C

Yüzbaşı
28 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
98 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
C
9 yıl
Arçelik 5005 NF Buzdolabı Arızası...
Arkadaşlar herkese iyi günler;

Buzdolabı bölümüne konu açmıştım ama kimsecikler yok. Elektronikçiler olarak bir göz atarsanız memnun olurum. Buzdolapları hakkında pek bir bilgim yok. Nasıl çalışır bilirim ama hiç uğraşmadım, haşır neşirliğim yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_108753123/tm.htm

Saygılar...
C
9 yıl
Arçelik 5005 NF Buzdolabı Arızası
Ankara'dan Kırşehir'e taşındım. Bir süre buradayım. Burada ikinci el eşyalar aldım. Birisi de 5005NF.

İlk çalıştırdığımızda çok güzel çalıştı, bir süre sonra alt bölüm buz gibi oldu, sonraları yavaş yavaş ılımaya başladı. Fan sesi geliyordu ama o bilindik zırrrr sesi yoktu.

Netten edindiğim bilgiler ışığında akşam fişini çektim, sabah kalktığımda arkasındaki yani komprasörün üstündeki su kabı ağzına kadar su dolu idi. Fişini taktım ve o zırrrr sesi geldi, hemen fişini çektim. Akşama kadar öyle beklesin, akşam suyunu boşaltıp kullanmaya başlayacağım.

Sormak istediğim birkaç soru var;

1- Kopmrasörü salladığımda içinden sallanan bir şeyin "dıng dong" diye sesi geliyor. Bu normal mi?
2- Dolabın alt bölümünde ısı ayarı var, bunun başı sonu yok, fır dönüyor, bozuk gibi sanki.

Önerilerinizi bekliyorum. Saygılar...
C
9 yıl
Akülü Vidalama Cihazının İç Yapısı
Geçen gün Johnson Motor konusunda bu vidalama aletlerinin motorlarının nasıl böyle güçlü olduğunu sormuştum.

Bugün evdeydim ve aygıtı söktüm. Gücünü dişli sisteminden aldığını gördüm. Motor, normal DC motor, aslında dönüş sayısı çok yüksek ama bu dişli kutusu sayesinde hem güçleniyor hem de yavaşlıyor. Dişli kolay işlesin diye gres yağı doldurmuşlar dişli kutusuna. Birkaç foto da çektim, belki merak edenler vardır.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Saygılar...
C
9 yıl
Johnson C9058-60071 DC Motor Hakkında Bilgi
HP Photosmart serisi bir yazıcı parçaladım, iki adet motor çıktı, birisi bu motor, diğeri küçük bir motordu.

Motor hakkında bazı bilgilere ulaştım ama yeterli değil.

- 50mm x 35mm boyutlarında, mil çapı 3mm.
- 195gr ağırlığında
- mil sürtünme kasnağı var

Asıl öğrenmek istediğim, motorun kaç volt ile çalıştığı. Deneyerek bulabilirim belki ama zarar vermek istemiyorum. Johnson Motor'un sitesinden bulmaya çalıştım ama çok çeşit var, belirleyemedim.

Saygılar...

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
C
9 yıl
CR2032 Piller Şarj Olur mu?
Bilgisayarın BIOS pili 8 yıldır bitmediğine göre demek ki şarj oluyor.

Bu pilleri dışarıda şarj edebilir miyim? Deneyen var mı?

İyi günler...
C
9 yıl
Alkol Beklemekten Dolayı Bozulur Mu?
Arkadaşlar herkese iyi geceler;

Kart temizliği için aldığım izoprobil alkol, beklemekten dolayı bozulur mu, şişede gaz birikir mi? Güneş görmeyen yerde bekliyor.
C
9 yıl
Lise Mezunu Engelli Hizmetliler (Bilgilendirici Yazı)
Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Ülkemizde hiç azımsanmayacak kadar engelli insan var. Ne yazık ki onlara uzaylı gibi davranılıyor. Onların da sağlıklı insanlar kadar bu dünyadan alacakları olduğu unutuluyor. Engellerinden dolayı iş hayatında da bir sürü zorlukla karşılaşıyorlar. En büyük zorluk; onları kendi içinde istemeyen şirketlerin ve devletin izlediği sindirici, aşağılayıcı, yıldırıcı politikalardır.

Hükümet, iki yılda bir EKPSS adı altında, engelli kişileri devlet bünyesine yerleştirmek için sınav düzenliyor. Son sınava 66 bin engelli kişi katılmıştır. Bunların 55 bini yani büyük bir çoğunluğu lise mezunudur.

10 Nisan'da açıklanan kadrolar engellileri hiç memnun etmemiştir. Kadro sayısının az olduğu kadar niteliği de engelliye uygun değildir. 2600 kadronun 2227'si hizmetli kadrosudur. Hizmetli kadrosunun engelli lise mezunlarının üstüne yıkılması, engellileri çok mağdur etmektedir. Sağlıklı insanların bile yapmakta zorlanacağı bu işleri onlara yaptırmak çok adaletsiz, çok zalimce bir uygulamadır. Aldıkları yüksek puanlarla hizmetli/hademe olmaları onların haklarının yendiği anlamına gelir. Üstelik bazıları, belli bir branş mezunudurlar. Bu tutum engellilerin onurunu ayaklar altına alıyor.

