ama böyle boş boş hiç kimseyle münasebetim olamıyor. Esasında baya karşı cinsten insanlar da var. Ama önce ufak çevre edinmek lazım sanırım.
F
8 yıl
Scarlatti sonate en si mineur K.27
Arkadaşlar şu parçada kullanılan enstürmanın ne olduğunu, hakkında bilgisi olan birisi var mı? Çok hoşuma gitti ancak bulamadım.
https://www.youtube.com/watch?v=5cgQH4JKFZY
F
8 yıl
600TL AMD Kart
Arkadaşlar X860K ile kullanılacak AMD kart alacağım. İlk aklıma gelen R9 270x oldu ama emin olamadım. Şu an en ideal seçenek nedir? PSU sorunum yok. Anakart MSI a88 g41 PC MATE
F
8 yıl
İkinci el ucuz scooter
Arkadaşlar üniversite öğrencisiyim şehir içinde, ufak yolculuklarda kullanabileceğim bir scooter arıyorum. Bütçem bütün masraflar dahil 2000tl daha önce hiç motosiklet kullanmadım. 23 yaşındayım B sınıfı ehliyetim var a2 de alacağım. Şu linkini verdiğim motor nasıldır?
İkinci el motosiklet işlemleri nasıl yürüyor? Devir işlemi falan sanırım noterden oluyor.
Başka tavsiyeniz var mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-motoran-cok-temiz-vergisiz-muayene-yeni-234203930/detay
F
9 yıl
Google Services Hesabımdan para çekmiş
Arkadaşlar az önce gördüm google services adı altında hesabımdan 2.90 tl çıkilmiş böyle bir şey onaylamadım. Eski alış-verişlerimle ilgisi olabilir mi? Hiç karşılaşan oldu mu? Ne yapabilirim?
F
9 yıl
İstanbulkart
Arkadaşlar Çorlu'dan İstanbul'a gidiyorum ama öğrenci kartımı unuttum. Karekod gibi bir sistem var mı İstanbulkart'ta? Bir şekilde öğrenci kartımı kullanabilir miyim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.