C

Yüzbaşı
16 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme (?)
77 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
Satıldı.
Satıldı.
C
7 yıl
Subaru Ascent Suv Consept
Araç muhtemelen buna çok yakın olacak. Subaru concept modellerine çoğu zaman denk modeller üretiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.netcarshow.com/subaru/2017-ascent_suv_concept/
C
7 yıl
Şu Sürüngenin Güzelliğine Bakar Mısınız? Toyota HiLux Tonka Concept
Konsept model olsa da ilerde kullanılabilecek bir modele çok yakın.

< Resime gitmek için tıklayın >
https://www.netcarshow.com/toyota/2017-hilux_tonka_concept/
C
7 yıl
.
.
C
8 yıl
Megane IV Sw Tanıtıldı.
Energy TCe 205 EDC ve Energy dCi 165 EDC motorlarda bulunacak.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kaynak.
C
8 yıl
Hyundai Ankara Altınsoy Bayi\u0027si İle Yaşadıklarım (Çözüldü).
Merhaba,

Bayi ile ellerinde son kalan sıfır 2015 i20 Elite Smart için anlaştım. Aracı aldığımda 3 gün aracın yerini bulamadılar ve bana 3. günün sonunda resimleri geldi. Olay bundan itibaren zaten sorunluydu. Neyse diyerek 04.03.2016 tarihinde aracı teslim almak için gittim. Aracın piyano black navigasyon ekran çerçevesinde ve klima ekranı yüzeyinde kılcal çizikler, sürücü yan koltuğunda kocaman yağ lekesi, ön ve arka kapı içlerinde çıkmayan ayak darbesi izleri, direksiyonun tırnak izi vs vs..

Bu şekilde aracı teslim alamayacağımı belirterek ya bana 2016 sıfır araç verin ya da iade alın yoksa yasal haklarımı kullanacağım diyerek ayrıldım.

Bugünkü görüşmemizde hyundai genel merkezle görüştüklerini araçta sorun olmadığını aksesuar ve bakım hediyesi vereceklerini söylediler ve bu şekilde teslim etmek istediler. Bende hyundai global'e bu konuyu yazacağımı ve ordan gelen cevaba göre kararımı vereceğimi söyledim.

Sıfır aldığım aracın bu şekilde olması beni çok üzdü şuan ortadayım... yazacak çok şey var ama şuan beklemedeyim.


Ekleme: 16.03.16 Genel müdürlükten aradılar. Yarın bölge müdürü aracı görecek ve bayide karar verilecek. Gelişmeleri buradan aktarırım sizlere de.

Ekleme-2: 17.03.16 Aracı teslim aldım. Bölge müdürü ile tekrar inceledik. Yağ lekesi giderilmiş, piyano black bölümlerdeki kılcal çizikler çok yakına girmedikçe belli olmuyor, kapı içleri kısmen giderilmiş ki 2015 temmuzdan beri bayi garajında sağa sola çekilen araç için normal olarak gördüm artık. 15000 ve 30000 bakımlarını, kauçuk paspas seti ve bagaj havuzu hediye ettiler. Bayiden çıktıktan sonra ekspertize gittim. Boyasında da problem olmadığını öğrenince içim rahatladı. Umarım kimsenin başına gelmez bu tür şeyler. Mutlu günler.
C
8 yıl
Petrol Artık \u0027Resmen\u0027 Sudan Ucuz!
Petrol 30 doların altını gördu. Türkiye'de bile artık sudan ucuz. Uluslararası bankalar, bu yıl petrol fiyatlarının 20 dolara kadar düşebileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası yatırım bankalarından Bank of America Merrill Lynch ve Morgan Stanley, Çin ekonomisindeki büyümenin yavaşlaması, Çin'in para birimi yuan'ın değerinin düşürülmesi ve ABD dolarının diğer para birimlerine göre değerinin artması nedeniyle ham petrolün varil başına fiyatının bu yıl 20 dolara kadar gerileyebileceği uyarısında bulundu. Bank of America Merrill Lynch, yayınladığı raporda, OPEC içindeki fiyat savaşının kızışması, İran'ın petrol piyasasına dönmeye hazırlanması, Çin'in para birimi yuanın değerinin düşmesi endişesi, piyasadaki arz fazlası ve ABD ile Avrupa'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle, ham petrolün varil fiyatının 20 dolar seviyesine kadar inebileceğini belirtti.

1 litre suyun fiyatı Türkiye'de yaklaşık 1 lira, şu an 1 litre petrol ise 60 kuruş civarı...
ABD'de 2015 yılının ikinci yarısında en az 20 petrol şirketinin iflas ettiğini kaydeden yatırım bankası, petrol fiyatlarının 2016'nın ilk yarısının sonunda varil başına 20 dolara düşerek dibe vurmasının ardından, ülkede birçok petrol şirketinin işletme maliyetlerini karşılayamayacağı ve bu nedenle ABD'de kaya petrolü üretiminin düşerek, yaz aylarından itibaren fiyatların tekrar yükselebileceği yorumunda bulundu.

