J

Yarbay
10 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme (?)
3740 (Bu ay: 10)
Gönderiler Hakkında
J
3 ay
AMD AFMF Nedir?
son dönemde yeni kısaltmalar kullanıcıların kafasını karıştırıyor. FSR3 dendi oyunlara destek dendi Nvidia kartlarla da çalışacak dendi ama bir de AFMF çıktı başımıza. amd buna ne diyor?

AMD Fluid Motion Frames

tabi ki hiçbir şey çünkü zen3 işlemcilere gelen curve optimizer ayarını bile kelime açıklamamışlardı yine üzümü yiyin bağını sormayın yapmışlar.

Türkçe kaynak olarak TP yazısında baya yanlış yapmış ama DH bugün bile yanlış yapıyor AFMF görüntü bozar diye. TP yazısında FSR3'ün açık kaynak olacağını bilmiyorlardı ve muhtemelen afterburner gibi bir şeyle baktılar çünkü performans arttırmayacak demişler işte bunları okuyup okuyup gelenler de geçersiz eski bilgileri savunuyor.

AMD Kartlarda Performansı Katlayın: Fluid Motion Frames (AFMF) Nedir? - Technopat



dün çıkan 24.1.1 sürücüsünde resmi olarak geldi bu ayar ne diyor bakalım?


< Resime gitmek için tıklayın >

Tam ekran dx11 dx12'de vsync kapalı varsa exclusive tam ekran tomb raider oyunlarındaki gibi ve frame generation diyor bu özellik DLSS FSR gibi daha düşük çözünürlükte çizip ekranınıza yükseltme değil, Nvidia'nın sadece 4000 serisinde çalışır dediği FG de FG süper dedikleri frame generation'un aynısı yani daha düşük çözünürlük yok daha kötü görüntü yok kare ekliyor ama diyor ki sürücünün oyun içi katmanından bakın afterburner gibi 3. parti uygulamar kullanmayın ki ben bunu preview sürücüsünde söylemiştim. demek ki amd msi'ya para yedirmeyecek şunun AFMF desteklisini yap diye. Anti lag özelliğini de açın demişler ben gelişmiş senkronizasyonu da açtım diğer türlü takıldı re4'te ve super resolution bu iş için gerekmiyor Hypr açın falan demiş ama bence açmayın o super resolution'u çünkü 4k çöznürlüğümü bana sormadan ara değer yapmış ve yine takılmıştı yine re2 ve re4'te.

bunları geçelim şimdi ne oluyor? nvidia DLSS diye bir şey icat etti ve GTX serisini bırakıp RTX serisi diye 2000 3000 modellerini çıkardı az çok denemişsinizdir görüntüyü bozar bu ama ben 1050ti ile FSR cp2077 oynadım ultra performance seçili 1080p'de hani nasıl görüntüyü çamur ettiğini az çok daha iyi görmüş olabilirim sizden ama 4k'da kalite seçip yani 2k'da çizdirip 4k'da oynamak 2k videoyu 4k'da izlemek gibidir. kart da iyiyse pek de görüntü bozulmaz şimdi bu DLSS FSR bir şey frame gen başka bir şey.

4000 serisinde nvidia dedi ki frame gen diye bir şey yaptım ama bu donanımsal bir özellik ve 2000 3000 serisinde çalışmaz halbuki 2000 3000 serisinde de yapay zeka işlemciler var ama daha düşük jenerasyon. amd de dedi ki hayır çalışır ben bunu yapacağım ve yaptı FSR3 isminde ve bazı oyunlara bu destek geldi. ben avatar'da denedim FG işini iyi güzel hoş oyuna destek olursa. FSR3'ün FSR1-2'den farkı nvidia 1000 ve üzeri kartlara ve tam emin değilim bir yerden sonra kendi kartlarına bu frame gen özelliği gelecek dendi. sonra FSR3 açık kaynak oldu ve buraya dikkat FSR3'ü sürücü içine koydu böylece 6000 7000 ve 7000m kullanıcılarının oyun firmalarının keyfi tutsa da FSR3 desteği verse diye beklemesine gerek kalmadı. nvidia kendi kullanıcısına zaten kazık attı 2000 3000 serisi ama jesus modunda kurtarıcı gibi gelen amd de 2000 3000 nvidia kullanıcılarını sattı. artık nvidia izin verecek de oyun firmaları FSR3'e yükseltecek oyunları ya da yeni oyunlarda FSR3 olacak diye bir şeye gerek kalmadı.

