G

Yarbay
11 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
27 üye
Görüntülenme (?)
776 (Bu ay: 25)
Gönderiler Hakkında
G
8 ay
Amd Ryzen 7 7000 sistem topladım.
Öncelikle merhaba. Hali hazırda elimde iki tane masaüstü vardı. r5 5600 lü (5600+Giga b550m+16 gb ram+rx6600 v.s.) çocukların bilgisayarı ve benim emektar 10700k(10700k+Tuf z490 wifi+32gb corsair pro rgb bellek+Aorus 3080 ti v.s.). Geçenlerde dh 2. el forumda sıfır r7 7700+ asus prime x670-p wifi ve kingston fury 2x16gb cl 36 6000mhz bir ilan gördüm. Cathedral nikli Gürkan bey ile konuşup anlaştık ve benim r5 5600+Gigabyte b550m+2.8 corsair ddr4 3600mhz ramler ile takas gerçekleştirdik. Hem beyefendinin işi görüldü hem de ben ne zamandır fırsat kolladığım sistem yenileme fırsatını yakaladım. Hemen ne zamandır düşündüğüm Cooler master td 500v2 kasayı ve henüz yeni çıkan Msi m360 sıvı soğutmayı aldım. Dedim almışken depolamaları da komple m2 yapalım mekanik öbür pc de kalsın, 1tb 980 pro+2 tb kingston nv2 m2 ve elimde bulunan 1 tb mld m2 ssd yi de sisteme ekledim. Elimde çocukların pc den çıkan sharkoon 750watt zero 80+ gold modüler ve thermaltake 850watt 80+ gold modüler psu da vardı. Eski bilgisayarda takılı olan 850 wattı sökmeye üşendiğim ve 750 wattın sorun çıkarmayacağını düşündüğüm için sharkoonu yeni sistemde kullandım. Sistemin montajını bizzat yaptım ve 3 saat civarı molalarla windows kurulumu dahil bitirdim. Gerekli kurulumları yaptıktan sonra r7 7700 ün beklediğimden daha performanslı bir işlemci olduğunu söyleyebilirim. Yine anakartta prime modeli olmasına rağmen 3 tane m2 ssd ve 3 tane argb portu, giriş çıkış portlarının fazlalığı, malzeme kalitesi ile beni çok şaşırttı. Şimdilik deneme aşamasındayım ama genel olarak sistemin çok hızlı ve stabil olduğunu söyleyebilirim. Bellekleri expo ile 6ghz de kullanıyorum ve henüz bir sorun çıkarmadı. Kasa ise cidden parasını sonuna kadar hak ediyor. Şimdilik sadece ssd leri test ettim ama ilerleyen günlerde diğer testleri de eklerim. Allah hepinize hayal ettiğiniz sistemleri nasip etsin.a ilerleyen günlerde diğer testleri de eklerim. Allah hepinize hayal ettiğiniz sistemleri nasip etsin.



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
G
8 ay
tx 3080 ti- 7900 xt fikir (kafam karışık).
Herkese merhabalar. Mevcut bilgisayarımda kullandığım 3080 ti ile uzun zamandır oldukça mutlu mesut takılıyordum lakin, çocukların bilgisayardaki 6800xt nin sorunlarından dolayı servise göndermem ve değişim ürünü olarak sapphire 7900xt göndermelerine kadar. 7900xt kapalı kutusunda duruyor hatta satılık ilanı da açtım ancak ateş beni çağırıyor ve bir yanım satma, kutuyu aç tak kullan hem fsr3.0 falan da gelecek, 3080 ti sat diyor ama ben daha önce referans 7900xt kullanmış birisi olarak beklediğim performansı bulamamıştım. Bu arada 3080 ti Gigabyte aorus master ve kutu-fatura-garanti yok. 7900xt ise kutusu açılmamış. Sizce ne yapayım?
G
geçen yıl
Aorus master rtx 3080 ti bakım (termal macun+pad)
Merhabalar. Severek kulandığım ve performansından çok memnun olduğum ancak garantisi olmayan, geçmişini de tam bilmediğim aorus rtx 3080 ti ekran kartımın termal bakımını yapmak istiyorum. Kartım boşta 30 derecelerde iken default ayarlarda yük altında 76 derece gpu, 80 derece ram ve 85 derece civarı hot spot değerlerim var. Kasa içi sirkülasyonum oldukça iyi ama yan camı alınca değerler 2-3 derece düşmekte. Gel gelelim ben kartı denemek için power targeti 113 e alıp gpu ya+100 ve belleklere de +3000 mhz verip gpu voltajı da açınca kart oyunlarda 80 derece gpu, 83 derece ram ve 90 derece hot spot görmekte. Bu değerler sınır değil biliyorum ve kartı zaten default kullanıyorum ama yine de soğutma performansını daha iyi hale getirmek istiyorum. Ayrıca hız aşırtılmış değerlerde kart 3090 ti performansını rahatlıkla yakalayıp geçiyor. 460 watt civarı tdp değerine ulaşıyor.

