K

Teğmen
21 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
44 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
8 yıl
Kurmak istediğim Harddisk Konfigürasyonu Uygun mu?
Arkadaşlar Kolay Gelsin.
Samsung EVO 250 GB üzerine kurulu bir OS um var.

Sistemimdeki Harddiskleri çıkarıp 2x 1 TB WB Caviar Black
ve 2x 2 TB Seagate (ST2000DM001) Disk almayı planlıyorum.

1 TB WD diskleri Raid0 yapıp, kuracağım oyunları veya 3d çalışmalarını bu diskler üzerinden yürütmeyi istemekteyim.
Diğer 2 x TB Seagate leri de Normal olarak Arşiv düzeninde kullanacağım.

Senaryom kullanışlı mıdır? Yoksa Raid0 a hiç gerek yok mu?
yada Raid0 Yaparsam diğer disklerin kullanımı etkilenir mi?
K
8 yıl
SSD Ömrü çok mu kısa?
Kolay gelsin. Ben 2 sene 3 ay önce Kingston SSD V300 120 GB almıştım. Gayet iyi ve hızlıydı.

Yalan söylemiyim anakart problemlerim nedeniyle bir çok format ve wiindows yüklemesine maruz kaldı. 1 hafta önce bir oyun oynarken pc dondu ve reset attı. bios ekranında ssd için "s.t.a.t.u.s bad" etiketini gördüm.
windowsta açtığımda durum ekteki gibi.

çaresiz yeni ssd alınacak ama... bunlar bu kadar kısa ömürlümü yahu?
sadece windws ve programlar kuruluydu içinde.

< Resime gitmek için tıklayın >
K
8 yıl
DVB S-2 Uydu Alıcısı?
Kolay gelsin. Bana DVB-S2 Özellikli HD Yayın Frekanslarını Çözebilecek Bir Uydu Alıcı Önerebilir misiniz?

Çalıştığım yerde kimi zaman : Dowlink 11070 SR. 6666 FEC. 5/6 PSK DVB-S2
gibi frekans bilgileri gelmekte. Elimdeki receiver bunu çözemiyor
K
8 yıl
Corsair Vengeance PRO 4x 4 GB Açılış Sorunu
İyi akşamlar, Pcmi toplarken almış olduğum 2x 4 gbhttp://www.vatanbilgisayar.com/corsair-8gb-2x4gb-vengeance-pro-ddr3-1866mhz-cl9-kirmizi-sogutuculu-ram.html markalı ramlerin üzerine geçen pazartesi itibariyle aynı marka model 2x 4 gb kit daha satın aldım.

ilk çalıştırmada hiçbir sorun yoktu. İşimi görüp kapattım. Ertesi gün işten gelip pc yi ilk açtığımda reset atıp yeniden başladı. Sonra tekrar etti.
Kasayı kapatıp biraz bekledim yeniden açtım. ekrana görüntü gelmedi.
Ramlerin yerini değiştirip yeniden taktım. Gigabyte Z97 anakartım "düzensiz frekans" uyarısı verdiği için başlatmadığı şeklinde çevirdiğim bir mesaj gösterdi. Bende bios u varsayılan ayarlara çevirdim. Makine açıldı.

Ertesi gün aynı sorun. Sizce çözüm nedir? Ramlerin hepsi 1333 te çalışıyor 1866 a çıkarsamda düzelmiyor
K
9 yıl
Ağ Hızları ve Sorunlar
Kolay gelsin. Umarım derdimi anlatabilirim. Çalıştığım yerde (yerel tv şirketi) bazı ağ sıkıntıları var sanıyorum i.t ci olmaya yakın göründüğümden iş üzerime kalacak gibi görünüyor dolayısı ile hakkında az şey bildiğim bir konuda yardım istemekteyim.

Sorularım var:
1. Ethernet kablosuyla oluşturulmuş 20-25 kişilik bir kablolu ağda bilgisayarlar arası dosya paylaşımı hızı nere göre hızlanır yada artar? (bilgisayarlar arası alınmak istenen dosya boyutu 5 gb ve üzeri)

2. Çalıştığım yerde 2 tane ana sistem sayılabilecek makine var. Fakat bunlar ağ sisteminde oldukça ortalalar (Örnek veriyorum: ana routerdan, çoklu switche geçim, ordan üst kat switche aktarım, ordan alt kat switche aktarım, ordan ara switch le odalara dağıtım. odadaki switch ile 2 pc ye ethernet.) Bu makinelere bir kopyalama işlemi yapılırken veya bu iki makinede bir işlem varsa (Görüntü kurgu) veya başka bir makine bu makinaların birinden yukarda deidiğim gibi büyük bir dosya almaya kalktığında bütün ağda bir yavaşlama ortaya çıkıyor. aktarım hızının ben 6-7 mb/s ten yukarı çıktğını görmedim zaten. bu daha da düşüyor.

