F

Binbaşı
12 Temmuz 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
358828 Gün Cezalı
356389 gün 14 s.
Gönderiler Hakkında
F
7 yıl
USB ile olan bağlantı Hotspot\u0027tan daha yavaş
Konuyu nereye, nasıl bir şekilde açacağımı gerçekten bilemedim, google'dan da nasıl yardım alacağımı bilemedim. Değişik bir sorunum var ben mobildeki internetimi laptopta kullanıyorum mesela hotspot ile kablosuz wi-fi olarak bağlandığımda 4.5G'den 50 mbite kadar hız alabiliyorum ama hotspot kapatıp USB ile bağlanınca hızım 1-2 mbit arasında çok ağır, çok yavaş normalde kabloluda daha hızlı olması gerekmez mi ne yapabilirim acaba?


TELEFON: Lenovo Vibe p1m
F
7 yıl
TÜRK TELEKOM KURULUMA GELMEME REZALETİ
Şikayetvar'a yazdığım şikayetten kopyalıyorum;

"3 Haziran 2017 tarihinde, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki TTNET bayisinden yazlık için "3 aylık yazlık internet" aboneliğine şahsım U** Ç* adına başvuru yaptım. Şu anda tarih 28 Haziran 2017 (şu an 6 Temmuz) ve hala kurulum yapmaya TTNET tarafından gelinmedi. Telefonuma sürekli Türk Telekom tarafından randevumun hep ileri ki bir tarihe ertelendiğine dair SMS geliyor (elimdeki en iyi kanıt). Başvuru esnasında en fazla 2-3 gün içerisinde kurulum yapmaya gelineceği söylenmişti. Ben bu internete yaz tatili için başvurdum, şu anda bayram tatilindeyiz, sürekli burada olamayacağım zaten 10-15 gün için başvurmuştum. Bayram bitti hala ne gelen var, ne giden. Bu saatten sonra gelseniz ne fark eder! Haziran bitti, tatil bitti tatil! Bu durumu telefonla bayiyi arayıp belirttiğimiz halde yine hep oyalama taktiğini kullandılar. TTNET'ten şikayetçiyim, olmayan internetimin sözleşmesinin derhal iptal edilmesini istiyorum."



Ekleme: Ben böyle saçmalık görmedim yahu tatilim bitti ya ayıptır günahtır yazık ya... NİYE O ZAMAN "YAZLIK İNTERNET" DİYE PAKET YAPIYORSUNUZ MADEM GELMİYORSUNUZ ... NİYE BENİ MAĞDUR EDİYORSUNUZ, ALLAH SİZİN BİN TÜRLÜ CEZANIZI VERSİN.

En son bu şikayetten önce telefonuma randevunun 15 Temmuz'a ertelendiğine dair SMS gelmişti, sürekli böyle erteleme SMS'leri geldi bana 1 ay boyunca. Şikayetvar'da 28 haziran diyor ama Temmuz'a girdik 1 ayı geçti bile süreç...

Sonuç: Dün bayiye gidip iptal etmek istediğimi söyledim, hiçbir imza-evrak işlemi yapmadan tamam o zaman iptal ediyoruz deyip yolladılar. Daha doğrusu şöyle oldu; teknik ekipten birisini arayıp ismimi söyleyip benim işlemin iptal olduğunu söyledi oradaki bayan ve yolladılar. Açıkçası kafam karıştı bunlar aboneliği sadece dondurdular herhalde diye düşünüyorum.


Ayrıca dün bayiye gittiğimde benim gibi mağdur olan başka insanların da oraya şikayette bulunmaya geldiğini gördüm, hatta şöyle ki ben oradayken telefon çaldı ve bayan telefondaki kişiye de ekiplerin yoğunluğundan falan filan bahsetti, muhtemelen arayan kişi de bizim gibi mağdurdu. Allah kahretsin böyle firmayı. Kıç kadar bölge burası ne yoğunluğu ya!
F
7 yıl
Klavyeye çay dökuldu bazı tuşlar çalışmıyor. Duzeltilir mi*
Merhabalar, dun aksam klavyeme çay döktum bazı tuslar çalışmıyor [yazımdaki harf desıgıklıklerınden de anlarsınız], şu an evde tornavida bulamadıgım için arkasını açamadım, klavye wireless tipi klavye logitech mk 320 modeli, sorum su arkasını açsam acaba onarma ihtimalim var mı çalışmayan tuşları, yok hiç ugraşmasam mı ona göre hemen şu anda yeni sipariş vereceğim de, bayram tatiline sarkmasın kargo işi diye acele ediyorum, bir yandan da elimdeki klavye onarılır mı onu merak ediyorum, shift tusu, numlock 7 tuşu, sesi açıp kapama tuşu ve "ü" tuşu [bunu kopyaladım ] çalışmıyor. Butun tuşları tek tek çıkardım ve temizleyip tekrar taktım, ön tarafta tuş takımında problem yok gibi, arkada kart kısmında var sanırım sorun.
F
7 yıl
Kulağım ağrıyor, hiç kesilmedi, ne olabilir... [Doktora gidildi.]
Merhabalar. Konuyu "Sağlıklı Yaşam" bölumune de açmıştım ama biraz pasif orası buraya da açayım dedim. Başlıktaki soru biraz klasik oldu. Öncelikle ağrının sebebi kir değil, dün yakınımızdaki bir klinikte kulağımı temizlettim. Bu işlemi 3 ay önce de kulağım kirden dolayı tıkandığı için yaptırmıştım yine aynı yere ve aynı doktora.