Bu kadar laf kalabalığını yaptığım için kusura bakmayın vaktinizi aldım ama meramımı size anlatmam gerekiyor diye düşündüm. Şimdi ben bu karta termal bakım yapmak için Thermal Grizzly Kryonaut Extreme 14.2mk/w termal macununu aldım. Termal ped konusunda ise sıkıntım var hem kaç mm onu bilmiyorum (1 mm olduğunu söylemişti bir arkadaş ama bilenlere danışmak istedim), hem de hangi marka-model termal pad alacağımı bilmiyorum. Ya da termal pad değişimine gerek var mı? Bu sorularımı cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. İyi forumlar...

< Resime gitmek için tıklayın >
G
geçen yıl
**Mini inceleme**Asus TUF Gaming FA506IEB (r5 4600h+rtx 3050ti+512m2 ssd)
Yazım kısa bir inceleme içermektedir.

Bu cihazı 2 gün önce satın aldım. Evet ürün son nesil değil ancak r5 4600h işlemcisi oldukça güçlü bir işlemci. Zaten 5. nesiliyle performans farkı neredeyse yok. Gelelim konuya. Cihaz 16500 TL ancak 8gb ram ile geliyor. Baştan söyleyeyim 8gb ram ile kullananlar hayal kırıklığı yaşarlar çünkü performans çok düşük kalıyor. Lütfen okumaya devam edin.

Cihaz elime ulaştığında kurulumunu yaptım. Kurulum esnasında modemden kablo çekin zira bilgisayar kurulumda wifi aygıtını görmüyor. Kurulumdan sonra bir kaç oyun ve program kurup test ettim. Beklediğimden kötüydü performansı. Bir önceki cihazım yine aynı serinin r7 3750 işlemcili, 6gb 1660ti ekran kartlı ve 32 gb bellekli modeliydi. O cihazı panelin 60hz olmasından ve işlemcinin 4 çekirdekli olmasından ötürü sattım. Yoksa performansı şu anki cihazımdan daha iyi idi. Ne zamana kadar? Yeni cihaza 8gb ram ekleyip, çift kanal ddr4 3200hmz de kullanana kadar. Yeni cihazıma aynı günün akşamı elime ulaşan rami eklediğimde makine coştu. Bu arada aldığım ram kingston value 3200mhz. Performans farkı o kadar çok oldu ki ağzım açık kaldı. Biliyorsunuz bu cihazda mux switch sanırım yok ve bundan dolayı performansı yeni nesil mux switch li cihazlara göre düşük ama o kadar da değil. İşlemci ekran kartını gayet iyi besliyor. Ekran kartını da gpu tweak3 programını kurup, power targeti 115 yaparak, biraz gpu ya biraz da ramlere hız aşırtma uygulayarak besledik mi cihaz kendine geliyor. Şöyle ki cs go da tek kanal bellek ile tüm ayarlar en yüksekte 95-120 fps alırken, çift kanal bellek taktığımda 190-240 fpslere çıktı. Yine forza horizon 4 te tüm ayarlar en yüksekte tek kanal ile 40-50 fps arası alırken, çift kanal ile 60-85 fpslere ulaştı. Yani demem o ki bu cihazı alan kesinlikle çift kanal bellekle kullanmalı. Diğer sentetik ve performans testlerinde de çift kanal belleğin performansa ortalama etkisi %40 ın üstünde.

Cihazın kasa kalitesi çok iyi. Tamam metal değil ama plastikte olsa çok kaliteli ve göze hitap ediyor.Tek sorun biraz parmak izi bırakması. Önceki cihazım da hemen hemen aynıydı ama bu kadar parmak izi kalmıyordu. Yine kasa kalitesi olarak darbelere, düşmelere, toza, yüksek ve düşük sıcaklıklara, titreşim, nem ve ufak su sıçramalarına karşı dayanıklılığı test edilmiş olarak geliyor. Ayrıca bir oyuncu cihazına göre oldukça ince bir cihaz. Kasanın mukavemeti de oldukça iyi, rijit bir kasa.

