P

Yarbay
19 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
91 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
P
4 yıl
Aynı Hatta Birden Fazla İnternet Kullanımı ?
Merhaba,


İkamet ettiğim eve Turk Telekom'dan 3 aylık yazlık internet bağlattım ve 1 aydan daha uzun bir süre önce paket tamamlandı (süresi doldu). Şimdi 1 belki 2 ay daha internet ihtiyacım var. Turk Telekom'dan ayrılmadan farklı bir ISS'den yeni üyelik yapabilir miyim ? Yani aynı hatta iki farklı internet olucak mantıken. Ancak TT 3 ay kapsamında bittiği için şu an hattan internet gelmiyor.

Mümkünse Turknet vb. bir İSS'den taahütsüz bağlantı yapmak istiyorum. Konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlar var mı ? ISS'lere danışmadım daha, malum ürün/hizmet satabilmek adına bişey olmaz diye geçiştirip atabilirler diye düşünüyorum...

Not: TT'den ayrılmayı düşünmüyorum. Önümüzdeki sene yaz aylarında tekrar 3 aylık paket yenilenicek.
P
6 yıl
Kitap Forumundaki Tip (Kufur Icerir)
Su konuya girip bir bakin

https://forum.donanimhaber.com/basili-kit-pdaki-imla-ve-yazim-hatalari--129830104

Mazot icip yasayan insanlar var bu memlekette.
P
8 yıl
Passat B8 DSG Arızası (2018 Guncelleme: Yine Bozuldu)
Herkese merhaba,

Öncelikle belirtmek isterim ki bu konu marka kötüleme veya çamur at izi kalsın amacıyla açılmış bir konu değildir.

Araç bilgisi:
Comfortline 2.0 TDI 150 PS
3600 KM

Aracın kullanım bilgileri: Hafta içi günde 60-70 KM arası yapıyor. 2 Hafta önce uzun yola (1000KM) gitti geldi, tamamen sorunsuz bir şekilde. Aracı kullanan kişi gerek uzun yolda gerek şehir içinde son derece sakin bir şekilde kullanıyor. Araç asla ama asla hor kullanılmamıştır. Motor ısınmadan 100'ün üzerine çıkılmamıştır.

Sorun: Araç tamamen kafasına göre vites D konumundayken boşa düşüyor. Gaza basınca devir yükseliyor ama tekerlere güç iletmiyor. Ekranda frene basınız uyarısı çıkıyor. Ve tekrar kafasına göre bazen 60'ı geçemiyor ekranda Şanzıman Arızası uyarısı çıkıyor.

Gel gelelim, araç filo aracı. O yüzden açıkçası benim zerre umurumda değil mağdur da değiliz. ANCAK, bu araca 160bin TL'ye yakın bir para verip alanlar var... Yorum sizin.

Ekleme: Foto geldi.

< Resime gitmek için tıklayın >


25.04.2016

Güncelleme: Araç sabah servise verildi. Akşamüstü yapıldı arıza yok dendi ve geri verildi. İş yerinden 400 metre uzaklaştıktan sonra araç "TRAAAAK" diye bir vuruntu ile vitesi boşa alıyor. Ve ekranda "Geri vitese takılamıyor" uyarısı çıkıyor. Kapatıp açtıktan sonra düzelmiş gibi gidiyor, aracı geri şirkete getirirken araç vitesi tekrar boşa alıyor ve klasik "Frene basın" uyarısı çıkıyor. En sonunda olduğu yerde kalıyor araç. Şirketten ilgili kişi gelip başka bir araç veriyor ve passat için çekici çağırıyor.

Son durum bu arkadaşlar. Merak ile bekliyoruz daha neler olacak bu araba ile.

2018 Mart Guncellemesi:


2 sene sonra araç yine yeniden sanziman arizasi verdi. Ilk ariza 3600km’de idi. Su anda arac 45bin km’de. Daha yeni bakimdan cikti. Ve bakimdan ciktigi gunden beri gaz yememe sorunu vardi. Dun yolda kaldi. Bu sabahta saatte 70km’yi gecmedi hatta yeryer 1000 devir civarinda kaldi. Klasik frene basin vs gibi uyarilar verdi.

Arac servise cekildi. Konuyu takip eden uyeler oldugunu bildigim icin guncelleme ihtiyaci duydum.
P
8 yıl
Jant Temizleyici Kullananlar Bakabilir mi ?
Bu jant temizleyiciler anladığım kadarıyla, kir ile etkileşime geçince kırmızı/bordo rengini alıyor. Nedense bu biraz göz boyama gibi geliyor bana. Acaba aynı spreyi yeni temizlenmiş bir janta sıksak renksiz mi kalıcak ?