Her neyse sorun şu; kulağımda 2-3 günden beri kesintisiz bir şiddetli ağrı, zonklama dediğimiz durum mevcuttur. Bazen ağrı şakaklarıma kadar işliyor çok rahatsız ediyor. Bu sadece sol kulağımda oluyor, ayrıca bu kulağımda nasıl desem bir şey sokunca(kulak çubuğu vb), parmağımı sokup kaşırken veya parmağımı sokup böyle sağa sola oynatıp kulağımı titreştirirken falan buna benzer kulak içinde bir şey yaparken bir acı geliyor sanki iltihap, yara varmış gibi bir acı ama tam nerden geliyor anlamıyorum derinden geliyor sanki zardan geliyor gibi acı ama tam anlayamıyorum bir de kulak yolum dar biraz. Kulaklarımı temizleyen doktor bir şey yok dedi ama dayanamıyorum ağrıya, Augmentin denen antibiyotik ve Minnoset [yazılışını bilmiyorum tam] denen ağrı kesiciden falan aldım dünden beri bunları içtim ve içiyorum düzenli olarak. Eğer bayramdan sonra devam ederse devlet hastanesinden randevu almayı düşünüyorum, [eğer dayanamazsam acile de gidebilirim] sizce ne olabilir? Bu sefer kir çıkmadı pek kulağımdan temizletirken. Özetle kulağıma bir şey sokunca (biraz derin olarak) falan acıyor, kulak yolundaki doku mu acıyor, zardan mı geliyor bu acı anlayamıyorum, kestiremiyorum bunu. Şu an tek bildiğim köpek gibi ağrıyor.

Bu bahsettiğim kulağa müdahale edince gelen acı durumu epey süredir var. Diğer kulakta yok bu. Bir de zaten hep bu sol kulağım tıkanır hep bu daha çok kirlenir... bir şey var ama çözemedim.

Allah'ıma şükürler olsun işitme duyusunda bir sorun yok.

GUNCELLEME - 23.06.2017
Bu sabah buradaki devlet hastanesine gittim, dun aramıştım özel olarak durumumu belirtip randevusuz olarak bakıp bakamayacaklarını sormuştum, acil olduğunu söylemiştim sağolsunlar ilgilendiler, bakarız dediler. Neyse işte sabah gittim ama doktor kulakta görunur bir iltihap yok, başka bir yerdeki ağrı kulağa vuruyor olabilir dedi. Diş, çene, boğaz falan filan bunlardan dolayı olabilir dedi. Suya katılabilen 1 antibiyotik ve 1 ağrı kesici verdi yolladı. Ama son zamanlarda ne boğazım ağrıdı, ne dişim... Boğazımı ağrıtacak bir eylemde de bulunmadım, soğuk bir şeyler de yemedim, içmedim.

Kısaca şu an 1 özel klinik ve 1 devlet hastanesine gittim, şu an bir belirsizlik var ve belirsizlik olması beni daha da korkutuyor, tedirgin ediyor. Çevremdeki birkaç kişi 20 lik dişim çıktıysa fark etmeden de olsa bundan dolayı kulağa ağrı yapabileceğini söyledi. Akşama bir dişçiye gidip film çektireceğim bir.

Eğer dişçiden de bir sonuç alamazsam direkt Çapa ya gideceğim, uzun uzun araştırma yaptırtmayı duşunuyorum.

Şu an hala kulağım ağrıyor, bayram tatilimi de zehir edecek gibi...
F
7 yıl
Kulağım ağrıyor sebebi ne olabilir? (Doktora gidilecek)
Merhabalar. Başlıktaki soru biraz klasik oldu. Öncelikle ağrının sebebi kir değil, az önce yakınımızdaki bir klinikten geldim kulağımı temizlettim. Bu işlemi 3 ay önce de kulağım kirden dolayı tıkandığı için yaptırmıştım yine aynı yere ve aynı doktora.