Klavyesi çok şık ve tuşların basma hassasiyeti tatmin edici. wasd tuşlarının şeffaf bırakılması da şık durmuş. Aydınlatma tek bölge rgb ama gündüz bile ledleri çok canlı.

Ekran 144hz ve keskinliği müthiş.Asusun Ips level dediği ortalama bir ekran ama keskinlik konusunda süper. Renkleri yeterince ve doğru verebiliyor ama daha iyi paneller gördüm. Yine de cihazın fiyatı düşünüldüğünde oldukça iyi. Tek sorun parlaklığı biraz düşük, daha iyi olabilirdi.

Cihazın soğutma performansı beklentimin üstünde çıktı. Ekran kartı en fazla 76 dereceyi görürken, işlemci 87 dereceyi hiç geçmedi(stress test dahil) Fanlar biraz sesli, bir önceki cihazımda da sesliydi ama bunda bir tık azaltmışlar. Özellikle uzun süre oyun oynayınca yaşanan hız düşmeleri(işlemci ve ekran kartı) bu cihazda yok. işlemci 6 çekirdeğiyle 3980mhz de düşüm yaşamadan devam ediyor. Yine ekran kartı da çekirdek hızı düşürmeden oyun oynatmaya devam ediyor. Ekran kartı maksimum 90 watt gördü, bunu da belirteyim...

Cihazın depolaması yeterince hızlı. Henüz hız testi yapmadım ama vaad ettiği değerleri verdiğini belli ediyor. Gerek ilk açılış hızı, gerekse oyunların yükleme hızlarından anladığım kadarıyla gündelik işlerinizde sizi memnun edecektir. Test yaptığımda buraya spesifik sonuçları yazarım.

Cihazın hoparlör performansı ortalama düzeyde. Ses şiddeti biraz az ama tonlu ve temiz bir ses sistemi var.

Cihazın batarya performansı belki de en kötü yanı. Benim için çok önemli değil zira ben bu cihazı elektrikler kesilmediği taktirde hep prizde kullanacağım ama gün gelipte lazım olursa pil de önemli. Silent modda 4 saatin üstünde gideceğini tahmin ediyorum. Performans modunda ise 2-3 saat arası ancak dayanır. Epi topu 45w/h bir bataryası var. Önceki cihazımda bu rakam 90 dı :)

Cihazın wifi performansı hız olarak sorunsuz olsa da çekim gücü bakımından ortalama diyebilirim.

Yazılım konusunda çok iyi. Armoury create zaten başlı başına her şeyi yönetebildiğiniz bir program ve my asus gibi programlarla da cihazın her şeyini kontrol edebiliyorsunuz. Sürücü indirme ve kurma işleri de çok kolay. Asusun sitesinden modeli girip, her şeyi indirip kısa sürede hazır hale getiriyorsunuz cihazı.

Eveeet arkadaşlar cihazı daha yeni yeni kullanıyorum ama beni oldukça memnun etti. Uzun zaman sonra laptopta keyif alarak oyun oynadım diyebilirim. Tabi ki hardcore bir oyun cihazı değil ama giriş seviyesinde uygun fiyatına göre performansı gayet tatmin eden bir ürün. Masaüstünde 32" 2k kullanan birisi olarak 15" biraz cücük kalsa da alışınca oynanıyor. Yine masaüstümde kullandığım kart rtx 3080ti ve oldukça performanslı bir kart, ona rağmen 3050 ti bana 4gb belleği dışında hiç zayıf hissettirmedi. Almayı düşünenler gönül rahatlığıyla alabilir. Fotoğrafları çekip buraya eklerim...
G
geçen yıl
16498 TL Asus tuf 3050ti-r5 4600h+512 SSD
G
7 yıl
2011 Captiva mini inceleme
Öncelikle herkese merhabalar.Geçmiş yıllarda Avrupa piyasasından çekilen Chevrolet firmasının Opel Antara ile ortak platformda ürettiği Chevrolet Captiva marka araca sahibim.İşin aslı suv araç almak aklımın ucunda bile yoktu ancak daha geniş bagaj hacmi olan ve otomatik bir araç bakınmaktaydım(Önceki aracım opel vectra 100. yıl 2.0 136hp Lacivert f23 getrag manuel)
Uzun süren araştırmalar sonucu benim ihtiyacımın sw bir araç olduğuna karar verdim.İnsignia sport T. Passat Variant v.s. bir çok araç baktım ancak hem tutulmayışı hem de nispeten yüksek fiyatları nedeniyle çekinceyle baktım.Sonrasında ise bir yakınımzda olan Captiva ile tanışıp test etme imkanım oldu.Araç hem benim hem de eşimin oldukça beğenisini kazandı.Zengin donanımı, geniş iç hacmi, yüksek eşikli bagajı, akıllı dört çeker sistemi, otomatik vitesinin rahatlığı ve binek araçları aratmayan konforuyla birden bire listemin başına yerleşti.Daha öncesinde denediğim sorento, raw4 gibi araçlar ise çeşitli nedenlerden ötürü elenmişti(sorentonun yol tutuşu cidden çok zayıf, raw4 ise hem küçük hem de daha kalitesiz hissettirdi).Yaklaşık 6 ay süren araştırmalarım sonucu 2011 model high donanım, sedefli beyaz renk aracı satın aldım.

