M

Çavuş
30 Temmuz 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
97 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
4 yıl
Silinmiş Konu
a
M
4 yıl
İTOPYA.COM dan NEDEN BİR DAHA ALIŞVERİŞ YAPMAYACAĞIM?
Merhaba arkadaşlar, neden bu siteden bir daha alışveriş yapmayacağımı anlatacağım ki siz de mağdur olmayın.
Konuyu sabahtan beri ikinci kez açıyorum, ilki silindi, silinme sebebi "konuyu yanlış yere açmak"
Lütfen konuyu yukarı taşıyın, rica ediyorum!!


Şikayetvar.com'daki yorumlara da bakabilirsiniz, sadece benim yazımı baz almayın lütfen.

1. Neden : Kargo süreci

İTOPYA.COM sitesini, YouTube'daki meşhur PC toplama videolarından (herhalde o kişilere reklam ücreti veriyolar, tahminim bu yönde, çünkü bu kadar şikayet olan bir site daha görmedim ve Youtuber'ların ekledikleri ürün incelemeleri, bilgisayar toplamaları vs.. linklerine bakın, ürünlerin en az yüzde 30-40'ı farklı veya fiyatı değişmiş) ve Google'dan ürün araştırması yaparken (güya ucuz ürünler var:)) buldum. Ucuz gözüken fiyatlara kanmayın, sizden kat be kat sinir, stres, kargo bekleme vs.. olarak çıkacaktır.

24 Nisan'dan monitör siparişi verdim. 29 Nisan'da elime ulaştı.
Henüz test edemedim, çünkü diğer siparişim (Anakart ve Ekran Kartı) gelmedi.

Diğer sitelerden topladığım parçalar geldi ama anakart ve ekran kartı gelmediğini için maalesef ne test edebiliyorum ne de kullanabiliyorum!

25 Nisan'da Anakart ve Ekran kartınının siparişini, yine bu forumdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine verdim. Başka sitelerden almıştım aslında ikisini de, hem model ve marka olarak hem de 2 tane hediye oyun verdiği için İTOPYA.COM sitesideki Ekran Kartını tercih ettim. Hatta o konuşmayı bu forumda yaptık, linkini ekleyeceğim.

https://forum.donanimhaber.com/kasa-ve-psu-yardimi-lutfen--143084019-3#143139491


Bugün 9. gün ve hala kargo hazırlanıyor gözüküyor ve bütün işlerim aksadı, evde delirmek üzereyim.
2 tane kutu ya!! 2 kutu! bir tanesi ekran kartı, bir tanes, anakart!!
Siparişi iptal etsem, parayı ne zaman alacağım belli değil, AYRICA kredi kartına taksitle aldığım için taksitler ay ay hesabıma geçecek ve kredi kartımda LİMİT YOK, yeni sipariş versem de veremem! Bu korona virüsü zımbırtısı nedeniyle evde tıkılı kaldım!!

2. Neden: İletişim

Arkadaşlar, şirkete ve mağazaya HİÇ BİR şekilde ulaşamıyorsunuz!!
Ne maile dönüş yapıyorlar, ne telefona çıkıyorlar. Fatura değişikliği için aradığımda 53 dk. bekledim.
Şimdi aradım daha yeni ve önümde 82 kişi daha sırada bekliyormuş. Ya böyle bir şey olabilir mi, yıl 2020?!

Bunun coronavirüs ile falan alakası yok arkadaşlar. Emin olun YOK!
Benim de şirketim var ve işlem hacmi bu siteden eminim ki çok daha azdır. Ama 2 tane müşteri temsilcim var.
Mağazalarını zaten kapatmışlar, ses kaydına göre, eyvallah. Peki telefon? Telefona bakacak 3-5 kişi tutamadınız mı ey İTOPYA.COM yönetimi?!! Buyurun arayın, test edin arkadaşlar. 0850 259 26 96. Buyurun bakın kaç kişi sırada bekliyor.

3. Neden: Müşteri Memnuniyeti

3 üründe yaklaşık 4300 TL'lik alışveriş yaptım. Yukarıda da dediğim gibi küçük çaplı bir şirketim var ve 4300 TL'yi gider göstermek için faturanın şirket adına kesilmiş olması lazım. Sipariş verirken ya o seçenek çıkmadı ya da ben göremedim, Kurumsal Fatura kısmından bahsediyorum. Neyse bunu fark edip hemen 3 tane mail attım peşpeşe.
Mailin özeti ve RİCASI; "LÜTFEN FATURAYI KURUMSAL OLARAK KESER MİSİNİZ?"