Her neyse sorun şu; kulağımda 2 günden beri kesintisiz bir şiddetli ağrı, zonklama dediğimiz durum mevcuttur. Bazen ağrı şakaklarıma kadar işliyor çok rahatsız ediyor. Bu sadece sol kulağımda oluyor, ayrıca bu kulağımda nasıl desem bir şey sokunca(kulak çubuğu vb), parmağımı sokup kaşırken veya parmağımı sokup böyle sağa sola oynatıp kulağımı titreştirirken falan buna benzer kulak içinde bir şey yaparken bir acı geliyor sanki iltihap, yara varmış gibi bir acı ama tam nerden geliyor anlamıyorum derinden geliyor sanki zardan geliyor gibi acı ama tam anlayamıyorum bir de kulak yolum dar biraz. Kulaklarımı temizleyen doktor bir şey yok dedi ama dayanamadım az önce bir ağrı kesici falan aldım eğer bayramdan sonra devam ederse devlet hastanesinden randevu almayı düşünüyorum, sizce ne olabilir? Bu sefer kir çıkmadı pek kulağımdan. Özetle kulağıma bir şey sokunca (biraz derin olarak) falan acıyor, kulak yolundaki doku mu acıyor, zardan mı geliyor bu acı anlayamıyorum, kestiremiyorum bunu. Şu an tek bildiğim köpek gibi ağrıyor.

Bu bahsettiğim kulağa müdahale edince gelen acı durumu epey süredir var. Diğer kulakta yok bu. Bir de zaten hep bu sol kulağım tıkanır hep bu daha çok kirlenir...

Allah'ıma şükürler olsun işitme duyusunda bir sorun yok.
F
7 yıl
SODA ŞİŞELERİNE DİKKAT !! (Teyzemin gözü çıktı)
Olay 1 hafta önce, geçen Cumartesi günü yaşandı. Mutfakta yerde, buzdolabında değil, normal bir dolapta duran soda şişesi hiçbir temas olmadan patlıyor ve teyzemin bir gözünü yarıyor, resmen parçalıyor. Göz kapağını yarıp direkt göz bebeğinden içeri girip gözü mahvediyor, patlatıyor resmen.

Biraz daha açacak olursam, soda şişelerinin yanında bir tane boş kavanoz duruyor, teyzem o kavanozu almak için kavanoza doğru eğildiği esnada yanındaki soda şişesi patlıyor. İnanmayanlar varsa Google'dan bu tarz vakaları öğrenebilirler, ben de ilk duyduğumda şaşırmıştım ama sonra internetten baktım ki harbiden bu tarz vakalar baya yaşanmış, yaşanmaya devam ediyormuş. İnsan başına gelmeyince bilmiyor bazı şeyleri.

Hastaneye ilk gittiklerinde doktor gözün gittiğini, onun için yapacak bir şey olmayacağını ama görüntüyü toparlamak için baya bir uğraşacaklarını söylüyor. Ameliyat 2,5-3 saat sürüyor.


Teyzemin şu an itibariyle durumu: En başta doktorun kesinlikle "göz gitti" gibi konuşarak ümit vermemesine rağmen şu an, bu son 1 haftalık süreçte gözde 'mucizevi bir şekilde' baya bir iyileşme söz konusu yapılan kontrollerin, testlerin hepsi baya olumlu ve bugün itibariyle taburcu ettiler. Gözü baya iyi görüyor, vallahi şaşırdım. Buradan Cerrahpaşa'daki profesör doktora teşekkürlerimi sunuyorum.

Mucizevi dememin sebebi şu; eniştem bizzat teyzemin o halini görünce ümidi kesmiş, kesinlikle göz gitti diye düşünmüş, anlattığına göre gözü dışarda, gözünün suları üzerinden aka aka kanlar içinde gitmiş.

Ha, bu arada olay olduğunda ilk başta yakınlarındaki bir özel hastaneye gidiyorlar, hastane önce enişteme demiş ki "önce 4000 lirayı hesaba yatırın", eniştem kabul etmiş, sonrasında hastane vazgeçip "biz bunu toparlayamayız" diyip başka yere gitmelerini söylemiş. Ardından eniştemler direkt Cerrahpaşa'ya gidiyorlar, iyi ki de gitmişler, özelin eline kalmamışlar belki de şu an iyileşmemiş olacaktı.


Merak edenlere; patlayan soda şişesi BİM'de satılan "Özkaynak"tır. Aynısını sürekli biz de alıp buzdolabına koyardık duyunca şaşırdım.

