Q

Yüzbaşı
15 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
68 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
Q
4 ay
Isı Pompası Tüketim Önerisi Hk.
Selamlar,

Isı pompaları için en ekonomik elektrik tüketimi hangi seçenecek olabilir?

Oda termostatı 23 dereceye ayarlı olacak şekilde,

Isı pompa petek su sıcaklığı 60 derece mi?
Yorumum: Suyu 60 derecede tutmak için daha çok elektrik tüketimi olacak. Ama oda sıcaklığını bir sonraki seçeneğe göre daha hızlı 23 derece yapacak ve cihaz artık oda termostatına göre hareket edecek.

Isı pompa petek su sıcaklığı 50 derece mi?
Yorumum: Bir önceki seçeneğe göre 50 derece su için daha az enerji tüketecek. Ama oda sıcaklığını 23 dereceye bir önceki seçeneğe göre daha geç ulaştıracak.

Sanırım 2 seçenek arasında ay sonunda faturaya ciddi bir fark yansımayacak. Daha önce deneyimleyen varsa yorumlarını rica ederim.
Q
3 yıl
HES Kodu Sistem hatası ve mağduriyeti hk.
Selamlar,

Başımıza öyle bir olay geldi ki artık gülerek çevremize anlatıyorum sizlerde bilin istedim,

Yurt dışından gelen misafirlerimiz tekrar ülkelerine geri dönmek için mecburi PCR testi yaptırdı. Aynı gece misafirimizin test sonucu pozitif geldi. Eşi ve çocuğu negatif geldi. Ertesi gün pozitif çıkan misafirimizi ilçe sağlık aradı ve durumumuzu sordu ayrıca filyasyon ekiplerinin geleceğini iletti.

Filyasyon ekibi geldi ve yabancı misafirlerimizle beni ve eşimi yani aynı evde kaç kişi yaşıyorsa bilgilerini alarak 10 günlük karantinayı başlattı. Pozitif çıkan misafirimizi öncesinde odasını ayırdık ve ev içinde izolasyonu başlattık.

PCR testlerinin güvenilirliği sorgulandığı için başka bir bakanlık onaylı özel mobil ekip çağırarak test yaptırmayan ben ve eşim ayrıca pozitif çıkan misafirimizi ücret karşılığında pcr testimizi yaptırdık. Aynı gece sonuçlar 3'müz için negatif geldi :). Tabi bu sonuçlarda yanlış olabilir diyerek izolasyona devam ettik.

Ertesi gün telefonlarımızdan hes kodlarımızı kontrol ettiğimizde ilk başta negatif çıkan 4 kişi için 10 günlük karantinanın başladığını gördük. BURAYA DİKKAT! Pozitif çıkan misafirimizin hes kodunda ise karantina görünmüyor ve risksiz olarak tanımı devam ediyordu :)

Yani bu kişi pozitif sonuç çıkmasına rağmen elini kolunu sallayarak geri ülkesine dönebilirdi. Tabi biz ne olur ne olmaz evde izolasyona devam ettik.

29 Mart 2021 tarihli Bakanlığın yayınladığı Yakın temaslı nedeniyle karantina altında olanlar için bir prosedür gördük. Burada, 5. gün sonunda semptom yok ve iyi hissediyorsan PCR testi yaptırabilir ve negatif gelirse 7. gün sonunda karantinan kalkardı. (Madde 1.4)

Pozitif çıkan misafirimizin eşinin işleri kritik olduğu için bu prosedürü gerçekleştirerek en azından eşi ve çocuğu önden ülkesine dönsün istedik.

Bu prosedürü Alo 184'e sorduğumuzda evet böyle birşey var. Filyasyon ekiplerinin evinize gelip test yaptırmanız gerekiyor ama yoğunluk nedeniyle gelemez. Bu nedenle devlet hastanelerinde veya bakanlık onaylı özel bir kuruluşta testinizi verebilirsiniz dedi. Sevindik hemen yine özel mobil ekip çağırır testlerini verirler diye düşündük.

İlçe sağlık müdürlüğünü aradığımızda ise operatördeki kişi ve Covid bölümündeki kişi bu prosedürden haberlerinin olmadığını ve bize böyle bir yazı gelmediğini iletti 10 gün önce asla ve asla karantina sonlanmaz dedi. Adamlar bağlı olduğu bakanlığın yayınladığı yazılardan haberi yok!