Sonax ürünü: (Aynı ürün TR'de de satışta)
< Resime gitmek için tıklayın >
başka bir ürün daha:
< Resime gitmek için tıklayın >

Örnekler çok. Onlarca video var youtube'da. Tecrübe veya bilgisi olanlar payşabilir mi? Ben açıkçası mantıklı buluyorum ancak yakın çevremden birkaç kişi tersini iddia ediyor.
P
8 yıl
Jaguar X-Type 34EZ3745 Dikkat!
Merhaba,

Geçtiğimiz cuma günü (25.12.2015 tarihinde) aşağıdaki ilanı olan aracı incelemeye gittim. Bir şirket sahibinin oğlu kullanıyormuş aracı. Şirket çalışanlarından birisi de aracın satışı ile ilgileniyor. Bize söylediklerine göre: "Tüm bakımları yetkili serviste yapıldı. Sadece sağ ön çamurluk değişti, park halinde çarpmadan ötürü aynalardan biri değişti"

Aracın incik cincik her kusuru belirtildi. Bakın arka sol kapının döşemesinde küçük bir sigara yanığı var, bagaj kapağında çok çok küçük bir boya kalkması var vs. vs.

Satıcı böyle her küçük detayı söyleyince ister istemez bir güven oluşuyor. Zaten bakımların yetkili serviste yapılmış olması bile çok büyük bir artı, araca özen gösterildiğini belirtiyor. Özellikle bir jaguar da.

Gel gelelim radyatörde yamukluk var ve farlardan biri değişmiş. Bu belirtilmedi kendimiz farkettik. Daha da güzeli test sürüşüne çıktığımızda aracın motoru tabiri caizse bitti. Çok düşük eğimli bir yokuşu çıkarken motor 3bin devirde takıldı gaz yememeye başladı. Motordan resmen yatak vurma sesine benzer bir ses çıkmaya başladı. Araba bir saniye gaz yiyor ileri atıyor bir saniye yığılıyordu. Arabayı geri getirmeye çalışırken aracı satan şirket ilgilisi, şirketten başkasını arayıp "motor ışığı yine yanıyor, düzelmemiş" dedi. Bize motor ile ilgili herhangi birşey söylenmemişti.

Aracı ilk çıktığımız yere çektim, durduğu yerde gaza basınca egzozdan beyaz duman basıyor ve resmen sıvı olarak küçük hareler halinde benzin(belki de yağ?) atıyordu. En son biz arabadan uzaklaşırken motordan çıkan sesler motorun son nefesiydi herhalde, çok farklı arabalara bindim ancak bu kadar sağlıksız bir motor sesi duymadım.

34EZ3745
34 EZ 3745

İlgili ilan:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-jaguar-makam-araci-temiz-servis-bakimli-255680703/detay

Ne olur ne olmaz ilanın ekran görüntüsü:
< Resime gitmek için tıklayın >
P
8 yıl
Esnaf Dediğin Böyle Olur! (Malum Siteden İlan)
Avrupa, Amerika dediğiniz nedir ki? Kaç ülkenin esnafı bu arabaya biniyor ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-esnafdan-vip-makam-araci-246124283/detay

Değerini bilin ülkenizin. Hala benzin fiyatlarını eleştiriyorsunuz. Esnaf bu araca binerken benzin 10 TL olsa ne olur ? Fakirlik etmeyin.

Eksileri mesaja artı olarak verebilirsiniz
P
9 yıl
Mercedes E180 Rezilliği (?)
Çok yakın bir aile dostumuz ile uzun süre araba baktık birkaç marka dışında gitmediğimiz bayi kalmadı. Kendisi biraz tasarruf yönünden baktığı için olaya az yakan çok kaçan türde arabalara bakıyordu. Benim ve birkaç kişinin daha önerileriyle yakın zamanda emekli olacağını da göz önünde bulundurarak Mercedes E180 almaya karar verdi.

Bostancı Mengerler'e gittik. E serisini görmek istedik. Var dendi yok dendi derken ben koruma şeritlerinin arkasında gördüm. Dedim bu satıldı mı niye kapalı etrafı ?Eleman bilmiyorum falan hemen bakalım dedi sistemden, bilgisayardan bişeylere yok satılmamış dedi. Açtı etrafındaki şeritleri. Baktık baya hoşuna gitti alıcak arkadaşın.

