M

Yarbay
17 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
26 üye
Görüntülenme (?)
90 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
M
7 yıl
Uydu alıcı wireless adaptör
arkadaşlar benim şu an şöyle bir sorunum var. oturma odasında televizyonun asılı olduğu duvarı değiştirmek istiyoruz. ama televizyonu asacağımız yeni duvarda apartmanın global kablo prizi yok. yani eski duvardan kablo dolandırıp yeni duvarda televizyonu asacağımız yere kadar getirmemiz gerekiyor. haliyle kötü bir görüntü ortaya çıkacaktır.

televizyonun yeni asılacağı duvarda kablolu yayın prizi yok ama normal priz var. elektrik tesisatından bir şekilde oraya da kablo geçişi yapılabilir belki ama odanın duvarları duvar kağıdı kaplı olduğundan ortak kablo tesisatı kapakları nerde bilmiyoruz. az çok tahmin edilebilir ama o yuvalara ulaşmak için duvar kağıdının belli bir bölümü sökülmesi gerekecek. haliyle çok kötü bir durum ortaya çıkacaktır.

bu yüzden size danışma ihtiyacı duydum. şimdi bu kablolu yayın prizinin oradan f konnektör ile bağlayacağım ve f konnektörden aldığı görüntüleri kablosuz olarak receiver a görüntü aktaracak bir wireless veya bluetooth adaptör var mıdır?

yardımcı olacak herkese teşekkürler. iyi forumlar.


not: receiverlarla ilgili çok bilgili insan değilim. kendi bilgilerimle bahsettiğim türden cihazı aradım taradım ama bulamadım. son çare olarak buraya yazdım.
M
7 yıl
2016 Golf Midline Plus 1.2 TSI \u0026 Polo Comfortline 1.4 TDI
arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim hayatımda hiç sıfır araba almadım. bu ilk olacak. ve ilk defa volkswagen ailesinden bir araç alacağım. o yüzden cahilliklerimi maruz görün. tabiki araçları bayiye gidip inceleyeceğim ama bayiye cahil cahil gidip satıcının dediklerine inanmak istemiyorum. belli bir bilgiyle gitmek istiyorum.

ben öğrenciyim. araç sıfır alınacak ve tercihen manuel vites olacaktır.

1- midline plus anladığım kadarıyla trendline ve comfortline arasında bir donanım. sizce comfortline ile midline plus arasında hissedilir fark var mıdır? varsa neler vardır?
2- araçlardan birinin golf birinin polo olması kalite farkettirir mi yoksa kalite donanım paketlerine göre tüm modellerde stabil midir?
3- 2016 Golf ü 1.2 TSI motor çekiyor mu? yoksa çekişte sorun yaşar mıyım? poloyu 1.4 TDI her türlü kurtarır diye düşündüğümden sormaya gerek duymuyorum. hatta herhalde 1.4 TDI Polo 1.2 TSI Golften daha atik ve hızlı olacaktır.
4- ve bu iki araç için yakıt tüketimi günlük hayatta nasıl olacaktır. kimi arkadaşlar 1.2 TSI Golf çok yakıyor motorun küçüklüğüne bakma diyor. kimiler gayet az yakıyor 1.4 Dizel araç motoru gibi diyor.

beni bu konularda ve değinmeyi unuttuğum konularda bilgilendirirseniz çok sevinirim. iyi akşamlar.
M
8 yıl
Bir daha stada gs taraftarları alınmamalı
Başkanımız o kadar uğraştı gs taraftarı da gelebilsin maça diye. Çırpındı adam resmen ama şu rezilliğe bakın. Ki aynı şekilde kendi başkanları Dursun Özbekte çabaladı.

Yani şunlar yapılır mı? İnsan yapar mı şunu. Yok abi bir adam tuvaletteki sensörü sökecek kadar düşmansa bize gelmesin bir daha stadımıza. Tavandaki spot aydınlatmayı sökebilecek kadar nefret ediyorsa gelmesin bir daha. Bizim çocuklarımızın ayakkabılarını çıkarıp çıktığı koltuklarımızdan ne istemişler. Ne yaptık biz bu adamlara, analarına mı bişi yaptık. Nedir bu kin öfke.