Tasarım:

Aracın tasarımı oldukça güzel yani ben çok beğeniyorum en azından.Hem heybetli hem de kibar bir duruşu var.Kardeşi Antara ise bana çok tipsiz geliyor(sıkı bir opelciyimdir belirteyim :) ) Araç önden, yandan ve arkadan gayet güzel duruyor, zaten chevrolet firması da 2007 deki bu tasarımı değiştirmeyip makyajlayarak günümüzde bile kullanmakta ancak ülkemizde malesef satışı yok.

İç mekan ve malzeme kalitesi:

Aracın iç mekanı oldukça geniş ve ferah.Bej renk deri koltuklar yeterince konforlu ve güzel görünüyor.Aracın direksiyonu biraz büyük ama alışınca göze batmıyor.Geniş cam yüzeyler ferah bir ortam sağlıyor.Konsolun ve kapıların üst kısımları hafif yumuşak malzeme(arka kapılar dahil) Bunun dışında sert plastik bolca bulunuyor ancak işçilik olarak araçta fazla kusur göremedim.Orta kol dayama çok bastırınca biraz gacırtı benzeri ses yapıyor o bölge eleştirilebilir.Kolçak ileri geri hareket edebiliyor ve iki kademeli açılıyor.Eşya güze bakımından oldukça zengin olan araçta vitesin önündeki boşluk biraz küçük tutulmuş, daha geniş ve kullanışlı olabilirdi.Bunun dışında far kumandalarının altında, orta konsolun üst tarafında kapaklı, orta konsolda yol bilgisayarının altında yine kapaklı ve yolcu koltuğunun altında olmak üzere bir çok saklama gözü mevcut.Yine arka tarafta kol dayama ve içinde bir göz daha var.Gözlüklük dahil bütün gözler kadifemsi malzeme ile kaplı.Aracın bardaklıkları ön tarafta el freninin yanında ve kuytu durumda olduğu için olası dökülme saçılma durumlarında zarar en aza iniyor.Arka taraftaki bardaklık ise şaft tünelinin(araçta şaft tüneli-yükseltisi yok) hemen üstünde ve kullanımı oldukça zor.Araçta baş ve diz mesafesi konusunda sıkıntı yok ancak bagaj bölümünden çıkan 6. ve 7. koltukların diz mesafesi çok az.Boyu 1.70 in üstünde olanlar en arkada uzun yolculuk yapamaz.

Kullanım-konfor:


Aracı çalıştırdığınızda biraz gürültülü bir motorla karşılaşıyorsunuz.Motor ısındıktan sonra ise motor sesi içeriye çok fazla sızmıyor ve rahatsızlık vermiyor.Aracın direksiyonu çok yumuşak ve konfor odaklı.Gel gelelim yüksek dönüş çapı aracın dez avantajlarından.sanki kamyon kullanıyoruz bu nasıl dönüş çapı be kardeşim :) Pedallar da oldukça rahat.Cam kumandalarının kullanımı rahat ancak sadece şoför camı tek tıkla açılıp kapanabiliyor diğer camlarda basılı tutmak gerekiyor.Bu arada araçta bütün camlarda sıkışma önleme sensörü mevcut.Bütün koltuklar rahat ve sizi yormayan bir yapıda.Şoför koltuğu elektrik kontrollü ve ön koltuklarda bel destek ayarı mevcut.Arka koltuk sırtlıkları da yatabiliyor bu çok önemli zira çoğu suv veya pick uplarda arka koltuklar neredeyse 90 derece ve bu çok rahatsız edici.
Aracın süspansiyonu orta sertlikte ve yeterli konfor sunuyor.Derin engebelerde oldukça başarılı ve rbound u oldukça iyi, sallana sallana gitmiyorsunuz yolda ancak kısa ve keskin engebelerde araç biraz rahatsız edebiliyor.Bu tip engebelerde pek başarılı değil.Süspansiyon genel olarak sessiz çalışıyor.Ayrıca arka süspansiyonlarda yük durumunda dengeleyiciler mevcut.Aracın arkası gerektiğinde kalkıp aracı düz konuma getiriyor.
Araç özellikle çakıllı asfaltta çok çok iyi bir yalıtıma sahip değil, yol gürültüsü alıyor ancak makul düzeyde.Kaymak asfaltta ise 120 km civarı büyük aynalar nedeniyle rüzgar sesi başlamakta ancak yüksekliği dikkate alındığında yalıtımı başarılı diyebilirim.

Motor-Şanzıman-performans:

Aracın 2.0 litre Turbo beslemeli motoru 150 beygir güç ve 320 nm tork üretmekte.Şanzıman ise aisin üretimi 5 ileri tork konvertörlü bir şanzıman.

Aracın 150 beygirlik gücü 2 tona yaklaşan bu aracı(1911kg) ancak yeterli düzeyde taşıyor.12.2 saniyelik 0-100 hızlanma değeri çok kötü değil ama insan yine de daha performanslı olması gerektiğini düşünüyor.Şanzıman oldukça konforlu ve manuel modu da var.Geçişler yağ gibi ve performans isteklerinize yeterli cevabı verebiliyor.Kick downlarda kararsız kalmıyor ve aracı ara hızlanmalarda gayet iyi sırtlıyor.Eleştirilebilecek tarafı ise konvertörün neredeyse devamlı aktif olması.Ben aracın performansını yetersiz bulduğum için stage1 yazılım yaptırdım(dpf iptali de yapıldı).Araç 185 beygir 400 tork civarlarına geldi ve rahatladı.Bu aracın hakkı en az 180 beygir diyebilirim.Önceden 12.2 saniye ve üstü olan 0-100 hızlanması şimdi 10 saniye.Hatta araç boşken 10 saniyenin de altında.Performans olarak oldukça güzel bir sıçrama.Kendi videomu da ekliyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=4WfzK-cIGdk

Yol tutuş:

Bu tip araçlar viraj kasmak için uygun araçlar değil ancak gerektiğinde size güven verecek bir yapıda olmaları gerekiyor.Ben kullanım tarzım gereği alçak araçları severim ancak Captiva sınıfında sizi asla mahçup etmeyecek bir araç.Araç öncelikle yanlara çok yatmıyor bu çok önemli zira hem yüksek hem de ağır bir araçtasınız.Ani direksiyon hareketlerinde gövde istifini bozmuyor ve güven veriyor.Bu konuda yumuşak kalan hissiz direksiyonu eleştirebilirim ancak yeni araçların neredeyse hepsi aynı direksiyon sisteminin laciverti.

Araç nispeten sert ayarlanmış süspansiyonu sayesinde salınıma girmeden, sizi tedirgin etmeden virajları rahatlıkla alıyor.Çok zorlandığında önden kayan araç esp nin yardımı ile hemen çizgisini giriyor.Ayrıca araçta standart olan arp(devrilme önleme sistemi) ani ağırlık transferlerinde aracın dengede kalmasını sağlıyor.Araç akıllı dört çeker olduğu için saliseler içinde çekiş arka tekerleklere iletiliyor ve siz olası bir zemin bozukluğunda o bölgeyi daha rahat geçebiliyorsunuz.Esp nin müdahaleleri yerinde ve oldukça yumuşak, siz saçmalarsanız o da sert davranmaya başlıyor :) Esp tamamen kapatılabiliyor ve kar yağmış boş bir alanda çocuklar gibi eğlenebiliyorsunuz :)

Aracın frenleri gayet yeterli, yüksek hızlarda sağa sola çekmeden aracı durdurabiliyor.Pedal dozlaması güzel ve pedal gücü yeterli ancak daha yüksek çapta diskler kullanılabilirdi.Abs geç devreye giriyor ve durma mesafesi 2 tonluk bir araç için oldukça iyi.Kendi yaptığım denemelrde kış lastiği ile yaklaşık 39 metrede(100-0km/s) durabildi.Hava yaklaşık 4 dereceydi.Asfalt yeni bir asfalt olduğu için durma mesafesi daha kısa oldu sanırım.