Corona virüs danışma hattını aradığımızda ise, 2 gün üst üste günde 2-3 kere aradım. yaklaşık 6 farklı kişi ile konuşmuşumdur. bunlardan yaklaşık 4 tanesi prosedürü bildiğini ve uygulayabileceğimizi diğer 2'si ise bu prosedür sadece sağlık ve emniyet çalışanları için uygulandığını iletti. Bende bu prosedürde ilgili maddede sağlık ve emniyet çalışan vurgusu olmadığını nerede yazdığını gösterin dediğimde bize gelen bilgi bu şekilde her gün kurallar değişiyor biz bile yetişemiyoruz diyerek geçiştirdiler.

Testlermizin negatif geleceğinden emindik ama negatif sonuç sonrası HES kodlarındaki karantinanın sistem kaynaklı otomatik kalkmayacağından korkuyorduk. Malum pozitif çıkan kişi için hes kodunda karantina başlamamıştı. Karantinanın 6. gününde Bakanlık onaylı özel bir kuruluşta testlerini verdiler ve sonuçları aynı gün akşam negatif geldi. ve 6. gün henüz bitmeden karantinaları otomatik kalktı ve ülkelerine döndüler:)

Daha çok detay var elimde ama sıkılmadan okuyun diye özetlemeye çalıştım. Özellikle İl ve kişi bilgileri paylaşmadım. Malum bu hatayı düzeltmek yerine bizi suçlayabilirler :)

!!!ÖNEMLİ NOT!!!

Lütfen her gün HES kodunuzu kontrol edin. Bir arkadaşım yakın temaslı olarak 10 gün karantinaya alındı ve bunun karantinasının 6. gününde farketti. Kimse aramamış karantinadasınız iyi misiniz vs diye. Kendi sürekli evden çalıştığı için merakından bakarak öğrendi.

Sistemde bulunan sorunlar özetle,
1) Pozitif çıkan bir vaka bütün sistemlerde karantinada görülmesine rağmen en önemlisi HES kodunda karantinada görülmedi.
2) Güncel prosedür takibi konusunda özellikle ilçe sağlık müdürlüğü çalışanları yetersiz.
3) Corona danışma hattındaki kişiler aynı prosedür konusunda farklı konuşmaktadır.
4) Alo 184'ün sistemlerinin HES tarafına entegre olmaması kaynaklı müdahale edemiyor ve topu ilçe sağlık müdürlüğüne atıyor.
5) Konu içinde bahsetmedim ama ilçe sağlık müdürlüğüne telefonla ulaşmak imkansız gibi birşey. 10 defa arka arkaya arayarak şansa ulaşıyordum. Bazı illerde direk hatları meşgule attıkları için vatandaşlar ulaşamıyor.
6) Yine konuda bahsetmedim. Bir şekilde filyasyon ekiplerinin merkez telefonlarını buldum. Aradığımda telesekreter otomatik çağrınız alınmıştır en kısa zamanda aranacaksınız demesine rağmen 15 gün geçti arayan soran yok :)
7) 10 günlük karantinada İlçe sağlık sadece 1 defa kaçıncı günde aradı hatırlamıyorum durumumuzu sordu.
8) Yakın temaslı karantina prosedürü doğru uygulanmıyor. Misafirlerin karantinası normalde 8. gün başında kalkması lazımdı ama 6. gün sonuna doğru kalktı. Hatta bir doktordan duydum başka birisi karantinanın 3. gününde pcr testi yaptırıyor. 4. gününde negatif geliyor. Karantinası 5. günde sonlanıyor.

Sistemin güzellikleri,
Karantina başlar başlamaz mahalle muhtarı ve aile sağlık hekimimiz hemen hemen her gün arayarak durumumuzu sordu. Hatta evimize yakın olan camii'nin imamı bile aradı :)

SONUÇ,
Bizce corona olmadık. Yalancı pozitif vakasına kurban gittik:)
Pozitif çıkan kişide bile 15 gün geçmesine rağmen hiç bir semptom yok.