FSR3 FG Nvidia3.5 FG ve amd 6000 7000 7000m şimdilik diyelim AFMF aynı şeyler görüntü falan bozmuyor ama gecikme ekliyor yani mantıklı değil mi ekran kartı kare oluştururken kart dağıtıyor mesela masada ve biri daha dur ben de yardım edeyim diye o da kart atıyor hani nvidia 4000 kullanıcıları FG ilk çıktığında müthiş bir şey araya kare atıp işlemciyi rahatlatıyor diyorlardı ya? işlemci rahatlar tabi tamam abi siz ikiniz atadurun kartları benim acelem yok diye. nvidia FG donanımsal o yüzden daha az gecikme ekliyor ama amd zaten yazılımsal yapacağım dedi ama 6000 serisi zaten rtx kartlar gibi ve 7000'de daha da iyi bu RT işi o yüzden ben bu AFMF olayının daha eski modellere geleceğini zannetmiyorum çünkü donanım desteği yok. RT açamayan kartlara ya da yapay zeka çekirdekleri olmayan kartlara diyelim sürücü ile nasıl FG desteği verirsin o iş olmaz. anca yazılımla yani oyuna gelen FSR3 desteği ile olur. amd 6000 öncesi kullanıcıları da nvidia 2000 3000 kullanıcıları gibi oyunlara FSR3 desteği beklemek durumunda kısaca. bu işi ilerletip daha az gecikme yaparlar ve aaa oyunlarda şu anda bile sorun değil. online oyunlarda zaten gecikme azaltmaya çalışıyorsunuz o yüzden yüksek fps lazım yani gecikme ekleyerek fps yükseltmek pek mantıklı değil ama 7900xtx ile hiç online oyun denemedim ya da düşük fps alıyorsunuzdur 6600xt gibi bir kartla mesela onda etki eder onu bilemem. oyununa kartına ve bu işin devamına göre değişir ama özet kalın harflerle yazan cümle.
J
3 ay
Palit 4060 ti Dual izlenim
sadece fortnite oynamak için 11900kf sisteme aldığım kartı deneyip beğenince hani dedim bu ara yeni kartlar yeni fiyatlar ve hazır da indirimdeyken hesaplı kart arayan arkadaşlara bir fikir verir belki?


< Resime gitmek için tıklayın >


https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14162


tek oyun olunca pek yorum yapmayacağım. kutu bomboş broşür bile yok ama tuf'da bile pek bir şey çıkmıyor firmalar maliyet kısmak için ne varsa yapıyor limited edition gibi pahalı ürünler hariç. bir pandemi ekran kartı esprisi ile başlayalım.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

programını ışık için kurdum normalde beyaz ışıkla geliyor. Zero fan var bu resimleri hemen almadım 26 derece ile açılınca.

< Resime gitmek için tıklayın >

+152 gpu ve +200 mem dedi bence gereksiz.


< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >

kartın tek sevmediğim özelliği gpu-z'de de görebilirsiniz pcie 8x olması. 4060'ların böyle olduğunu biliyordum ama ti'ler de değildir artık demiştim bunlar da x8'miş. 4070 düşünmüştüm ama 28 bine de tuf hem coil whine çıkabilir hem de bu oyuna ziyan olurdu.


