C

Teğmen
25 Temmuz 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
420 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
Fifa Sebebiyle PS Dünyasına Giriş Tavsiyesi
Yaş 30 aranıza bende katılacak gibi duruyorum niyetim o yönde. Hanımdanda hazır izin çıkmışken bir an önce aranıza katılmak istiyorum fakat PS5 çıkacak olması aklımı karıştırıyor.

PS5 alacak bütçem var fakat bunun için bu kadar uzun süre beklemek ve zaman kaybetmekte istemiyorum.

PS üzerinden sadece Fifa oynayacak olan biri olarak sizce kesinlikle beklemeli miyim? Yoksa PS4 en az 3-4 sene daha çıkan Fifaları verimli oynatır boşuna beklemeyeyim mi?

PS4 alıp Fifa 2022'de oyunu oynayamamakta istemiyorum açıkcası almışken şöyle 3-4 sene en kötü ihtimal oynatsın.

Ne yapmalıym sizce?
C
4 yıl
Güncel Matkap Tavsiye (Günlük Ev Kullanımı)
Arkadaşlar güncel bir konu bulamadım. Genel olarak bilgi sahibi oldum matkap ve vidalama sistemleri hakkında fakat kullanımını da öğrenmek açısından sormak istedim. AEG ve Bosch markalarının aşağıdaki modelleri arasında kaldım. AEG şuan ciddi indirimde. Aynı model 400 lira altına yok. Aynı zamanda çantası da avantajlarından biri. Gücü falan herşeyi yerinde. Ama AEG servisine güvensizliğim ve asıl amacım vidalama ve basit duvar delme gibi gündelik işler olduğundan, acaba bu kadar güce gerek yok mu diye düşündüm. Acil bir destek verirseniz, indirimde kalkmadan alayım.

https://www.hepsiburada.com/aeg-sbe-750-re-darbeli-matkap-750-w-p-HRCNT442850?magaza=Hepsiburada

https://www.hepsiburada.com/bosch-gsb-13-re-600-watt-profesyonel-darbeli-matkap-p-HRENSBOSCHGSB13R?magaza=Hepsiburada
C
4 yıl
Teknolojialisverisi sitesi güvenilir mi?
Teknolojialisverisi.com sitesinden bulaşık makinesi satın almayı düşünüyorum. Fiyat normal piyasa fiyatının 400 lira altında. Fakat siteye güvenemedim? Daha önce alışveriş yapan var mı?
C
5 yıl
Ekran kenarları beyazladı? Sorun ne olabilir?
Ekranı ara ara beyaz pırpırlar yaparken, bugün bilgisayarı açık unutup yemeğe gitmişim. Ekran bembeyaz pırpırlamaya başlamış. Ekranı oynattığımda düzeldi. Tekrar içeri gidip döndüğümde yine pırpırlıyordu. Kapatıp açtım kapağı ekran açılınca fotoğraftaki gibi kenarlar bembeyazdı. Şimdi pırpır etmiyor ama ekran kenarları beyaz ve renkler beyaz sisle kaplı gibi. Sorun ne olabilir, maliyet ne kadar çıkar acaba? < Resime gitmek için tıklayın >
C
5 yıl
170 m2 için Kombi Tavsiyesi
Valla biraz karıştırdım bulamadım benzer eşdeğer bir daire konu açmak zorunda kaldım.

Sıfır daire alıyoruz. 170m2 brütü, 7cm dış cephe yalıtımı mevcut olan daire için kombi önerisi arıyorum.

Daire arakat güney, doğu ve batı cepheli daire.

Şimdiden çok teşekkürler.
C
5 yıl
Birden ekran karardı. Bilgisayarı kapattım. Açılmıyor.
Arkadaşlar başlıkta da açıklamaya çalıştığım gibi koltuğumuz çok fazla elektrikleniyordu. Olay dün meydana geldi üstünde laptopla oyun oynarken, oturup kalktığımda hareket ettiğimde bi kaç kez elektrik çarptı, oynamaya devam ettim. Son seferde ise kulaklık portuna yakın bi yerden elim yaklaştığında birden elektrik çarptı ve bilgisayar ekranı tamamen gitti. Fan herşey çalışıyordu. Biraz tuşları kurcaladım ama ekranda tık yok. Power düğmesine basılı tutarak kapattım. Tekrar açmayı denediğimde malesef tekrar açılmadı. Statik elektrik birikmesi olabilir düşüncesi ile herşeyi söküp power tuşuna basılı tutma kombinasyonunu denedim yine de açılmıyor. Şarjda iken power ışığı ve şarj ışığı yanıyor. Şarjdan çekince pilde ikende power düğmesine basınca yeşil ışık yanıyor ama sonra sönüyor. Sorun ne olabilir lütfen yardım. Anakart yanmadı deyin bana 1,5 senelik 5bin liralık laptop.
C
7 yıl
Ev içinde bulunan lamba ve mobilya ışıklandırması
Evet arkadaşlar aramızda elektrikçi, elektrikten anlayan yada gösterdiğim şeylerle illa ki karşılaşmış birileri vardır