Hayır varsayalım bir kaç dengesiz yaptı. Diğer gs taraftarları "dur kardeşim napıyorsun, ayıp değil mi" diyemedi mi? Kimse bana savunmasın şu görüntüleri.

https://twitter.com/mawoix/status/779789642572980225



Mobildeyim fotoları buraya koyamıyorum. Bir arkadaş koysun lütfen.
M
8 yıl
Beşiktaş bir şirket değil, spor kulübüdür
evet arkadaşlar Fikret Orman 2012 yılından beri Beşiktaşımızın başında. ilk geldiğinde kulüp borç batağındaydı ve ona sığındık. tüm camia olarak umutsuzluk hakimdi. herkes farkındaydı takımın çok sıkıntılı olduğunu. Herkesin başkanlıktan kaçtığı bir dönemde Orman ın Beşiktaş a sarılması onu çok sevmemize sebep oldu.


Feda Dönemi

Orman döneminde gelmiş bir dönemdir. neredeyse tüm taraftarlar bu dönemi kabullendi destek çıktı. takım zor durumda dedik mümkün olduğunca destek çıktık. dönem boyunca transfer beklemedik. gün gelecek biz de taparlanacağız şampiyonlukta pay edineceğiz dedik. o dönem Dentinho gibi abuk subuk transferleri bile destekledik. durum kötü dedik, geçer dedik. lafta geçti gitti ama şu an halen o politikadan sıyrılamadık bence.


2014 - 2015 SÜLEYMAN SEBA Sezonu

Feda döneminden kurtulduk artık önümüze bakacağız şampiyonluğu alacağız dedik. ve yarışa çok güzel giriştik. haftalarca yarıştık didindik derken son 5 hafta takımda bir boşalma oldu. oyuncular oynamadı isteksizlik yoğunlaştı ve ligin bitimine 5 hafta kala havlu atmış olduk. taraftarlar olarak çıldırdık. yıllardır beklediğimiz şampiyonluk hele ki Süleyman Seba sezonunda kaçtı gitti. futbolcuların son haftalarda oynamamasının ana sebebi ücretlerinin yatmasındaki aksaklık olarak gösterildi. tabi bunun asıl sebebi nedir bilemeyiz. yöneticiler çıkıp kabullenecek değil. yalanlarlar geçerler. ki klasik olarak kimse kabullenmedi geçiştirildi.

2015 - 2016 Sezonu

herşey çok güzel başladı. özellikle Şenol hocanın gelmesiyle taraftarın inancı yenilendi. bu sefer olacak dedik. ve yılların çabası, beklentisi sonuca vardı. şampiyon olduk. tam 8 yıldan sonra şampiyon olduk. Yıldırım Demirören etkisinden kurtulduk sonunda.


Gelelim asıl konuya.

2016 Yaz Transfer Dönemi

Sen şampiyon olmuş takımsın. Şampiyonlar ligine gidecek takımsın. ve yaz dönemi elin kolun bağlı duruyorsun. üstüne yetmez gibi elindeki oyunculardan oluyorsun.


1 - Mario Gomez

bu tür profesyonel oyuncular bu tür alt klas liglere anca para için gelirler. hiç bir üst düzey oyuncunun altın çağında Türkiye liginde oynamak için geldiği görülmemiştir. yaşlanmaya başlamış ve parasına baktığı dönemlerde gelirler. ki Mario Gomez de o sebeple geldi. kalması içinde bu sebepler devam etmeliydi. sen bu adama istediği ücretleri vermezsen durmaz. hiç bir profesyonel oyuncu ooo Beşiktaş benim ailem diyip hayrına devam etmez. cimrilik yaparak Gomez gibi bir oyuncuyu kaçırdık.


2 - Gökhan Töre

Fikret başkan Westham ın Töre için kiralama teklifine başlarda dalga geçer gibi cevaplar verdi. resmen kaaleye bile almadı. "Gökhan ı sadece satarız" dedi. Sonuç: Töre gibi as oyuncularımızdan biri, Q7nin aktif olamadığı ya da yorulduğu maçlarında joker olarak girip gayette iş yapan oyuncumuz 1 yıllığına 3 milyon Euro karşılığında kiralandı. senin önemli bir futbolcun 1 yıl yok ve 3 milyon Euro gibi transfer döneminde eline pek de bir şey katmayacak bir fiyata gitti. Törenin satılmasını istemesek de destekliyorduk ekonomik açıdan ama böyle bir oyuncunun kiralanması saçmalık ötesi oldu.