< Resime gitmek için tıklayın >

oyunun ayalarına bakalım.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

oyun resimlerini de daha çok sıcaklıklar için çektim yoksa bi performans göstermek için değil önemli olan takılmaması benim için o da işlemci sayesinde sorun olmuyor. neden düşük seviyeyim 5800x3d'de tilt oldum sildim bu sistemde de vardı bundan başladım ama 1050ti ile sarmadı. 1050ti ne alaka çünkü bu sistemdeki 3080 ile yer değiştirmiştim yani 1050ti her sistemde tilt ediyordu.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

özetle x16 yapsalar tadından yenmezmiş yani ati hızlı kart yapacağım diye uğraşır bunlar da nasıl kırpsak diye uğraşıyor. tabi sonraki seriyi nasıl satacaksın fıstık gibi seri yaparsan? bir firma daha yapıyor sanki bu taktiği?
J
3 ay
Avatar: Frontiers of Pandora FSR3 FG açık kapalı
bu oyunda afterburner ile ilgili bir sıkıntı var hata veriyor kapatın diyor o yüzden telefonla resim alıp gösterdim. şu an resmi olarak yani mod olmadan FSR3 ve FG açabildiğimiz ilk ve tek oyun bu.

7 aralık sürücü kullanıyorum. resimler hdr yüzünden böyle.


< Resime gitmek için tıklayın >

default ayarlarda.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
şu şekilde de bir ortalama verdi.


< Resime gitmek için tıklayın >

ayarlara bakalım.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

FG açık kapalı farkını açıkken 182 fps kapalıyken 107 fps oldu.



< Resime gitmek için tıklayın >
J
4 ay
Seasonic ATX3.1 12V-2x6 Standartını Duyurdu
bu işin böyle yürümeyeceği belliydi çünkü seasonic bile atx3.0 kabloları taktıktan sonra saç kurutma makinesi ile ısıtın falan demişti.


https://www.guru3d.com/story/seasonic-introduces-12v2x6-cable-as-12vhpwr-successor-beta-testing-invited
Seasonic, ATX 3.1 standardı ve 12V-2x6 konektörüyle uyumlu yeni bir modüler PSU kablosunu tanıttı. Bu gelişme, önceki 12VHPWR standardının sınırlamalarına, özellikle de temas sorunları nedeniyle yanmaya karşı hassasiyetine yöneliktir. Yeni kablo tasarımı, Intel'in 12VHPWR standardına göre iyileştirme ihtiyacını belirlemesine yanıt olarak başlatılan ATX 3.1 spesifikasyonunun bir parçasıdır. Bu yeni konektörün uygulanması, modüler PSU üreticileri için nispeten basittir.

Artık PSU'nun arka panelindeki 12VHPWR konnektörünü 12V-2x6 konnektörüne bağlayan bir kablo sağlayabiliyorlar. Lider bir güç kaynağı OEM'i olan Seasonic, "Beta Test Programına" katılma şartıyla bu kabloları ücretsiz olarak sunuyor.

Şartlar ve koşullar da dahil olmak üzere bu programın özellikleri tam olarak açıklanmamıştır ancak sorumluluktan feragat içermesi beklenmektedir. Bu, kullanıcıların kabloyu kullanırken meydana gelebilecek olası zararların sorumluluğunu üstlendiği anlamına gelir. Kablonun kendisi, güvenilir mekanik stabilite sağlayan 16 AWG kablolara ve 90° hizalamayla tasarlanmış bir konektöre sahiptir. Eski standarda göre önemli bir gelişmeyi temsil eden 600 W'lık sürekli bir güç çıkışını destekler.