Sadece lise mezunlarının değil, önlisans ve lisans mezunlarının da buna benzer sorunları vardır.

Lise mezunu engelliler hizmetli olmak istemiyor.

Donanım Haber üyelerinin bilgisine sunarım. Saygılarımla...
C
9 yıl
Premier PRS-104500M Uydu Alıcı Arızası
Herkese merhaba;

Arkadaşlar makinemi çöpe atmak istemiyorum, genelde komşular uydu alıcılarını bana ayarlatırlar, Premier gibisini daha henüz görmedim. Daha iyisi vardır elbet ama bizim mahallede yok. : )

Fişi takıyorum, fiş takılı halde beş dakika bekledikten sonra fişi çıkar tak yapınca makine açılıyor, sanırım ısınması gerekiyor bir şeylerin. Belli kanallar çoğu zaman çekmiyor, bir gün çekiyorsa iki gün çekmiyor, yani çekmeyen kanallar hep aynı, Turksat Paket Tanıtım da bunların içinde. Çekmeyen kanalların içinde dikey de var yatay da var.

Şimdi şu küçük uydu alıcılardan bağladım onu izliyorlar evdekiler ama Premier gibi değil o küçük alıcı. Nette biraz araştırdım, birkaç yerde değişik sorunlara rastladım ama bunu nasıl çözerim bilmiyorum, bu değişik.

Saygılarımla...
C
9 yıl
12V-6V Kurşun Asit Akü Şarj Devresi
Arkadaşlar herkese iyi günler;

Aşağaıdaki devreyi yaptım fakat asıl devredeki gibi 14,3V ve 7,2V çıkış alamadım. Devre 13,5V ve 7,1V çıkış verdi.

http://320volt.com/lm350t-regulator-ile-6v-12v-aku-sarj-devresi/

Devreyi ben Isıs'te tekrar çizdim, asıl devredeki PC817 (4 bacaklı) yerine Isis'te bulunan isimsiz beş bacaklı NPN opto kullandım. Bu şekilde çıkışlar olması gerekenden düşük oldu. 5. bacağı şaseye bağlayınca çıkış değerleri normale dönüyordu ama gerçek PC817 dört bacaklı, şaseye bağlayacağım beşinci bir bacak yok. Asıl devreden, kopyala yapıştır ile PC817'yi aldım, bu sefer değerler olması gerektiği gibiydi yani 14,3v ve 7,25V. Asıl devredeki PC817 ile benim Isis'teki NPN opto arasında fark var ama gerçekte elimdeki optocoupler ne yapıyorsa çizdiğim devredeki NPN opto da aynısını yapıyor.

Voltajları belirleyen dirençler olması gerektiği gibi tam değerlerde. Seri paralel yaparak değerleri tam tutturmaya uğraştım.

Nerede yanlış yaptım? Bu değerlerle şarj edebelir miyim?

Saygılarımla...
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
C
10 yıl
Simtel Blomberg 1240 Çamaşır Makinesi
91 model makinemizi hala kullanıyoruz ve çok memnunuz. Rulmanları, keçesi, program saati birer kere ve amortisörleri de iki kere değişti.

En son bir ay önce amortisörlerini değiştirdim. Kazan, sıkma sırasında, içeri dışarı (öne arkaya) şeklinde salınım yaptı bu da dengeyi bozdu hemen makineyi kapattık. Bu sorun bir kere oldu ama yük tek parça ve ağırdı. Netten okudum; rulmanlar eskimiş diyorlardı fakat kayışı çıkarıp, şöyle elimle hızlıca çevirdiğimde ne bir ses ne de bir gevşeklik vardı. Açmışken boşaltım pompasını söktüm ve temizledim, pompa İtalya üretimi.

Şu an sıkma sırasında biraz titreşim var ama önemsiz. Şimdi sorun yok. Sadece bazı parçalar hakkında bilgi almak istiyorum.

1- Bu parça tahminen su seviyesi ile alakalı bir parça İçi çok kirlenmiş gibi, sanki hep böyleydi. Temizlemem gerekiyor mu?
< Resime gitmek için tıklayın >

2- Bu parça ise önceki ile ilintili. Ondan çıkan hortumun ucu buna giriyor. Bu da kirli gibi.
< Resime gitmek için tıklayın >

3- Bu parçanın ne olduğunu bilmiyorum. Nedir bu parça. Kazanın altında yer alıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bunları sökmekte kararsızım. Kazana bağlı olduklarından ve eskimiş olduklarından dolayı yerine taktıktan sonra su kaçırmak gibi bir sorun olabilir.

Saygılarımla...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.