O

Binbaşı
18 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
10 yıl
iPhone 6 kutudan eğik çıktı
Dün öğleden sonra Apple Online Store'dan aldığım iPhone 6 64 GB Space Gray elime geçti. Telefonun normal şekilde kurulumunu yaptım ve birkaç saat kullandım. Ardından şarja takıp yattım. Bugün sabah yine kullanmaya başladığımda cihazın hafif eğik olduğunu fark ettim. Dünden beri evdeyim ve cihazı daha cebime koyup dışarı bile çıkmadım. Telefonun yapısını bozacak herhangi bir zorlama ya da müdahalede de bulunmadım. Eğik olmasının tek açıklaması kutudan eğik çıkmış olması.

Acaba cihazlarını yeni alanlar benim fotoğrafta paylaştığım gibi cihazı ekran üstü düz bir zemine koyup durumu bildirebilirler mi? Sizce cihazı iade etmeli miyim?


< Resime gitmek için tıklayın >

Ekleme 1: Arkadaşlar birçok kişi zeminde bir sorun olduğunu belirtiyor. Zeminde bir sorun yok. Masa verzalit ve düzgün. Cihazdaki yamukluk sim girişi kısmından üst kısma kadar belirgin ancak fotoğrafla göstermek zor. Cihazı başka zeminlerde de denedim ve sonuç aynı. Buraya koyduğum fotoğraf çok kaliteli değil biliyorum ancak fotoğrafı Galaxy S4 ile çekmek zorundaydım ve o aradaki ışığı yakalamak gerçekten zordu. Bu sebeple zemin yamuk gibi görünüyor olabilir.

Apple Store ile de iletişime geçtim ve cihazı sebep göstermeden iade etmek yerine cihazda eğiklik olduğunu belirttim. Kendileri bana endişe etmememi, 14 günlük iade ve değişim hakkım olduğunu ve cihazı değiştirebileceklerini belirttiler. Yarın satış sonrası servis ile ilgilenen departmanın çalıştığı vakitlerde arayıp durumu izah edip değişim isteyeceğim. Sonucu buraya yazarım.


Ekleme 2: Apple Store ile bugün görüştüm ve değişim işlemi başlatıldı. Verdikleri destekten memnun kaldım.
O
13 yıl
Anakart Alımı Konusunda Yardım
Merhaba arkadaşlar. Dün iki yıla yakın süredir kullandığım bilgisayarımın anakartı yandı. Ben de uygun bir anakart aramaya koyuldum. Yanan anakartım Gigabyte'ın p31-ds3l modeliydi. İhtiyaçlarımı gayet güzel karşılıyordu. Fakat şu anda aradığım anakartı bulamıyorum. 775 sokete sahip, optik ses çıkışı olan bir anakart bulmam lazım. Z5500 ses sistemim var ve ancak optik ile aldığım ses beni tatmin ediyor. Ses kartı almayı düşündüm fakat bir ses kartına iyi bir anakart parası vermek mantıklı gelmedi. Bana yardımcı olabilecek biri varsa ve yazarsa sevinirim.
O
16 yıl
Hard Diskte Kopyalama Yaparken Yaşadığım Sorun
Selamlar.
2 gündür uğraştığım fakat bir türlü gideremediğim bir problemim var. Sorunum D sürücüsü ile.
D sürücüsüne dvdden kopyalama yaparken kopyalama donuyor ve müdahale ettiğimde explorer hata veriyor. aynı dvdyi c sürücüsüne kopyaladığımda ise hiçbir sorun yaşamıyorum. ayrıca d sürücüsüne kopyalama yaptığım dvdyi üç farklı sürücüde denedim. hepsinde sonuç aynı oldu.
disk inceleme yaptım sorun bulmadı. bad sector taraması yaptırdım o da temiz çıktı.
dikkatimi çeken bir diğer olay da mesela dvdden 1gblık dosya kopyalıyorum %70 civarı (genelde) donuyor. oyun dvdsi denedim ve onda da %60 civarı dondu. yani birinde yaklaşık 700mb kopyalayınca dondu. diğerinde ise 2gb'tan fazla kopyalabildi.
yan sistem olarak ubuntu kullanıyorum ve onda d'ye kopyalama yaparken hiçbir sorun yaşamıyorum. Diğer sistemim Vista.
sorunumun çözümü için yardımcı olursanız sevinirim.
O
17 yıl
sata sürücüsü sorunu
öncelikle selamlar. benim problemim anakartımın sata destekli ve hddmin sata olmasına rağmen winxpde sata olarak kullanamamam. xpyi kurunca bilgisayar sata sürücüyü ide(ultra ata) olarak görüyor. xp setup'ında f6ya basarak driver'ını kurmama rağmen herhangi bir değişiklik olmuyor. fakat vista kurarken driver'ı tanıttığımda aygıt yöneticisinde hddyi scsi aygıt olarak gösterebildim. aradaki fark ise hdd'nin xpde saniyede 10mb/s vistada ise 21mb/s hızda çalışması. vista kullanamıyorum çünkü donanımım yeterli değil. eğer bilgisi olan varsa bana bu konuda yardım ederse sevinirim. şimdiden herkese teşekkürler.

anakart: intel d865perl
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.