Donanım:
Araç 2011 yılına göre oldukça dolu bir araç.Sunroof-hız sabitleme-abs-esp-arp-asr-edl-bas vs-10 hava yastığı-dijital hava kalite kontrollü klima-yol bilgisayarı-multimedia eğlence paketi(dvd bluetooth usb sd navigasyon ana ünite ve koltuk başlığına monte usb sd ve fm transmitterli ekranlar)-koltuk ısıtma-elektrikli şoför koltuğu-Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon-ısıtmalı ön cam-elekt. katlanır aynalar-follow me-bagaj pağından bağımsız kumandadan açılabilen bagaj camı-arka koltuklarda ve 5.6 koltuklarda isofix bağlantı sistemi-görüntülü ve gece görüşlü park sensörü-yağmur sensörü-far sensörü, kararan ayna, pusula v.s. oldukça dolu bir araç.Araçta aradığım donanımlar ise anahtarsız giriş ve çalıştırma ve akıllı bagaj kapağı diyebilirim.

Tüketim:

Geldik güzelin kusuruna :) Araç ağır olunca, tam otomatik olunca ve 4 çeker olunca tüketim yüksek oluyor.Araç şehir içi 10-13 litre, şehirler arası ise 7-8.5 litre arası pompa verisi tüketime sahip.Aracın tüketimi aslında çok aşırı değil ama yine de 1-2 litre az yaksaydı tadından yenmezdi.Ben aracı almadan önce bu değerleri göz önünde bulundurarak aldığım için sıkıntı yok.Zaten yazılım ve dpf iptali sonrası şehir içi 50 kuruş, şehirler arası da 30-35 kuruş civarına düştü ki hiç sesim çıkmıyor :)

Kullanım maliyetleri:

Araç çok fazla arıza çıkartan bir araç değil ancak yine de ufak tefek sorunları olabiliyor.Ben aracı aldıktan 1 ay sonra uğultu baş gösterdi ve poryaları komple değiştirdim(işçilik dahil 4 porya 2100TL).Bunun dışında önceki sahibi değiştim dese de triger, v kayışı ve şanzıman yağını da değiştirdim(1100TL).Normal peryodik bakımda(yağ ve filtreler) 350 lira civarı tuttu.

Yine aracımın performansından memnun olmadığım için stage1 yazılım yaptırdım.Yazılımdan önce de ikide bir yanıp sönen dizel partikül filtresi ışığı(yanıp sönerken yakarak temizleme-rejenerasyon yapıyor ve belli bir süre sönene kadar yüksek devirde aracı kullanmak gerekiyor) canımı sıkmaya başlayınca partikül filtresi yazılımını da yaptırıp, filtreyi söktürdüm.Sensörler aynı açı ile bağlanıp düz boru ile montajı yapıldı.Araç rahatladı ve tüketimi oldukça düştü.

Aracın parçaları bol ve yan sanayi olarak ta oldukça çeşitli seçenekler mevcut.Bir şehir efsanesi olan "chevy Türkiyeden çekildiği için bu arabaların parçası bulunmaz elinde kalır" muhabbeti külli yalan.Parçası var, fiyatları da yeterince uygun.Zaten araç potansiyel arıza çıkartan bir araç değil, kullanıcılar genelde, direksiyon kutusu ve mafsal boşluğu, airbag lambası gibi her araçta olabilecek arızalar yaşamışlar.