google translate


< Resime gitmek için tıklayın >
yine dalga geçtikleri kadar kötü değil ya düzeltmiş biraz translate.
J
4 ay
Seasonic 750w vs XPG 850w (7900xtx içerir)
Powercolor Red Devil 7900xtx kartına sitesinde 900w öneriliyor ama ben elimde sıfır xpg olmasına rağmen sökmeye üşenmiştim 750w yeter diye ve duvardan ne kadar çektiğine bakmıştım forza5 oynarken. monitör kasa ses sistemi hatta 30 küsür watt akvaryum dahil 550w gibi bir şey çekmişti. 750w'taki sıkıntı iki tane pcie kablosu var ancak kartta 3x8pin var birini iki kez takarak 5 aydır kullanıyorum bir sorun yaşamamıştım. kasa asus helios olunca ve cpu anakart kabloları uzatma ile anca yetişince sök tak saatlerce uğraştım. seasonic'i 2019'da almıştım. peki değdi mi? bakalım:


750w


< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.3dmark.com/3dm/103878773?


850w


< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.3dmark.com/3dm/103908617?


altta çalışan programlardan bu kadar fark olur ama gördüğünüz gibi seasonic yetiyormuş. 900w dedikleri belki kötü marka psuları da düşünüp söyledikleri değermiş. 18 bin liraya satılan titanyum be quiet 750w vardı geçenlerde herhalde kötü marka bir 900w ile kıyaslanmaz.

hocam dediğiniz gibi ellemeyecekmişiz ama kafama takıldı şu 2 kablo 3 kablo olayı artık biraz da bunu kullanalım boş boş yatıyordu.

@Zenohsama
@sukrullex
@VETERINARY
J
5 ay
Epic Games %33 İndirim Kuponu
Bedava bir oyun veya 199.99 üzeri oyun aldığınızda kupon hesabınıza tanımlanıyor. 21 Kasım Salı TSİ 19.00''da başlar ve 28 Kasım 2023 Salı TSİ 18.59''da sona erer.

Last of Us ve AC Mirage aldım ve Valhalla Complete de alacağım şu DL bitsin. DLC'lerde olmuyor Cp2077 Phantom Liberty denedim.


Epic Kuponları Hakkında:


%33 indirim sunan Epic Kuponu, şartları karşılayan Epic Games hesabı sahiplerine ait işlemlere ödeme aşamasında otomatik olarak uygulanır. İndirim, tüm uygun işlemler için geçerli olacak VE Epic Games hesabı sahipleri, tamamladıkları her uygun işlem için başka bir kupon alacak. Bir alışverişin uygun işlem sayılabilmesi için ilgili Epic Games hesabı sahibinin fiyatı 199,99 TL veya üzeri olan ya da başka bir uygun ürün veya ürünlerle birleştirildiğinde toplam fiyatı 199,99 TL veya üzeri olan bir ürünü satın alması gerekir. Not: Vergi ve diğer ücretler hariç olup aşağıda belirtilen ilave istisnalar geçerlidir. Ön satın alımlar uygun işlemlere dahil değildir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki SSS bölümüne göz at.
Epic Games Store Muhteşem Cuma Etkinliği, 21 Kasım Salı TSİ 19.00''da başlar ve 28 Kasım 2023 Salı TSİ 18.59''da sona erer. Epic Kuponları, 28 Kasım 2023 Salı TSİ 19.00''da geçerliliğini yitirir.

EPIC KUPONU NEDİR?
Epic Kuponu, Epic Games Store üzerinden gerçekleştirilen uygun işlemlere ödeme aşamasında uygulanan ve 2023 Epic Games Store Muhteşem Cuma Etkinliğinin bir parçası olarak dağıtılan bir kupondur.
EPIC GAMES STORE MUHTEŞEM CUMA ETKİNLİĞİ SIRASINDA İLK EPIC KUPONUMU NASIL ALABİLİRİM?
Uygun bir ürün için ödeme yaptıkları sırada ya da ücretsiz bir oyunu aldıktan veya bir satın alım yaptıktan sonra tüm Epic Games hesabı sahiplerine otomatik olarak bir Epic Kupon verilecek. İlk kuponunu uygulayıp kullandığında sonraki kuponları görmek için oturum açtıktan sonra başlatıcıdan veya web sitesinden hesap menüsüne tıklayarak "Kuponlar" bölümünü seçebilirsin.