3 - Jose Sosa

Şampiyonluğun ana karakterlerinden biri. sen 10 numara olarak takımda iş yap yeri geldiğinde tek başına maç kurtar şampiyonluk da büyük payın olsun ama dalga geçer gibi takımda yan gelip yatan Mustafa Pektemekle hemen hemen aynı parayı al. zam isteyince de tavır alınsın. her profesyonel oyuncu gibi o da kendisine gelen ilk teklife sıcak bakacaktı böyle bir durumda. ki Milan gibi bir yerden teklif gelince direk sıcak baktı ve gitti. haklı da. doğru olanı yaptı. Fikret Orman ı ve Sosa ya kızan taraftarları hiç anlamadım.

daha 1 yıl önce Mustafa Pektemek sözleşme yenilerken zam isteyince Fikret Orman ve onun taraftarları neredeydi? çılgınlar gibi Beşiktaş ın menfaatlerini düşünen Orman ve ekibi 1 yıl yatarak geçirmiş olan Mustafa Pektemek zam isterken neredeydi?

Şimdi bakalım yatışların kralı Mustafa nın gelir tablosuna

Mustafa Pektemek 2014/2015 2.750.000 TL (Zamdan önce)
Mustafa Pektemek 2015/2016 1.400.000 Euro (Zam geldi. İmzanın atıldığı ay 1 Euro=2.75 TL. Yani 3.800.000 TLye denk geliyor o günün parasıyla)
Mustafa Pektemek 2016/2017 1.500.000 Euro (Beyfendi durur mu? fazladan yattığı her yıl için 100.000 Euro da zam garantisi almış.)
Mustafa Pektemek 2017/2018 1.600.000 Euro
Mustafa Pektemek 2018/2019 1.700.000 Euro

şimdi Sosa şampiyonlukta büyük pay sahibiyken, yan gelip yatmamış sene boyu çalışmışken zam isteyince mi hain oluyor? bazen zam için illa sözleşmenin bitmesi gerekmez. ödül için, oyuncunu mutlu etmek için yaparsın sembolik olarak. kimse dev rakamlarla zam yapılsın demedi ama belli bir miktar zam yapılıp mutlu edilebilirdi. ki o zaman eminim Milana karşı duruşu daha ağır olurdu.


4 - Transferler
-Adriano 600.000 Euro gibi sembolik bir rakamla cidden başarıdır.
-Gökhan Gönül transferi kötüdür demiyorum, her türlü iş yapar ama ben gereksiz buldum her zaman. o yaşta bir oyuncuya ihtiyacımız yok bizim. ona vereceğimiz paralarla umut vadeden genç oyuncu alınabilirdi gayet.
-Fabricio benim pek umudum yok ama bekleyip göreceğiz. belki gerçekten iş yapar.


yaz boyu eksiğimiz olan ana bölgelere halen transfer yapılabilmiş değil. yıllardır devam eden kaleci sorunumuz mu desek. santrafor eksiği mi desek. stoper eksiği mi desek. hayır elimizdeki transfer listesine bakarsak da yerlerine alınabilecek oyuncular lig için bile zor beklentileri karşılayacakken avrupa için çok zor. artık Beşiktaş ın avrupada kendini göstermesi lazım. komik hatalarla 2 yıl Uefadan elendik zaten. bu rezillik yeter de artar bence. şu an ki gidişatı destekleyen kişi ya vizyonsuzdur ya da yönetim yalakasıdır.

FFP sorunu var başımızda farkındayız ama. madem öyle bir durum var Gökhan Törenin kiralanmaması ve elimizdeki oyunculardan olmamamız lazımdı en azından. oyuncu gitmek istiyorsa temeli sağlamlaştırmak için göstermelik zamlar yapılmalıydı.