Sonuç:

60-70 bin TL ye bundan daha iyi bir suv yok :)Parasının hakkını sonuna kadar veriyor. Genel anlamda oldukça güzel bir araç ve iyi ki almışım diyorum.Hem ailenizle güvenli yolculuklar yapabileceğiniz hem de benim gibi içindeki çocuğu salıp, dağa bayıra gidip, çıtır off roadlar yapabileceğiniz oldukça güzel bir araç.Allah sizlere daha iyilerini ve güzellerini nasip etsin.Herkese iyi forumlar.Şimdi video ve fotolar :)


https://www.youtube.com/watch?v=zM7CPEhAlMM

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
G
7 yıl
Forza 6 için Logitech dfgt desteği (win10)
Öncelikle merhaba arkadaşlar.Bu oyunu indirdim ve klavye ile bile oldukça hoşuma gitti.Zaten kıt olan yarış simulasyonu dünyasına gelen bu oyunu da oynamak istiyorum.Direksiyonum driving force gt ancak desteklenen listede yok.Bu oyunu bu direksiyonla oynayabilirmiyim, bir yolu var mı? Şimdiden teşekkür ederim...
G
8 yıl
Captiva almak üzereyim.
Öncelikle herkese merhaba.Uzun zamandır araç bakıyorum ancak beni memnun edecek genişlik, donanım ve konfor özellikleri sunan 55-60 Bin tl seviyesinde araç bulamadım.Yakın bir akrabamda Chevrolet Captiva vardı(2010 model) onu kullandım ve her şeyiyle araç beni memnun etti.Gerek 7 koltuklu olması, deri döşemesi, otomatik vitesi, donanımları, bagajı, genişliği ve akıllı 4x4 olması beni oldukça memnun etti.Zaten ailem için öncelikle olarak sw araç bakıyordum bu aracı görünce sw araç bakmamaya ve captiva almaya karar verdim.Aracın tek handikapı yüksek tüketimi ancak 2 tona yakın bir araç için makul diyebilirim(Şehirler arası 8 litre-şehir içi 11 litre civarı).Yakıtını ve vergisini kabullendim ve aracı almaya karar verdim.Kullanan arkadaşların yorumları benim için değerli.O fiyata şu araba var bu araba var diyebilirsiniz zaten bana kalsa alırım mondeo 2.0 tdci selective keyfime bakarım ama gel gelelim bana bagaj-genişlik-kullanışlılık lazım.Arada sırada kar yağdığında v.s. çıtır off road da fena olmaz :) Tabiki captiva safkan bir 4x4 değil ama beni gülümseteceğini düşünüyorum.Şimdiden hepinize teşekkür ederim...
G
8 yıl
2600k ile nereye kadar?
Öncelikle merhaba;

Yıllar yıllar önce aldığım i7 2600k ile halen mutlu mesut takılıyoruz.İntelin hatalı işlemcilerinden birisi sanırım, zira bu işlemciyi sattığı kullanıcıların çoğu yıllardır aynı işlemciyle devam ediyor.Mesela ben aldığım ilk ay default kullanıp 2. aydan sonra devamlı 4.6ghz de kullandım halen de kullanıyorum.Maşallah ne bir çakılma ne takılma ne bir oynda darboğaz, ne ses ve video işleme işlerimde yavaşlık sorunu yaşamadım.Herşeye eyvallah ama 6 yıl oldu neredeyse merak ediyorum bu işlemci ne zaman oyunlarda darboğaz verip tökezleyecek.Hatta bu konu altında muadili işlemcileri de tartışabiliriz...
G
9 yıl
*ZOR DA OLSA DÜZELTTİM* htc m9 at\u0026t rom güncellerken rom bozuldu
Merhaba;

Yakın tarihte (yaklaşık 1 ay) htc m9 aldım.Cihaz Amerika versiyonlu at&t şirketinin ürünü.Gayet güzel çalışıyordu ama ben rom güncellemek istedim ve htc nin sitesinden 5.1 olan romu indirdim.Telefona kurmaya çalıştığımda hata verdi bende telefonu yeniden başlattım.Telefon açıldı ancak kendi kendine kapanmaya başladı.Sonrasında bir önceki romu kurmak istedim işlem yine tamamlanamadı ve cihaz açılmaz hale geldi.wipe reset, factory reset fayda etmedi zira romu eksik veya yanlış yüklediğimden dolayı rom uçtu.Cihaz şimdi açılmıyor ve sd karta atmak suretiyle denedim o da olmadı(exe olan dosyayı zipe çevirdim :) ) Yani kısacası cihaz şu an açılmıyor.at&t nin orjinal romuna ihtiyacım var ve muhtemelen zip uzantılı olacak.Sd karta atıp telefondan yüklemem gerekiyor.telefon s-off durumunda ve bootloader açılıyor.Bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.Kendime çok kızıyorum gül gibi kullanıyordum, kurcalamasaydım keşke ama artık iş işten geçti.Alternatif düzeltme yöntemlerini de sunabilirsiniz.Şimdiden teşekkür ederim...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.