Teşekkürler
Sağlıklı günler,
Q
3 yıl
\"SİM YOK\" Iphone 8 Plus ios 14.4.1 sorunu hk.
Selamlar,
Amerikadan aldığım ve senelerdir kullandığım Iphone 8 Plus cihazımda "SİM YOK" hatası almaktayım. ios 14.4 sürümündne ios 14.4.1 sürümüne geçtikten sonra bu hatayı aldım. Ürün amerikadan alındığı için yetkili servisler ücretli bile destek sağlamıyor. Apple müşteri hizmetleri ile yapılan testlerde donanımsal sorun görülmedi yazılımsal olabilir dediler ama amerikadan ürün alındığı için onlarda sorunu sonuçlandıramadılar. Ne yapmam gerekir var mıdır başına böyle bir sorun gelen? Jailbreak ile eski sürümlere dönülüyor mu? Eski sürüme dönsem sorun belki çözülür gibi. yardımlarınızı ve yönlendirmelerinizi rica ederim.
Sağlık günler
Q
3 yıl
\"SİM YOK\" Iphone 8 Plus Ios 14.4.1 sorunu hk.
Selamlar,
Amerikadan aldığım ve senelerdir kullandığım Iphone 8 Plus cihazımda "SİM YOK" hatası almaktayım. ios 14.4 sürümündne ios 14.4.1 sürümüne geçtikten sonra bu hatayı aldım. Ürün amerikadan alındığı için yetkili servisler ücretli bile destek sağlamıyor. Apple müşteri hizmetleri ile yapılan testlerde donanımsal sorun görülmedi yazılımsal olabilir dediler ama amerikadan ürün alındığı için onlarda sorunu sonuçlandıramadılar. Ne yapmam gerekir var mıdır başına böyle bir sorun gelen? Jailbreak ile eski sürümlere dönülüyor mu? Eski sürüme dönsem sorun belki çözülür gibi. yardımlarınızı ve yönlendirmelerinizi rica ederim.
Sağlık günler
Q
3 yıl
İzmir Türk Telekom VDSL Trace Ping Sorunu hk.
Selamlar,

Başka bir ISS firmadan Türk Telekom'a geçiş işlemim dün itibariyle sonuçlandı. Download ve Upload hızlarım gayet sağlıklı. Fakat tracert testlerinde modemden sonraki ilk durakta aşırı ping yükselmesi var. Bu noktada görülen IP ya DSLAM'a ait ya da tünele orasını çözemedim. İzmir'de oturan türk telekom vdsl kullanan arkadaşlardan ricam ilgili testleri kendinizde yapıp bu konu altında paylaşabilir misiniz?

2.adımda görüldüğü üzere yüksek ping artışı bulunmaktadır. Node IP: 212.156.201.142

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Q
4 yıl
Tenda AP4 Data Rate Hk.
Selamlar,

Evimde bulunan Desktop PC için ana modemden kablo çekmek yerine Tenda AP4 alarak onun üzerinden kablo ile PC'ye bağlantı sağladım. Ana modem ile Tenda AP4 Wifi üzerinden haberleşiyor. Desktop ise Tenda AP4'e kablo ile bağlı.

Sorunum şu, online eğitim sırasında sunum+ses data akışında problem yok. Ne zaman kameralı görüşmeye başlasak (max 20 kişi) görüntü ve ses'de donma&kesilmeler meydana geliyor.

Wifi analyzer kullanarak etrafımdaki kanal kirliliğine baktım. 11 ve 13. kanallar tavsiye edildi. Data rate daha iyi olsun diye 13. kanala hem ana modemde hemde AP tarafında geçiş yaptım.

Başka bir spesifik ayar var mıdır? Tavsiyelerinizi bekliyorum..

< Resime gitmek için tıklayın >
Q
4 yıl
*** Türknet Nakil Sorunları ***
Selamlar,

Lokasyon: Başakşehir/İstanbul

Türknet nakil işlemlerinde sorun yaşıyorum ve halen devam ediyor. Türknet destek şimdi PM yoluyla bilgilerinizi verirseniz bakalım diyecek. 1 haftadır ekipleriniz bakıyor sen yorma kendini. Buradan rezilliğinizi aktaralım diğer müşteriler için güzel reklam olur.

14 Nisan 2020 tarihinde nakil işlemlerine başvurdum.

20 Nisan gündüz vakitlerinde evde kurulum ekipleri geldi. TT ekipleri henüz etiketleme yapmadığı için işlem yapamadılar.
20 Nisan akşam üstü TT ekipleri etiketleme işlemini yaptı.

Evde kurulum ekipleriniz TT ekipleriyle koordineli çalışmadığı için şuan mağduriyet yaşıyoruz. Çok mu zor koordineli çalışmak?