EPIC KUPONUMU NASIL KULLANABİLİRİM?
Epic Kuponun, uygun bir işlem yaptığında tekli satın alımının ödeme aşamasında ya da alışveriş sepetinde otomatik olarak uygulanır. Tüm uygun ürünlerin her birine ödeme sırasında %33 indirim uygulanacak. Yani, iki uygun ürün içeren uygun bir işlemde iki oyuna da kendi fiyatları üzerinden %33''er indirim uygulanacak ve bu indirim sistemi tüm uygun işlemlerde aynı şekilde işleyecek. Şu anda alışveriş sepetinde bir seferde en fazla 50 ürün satın alabilirsin.

EPIC KUPONU İÇİN HANGİLERİ UYGUN BİR ÜRÜN OLARAK NİTELENDİRİLİR?
%33 indirim Kuponu, ön satın alımlar hariç olmak üzere yalnızca herhangi bir satış indirimi uygulandıktan sonra 199,99 TL veya daha yüksek fiyatla satılan uygun ürün ya da ürünlerde kullanılabilir. Vergiler ve diğer ücretler minimum satın alma gerekliliği açısından dikkate alınmaz. Bu kupon, ön satın alımlarda veya eklentiler (DLC veya sezon biletleri gibi) gibi oyun dışı satın alımlarda ya da oyun içi satın alımlarda (Fortnite''taki V-Papel gibi oyun içi para birimi veya Dünyayı Kurtar modu gibi yükseltmeler) veya şu özel paketlerde kullanılamaz: EA SPORTS FC™ 24 Ultimate Sürüm, Madden NFL 24 Deluxe Sürümü ve F1® 23 Champions Edition.


EPIC KUPONUMUN SÜRESİ DOLAR MI?
Evet. Epic Games Store Muhteşem Cuma Etkinliğinde alınan ve kullanılmayan tüm Epic Kuponlar, 28 Kasım 2023 Salı günü TSİ 19.00''da geçerliliğini yitirir.
EPIC GAMES STORE MUHTEŞEM CUMA ETKİNLİĞİ NE KADAR SÜRECEK?
Epic Games Store Muhteşem Cuma Etkinliği, 21 Kasım Salı günü TSİ 19.00''da başlar ve 28 Kasım 2023 Salı günü TSİ 19.00''da sona erer.


TEK BİR İŞLEM İÇİN BİRDEN FAZLA EPIC KUPONU ALABİLİR MİYİM?
Hayır. Epic Kuponu, uygun bir işlemdeki tüm uygun ürünlere uygulanır.

EPIC KUPONUNU KULLANARAK SATIN ALDIĞIM ÜRÜNÜ İADE EDERSEM KUPON HESABIMA İADE EDİLİR Mİ?
Ürünü satın almak için kullandığın Epic Kuponu sana iade edilmez ancak asıl satın alımının ardından etkinlik boyunca kullanabileceğin yeni bir Epic Kuponu alırsın. Etkinlik sona erdikten sonra ürün iade edilirse Epic Kuponunun kullanım tarihi geçeceği için ilgili Epic Kuponu iptal edilir. Etkinlik, 28 Kasım 2023 Salı günü TSİ 19.00''da sona erer.

EPIC GAMES STORE MUHTEŞEM CUMA ETKİNLİĞİ SIRASINDA YAYINLANMASI PLANLANAN VE EPIC KUPON İLE DAHA UCUZ OLABİLECEK BİR OYUN İÇİN DAHA ÖNCEDEN BİR ÖN SATIN ALIM YAPTIYSAM NE OLUR?
Epic Games Store Muhteşem Cuma Etkinliği (21 Kasım 2023 TSİ 19.00 - 28 Kasım 2023 TSİ 19.00) sırasında yayınlanacak olan uygun bir oyun için ön satın alım yaptıysan %33 indirim sunan Epic Kuponlarımız için hesabına yapılacak kısmi bir iadeden yararlanabileceksin. Ön satın alım yaptığın ürün Epic Games Store''da yayınlandığında iadene dair bir e-posta bildirimi alacaksın. İadeler ön satın alım yaparken kullanılan asıl ödeme yöntemlerine yapılacak.