Bu tarz patlamaların sebebini biraz araştırdım ama %100 marka kaynaklı değil gibi, çok farklı cevaplar var bilmiyorum artık neden olduğunu. Bu arada evlerini biliyorum mutfakları serindir balkon falan var mutfaklarında öyle sıcak bir ortam olduğunu sanmıyorum pek. Ama tam olay yerini görmeden bir şey diyemeyeceğim.
F
7 yıl
KİŞİYE ÖZEL TELEFON KILIFI YAPAN YER ARIYORUM
Önceliğim güvenilir olması, google'dan bak demeyin, sizlerin daha önce sipariş verip memnun kaldığı yerler var mı? Anneler günü için hediye olarak yaptırmak istiyorum. Telefon modeli Lenovo A 5000, MobilCadde'ye baktım bu model yok.
F
7 yıl
Çok basit bir programa ihtiyacım var, birisi 2 dakika kodlayabilir mi?
Merhabalar, geçen yaz programlama dillerini öğrenmeye başlamıştım temelde biraz C öğrendikten sonra C#'a başlamıştım ciddi olarak fakat sonra derslerden biraz sıkılıp ara vermiştim. Neyse, demem o ki şu an biraz tekrar yaparak hatırlayabilirim ama benim hızlı bir şekilde çok küçük bir programa ihtiyacım. Yaptığım işten dolayı lazım.

Program veritabanı gibi olacak. Ben şimdi müşterilerin isimlerini ve numaralarını not defterine kaydediyorum fakat arada yanlışlıkla bir numarayı 2 defa yazma ihtimalim var yaptığım işten dolayı. Ben C# formda sadece isim ve numara girdiğim zaman eğer aynı isim veya numara (ikisinden biri daha önce girilmişse) girilirse beni uyarmasını ve listeye eklememesini istiyorum. Yani veritabanı kullanmadan müşteri bilgisi kaydetmem lazım basit düzeyde. Çalıştığım için eski öğrendiklerimi şu an hatırlamakta zorlanıyorum yoksa ben de yapardım.

Bana hayrına şu tarz basit bir kodlama yapabilecek olan var mı? Listbox'a isim ve numara (alt alta) eklenecek. Bir de mesela numara girişinde örneğin 0555 555 55 55 gibi boşluklu olarak da girsem, boşluksuz da girsem bunu aynı kabul etmeli ve buna göre sorgulamalı aynı mı, değil mi diye. Yani mesela ben listeye 055555555 diye kaydettim ve daha sonra 0555 555 55 55 diye bir daha girdiysem bunu anlayabilmeli ve aynı diye hata vermeli. Çok ciddi bir şey olmayacak yani. Sadece not defterine 4-5 bin kişi arasından numaralar eklerken aynı numarayı tekrar eklememem lazım bu önemli. Bu yüzden kontrol amaçlı böyle bir basit program kullanmak istiyorum.

Örnek liste:

İsim-1
Numara-1

İsim-2
Numara-2
.
.
.
F
7 yıl
Yazlık için internet arıyorum. Çok kararsızım.
Merhabalar.

Durum şu biz yeni bir yazlık aldığımız için yazın orada bulunma ihtimalim var ama şöyle de bir şey var; mesela ben bazen Nisan ayında giderim 2 hafta kalırım Haziran'da bir daha giderim. Veya ne bileyim giderim 1 hafta - 10 gün kalırım dönerim veya bir giderim 3-4 ay boyunca hiç dönmem, bazen de 2-3 haftalık dönemlerle orada kalırım falan filan yani çok değişken bir durumdayım orada bulunmakla ilgili. Kafama eserse buraya veya oraya giderim işte nasıl anlatayım bilemiyorum. Buna göre bir internet arıyorum.

TTnet'in şu 3 aylık yazlık internet muhabbetini biliyorum ama onda sabit 3 ay durumu var yani mesela benim Haziran-Eylül arası orada olacağım kesin değil dediğim gibi belki bazen Nisan'da, Mayıs'ta bile gidebilirim.

İnternetten çalıştığım, iş yaptığım için ve boş zamanlarımda da oyun+film/dizi ile vakit geçirmek istediğim için mobil internet fikrini elemiş bulunuyorum. AKK sonrası mobilde 128 kbit hıza düşüyor bu da download olarak saniyede 12 kb gibi komik bir rakama denk geliyor. 240p video bile açamam yani. Benim halimden anlayan arkadaşlar mutlaka vardır.

Kısaca istediğim dönemlerde açtırıp, dondurabileceğim (veya kapatabileceğim) ve parasını da buna göre ödeyeceğim (yani mesela kışın para ödemek istemiyorum) bir internet arıyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Yazlık, bir site içerisinde bulunuyor. Yönetimi, başkanı, belli bir düzeni var yani. Site yönetimiyle de bir konuşmayı düşünüyorum diğer insanlar n'apıyorlarmış diye.
F
7 yıl
Notebook için çanta önerisi gerekiyor.
Konuyu nereye açacağımı bulamadım.

Maksimum 20, 30 bilemedin 40-45 liraya kadar çıkmak istiyorum, dell 7566 var onu koyabileceğim güzel bir çanta arıyorum, şu an idareten eski püskü bir çantaya koydum ama güvenemiyorum ona.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.