Tamam dedik alıyoruz. Arabayı hazırlansın evrak işlerine başlayalım. Araç bu arada 0 KM. 2-3 falan değil yani. Neyse cumartesi bakmıştık. Salı günü aradılar buyrun gelin arabanız hazır diye. Alıcı arkadaş gitti, yoldaykende konuştuk artık rüyasında mı gördü nedir araba baya aklına yatmış sesinden belli. Arabayı aldı ve araba daha 6 kilometrede iken Bostancı E5'te direksiyon ağırlaşmaya başlayıp en sonunda da kitleniyor. Bahsi geçen arkadaş hiç öyle mağdur olucak veya neyse olur böyle yaptırır bineriz diyecek birisi değil kişilik olarak. Arıyor Mengerleri gelin arabanızı çekin, şasi numarasını aldım bir daha bana bunu getirmeyin diyor. Ve sonraki telefonunda avukatını arayıp durumla ilgilenmesini söylüyor.

ÖZET: Mengerler Bostancı'dan 0 KM alınan E180 7 kilometreyi görmeden direksiyon kitliyor.

Durum bu arkadaşlar. Yakın çevremde anlattım bir kaç kişiye genelde "e insan yapımı olur arada bir" diyenler oldu. Bence olmamalı yani tabi hatası kusuru olabilir ancak daha 6. km'de iken bozulması ayıplı mal satışına döndürüyor olayı. Aracı alan kişinin önceki arabası(hala kullandığı araç 2009 model 7.40i, yani ne yaptıda bozdu kim bilir falan demeyin)

EK: Bu arada olay olalı 2 haftayı geçti. Hala Mengerler'den ses seda yok. Aracı almış olan arkadaş bu saatten sonra Mengerler ile muhatap olmayacağını belirtti. Artık avukatlar konuşucak anlaşılan.
P
9 yıl
Bir Araba 5664\u0027ten İbaret Değildir ! [Video]
https://www.facebook.com/serkan.gulsum.senol/videos/10204807407521108/

Bu da yorumlarda geçen aynı arkadaşın mart ayında çekilmiş bir videosu.

https://www.youtube.com/watch?v=NDZFyeVgEl4
P
9 yıl
Aranızda/Etrafınızda AKP\u0027den vazgeçen var mı ?
Bunu çok merak ediyorum.

Tam olarak anlayamamakla birlikte AKP seçmeni partisine çok daha bağımlı oluyor. Mesela CHP seçmenine birisi gelip birşey anlatırsa kanıtlarla bu böyle şu şöyle derse CHP seçmeni kararını değiştirebilir. Ancak AKP seçmeni (bana göre) eğitimsizlikten ötürü puta taparmış gibi AKP'ye tapıyor. Sorgulamıyor, kanıtları görmüyor, görürse de kabullenmiyor, her türlü inkar ediyor.

Nedense AKP seçmeninin parti değiştirmesi gibi bir olayı benim aklım almıyor. Çünkü çoğunluğu öyle laflar edip öyle aşırı bir bağ kuruyorlarki sanarsın siyasi görüşü değil din, iman, şeref, namus, ölüm kalım meselesi.

Aramızda veya etrafınızda AKP'den vazgeçen var mı acaba? Detayları ile neden vazgeçtiklerini anlatabilirseniz sevinirim.

Konunun temiz, hakaretsiz ve anlayışlı ilerlemesi dileğiyle...
P
9 yıl
Film Arıyorum (Yardım)
Merhaba,

Ne yazık ki ne oyuncuları biliyorum ne de tam olarak konuyu. Aklımda kalanları tarif edeyim;

-Genç bir kadın ve erkek sanki araba ile bir seyahate çıkıyorlardı. Arabanın VW Beetle (Vosvos) olması olası. (tahminen sarı renkte)
-Film 2000 sonrası tahminen 2004-2008 arası.
-MUBİ'de paylaşılmıştı bende ordan hatırlıyorum ama bir yıl oldu herhalde paylaşılalı.


Kadın kızıl kıvırcık uzun saçlı olabilir. Adam'ı hiç hatırlamıyorum. Kadın filmin bir sahnesinde eline bir kaplumbağa alıyordu sanki.


Malesef elimde böyle saçma detaylar var. Umarım filmi yakın zamanda izlemiş birisi görür de yardımcı olur.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.