AMERİKAN DOLARI DIŞINDA BİR PARA BİRİMİ KULLANIYORSAM NASIL OLACAK?
Şu anda desteklenen tüm para birimleri için Epic değerleri ve minimum harcama gereksinimi aşağıdaki tabloda belirtilmiştir:

Para BirimiEpic Kuponu almak için minimum harcama tutarı

USD14,99
EUR14,99
GBP11,99
TRY199,99
J
7 ay
Starfield bileşen etkisi
güncel: bu oyunda ssd şart olunca bir bakalım hafıza ürünleri ne kadar etkiliyor diye iddia vs olmadan girdik ama yeni aldığım ramlerin rezaletine dönüştü mevzu. tüketici hakem heyetlik olduk vatan'la. önce ayıplı mal sahte bu diye şikayet ettim para iade falan istemiyorum hafta sonumu yediler 2 kez windows çökertip özür dilesinler dedim. sonra yaptığım yorumları silip durunca bir de yorumlarımı siliyorlar diye şikayet ettim. dün yazmıştım halbuki sitesinden efendi gibi birinci viteste böyle böyle oldu diye ama dönmediler. hb böyle değil bir form dolduruyorsun ertesi gün kurye kapında. bu vatan ta ta tan bozmuş artık bedava sevap bile almamak lazım. hal böyle olunca direkt 3. vitese aldım böyle oldu yani bu nick anlamsız değil.

güncel2: gittim şubelerine anakartınıza bios lazım falan dediler yav he he dedim ama baktılar ben daha iyi biliyorum bu işleri dediler netten ne alırsanız alın deneyin olmadı getirin iade yapalım. bu 2x32 işine gıcık kaptım ben. çip mi bulamıyorlar bu ne böyle downbin çip falan yoksa anca bu şekilde mi 2x32 oluyor fiyatı uçmadan bilemedim.

bu oyun için ekran kartı şart yani o'su bu'su yok ama ssd'ye kurma mecburiyeti olunca acaba sanal bellek ve dolayısı ile ram de etki ediyor mu acaba diye merak ettim? yeni ram aldım denemeler yapacağım lakin dahili m2'lerimde yer olmadığı için harici kutu m2'ye kurdum onun da hızı 1024mb. gen3 m2 kutuda böyle oluyor bir de 2048mb kutular vardı bir sene önce ama hem pahalı hem de çok şikayet vardı o yüzden almadım. sıkıntı yaşamadım bu kutuyla ugreen marka şimdi bin lira civarıydı en son ben 400 küsüre almışım geçen sene.

böyle bir durum olunca 7000 m2 ile oynayanlar var onlar gibi olmayabilir benim yapacağım testler ama fikir doğru olabilir. işlemciye çok yüklenen bir oyun değil herhalde ya da ben 4k oynayınca öyle oldu 5800x3d. disk ve ram esas merak ettiğm parçalar ve bunu siz de deneyebilirsiniz. diskin belki denenecek pek bir şeyi yok ama sanal diski kapatabilir ya da otomatik 2gb kullanıyorsanız ram miktarının 1.5 katı yapıp deneyebilirsiniz. misal 32gb için 1024x32x1.5=49152 değeri verilebilir. 1.5 kat işini microsoft tavsiye ediyor. ram olarak da kasıtlı hızını düşürebilir oc yapabilir ya da miktarını değiştirebilirsiniz ama onu ben yapacağım 2x16'yı çıkarıp 2x32 takarak. x3d işlemcilerde ram hızı farketmiyor ben 2133mhz ile 3600 arasında testler yapıp başlık açıp göstermiştim fark olmadığını ama diğer işlemcilerde ram hızı farkedebilir.