Ne dönüş yaptılar, ne de Monitör siparişim geldiğinde fatura kurumsal olarak kesilmişti. Dedim olur öyle, hata yapmışlardır, maili de görmemişlerdir, virüs var falan filan diyorum, empati yapmaya çalışıyorum falan. (ki günde yüz binlerce TL'lik ciro yapan bir firmanın maillerine bakılmaması KABUL EDİLEMEZ bir durumdur, YIL 2020!!)

Neyse, tekrar mail attım. "Faturayı yanlış kestiniz, size bu durumu, sipariş girer girmez ilettim?" temalı nazik ve rica eder bir mail daha yolladım. Bir yandan da telefonda sırada bekliyorum (yukarda beklediğim 53 dk'lık kısım).

Şimdi siz diyeceksiniz ki "E nerden biliyorsun yoğunluğu kardeşim? Belki 10 tane müşteri temsilcisi çalışıyor ama yine de yettiremiyor?" Evet belki de öyledir AMA bu bana yettiremediğini inkar etmiyor?

Ayrıca bu kanıya neden vardığımı anlatayım; 53. dakika sonunda bağlandım (29 Nisan, saat 14.54) Telefonda Dilek Hanım ile konuştuk, durumu anlattım. Faturada bir değişiklik yapamayacaklarını, eğer değişiklik istiyorsam ürünü iade etmem ve tekrar sipariş vermem gerektiğini söyledi. Dedim ki, Dilek hanım yıl 2020, benim de şirketim var, ne demek fatura iptal edip yeniden kesemiyorsunuz? (ağlayacak halimize gülüyorum) İade edersem faturayı iptal edeceksin ama?

Ve telefonda beklerken bi mail geldi (fotoğrafını koyabilirsem koyacağım)
Maile cevap veren kişi yine DİLEK HANIM
Yani düşüncelerime göre o gün sadece Dilek Hanım vardı herhalde, hem mail hem telefona cevap vermek zor iş. Koskaca şirketsin ve eleman sayısını arttırmıyorsun. Ayakta alkışlıyorum.

Neyse, dedim bu sipariş için olan oldu (1250 tl monitör) bari dedim çıkmamış bir siparişim var, onu yapalım Dilek hanım, 3053 tl, az para değil, bari bunu gider göstereyim derdine düştüm. Çünkü öyle sert ve kendinden emin konuşuyor ki, içimden düşünüyorum ; şimdi bu monitörü geri yollayacam, param ne zaman geri yatacak? ayağım sakat bu arada arkadaşlar, ayak bileğinden ameliyatlıyım (çok ağır şeyler kaldırmam ve çok yürümem yasak) monitör zaten epeyi ağır bir şey, hadi taksi tuttum götürdüm, bu ürün ne zaman ulaşacak da bana paramı geri yatıracaklar? hadi yatırdılar, taksit taksit geri yatacak, ee kredi kartında limitim yok? yeni bir monitör, anakart, ekran kartı nasıl sipariş vereceğim? 10-15 saniyede 10 tane şeyi düşündüm!!

Neyse, bugün 4 Mayıs 2020, 25 Nisanda verdiğim Anakart ve Ekrankartı siparişim hala kargoya verilmedi. 29 Nisan'da, telefonda dedim ki bari bunlara keselim fatura Dilek hanım? "Hayır olmaz, her şirketin çalışma stili farklı" dedi
Sinirden gülüyorum!! İnsanları salak yerine koyan insanlardan da nefret ederim!! Neyin çalışma stili farklı? Sen de bu ülkenin bakanlığına bağlısın, ben de, diğer şirketler de! Ne demek çalışma stili? VE o anki üslubu, ses tonunu keşke kaydedebilseydim. Hemen peşine de "Evet, aldığınız indirimler kaybolacak, yeni fiyat üzerinden sipariş vereceksiniz, iptal etmek istiyor musunuz?" dedi tabi ki de


(Konuşma dakikası fotoğraflarını, sipariş blgilerini, faturayı, mail yazışmasını BECEREBİLİRSEM ekleyeceğim başlığa, isteyen mailini yazsın, bütün belgeleri yollayacağım)

Velhasıl kelam, bir daha Türkiye'de değil, dünyada sadece bu mağaza kalsa, ben de bu şirketten ürün alırsam Allah beni kahretsin. Bilindik ve sağlam alışveriş sitelerinden şaşmayın arkadaşlar. 100-200 tl fazla verin, şaşmayın! Bu şirkette kendileri çalıyor kendileri oynuyor. Gittigidiyor, Hepsiburada, N11 vs.. öyle değil, sıkıyorsa müşteriyi beklet.