Sonrasında bekledik tekrar evde kurulum ekibiniz gelir diye gelen yok arayan yok. Ortada kaldık.

21 Nisan'da Twitter üzerinden bu durumu size ilettik. Sizlerde durumu ilgili yere aktardığınızı ilettiniz.

23 Nisan'da aradınız ve evde kurulum ekipleri işlemleri tamamlamadı mı diye sordunuz. Gerçekten dalga geçiyorsunuz.
Kendi ekiplerinizin ne yaptığından bile haberi olmayan bir şirket güzel imaj. SÜPERSİNİZ!!!

Sonrasında 48 saat içerisinde gelecekler dediniz.

24 Nisan yani bugün evde kurulum ekipleriniz aradı 27 Nisan Pazartesi günü geleceklerini ilettiler.

48 saat dediniz ama bu kurala bile uyamıyorsunuz. Baştan aşağıya rezillik kokan hareketler.

Bu mudur müşteri memnuniyeti? Bu mudur hizmet anlayışı?

Müşteri no: 1402736
Q
4 yıl
** TURKNET YAPA 34 GÜNDÜR SORUNU ÇÖZEMİYOR **
Merhaba arkadaşlar,

YAPA ADSL altyapısı üzerinden 18:00-00:00 saatleri arasında hız düşüşü hakkında açtığım arıza kayıtları ve Türknet'in verdiği cevapları sizlerle paylaşmak istiyorum. Sorun olduğunu kabul etmelerine rağmen 32 gündür sorunu çözemediler,

TÜRKNET DESTEK EKİBİ SINIFTA KALMIŞTIR

Destek no: 29002383, 29476063

Lokasyon: Sultangazi/İstanbul
Santral: Sultançiftliği
Santrale(DSLAM) uzaklık: 865 Metre

25 Ekim 2019 08:18
Akşam saatlerinde hız düşüşü yaşadığımı ilettim.

25 Ekim 2019 11:39
Türknet teknik ekibi hız testini ekran görüntüleriyle beraber iletmemi istedi.

27 Ekim 2019 00:16
İstedikleri hız testi ekran görüntülerine ilettim.

28 Ekim 2019 12:31
Türknet teknik ekibi hat hız tanımlamalarını güncelledi. Sorun tekrarlarsa farklı modemle test etmemi istediler.

30 Ekim 2019 08:13
Akşam saatinde hız sorunu tekrarladı ve farklı modemle test ettim sonucun değişmediğini ilettim.

30 Ekim 2019 10:04
Türknet teknik ekibi sorunun detaylı incelenmesi için başka bir birime iletti.

30 Ekim 2019 17:29
İlgili birim altyapı kaynaklı problem olmadığını kullandığımız cihazlardan dolayı olabileceğini iletti.

31 Ekim 2019 13:40
Bende hız düşüşü sadece akşam saatlerinde olduğunu fiziksel bir sorun olsa DSL sinyalimin sürekli kopması gerektiğini ilettim. Modem değiştirdiğimi hatta modemi direk ankastreye bağlayıp ordan test ettiğimide ilettim. DSLAM tarafında satürasyon olabileceğini buranın incelenmesi gerektiğini söyledim.

31 Ekim 2019 17:17
Türknet teknik ekibi Türk Telekom'a arıza kaydı açtı.

1 Kasım 2019 12:16
Türk telekom bizim tarafta arıza bulunmadı cevabı verdi.

4 Kasım 2019 11:02
Türknet teknik ekibi kontrollerin devam ettiğini söyledi.

5 Kasım 2019 12:49
Türknet teknik ekibi sorun olmadığını bina iç tesisatının kontrol edilmesi gerektiğini iletti.

6 Kasım 2019 08:42
Modemi ankastreye direk bağladığımda sorunun düzelmediğini iç tesisatta sorun olmadığını ama yinede bir elektrikçiye kontrol ettireceğimi ilettim.

7 Kasım 2019 09:48
İç tesisat kontrol edildi ve sorun bulunmadı.

8 Kasım 2019 17:29
Akşam saatlerinde hız düşüş sorunu devam ettiğini tekrar ilettim.

10 Kasım 2019 11:25
Türknet ekibi tekrardan Türk Telekom tarafına arıza kaydı açtı.

11 Kasım 2019 11:23
Türknet teknik ekibi 2 tarafında sorun görmediğini yine modem ve iç tesisat kontrolünü yapmamızı söyledi.

