:

Yarbay
10 Nisan 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
28 üye
Görüntülenme (?)
328 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
:
2 yıl
Türk Telekom TPlink Modem No ip addresses to give Hatası Çözümü
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 2 aydır Türk Telekom Tplink Archer C5v modem kullanıyorum ve her hafta ortaya çıkan çok can sıkıcı bir problemim vardı.

Bazı günlerde modem normal çalışmasına rağmen evdeki kablolu ve kablosuz tüm cihazların bağlantısı kesiliyordu. Tekrar bağlanmaya çalıştığımda asla bağlanamıyordum.
Tek çare modemin fişini çekip tekrar takmaktı ve çok sıkılmıştım.

Müşteri hizmetlerini aradığımda da yardımcı olmadılar, sistemde sorun görünmüyor yapabileceğimiz bir şey yok diyerek çağrıyı sonlandırdılar.

Bugün sorun yine başıma gelince modemin loglarına baktığımda ne zaman bir cihazla modeme bağlanmaya çalışsam "No ip addresses to give, OFFER abandoned." hatasının kaydedildiğini gördüm.

DHCP ayarlarına girdiğimde IP Range olarak yalnızca 30 cihazlık range olduğunu gördüm.
Aralığı 192.168.1.31-192.168.1.99 yaptığımda tüm cihazlarım yine bağlanmaya başladı.

Bu sorunu yaşayanlar için çözümü paylaşmak istedim.
:
3 yıl
Sony HT-X8500 2.1 Ch 400 W Yerleşik Subwoofer Dolby Atmos Tekli Soundbar 2225 Lira
Genellikle 2500 lira civarında satılan Sony'nin yerleşik subwoofer'lı Soundbar'ı Hepsiburada'da 2265 liraya düşmüş. Ben alırken 400 lira üzerine 40 lira indirim uyguladı. 2225 liraya geldi.
İhtiyacı olan değerlendirebilir.

Sony HT-X8500 2.1 Ch 400 W Yerleşik Subwoofer Dolby Atmos Fiyatı (hepsiburada.com)
:
3 yıl
Xbox Series X ve PC uyumlu en ucuz controller tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,

PC'de kablolu şekilde, series x'te ise kablosuz kullanabileceğim en ucuz controller modeli nedir?

Series X kutusundan çıkan controller'ı USB C üzerinden bağladığımda bir titreşim oluyor ancak PC görmüyor. Sadece bluetooth üzerinden mi bağlayabilirim bilgisayara?

Teşekkürler.
:
4 yıl
Sosyal Medyada Yazarken İmlâ Kurallarına Neden Uymuyoruz?
Arkadaşlar merhaba,Uzun zamandır çok rahatsız olduğum bir konuyu dile getirmek istiyorum. Donanım Haber Forum, Ekşi Sözlük gibi sık sık yazı yazılan en popüler platformlar başta olmak üzere, Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medyalarda gençler ne Türkçe dilbilgisi kurallarına uyuyorlar ne de imlâ kurallarına uyuyorlar.50 yaş üstü ilkokul mezunu insanlara bir şey diyemiyorum ama ilkokul ve lisede eğitim görmüş genç arkadaşlar bile tek cümle yazarken çok sayıda hata yapıyorlar.İnternette yorum yazan insanların %90'u aşağıdaki hataları yapıyorlar.1) "Şey" her zaman ayrı yazılır ama insanlar ısrarlar herşey, hiçbirşey yazıyorlar. 2) Dahi anlamındaki "de" ayrı yazılır. Daha basit olarak eğer "de" ekini çıkarttığımız zaman cümlenin anlamı bozulmuyorsa ayrı yazmamız gerekiyor. Böyle de anlamak zor geliyorsa İngilizce "too" kelimesini düşünebilirsiniz.Örnek:O da temizler. (He cleans too)Oda temizler. (He cleans room)3) Virgül ve noktadan sonra bir karakter boşluk bırakılır. Birçok insan virgül ve noktadan sonra boşluk bırakmadan diğer kelimeyi yazıyor.4) Kelimenin yarısında Türkçe karakter kullanıp yarısında kullanmamak. Hiçbir Türkçe karakteri kullanmasa, yurtdışında yaşıyordur belki Türkçe klavyesi yoktur diye düşüneceğim ama kelimenin yarısında Türkçe harf kullanıp yarısında kullanmamayı anlamıyorum.Örneğin şöyle bir cümle okumaktan rahatsız olmuyor musunuz?Arkadasla tavuk durum soyledik ,üstünede tatli gömdük.Hesapda iyi geldi.Hersey basariliydi.Sizler ne düşünüyorsunuz? Eğitim sistemi tamamen çökmüş durumda mı? Gençler kendi dillerinde bile yazmayı öğrenemeden mi mezun oluyorlar? Müşterilerle yazılı iletişimde olduğunuz bir şirket sahibi olsanız, bu kadar basit kuralları bile bilmeyen insanları işe alır mıydınız?Umarım geçmiş mesajlarımdan hatalarımı bulup konuyu amacından saptırmaya çalışmazsınız.
:
4 yıl
2000-3000 lira arası anne telefonu tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba, anneme yeni bir telefon almak istiyoruz ancak ben iOS kullanıcısı olduğum için android telefonlar hakkında hiçbir bilgim yok.
Annem fotoğraf ve video çekmek, whatsapp ve YouTube dışında telefonla hiçbir şey yapmaz.
Normalde iPhone kullanıyordu ama yeni iPhone’lar çok pahalı.