Ayrıca Ersan Gülüm ün transfer ücreti nereye gitti? devre arası şampiyonluk riske atılarak bakın altını çiziyorum şampiyonluk riske atılarak 7 milyon Euroya gönderdiğimiz Ersan ın ücreti nerededir? tam kuralları bilmiyorum ama varsayalım transferden gelen ücreti 3 ay içinde kullanmak zorundasın. o zaman devre arası gelecek vadeden stoper alıp kiraya verseydin de bu sene kullansaydık. ya da o paranın bir kısmıyla direk adam akıllı bir stoper alsaydın. "7 milyon Euro çok iyi para, bu bir başarıdır" diye ortalıkta gezen Fikret başkan bu paranın ne olduğunu söyleyebilir mi? FFP ise FFP. al sana transfer için gelmiş 7 milyon Euro. 7 milyon Euroyu alıp yerine Allah a emanet transferlerle göz boyamak olmaz.


Sonuç olarak yıllardan sonra gelen şampiyonluğun istikrarın devamı gelmesi gerekirken BJK bir spor kulübü olarak değil de bir şirket yönetilir gibi sadece kar amacı güdülerek yönetiliyor yıllardır. biz yıllarca FEDA dönemini sindirmiş kabullenmiş bu yılları beklemiş taraftarlarız. artık sabrımız kalmadı. kimse Fikret Orman yalakalığı yapmasın. zamanında Yıldırım Demirörene de aynısı yapıldı ve takım şampiyonluktan uzak rezalet yıllar geçirdi.

Aslolan BEŞİKTAŞtır. yönetimler, teknik heyet ve futbolcular gelip geçicidir. ben kim takımı iyi yerlere getirirse onu desteklerim ama hatalar tekrarlandığında da gözüm kapalı olur diyip geçemem.

ayrıca son olarak şu dönemde mağdur edilen Şenol Güneşi destekliyorum. Şampiyon takım bu hallere sokulamaz. eksiklerle kupa kaybettirilemez.

eminim şu yazdıklarımdan sonra takım için hain ilan edilicem. hakkımda "rengini belli etti" gibi ergence laflar dönecek ama ben hiç bir yönetimin yalakası da olmadım olmam da. gerçekler neyse konuşurum. biz tepki koymayıp destekledikçe Beşiktaşın başına gelen her başkan kafasına göre hareket ediyor. Beşiktaş ın bir spor kulübü olduğu unutturulmamalıdır.
M
8 yıl
2013 Seat Leon FR ederi nedir?
arkadaşlar bir süredir yeni kasa Seat Leon FR bakıyorum. 3 tane ilan buldum ama danışmadan almak istemedim.

1. ARABA:

bu araçla ilgili kafamda bazı sorular var, o yüzden gidip almıyorum.

1 - Araç 110.000 kmde. 3 yılda 110.000 km yapmakla 10 yılda 110.000 km yapmak arasında fark var mıdır? aracın hem kendisi hem motoru çok yıpranmış mıdır 3 yılda 110.000 km yaparak?
2 - Araç 3 yılda 110.000 km yapmış olarak motorunun verimi en aşağı "%"i kaç olmalıdır? yani aracı almaya gittiğim de eksper e soktuğum da motor en aşağı "%" kaç verimde olmalıdır?
3- Aracın 4.000 TL civarında hasar kaydı var. önden kaza yapmış. kazadan dolayı tampona bir kaç lokal boya yapılmış ve kaza yaptığı tarafındaki far değişmiş. far özel ledli farlardan olduğundan farın orjinali zaten 3.000 - 3-200 TL civarında satılıyor. bu araca bu şartlar altında kaç TL verilir? ona göre pazarlık yapıp anlaşacağım.

ilanı inceleyip yorum yaparsanız daha iyi olur. ayrıca bu saydıklarımın dışında dikkat etmem gereken bir konu varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ilk-sahibinden-2013-leon-269598441/detay



2. ARABA:

bu aracın sağ arka kapı ve çamurlukta çökük oluşturmuş çizik var. ilanın 3. resmine dikkatli bakınca belli oluyor çökükler. kaputta dikkat çekmeyen boyatılmamış bir çizik varmış. aracın orjinal jantları ve yedek anahtarı yok. 30.000 kmde. bu aracın ederi nedir?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-boyasiz-degisensiz-seat-leon-fr-28000-km-321303466/detay