3. Nasıl bir sistem yada dağıtım olmalı ki bu iki makine birbirinden bağımsız hareket edebilsin yada dosya alınması, diğerini yada ağı etkilemesin?

4. Ağ destekli bazı Taşınabilir Harddiskler olduğunu duydum bunların çalışma sistemi nedir? Bilgisayardan bağımsız mıdır? Normal bir disk gibi mi görünürler?
K
9 yıl
Samsung Bluray Player Sinyal Yok
Arkadaşlar kolay gelsin. Benim geçen sene bu sıralar almış olduğum Bluray (ses sistemi aslında) sisteminde bir sorun var farkettim. Açıkçası ne zaman olmuştur da hatırlamıyorum. Sistemi sadece bilgisayarımdan ve teledünyadan ses almak için kullandığımdan cihazın bluray işlevini üstünkörü öğrenip geçmiştim.

Şimdilerde bir dvd vb bir şey okutmak lazım oldu. Fakat Cihazın bluray fonksiyonuna geldiğim zaman televizyonum önce kısa bir süre bekledikten sonra "sinyal yok" uyarısı veriyor.
Kaynakların hepsini denememe rağmen sonuç değişmedi. Bir ümit kablodur deyip 2 kez değiştirdiğim (ki kabloları çalışan sistemlerden söktüm) yine kaynakları denedim. sonuç aynı.
Dvd okunuyor, sistemde hiçbir sorun yok. ses, eq, radyo, dijital çıkış hepsi çalışıyor. Fakat nedense görüntü yok sizce ne olmuş olabilir?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
K
9 yıl
Ekran kartları arasında kayboldum
Arkadaşlar en son zotac 650 ti boost aldıktan sonra ben piyasada neler oldu neler çıktı tamamen unutmuş durumdayıöm. açıkçası çokta kafa karıştırıcı rakamlar ortaya çıkmış. atıyorum gtx 760 ortalama 700-800 arası ise 770 bir anda bin tl nin üstüne çıkıyor pek anlamadım yani.
Nvidia tarafında durum nedir şu an?

Orta-üst sınıf kartların isimlerini verebilir misiniz?
yada en azından 2014 oyunlarını highdan yüksek şekilde oynayabileceğim bir kart?
K
10 yıl
LGA 775 in en güçlü işlemcisi nedir?
Arkadaşlar LGA 775 in en güçlü işlemcisi nedir? DH da satan var mıdır? yada varsa nerelerde bulabilirim?
K
10 yıl
WD Dahili Diskim Çöktü
Kolay gelsin arkadaşlar. garantisi bitmiş WD1001FAES model WD Caviar Black diskime erişemez oldum. Daha doğrusu o benim sistemimi erişilmez hale getirdi. Sistemde takılı olduğu sürece Windows açılmak bilmiyor. Boot ekranında takılıyor.
Sistemden ayırıp Windows altında taktığımda sistemi yine kullanılmaz hale getiriyor.

Bad Sector olduğundan şüphelenip chkdsk yaptırmak istedim ancak onuda başaramadım . daha sonra hiren's boot DVD den bir kaç tool denedim. HDD Regenerator disk başlangıcındaki 4739 bad sector u düzetti cumartesi akşamından dün akşam 8 e kadar 1 tb ın yarısını geçmişti.
başka bir yerde bad sector e rastlamadım. işlem, dün olan elektrik kesintisinde ups im yetmediği için kesildi. bende bir ümit belki çalışır diye denedim. olmadı :(

Bunun üzerine clonezilla, acronis true image, norton ghost gibi bad sector lere aldırmadan clonlama deneyebileceğim yazılımlar denedim lakin onlarda başarısız oldu.
içinde yüklüce bir arşivim var. Recovery uygulamaları ile verilerimi görebiliyorum ancak dosya isimlerine kadar ayarladığım dosyalar söz konusu. açıkçası bir şeyler kaybettiğimi biliyorum. ancak ne kaybettiğimi hatırlamıyorum. dolayısı ile bu diski bir şekilde kurtarmam gerek.


Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
K
10 yıl
Tavsiye: İşlemci+Anakart+Ram
Arkadaşlar kolay gelsin. Ortalama çapta, işlemci gücü gerektiren render işlemleri yapıyorum onun dışında oyun oynuyorum. Güncel olan soket ve işlemcilere geçmek istiyorum. Zorladığım zaman 500 tl e çıkabilecek bir bütçem var.
Ram minimum 6 Gb civarı olsa. Bu bütçe ile Anakart+işlemci+ram alabilmem mümkün müdür?

Var olan kasamda 450 watt gerçek güç kaynağı, q8300 işlemci, gtx 650 ti boost , ve 3 harddisk bulunmakta. (bunlar önemli bilgiler olabilir diye yazıyorum)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.