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu resimlerde gördüğünüz holde bulunan aslında şıkta duran bir detaydan fakat bundan dört tane bulunmasına rağmen bu ışıklardan birisi yanmıyor. Açıkcası bunun için elektrikçi çağırmakta zoruma gidiyor. Çözemedim nası çıkarıp içindeki ampüle ulaşabiliriz. Ampülü nasıl bişeydir? Bileniniz vardır illa ki.
C
7 yıl
Eylül 14-18 arası balayı oteli için ACİL yardım! :)
Merhabalar; başlıkta belirttiğim gibi bu tarihler arasında balayı yapacağız. Yaklaşık iki haftadır araştırıyoruz fakat bir türlü karara varamadık. Kabaca üç otel arasında kaldık fakat yine de ekstra tavsiyelerinize açığız.

Bütçemiz: Max. 3500
Düşündüğümüz oteller: Sentido Gold Island Alanya, Starlight Resort Manavgat ve Alba Royal Side

Bizim için en önemli şeyler temizlik ve yemek konuları.

Yardımcı olursanız duacınız olacağız :)
C
7 yıl
Abra A7 vs Tulpar T5 İkilemleriyle?
Merhabalar arkadaşlar, konuyu açıp açmamak konusunda tereddütte kalsam da kampanya sonunun yaklaşması sebebiyle içinden çıkamadığım bu ikilemde yardımlarınıza başvuracağım.

Öncelikle bütçem 4-6 bin aralığı 100-200 üstü yada altı.

Uzun araştırmalar ve karar süreçlerinden sonra MSI ve Monster arasındaki çekişmeden aklımda Monster galip çıktı. Servis ve f/p sebebiyle. Fakat bu seferde ikilemde kaldığım iki model oldu ve içinden çıkılamaz bi hal aldı durum.

Abra A7 Modelini i7'li 16 Ram'li Gtx1050'li 256 SSD PCı-4'lü 1 TB HDD'li ve 17" ekranlı haliyle 4800 civarlarına mal edeceğim.

Tulpar T5 ise i7, 16 Ram, GTX1060, 256 SSD PCI-4, 1 TB HDD ve 15.6" ekranıyla 6150 civarına mal edeceğim.

Tabiki seçme şansı olsa parada ganimet olsa Tulpar.

Fakat kaldığım ikilem şu 17" ekran ve 1450 TL civarı ucuzluğuyla Abra'yı kullanıp 4-5 sene içinde arada 32 gb ram yükseltmesiyle kullanıp komple bir değişim zorunda kalmak işlemcisiyle falan.

15.6" ve 1400 lira ek ödemeyle 64 gb'a kadar RAM yükseltme olanağıyla birlikte 1060 ekran kartının keyfini yaşamak ama yine 4-5 sene sonra tahmini olarak işlemci yetersizliğine sürüklenip komple bir değişim yaşamak zorunda kalmak.

Sizce fiyat farkını verip küçük ekran olmasına rağmen Tulpar almaya değer mi? Tulpar'ın ömrü verdiğim parayı hakedecek derecede Abra'ya göre uzun mudur? Yoksa düşündüğüm gibi ikiside en sonunda işlemci yetersizliği sebebiyle 4-5 sene sonra değişime mi mahkum?

NOT: Çok mobil kullanmıyorum laptopu. Ev içi sağdan sola dışında. İyi kullanırım çok yıpratmam. Ayrıca öyle deli gibi oyun düşkünü de değilim Fifa, PES, FM falan takılan arada değişik oyunlara yönelen daha çok Adobe Premiere, PS falan kullanacak nette takılacağını düşünen bi bireyim. Lakin görüntü kalitesi konusunda net görüntü almak isterim her zaman.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.