3. ARABA

sol ön taraftan vurmuşlar bu araca. sol ön çamurluk ve far değişmiş. sağ ön çamurluk da ise boya varmış. 6.000 TL hasar kaydı var. 45.000 KMde. bu araca ne kadar verilebilir? kaza fotoğrafı aşağıda.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-leon-fr-140lik-307895996/detay

< Resime gitmek için tıklayın >



Aracın temizlerinin en aşağı 60.000 TLden başladığını bilmeyen arkadaşlar için belirteyim.



cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar.
M
8 yıl
\"Derbiyi Aziz Yıldırım iptal ettirdi\" yalanı(!)
Dünden beri Beşiktaşlılarla dalga geçiyorsunuz. Derbinin iptalinin aziz ile alakalı olmadığını söyleyip Beşiktaşlılara "gerizekalı" gibi ithamlarda bulunuyorsunuz. Takımınız yorgun, moralsiz (malum 4 yedi) ve yemez gsye karşı derbiye çıkmak. başkanları derbiyi iptal ettirdi denilince inkar ederler "başkanımızı suçlamayın" derler. başkanları kendisi açıklayınca "bizim başkanımız böyle güçlü" derler övünürler. Şu alttaki tweet e bakın kimler gerizekalı kimler değil görün.

https://twitter.com/eksiogluilhan/status/711624442443472896
M
8 yıl
Vodafone Arena\u0027nın fenerli çalışanı
Arkadaşlar Miray Çınar isimli kişi sosyal medya üzerinden bu fotoğrafı paylaşıp dalga geçmiş. Kendisi VODAFONE ARENA gibi bir büyük projede çalışarak hem büyük bir deneyim hemde ücret alırken bu yaptığını ben hiç hoş göremedim. Yaptığın işe saygı duyman lazım. Tuttuğun takımın önemi yoktur. Tabi ki inşaatta bir çok farklı kulüp taraftarı arkadaş çalışacaktır. Ama böyle dalga geçmesi kabul edilemez. Ben Beşiktaş a mail attım ayrıca twitter dan yazdım. sizde ilgilenirseniz sevinirim.

Beşiktaş Genel Mail
bilgi@bjk.com.tr

Beşiktaş İnsan Kaynakları
ik@bjk.com.tr

Beşiktaş Twitter Hesabı
@Besiktas

Vodafone Arena Twitter Hesabı
@VodafoneArena

< Resime gitmek için tıklayın >
M
9 yıl
Mimarlık Öğrencisi için Macbook?
arkadaşlar ben mimarlık öğrencisiyim. macbook almayı düşünüyorum. 3.500 tlye kadar limitim var. macbooklardan pek anlamıyorum.

apple ın sitesinde MD101TU/A var 3.300 tlye.
http://www.apple.com/tr-edu/shop/buy-mac/macbook-pro?product=MD101TU/A&step=config#

ayrıca ikinci el macbooklara da bakıyorum. örneğin sahibinden de gözüme şu çarptı: me864tu/a
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-sifirdan-farksiz-macbook-pro-232016889/detay

autocad, 3dmax, revit tarzı mimarlık programlarını haliyle kullanıcağım. akıcı şekilde çalıştırabilir mi bunlar?
ayrıca pek olmasa da oyunda oynarım dota 2 gibi.

yardımcı olursanız çok sevinirim. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
M
9 yıl
Laptop ekrana görüntü gelmiyor
arkadaşlar geçenlerde laptop kapandı bir anda. tekrar açmaya çalıştığım da ekrana hiçbir görüntü vermemeye başladı. pc çalışıyordu ama ekrana görüntü gelmiyordu. internette araştırmıştım pilini çıkartıp takın dediler. pili çıkardım 15 dk sonra tekrar taktım gene fayda etmedi. son çare olarak bir bilgisayarcıya götürdüm. ekran kartının çipi bozulmuş değişimini istiyor ama ben yapmıyorum. bazen çipler geri bozuluyor ben onun mesuliyetini almıyorum dedi. durum bundan ibaret. var mı bu durumla ilgili bi bilginiz yardımcı olacağınız konu. yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi günler herkese.

Asus N61JQ
M
9 yıl
Photoshoptan anlayanlar lütfen yardım - fotodaki dövmede ne yazıyor?
bu dövmede ne yazıyor yardım edebilecek olan var mı?
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.