Lütfen sitelerine girin, site içinde mesaj bile atamıyorsunuz. Yüzbinlerce TL'lik ciro yapan alışveriş sitesinde ne mesaj atabiliyorsunuz, ne telefon ile konuşabiliyorsunuz. Sizle İlgilenecek adam yok!! girin bakın arkadaşlar.

Ve tabiki de fatura bilgisi değişikliği isteğim, yasal bir şeydir arkadaşlar. Elinize ulaştığı andan itibaren 8 gün içerisinde gerekli yerlere başvuru yaparsanız, bilgileri değiştirmek zorundalar. Ben de bu durumu Tüketici hakem heyetine ilettim.

Hediye oyunları verirler mi, bu yazımdan sonra hiç zannetmiyorum ama uğraşacağım. Hakkımı yasal olarak her yoldan sonuna kadar arayacağım. Yazmayacağım site, forum, valilik, tüketici hakları vs.. kalmayacak. Yemin olsun!

Okuduğunuz için teşekkürler.


DÜZELTME: 4 Mayıs akşamı itibariyle gelmeyen ürünleri (Anakart + Ekran Kartı) iade ettim. Hepsiburada'dan ve n11'den siparişlerimi yeniledim, başka bir kredi kartı kullanarak, arkadaşımdan rica ettim kart için. İki ürün de inşallah yarın elimde olacak (6 Mayıs).

LÜTFEN siz de böyle şeylerle karşılaşıyorsanız; şirket ayırt etmeksizin şikayetlerinizi CİMER'e ve Tüketici Hakem Heyetine yapın arkadaşlar. AYRICA kredi kartı "harcama itiraz formu" doldurup iade işlemini hızlandırmayı da unutmayın.



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
M
4 yıl
Kasa ve PSU yardımı lütfen..
Arkadaşlar, lütfen tecrübeli biri yardımcı olsun.


İşlemci: AMD Ryzen 5 3600, 3.6ghz

Ekran kartı: Sapphire RX 580, 8GB

RAM: Corsair 16GB – DDR4 – 3200mhz

Anakart: GigaByte B450 Aorus AM4 Matx Gaming

SSD: Toshiba 480gb TR200 – SATA3

PSU : ASUS 650w – 80+ GOLD almak istiyorum ama PSU içinde olan 80+ kasalar da mevcut. Kasayı ayrı, PSU'yu ayrı almak biraz daha pahalı tabi.


Sistem bu şekilde, PSU'da üstte belirttiğimi almak istiyorum, sizce hangi kasayı almalıyım? (ön tarafı geniş ve açık istiyorum, öne 3 fan koymayı düşünüyorum, üstte 1-2 fan, 1 de egsoz)
M
4 yıl
Playstation Cafe için yardım lütfen..
Merhaba arkadaşlar, Playstation Cafe açmak istiyorum ve bilgili arkadaşlardan TV için yardım istiyorum.

İlk olarak,

1 adet PS4 Pro
7 adet PS4 Slim almak istiyorum.

Daha sonra ise PS5 çıktığında, yavaş yavaş PS5 olarak değiştireceğim konsolları.

Yani 1 tane 4k tv almam şu an için yeterli diye düşünüyorum. Diğer TV'leri ise 2k olarak alayım mı, yoksa PS5'e çevireceğim için hepsini direkt 4K olarak mı alayım?

En uygun olarak Samsung ve Vestel var sanırım.
SONY zaten söylemiyorum, çok pahalı.
LG eğer uygun ise fiyatı alabilirim.

Benim için en önemlisi PS4 ile uyumları şu an, görüntü hatası, bilmem ne hatası en az olan veya olmayan hangi markadır.

Lütfen bilen, cafesi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi?
Konu sadece TV üzerine olursa çok memnun olurum.

Teşekkürler..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.