Telefonu mağazadan aldığı gibi kullanacak, sadece birkaç uygulama yükleyecek. Stabilite anlamında problem çıkartmayacak bir model önerir misiniz? Rehbere tıklayınca 2 saniye beklemesin.
İos kadar seri çalışan bir telefon arıyorum. Teşekkürler
:
5 yıl
Chrome vs Firefox vs Opera ilginç bir test
Arkadaşlar merhaba,

Bugün web'de gezinirken bana ilginç gelen durum yaşadım.
https://www.pcmag.com/article/361975/intels-8th-gen-vpro-processors-ease-headaches-for-it-pros

bu sayfaya Google Chrome ile girdiğim zaman işlem yöneticisinde gördüğüm kadarıyla Chrome birden 900-1000 MB RAM kullanmaya başlıyor ve işlemci kullanımını %100'e fırlatıyor.
Opera ile denediğimde de aynı şeyi tecrübe ediyorum.

Ancak Firefox ile açtığımda işlemci ve RAM'e normal dışı hiçbir yük bindirmiyor.

Sizler de test eder misiniz? Aynı durumu sizler de yaşayacak mısınız merak ediyorum.
:
5 yıl
i5-6400 işlemci yerine i5-8500 işlemci takabilir miyim?
Arkadaşlar merhaba,

i5-6400 işlemcili aşağıdaki bilgisayara sahibim. Bu makineden i5-6400'ü söküp i5-8500 taksam çalışır mı? İki işlemcinin de soketi aynı. Başka bir noktaya dikkat etmek gerekiyor mu?
http://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/Lenovo%20Desktops/ideacentre%20Y710%20Cube/ideacentre_Y710%20Cube_Platform_Specifications-win505.pdf
:
5 yıl
Son 5 Yılda Ne Kadar Fakirleştik? SS\u0027leri Paylaşalım
Arkadaşlar bu konuda online alışveriş sitelerindeki geçmiş kayıtlardan 2014-2015 yıllarındaki alışverişlerimizin tutarlarını ve aynı ürünlerin 2019 fiyatlarını paylaşalım.

5 yılda ne cebimizdeki para ne kadar değer kaybetmiş görelim.

2014 Yılında aldığım Canon Fotoğraf Makinesi Lensinin fiyatı:
< Resime gitmek için tıklayın >

2019 Fiyatı:
< Resime gitmek için tıklayın >

Osis Messup Saç şekillendirici 2014 Fiyatı.
< Resime gitmek için tıklayın >

Osis Mess up 2019 Fiyatı:
< Resime gitmek için tıklayın >
:
5 yıl
Sevk tarihinde yurtdışına gidebilir miyim?
Arkadaşlar merhaba,
Benim sevk başlangıç 29 Mayıs, Sevk Tarihi 15 Haziran.

30 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde yurtdışı gezisi planlıyorum. Sıkıntı olmaz değil mi?
:
5 yıl
İlave RAM Alacağım, Timing değerleri aynı mı olmak zorunda?
Arkadaşlar merhaba,
Şu anda bilgisayarımda aşağıdaki RAM takılı.
< Resime gitmek için tıklayın >

İlave olarak bu RAM'i alsam uyar mı?https://www.hepsiburada.com/gskill-aegis-ddr4-2133mhz-cl15-4gb-1x4gb-15-15-15-35-1-2v-f4-2133c15s-4gis-p-HBV000004VD6U?magaza=Hepsiburada

Bendeki RAM 5-5-5-36 görünüyor. Ama linkteki RAM 5-5-5-35 görünüyor.

Sıkıntı yaşar mıyım? Başka RAM tavsiyeniz olur mu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.