B

Yarbay
04 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
37 üye
Görüntülenme (?)
646 (Bu ay: 13)
Gönderiler Hakkında
B
4 gün
İsmail Saymaz Sancaktepe Belediyesi\u0027nin Şatafatlı Başkanlık Katını Gezdi!
B
2 hafta
KKTC\u0027deki Saray Para Yemeye Doymuyor !
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 2 milyar 285 milyon TL harcanarak Kuzey Kıbrıs’a inşa edilen 'saray' için bir dev bir ihale daha düzenlendi.


< Resime gitmek için tıklayın >


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kuzey Kıbrıs’ta yapılan 'saray' için bir ihale daha düzenlendi. 
Saraya ulaşım için yapılacak yolların yapımı için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihaleyi KLV İnşaat kazandı. 29 Mart 2024 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre "Lefkoşa Çevre Yolu Km:0+000 (Alayköy Kavşağı) - 4+600 Kesimi İle KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi Ve Millet Bahçesi Ulaşım Yollarının Yapım İşi" için toplam 882 milyon 997 bin lira harcanacak. 

Ankara merkezli KLV İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Mehmet Kılavuz yapıyor. Bugüne kadar kamu kuruluşlarından çok sayıda alt ve üst yapı ile ulaşım projesi ihalesi alan KLV İnşaat, 1988 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu ihale de Kamu İhale Kanunu’nun "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların" ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.

TOKİ'NİN YAPTIRDIĞI PROJE GECİKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021’deki ziyareti sırasında "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var veyahut da ne doğru dürüst bir parlamento binası var… Biz bunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bina, malum İngilizlere ait bir gecekondu, onu da yakıştıramıyoruz" demişti.

Ardından TOKİ tarafından 'saray' yapılması için çalışmalara başlandı. 7 Temmuz 2022 tarihinde yapılan 21B olarak bilinen davet usulü ihaleyi , 2 milyar 285 milyon TL teklifle Siyahkalem Mühendislik İnşaat kazandı.

İnşaat sürecinin 6 Aralık 2023’te biteceği açıklanan projede yapım çalışmaları devam ediyor. Projenin bir yıl gecikmeyle Aralık 2024'te tamamlanması bekleniyor. 


https://www.sozcu.com.tr/kktc-deki-saray-icin-bir-ihale-daha-p38378
B
2 hafta
El değiştiren AK Partili belediyeler, son dakikada 400 milyon TL\u0027yi aşan ihale yaptı
- Hoş geldin bebek projesi hediye alımı: 2 milyon 900 bin TL (Tuzla)

- Su böreği alımı: 1 milyon 920 bin TL (Üsküdar)

- Kitapçık: 1 milyon 566 bin TL (Manisa)

(Uğur Zengin - Evrensel)


< Resime gitmek için tıklayın >
https://www.evrensel.net/haber/515038/akpli-belediyelerden-son-gun-vurgunu-milyon-milyon-dagittilar
B
2 hafta
İktidar Yine Mızıkçılık Yapmaya Başladı
B
3 hafta
Bilge Yılmaz \" Sayın Meral Akşener\u0027i istifaya davet ediyorum \" (Akşener bırakma kararı aldı)
B
3 hafta
Karadeniz\u0027de Seçim Gazı Bulundu :)
B
4 hafta
TİP, Gökhan Zan’ın ses kayıtlarını doğrulayan uzman raporunu yayınladı
TİP, geri çektiği Hatay adayı Gökhan Zan’ın ‘montaj’ olduğunu iddia ettiği ses kayıtlarını doğrulayan uzman raporu yayınladı.

TİP, 17 Mart gece saatlerinde yayınladığı yazılı açıklamayla Hatay adayı Gökhan Zan’ın adaylığını çektiğini duyurdu. Parti bu kararını “Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar partimize ulaşmıştır” sözleriyle gerekçelendirmişti.

Gökhan Zan ise adliyede suç duyurusu sonrası ‘kendisine montaj kayıtlarla şantaj yapıldığını ve adaylıktan çekilmesinin istendiğini’ söylemişti.

TİP’in doğruladığını açıkladığı telefon kayıtlarına göre Gökhan Zan, Turgut Kocakaya adlı bir aracıyla AK Parti’yle adaylıktan çekilmemesi için pazarlık etti.

Buna göre Zan, 5 milyon dolar ile seçimden sonra TRT’de veya Hatayspor’da pozisyon talep etti.

Söz konusu görüşmeleri kayıt altına alıp Zan’a şantaj yaptığı iddia edilen Turgut Kocakaya, 23 Mart’ta ‘silahlı tehdit’ ve ‘kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme’ suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Deepfake kullanılmadı

TİP‘in adli bilişim ve siber güvenlik uzmanı Cüneyt Üre’ye hazırlattığı rapora göre iki video da konuşan kişi Gökhan Zan ve Turgut Kocakaya.

Rapora göre kayıtlarda Zan’ın iddiasının aksine deepfake teknolojisi kullanılmadı.

Raporda ayrıca ikilinin görüşmesinin bir deşifresi de yer aldı. Sözcü TV daha önce ikili arasında geçen konuşmanın kaydını yayınlamıştı.


https://www.politikyol.com/tip-gokhan-zanin-ses-kayitlarini-dogrulayan-uzman-raporunu-yayinladi/
B
4 hafta
İftarı TÜGVA verdi, faturayı kayyum ödedi
< Resime gitmek için tıklayın >


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Van Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı protokol gereği düzenledikleri tüm etkinlikleri belediyeye fatura ediyor. TÜGVA verdiği iftar yemeği ve ulaşım faturası da aralarında bu protokol uyarınca kayyumla yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendi. 17 Mart’ta Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde düzenlenen iftar için ne kadar ödeme yapıldığı bilinmiyor.



https://www.sozcu.com.tr/iftari-tugva-verdi-faturayi-kayyum-odedi-p33638
B
4 hafta
CNN Türk’te ilginç anlar: Ekrem İmamoğlu önde mi?
B
geçen ay
Gezi Parkı Yeniden İBB\u0027nin !
Gezi Parkı, mahkeme kararıyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin oldu. İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 12 Mart 2021 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nın, Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devrini yasaya aykırı buldu. İstinaf ve Yargıtay aşamaları da İBB lehine sonuçlanırsa Gezi Parkı tamamen İBB mülkiyetine geçecek.


https://twitter.com/haberibbcomtr/status/1770441347410846067
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.