M

Er
17 Mart 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
79 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
5 yıl
345 Geometri Şekillerinin Çok Kötü Olması
Belki bazılarınız da fark etmiştir,345 ayt mat denemelerinde geometri şekilleri gerçekten çok kötü.Demek istediğim olmadık kenarlar birbirine eşit geliyor,acayip açılar dik çıkıyor vs.Şekle baktığınız zaman olmasına ihtimal verilmeyecek eşitlikler çıkıyor.Öyle olunca da ben bulduğum şeyleri kabul etmekte zorlanıyorum açıkçası.Beynim reddediyor bunla bu eşit olur mu diye isyan ediyor.Tabiki tıpatıp aynı yapmalarını beklemiyorum ama çok absürt gerçekten.O kadar deneme çözüyorum hiçbiri 345 deki kadar rahatsız etmiyor.Bir de bugün yine şu soruda adamın yaptığına göre kenarlar 4kök3 geliyor ama OBC şekline bakarsak 60ın karşısı 12, 30un karşısı 4kök3 ve 90ın karşısı 8kök3 gelmeli.O zaman da eşkenar dörtgen olmuyor cevap da çıkmıyor zaten.Ben mi bir şeyi kaçırıyorum anlamadım ama adamın kendi çizdiği şekil bile kötü yani. < Resime gitmek için tıklayın >
M
5 yıl
Ösym kalemi
Belki siz de fark etmişsinizdir geçen sene tytde ve bu sene msüde verdikleri kalem geçen senelerden farklı ve fazlasıyla yumuşak.2B alıyorum ama o bile daha sert kaçıyor.Yazış hissiyatı falan baya hoşuma gitti ama aynı sertlik derecesinde bulamadım bir türlü.Bilen var mı acaba hangi sertlik derecesinde olduğunu ?
M
5 yıl
Art arda aynı şıkların gelmesi
Okulda olduğumuz denemelerde art arda aynı 3 veya daha fazla şık gelirse işkilleniyorum ve tekrar bakıp birini değiştirmeye çalışıyorum.%90 gerçekten de biri farklı oluyor.Ösym'nin sınavlarında böyle bir şey olur mu ki?Daha önce sınava girmiş olanlara soruyorum 3 tane aynı şık denk gelip 3ünün de doğru olduğuna rastladınız mı hiç?Bunu sormam lazım belki saçma bir şey ama sormasam gerçek sınavda başıma gelse birini değiştirmeye çalışırım.O yüzden bunun olası bir şey olup olmadığını merak ediyorum.
M
5 yıl
Bilgi sarmal pusula fizik sorusu
Meb kitabında serap olayını ve fiber optik kablolarda iletimi tam yansıma örnekleri olarak veriyor.Sorunun çözümünde ilkine kırılma diyor 5.ye yansıma diyor.Ikisi de yansıma olmalı cevap yanlış bence.Siz nasıl düşünüyorsunuz? < Resime gitmek için tıklayın >
M
5 yıl
345 Kurumsal 5 Ayt Kimya Sorusu
< Resime gitmek için tıklayın >
1. Öncülün yanlış olması gerekmez mi nernst denklemine göre 1,59 oluyor? Cevap C diyor.
M
5 yıl
Analitik Geometri
Analitik geometriye sadece yazın çalışmıştım birçok şeyi şu an tam hatırlamıyorum ama denemelerde de çok zor olmadığı sürece genelde yapıyorum.Geçen sene analitikten çok fazla soru sormuş olmaları beni tedirgin ediyor acaba apotemi alsam mı karar veremedim.Alsam bile muhtemelen tamamını bitirmem konu kısmını kavramaya çalışırım ve adım pekiştirmeleri falan çözerim.Alanlar memnun mu,kitap kaç sayfa ve ortalama kaç günde dediğim şekilde bitiririm?Siz olsanız ne yapardınız?
M
5 yıl
Acil Geometri Denemeleri Çözümleri
Kitabın kendisinde zaten çözümler var ama kenan kara da kendi video çözüm yapmış.Kitaptaki çözümlere bakmak yeterli olur mu yoksa video çözümler daha mı iyi öğretir?Kitaptaki çözümlere bakarak soruyu anlayabiliyorum bunu sorma amacım hani belki kenan kara ekstra bi taktik falan verip daha iyi kavratıyordur, daha önce hiç izlemediğim için bilmiyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.