M

Binbaşı
18 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
158 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
2 yıl
Erken Emeklilik ve Finansal Özgürlük
Yurtdışında çok popüler olan Retire Early Financal Independence (Finansal özgürlük ve erken emeklilik) olayı hakkında bilgi vermek istiyorum ve eğer aramızda benzer bir yola başkoymuş birisi varsa etkileşime girebilliriz.

Olay şu, becerebildiğin kadar tasarruf yapıp hepsini yatırıma yönlendiriyorsun ve tasarruf yüzdene göre 15 yıl gibi bir sürede emekli oluyorsun. Bu sistemi yurtdışında yapan binlerce kişi var. (bu arada Türkiye'de de 3-4 kişiyle tanıştım).

Neden böyle bir düşünce?
Kaç yaşında emekli olacağınızı biliyorsunuz değil mi? Emekli olduğunuzda da sistemin size aylık ne kadar para vereceğini tahmin ediyorsunuzdur... Biz 65-70 yaşlarımıza geldiğimizde şu andaki emeklilik maaşını bile alamayacağız.. Bir şekilde kendi başımızın çaresine bakmamız lazım. Zaten devlet de bunu bildiği için BES vb gibi sistemler getirdi.


Bunun harici Türkiye'deki çalışma koşullarını hepimiz biliyoruz. Sinir-stres-baskı-çok yoğun çalışma saatleri-trafik vb vb vb. İşte bu döngüden kurtulmanın yolu Finansal özgürlük... Çünkü sabah 7 de işe gitmek zorunda olmadığınızda hayatın tadını çıkartabiliriz.



Olayın özü ne?
Şöyle ki yüksek oranda tasarruf ederek pasif gelir oluşturuyoruz (hiç birikim olmadığını varsayıyoruz) 15-20 yıl gibi sürelerde kendimizi emekli ediyoruz. Bunu 10 yılda yapanlar da var. Finansal olarak emekli olduktan sonra da ister hobi olarak çalışırsınız isterseniz hobilerinize vakit ayırırsınız.

En kolay başlanabilecek Pasif Gelir Türü Temettü
Temettü Nedir? = Temettü demek kar payı demektir. Bir şirkete ortak olursunuz, şirket kar elde eder ve bu şirketi ortaklarıyla paylaşır. Siz de o şirketin ortağı olduğunuz için payınıza düşen karı alırsınız. Aynı ev alıp kiraya vermek gibi fakat ev alıp kiraya vermekten çok daha karlı.

Nasıl yaparsınız? (Çok temel düzey bilgi)
Borsa'da halka açık şirketlerden düzenli temettü veren, verdiği temettüyü arttıran ve iyi yönetilen şirketleri seçerek bunların hisselerini alırsınız. Hisseler elinizde bulunduğu müddetçe de şirket sizinle karını paylaşır.




Eğer bilgi almak isteyen veya böyle bir yolda olan vb varsa mesaj kutum açık.
M
6 yıl
Fenerium Hareketi için Ne Yapılabilir?
Şimdiye kadar görülmemiş satışlar için ne gibi stratejiler oluşturulabilir fikirleriniz ve önerileriniz nelerdir? Mevcut önerilerinizi raporlayarak ve stratejik altyapısını kulübe sunacağım, saygılar sevgiler

D.N=Bir firmada Plan ve Stratejiler Grup Müdürlüğünde görev yaptım ve aylık 200 Milyon Lira ciro yapan şirketin ana stratejik planlarının oluşturulmasında görev aldım. Artık taraftarından futbolcusuna herkes taşın altına elini koyacak maddi gücünüz olmasa da yaratıcı fikirleriniz bu kulübe değer katabilir.

Saygılarımla,
A.Ö
M
6 yıl
Taraftar Olarak Sorumluluklarımız
1) Kombineleri birinci haftada bitirmek
2) Feneriumları yağmalamak
3) Bütün futbolculara ve yönetime her zaman tam destek hep destek
4) Bir iki mağlubiyet alınca ağzını açanın ağzını kapatarak en az iki yıl sesini kesmesini sağlamak
5) Altyapıdan çıkacak oyuncular daha ısınırken adlarına tezahürat yapmak ve hatalarını hoş görmek

Gökyüzü kızıla döndü arkadaşlar güneşin doğmasına çok az kaldı fakat iş asıl şimdi başlıyor. Uzun bir zamandan sonra tekrar foruma döndüm.
M
6 yıl
Google\u0027 mapsden büyük boyutlu resim almak
Google map'den büyük boyutlu harita almak istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Yapmak istediğim şey yakın kroki şeklinde ayrıntılara sahip büyükçe bir haritayı duvara asmak nasıl yapabilirim yönlendirebilecek var mı
M
6 yıl
Giriş seviyesi laptop tavsiyesi
Kullanılacak en ağır program autocad olan bir makine almayı planlıyoruz. Autac, office programları, İnternette gezinme film vs harici kullanılmayacak.

Özellikle giriş seviyesi laptoplar hakkında çok bilgim olmadığından sizin görüşünüzü almak istedim.
Bütçe 1-2k
M
7 yıl
Amerika\u0027ya kargo göndermek
Arkadaşlar merhaba, Chicago'da yaşayan bir arkadaşım için buradan evlilik teklifi için yüzük aldım. Parasını bana göndermiş idi. Amerika'da malum fiyatlar 3 katı falan. Şimdi ben bu yüzüğü ona kargolayacağım lakin. Nasıl bir süreç işler bu konuda ? İçinde değerli birşey var sonuçta. Bu tarzda yurtdışına değerli şeyler gönderen oldu mu ? Nasıl bir yol izlemeliyim? tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
M
7 yıl
Girişimimiz için yazılımcıya ihtiyacımız var
profile tıklandıgında o kişiyle program vs kurmadan videolu chat sitesi yapabilecek bir yazılımcıya ihtiyacımız var. İsterse nakit isterse ortaklık şeklinde çalışabiliriz. 7/24 ulaşabilirsiniz. omegle benzeri fakat profiller var tıkladıgınızda o kişiyle belli bir ücret/dakika şeklinde görüşme yapıyorsunuz konsept bu

inekle.com örneğini verebilirim. Demosunu kurabilse bile ulaşabilir

551 712 14 54
M
7 yıl
Girişimimiz için yazılımcıya ihtiyacımız var
profile tıklandıgında o kişiyle program vs kurmadan videolu chat sitesi yapabilecek bir yazılımcıya ihtiyacımız var. İsterse nakit isterse ortaklık şeklinde çalışabiliriz. 7/24 ulaşabilirsiniz. omegle benzeri fakat profiller var tıkladıgınızda o kişiyle belli bir ücret/dakika şeklinde görüşme yapıyorsunuz konsept bu

inekle.com örneğini verebilirim.
M
7 yıl
Başakşehirin şampiyon olmasını ister miydiniz?
İBB ligde terör estirmeye devam ediyor, bulduğu şanslı gollerle galatasaryı da geçen başakşehirin şampiyonluk ihtimalini nasıl değerlendirirsiniz? yorumları alalım
M
7 yıl
Ali koç adaylığını açıklama videosu
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.