Bir başka uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley de Çin'in para birimi yuandaki değer kaybının ve ABD dolarındaki değer artışının, petrol fiyatlarını hızla düşürebileceğini bildirdi.

Brent petrol dün gece uluslararası piyasalarda 29 doları test etti.
Morgan Stanley, yayınladığı raporda, yuandaki yüzde 15'lik düşüşün petrol fiyatlarını varil başına 20 dolara kadar itebileceğini vurgulayarak, ABD dolarının değerindeki yüzde 5'lik bir artışın da petrol fiyatlarını yüzde 10 ila 25 arasında aşağı çekebileceğine dikkati çekti.

ABD Merkez Bankası Fed'in bugüne kadar faiz artırma yolunu izlediğini anımsatan Morgan Stanley, ABD dolarındaki değer artışının bu yıl da devam etmesini beklediğinin altını çizdi.

Bank of America Merrill Lynch ve Morgan Stanley'nin raporlarının açıklanmasından sonra, Brent türü ham petrolün varil başına fiyatı pazartesi günü 31,55 dolara, Batı Teksas türü ham petrolün fiyatı da varil başına 30,89 dolara kadar geriledi.

Ham petrol fiyatları, Haziran 2014'ten bu yana yüzde 70'ten fazla değer kaybederek, son 12 yılın en düşük seviyesine ulaşmış oldu.

Geçen aylarda, yatırım bankaları Goldman Sachs ve Citigroup, petrol fiyatlarının varil başına 20 dolara kadar gerileyebileceği uyarısında bulunmuştu.

Kaynak.
C
8 yıl
2016 Toyota Yaris Sedan (Mazda 2 Mi Desek?)
C
8 yıl
Harç ve Cezalara Zam! EN DÜŞÜK TAŞIT VERGİSİ 624 LİRA
Motorlu taşıtlar, damga, çevre ve temizlik vergileriyle; pasaport ve ehliyet harçlarının 2016 yılında ne kadar artacağı belli oldu.

Ekim ayı enflasyonu, önümüzdeki yılın vergi ve harç tutarı artış oranlarını da belirledi.

Yasalara göre, Ekim ayı itibariyle Üretici Fiyatları Endeksi'nin 12 aylık ortalaması, yeniden değerleme oranı olarak belirleniyor. Bu rakam, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yüzde 5,58 oldu.

Bakanlar Kurulu değişiklik yetkisini kullanmazsa, motorlu taşıtlar, damga, çevre ve temizlik vergileri ve pasaport, ehliyet harçlarıyla trafik cezaları önümüzdeki yıl bu oranda artacak.

EN DÜŞÜK TAŞIT VERGİSİ 624 LİRA

Buna göre, en düşük motorlu taşıtlar vergisi 33 lira artarak 624 lira olacak. 1-3 yaş grubundaki 1300 santimetreküpe kadar motor silindir hacmi olan otomobillerin 591 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 624 lira olacak.

Motor silindir hacmi 1301 ile 1600 arasındaki otomobillerin vergisi de 946 liradan 999 liraya yükselecek. 4 bin motorun üstündeki arazi araçlarının vergisi, bin 200 lira artışla 22 bin 717 lira olacak.

1 YILLIK PASAPORT HARCI 163 LİRA

1 yıllık pasaport harcı, 8.5 lira artışla 163 lira olacak. Ehliyet harcı ise B sınıfı için 21 lira artarak 402 liraya yükselecek.

2016'da çevre temizlik vergisi ise, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yani yüzde 2,8 oranında artırılacak.

Kırmızı ışıkta geçme ve hız sınırını aşmanın cezası, 10.5 lira artışla 199.5 lira olacak.

Alkollü araç kullananlara ise ilk yakalanmalarında 844 lira ceza uygulanacak. İkinci kez alkollü araç kullanırken yakalananların cezası, bin 59 lira olacak.

Emniyet kemeri takmayanlara ise, 93 lira ceza kesilecek.

Kaynak
C
9 yıl
Bosch 58DW30N, 24480TR VE 79W320T
Merhaba,

58DW30N, 24480TR VE 79W320T

Bu üç ürünü nakit almayı düşünüyorum. İstedim ki forumdan birileri kazansın hem de biz uygun alalım.

Var mı acaba bu ürünler için nakit fiyat verebilecek, veya önerdiğiniz bayi?

Ankara Eryaman'da oturuyorum birçok bayiden fiyat aldım ama daha uygunu belki forumdan çıkar diye umut ediyorum.

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.