bende x3d olduğu için all core -30 ayarını kapatıp tekrar deneyeceğim çünkü oc diye bir şey yok bu modelde. şu başılta 4k ultra 7900xtx varsayılan olarak denemiştim 23.9.1 6 eylül sürücüsüyle ama msi afterburner ile min max avg gösteren benchmark da yapılabiliyor bu kadar ss almaktan kolay olur sonrakileri o şekilde yaparım.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156794171
J
8 ay
Cinebench 2024 GPU Testleri
https://www.maxon.net/en/downloads/cinebench-2024-downloads


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



Test Sonuçları Sıralamalar bölümündeki konu ama bence işlemci için artık anlamı kalmamış bu testin ki cine23'te de kalmamıştı. oyunlarda benzer işlemciler arasında iki üç kat fark oluyordu. şimdi puanlama ekran kartına göre yapılınca 15 bin alan işlemci şimdi bin puan alamıyor.

https://forum.donanimhaber.com/cinebench-2024--156786905
J
8 ay
Cinebench 2024
J
9 ay
5800x3d ve Zen3 Curve Optimizer - ComboV2PI 1.2.0.B Bios
04.11.2023 güncel: amd am4'e hala agesa çıkarıyor helal doğrusu. ben son çıkanı beğenmiştim aslında ama şimdi 23h2 kurunca bu testte 13900 küsür aldı az önce demek ki bu windows güncellemesi ile alakası var biosun.

ROG STRIX X570-E GAMING BIOS 5003
Version 5003
16.16 MB 2023/10/31
"1. Update AGESA version to ComboV2PI 1.2.0.B
2. Update AMD 5000/3000 Series CPU fTPM version, please back up Bitlocker recovery key before updating this version BIOS.
Before running the USB flashback tool,please rename the BIOS file (SX570EG.CAP) using BIOSRenamer"


görür görmez direkt koyu işaretlediğim bu yer tahmin ettiğim gibi sorun yaptı. öncelikle bios güncellendikten sonra led güncellemesi diye baya bekletti normalde bu kadar sürmezdi ona takılmayın ama güncelleme öncesi aramaya bitlocker yazıp eğer açıksa yedek alın ve bir kağıda yazın.


< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >

ms hesabınıza kaydederseniz kendi otomatik alır diye düşündüm ama öyle olmuyor windows yüklenirken mavi bir ekranda kod girin diyor aka.ms/recoverykey olması lazım adresine telefondan girip login olup anahtarı görebilirsiniz evet hepsini gireceksiniz. dosyaya kaydettiğiniz txt oradan yazın kağıda ya da bitlockeri kapatabilirsiniz çünkü ikinci uyarı ftmp güncellemesi yüzünden açılışta Y ya da N tuşuna basacaksınız biostan firmware ftmp kullanıyorsanız ve tabi ki yeni istediğimiz için Y'ye basacağız ama emin değilseniz N'ye basın eski halinde açılır ama TMP kapanır.

ne farketti derseniz 13900 küsürdü güncelleme öncesi ve altta da bir şey yoktu ve all -30'du 23h2. güncelleme sonrası direkt açıp yaptım gelişme var ama başlığı ilk açtığımda biliyorsunuz aşağıdan görebilirsiniz daha yüksek skor alıyorduk ama tek tek deneyip gösterdiğim o ayarlarda en azından all -30 yapıyorduk şimdi 3600 mhz ram cl16 1.35v hariç en ufak ayar yapmadım CBS PPT vs diye. şimdi bir de all -30 yapayım bakalım sonuç değişecek mi?