11 Kasım 2019 11:27
Satürasyon sorunu olduğunu bağlı olduğum tünel ve DSLAM uplink trafiklerinin kontrolünü istedim.

11 Kasım 2019 17:24
Türknet teknik ekibi arızanın çözümlenmesi için herşeyi gerçekleştirdiklerini iletti.

13 Kasım 2019 10:18
Artık iş inada bindi. Trafik düşüş sorunun devam ettiğini tekrar ilettim.

14 Kasım 2019 17:47
Türknet teknik ekibi sorun olmadığını iletti.

15 Kasım 2019 09:04
Hız dalgalanmasının devam ettiğini ilettim.

15 Kasım 2019 16:53
Türknet teknik ekibi kontrol için kendi ekiplerini adrese yönlendireceğini. Eğer iç tesisat&modem sorunlu ise 90 TL ücret yansıtacağını iletti ve bende kabul ettim.

18 Kasım 2019 16:27
Türknetin kendi ekibi adrese geldi. Bölgede sorun olduğunu iletti.

19 Kasım 2019 18:04
Türknet teknik ekibi bölgede sorun olduğunu artık bilmesine rağmen yapabileceğimiz birşey yok dedi.

20 Kasım 2019 12:39
Hız dalgalanmasının devam ettiğini. bölgede bir genel sorun olduğunu ve bu sorunun çözümlenmesi gerektiğini ilettim.

21 Kasım 2019 09:08
Dün akşam yine hız düşüşü yaşandı ve ekran görüntülerini tekrar ilettim.

21 Kasım 2019 10:50
Türknet teknik ekibi hız testinin tam ekran görüntüsü olacak şekilde iletmemi istedi.

21 Kasım 2019 10:56
Yaklaşık 1 aydır test yapıyoruz bölgede genel sorun var artık oraya odaklanmaları gerektiğini ilettim.

22 Kasım 2019 15:18
Türknet teknik ekibi ısrarla hız testinin tam ekran görüntüsünü istedi.

23 Kasım 2019 21:38
Hız testlerinin tam ekran görüntülerini 9834985. kez gönderdim.

26 Kasım 2019 10:21
Türknet teknik ekibi cumartesi akşamı trafik yoğunluğundan etkilendiğimizi iletti.

26 Kasım 2019 12:25
Hız dalgalanmasını 1 gün özelinde değil 1 aydır yaşadığımı ilettim.

26 Kasım 2019 20:49
Hız dalgalanmasına kanıt olarak yine tam ekran görüntüleriyle hız testi ve tracert ping testlerini ilettim.

29 Kasım 2019 11:36
Türknet tekrardan Türk telekom tarafına arıza kaydı açtı. Türk telekom sıkıntı yok müşteri iç tesisat sorunlu dedi.
Türknet isterseniz yerinde destek ekibimiz 90 TL karşılığında iç tesisat kontrolü yapabilir dedi.

29 Kasım 2019 11:41
Türknet'e şuan sorunu çözmek yerine aynı şeyleri tekrarladığını bizimle dalga geçtiğini ilettim. 18 Kasımda yerinde destek ekiplerinin geldiğini ve bölgede genel sorun olduğunu artık bu sorunu çözmeleri gerektiğini yazdım.

...... Süreç devam ediyor
Q
5 yıl
Modem Aliyorum TP-LINK Archer VR300
Selamlar

Archer VR300 aliyorum bugun. Malum her modem icin sikayetler var. Artik bir modelde sonunda karar kildim. Fiyat 380 Tl civarinda. Dur alma bunu al dediginiz modem var ise inceleyelim.

Sevgiler
Q
5 yıl
Son 3 Gündür Yaşanan Netflix Türkiye Yavaşlık Sorununa Netflix\u0027den Cevap Var
Merhaba

Netflix live chat üzerinden son 3 gündür yaşanan ciddi yavaşlık sorunu hakkında yetkililerle konuşmam sonrasında bölgenizde böyle bir sorun olduğunu ve ilgili birimlerinin incelediğini. Fakat sorunun ne zaman çözüleceğine dair süre veremediklerini ilettiler.

Ekşi'de de açılan sorun, son 3 gündür Dizi ve Filmlerde geç yükleme ve kalite olarak SD'de kalmasıydı.

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.