< Resime gitmek için tıklayın >

all -30 ayarı:


< Resime gitmek için tıklayın >

eh işte biraz oynadı ama nereye gitti bizim 15 küsür puanlar altta bi ben yokken şimdi bir şey yok altta? o zaman insider dev kullanıyordum belki 23h2'nin ilerisi ama 22h2 diye geçiyordu ki intel sistemimde insider devam ediyor bir güncelleme daha geldi ama hala 22h2 diyor bunun bir önemi yok anladığım kadarıyla? windows'a göre çok değişiyor bu test gördüğünüz gibi ve çok da takılmamak lazım.


onu enable bunu disable ayarlarıyla:


< Resime gitmek için tıklayın >


PPT EDC mevzusu 122-82-124


< Resime gitmek için tıklayın >

daha düşük çıktı benim zaten anlatmaya çalıştığım buydu boşuna bir ton ayar yapıyorsunuz bu biosta gerekmez win11 varsa diye. onu enable bunu disable onlar da gereksiz bence. yukarıda onları yapınca 32 puan arttı ama bence o fark scalar x10 yaptım ondan oldu enable disable'den değil hatta belki scalar'dan bile değil anakartın digi-vrm standart ayarını optimized yaptım ondan yani.






------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


zen3'te oc curve optimizer ile yapılır ve koca nette bunun ilk konusu bu forumda olmasına rağmen reddit vs bulduğunuz ayarları yapmaya çalıştığınızı görünce dedim belki daha basit anlaşılır bir konu açmak gerekir?

https://forum.donanimhaber.com/zen3-islemcilerde-curve-optimizer-nasil-ayarlanir-ss-video--146689844

bu konuyu 5600x kullanırken açtım ama konunun ilk mesaj çorba oldu sürekli deneme yanılma pozitif mi negatif mi bu da ne yahu diye arkadaşlarla birlikte bulduk ve sürekli güncelledik. konuyu anonim yapıp hediye ettim. bu sebepten konuyu güncelleyemiyorum yenisini açtım. sırayla hangi ayarda kaç puan alıyor bakıyoruz ve en yüksek puan en az ayar yaptığımızda çıkıyor. konunun esprisi bu aslında gerisi geyik.


sistem:

kasa asus helios low fan hızı
soğutucu corsair h150i pro xt
anakart strix-e x570 ComboV2PI 1.2.0.A 2023/07/14 ROG STRIX X570-E GAMING BIOS 4802

öncelikle bir sıcaklık problemim yok benim. saat 21.46 ortam en az 29 ve soğutucu fanları 2400 devire kadar çıkmasına rağmen sabit 1700 devir altta çalışan hwinfo. doğru bildiğiniz bir yanlış da altta icue çalışıyor normalde ilk bu kapatılır düşük puan verdirir diye.


< Resime gitmek için tıklayın >


saat 17.18 yine altta çalışmış hwinfo sonuç 15k


< Resime gitmek için tıklayın >

altta çalışan icloud ki bu perişan ediyor hakkaten apple'ın bir sürü yazılımı olunca itunes'te ama bu da 15k aldı.


< Resime gitmek için tıklayın >


şimdi gelelim denemelerimize

senaryo1: cine23 15011 puan


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

senaryo2: cine23 15007 puan


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


senaryo3: cine23 15039 puan bu ve bundan sonra fanlar sabit 1600 devir. test bittikten sonra açıldı hwinfo


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


senaryo4: yukarıdakine oyun için buna da ağır iş yükü için demişler cine23 14994 puan


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

senaryo5: cine23 15174 puan


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

buradan sonraki testler anlamsız işte digivrm'den ayarlar performance level 1 2 default hepsi bundan düşük ama hepsi 15k. en güzel sonucu ayarsızken aldık demek ki bu iş anakartta bitiyor kötü 5800x3d diye bir şey yok bunların hepsi seçme. tabi soğutucu da önemli bir etken ama bu testte onu saf dışı bıraktığımız için direkt anakart farkını görebildik.


< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.