H

Yarbay
17 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
498 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
H
8 ay
Yağ Eksiltme - Tamir vs. Motor değişimi hakkında
Merhabalar, aracımın motorunda aşırı yağ eksiltme sorunu yaşıyorum. Sekman - honlama - ve bakıldığında gereken tüm değişiklilker yapılacak Motor 1.3 multijet euro5 75HP.

Bunun haricinde çıkma 1.3 euro5 95 hp ilk takmak konusunda fikirleriniz ne olur?

Tamir mi çıkma motor mu?
75 ilk ECU 95lik motorda çalışır mı?
ECU yeniden 95 liğe göre yazılır mı?
Yeni ECU mu gerekir.
Bodycomputer değiştirmek gerekir mi?

Teşekkürler.
H
11 ay
Başıma gelen kaza
Selamlar, bugün Kağıthane’de başıma bir kaza geldi. Ben yeşil ışıkta kalktıktan sonra kırmızıda sanıyorum yeşil yandığını sanan birisi kalkış yaptı ve aracıma sağ ön kapıdan vurdu.

Kişinin kullandığı araç belediye aracı ve resmî plaka. Çocuk işe yeni girdim işten çıkarırlar vs. Diyerek ben yaptıracağım dedi. Yarın bir servise gideceğiz. İstemeyerek kabul ettim.

Bu kapı direkt değişim olacak değil mi? Kapı yamuldu açılmıyor ve sac yırtılmış durumda.

Fotoğraflar vs. Elimde mevcut plakalar ile. Her hangi bir ters durumda işin içine polisi katacağım. Ters bir durum olması durumumda her hangi bir hak mahrumiyetim oluşur mu anında tutanak tutmadığım için?

< Resime gitmek için tıklayın >
H
geçen yıl
Sokakta fiber olup binada fiber olmaması durumu
Selamlar, evlilik sebebiyle yeni bir eve taşınacağım. İsim dolayısıyla internete muhtacım. Olmuşken de fiber olsun istiyorum.

Baktım sokakta fiber kablolar dolanıyor. Benim binada hiç fiber girişi yok ama sokakta bir çok binaya fiber girişi olmuş, hatta daireye kadar sokmuslar pencere kenarından.

Altyapı sorgulamasında ise sadece vdsl çıkıyor. Çoğu iss te baktım fiber namina birsey yok.

Bu fibere nasıl başvuracağız bilgisi olan bilgi verebilir mi?

Teşekkürler
H
geçen yıl
AirPods Pro 2 garanti süresi yaklaşık 1 ay eksik
Selamlar,

Amazondan dün bir adet AirPods pro 2 satın aldım. Kargo bugün (12 Kasım 2022) elime ulaştı ve telefona bağladım. Telefonda sınırlı garanti olarak 25 Ekim 2024 olarak görünüyor. Bu, kulaklığın iade ürünü olduğu anlamına mı geliyor?

< Resime gitmek için tıklayın >
H
2 yıl
Sıvı soğutma montajı hakkında
Merhabalar,

Bugün bir tane kasa topladım ancak aklımı kurcalayan bir durum var. Kasanın içinde 5x12cm ve 2x5-6 cm olmak üzere 7 tane fan var.

İşlemci i9 9900K, Sıvı soğutma deepcool 360mm. Benim sorum şu, kasadaki 3 tane fanı boşa çıkarmamak için farklı bir şekilde montaj yaptım.

Kasada fanların oturduğu alanda geniş boşluklu izgara mevcut.

Resimlerde kurduğum düzen bir sorun yaratır mi yoksa bu şekilde kullanmaya devam mı edeyim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
H
3 yıl
Xiaomi flipbuds pro mu yoksa Huawei freebuds pro mu?
Selamlar, aliexpressten bir adet Xiaomi flipbuds pro sipariş verdim. Henüz kargoya verilmedi ancak tereddütlerim yok değil. Henuz globale çıkmadığından dil desteği yok ve incelemesi çok yeterli değil, aptx artısı.

Huawei ise daha eski bilinen model ancak sanırım kutuda şarjının bitmesi, bir kulaklığın daha erken batarya bitirmesi, bazen senkron kayikligi ve aptx olmadığından gecikme gibi duyduğum dezavantajlar var.

Sizin yorumunuz ne olur? Huawei 250 lira kadar daha pahalı bu arada.
H
3 yıl
165BinTL bandında Araç
Selamlar, Puntomu satıp araç güncellemeyi düşünüyorum şu sıralar. Bu fiyat bandında aklımda 3 model var.

  • Egea sedan 1.3 Mjet 2019 model, urban plus paketli, 7 inç ekranlı olan versiyon, dijital klima. Önler disk arkalar kampana fren.
  • Egea HB 1.3 Mjet olursa model daha düşecek 2018 ve altı olacak. Şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici ve eksi olarak 5 inçlik ekranı, dijital klima, 4 disk fren var.
  • Peugeot 208 1.5 100HP Dizel, 2020 model Signature donanım, cam tavan, far yağmur sensörü, otomatik katlanır ayna, büyük ekran manuel klima var. 4 disk fren var.


Egea üzerinde yoğunlaşma sebebim daha geniş olması, malum 1.3 multijet motor vs. Yaştan dolayı HB kasanın MTV en düşüğü. Sedan da yine hacim dolayısıyla vergi avantajına sahip. Şanzıman 1.3 lerde olduğu gibi nispeten kısa, 120 ile giderken 2750 devir civarı çeviriyor. 2 hafta kadar kullandım. 120km hızda rahatsız edici bir motor sesi almıyor içeriye.

208 ise donanım olarak çok cezbediyor. 1.5 Motorun şanzımanı daha uzun, 120 ile giderken 2000 devir çeviriyor. Model olarak daha yeni, Nispeten egeaya göre küçük. Vergisi egeaya göre yüksek.

Sizin yorumlarınız nedir? Aldığım aracı en az 5 yıl kullanıyorum. O yüzden varsa 2018+ model olarak hb öncelikli pek sorun çıkarmayacak tavsiyelerinizi de alabilirim. Dizel olması gerekiyor.

Teşekkürler.
H
3 yıl
Logitech z623 Verip Harman Kardon Go Play Mini Almak
Merhabalar, Evimde Logitech Z623 kullanıyorum. çok alakasız aletler doğrusu. Z623 ten genel olarak memnun sayılırım basları hoşuma gidiyor ancak artık tizlerinin ve midlerinin bana çok zayıf gelmesi ve yeri gelince dışarıda da güçlü bir ses sistemi ihtiyacım olduğundan bunu satıp bir Go Play Mini alıp eve gelince evde TV ye bağlayıp kullanmak, dışarı biryere giderken de yanımda götürmek için düşünüyorum. Harman Kardon ses kalitesi olarak daha iyi olacağı aşikar ancak sizce mantıklı bir hareket olur mu?

Dışarıda hoparlörün şarj süresini uzatmak için harici 19V powerbank ile destekleyeceğim eğer almaya karar verirsem.

Teşekkürler.
H
3 yıl
USB Portlarının kapanıp açılması
Selamlar. Yayın için kullandığım PC de bazen anakartın tüm giriş çıkış portlarını kullanmam gerekiyor. PCI olarak ekran kartı harici bir aygıt bağlı değil ancak 3.0 portlarının hepsine FHD60FPS capture kart bağlamam gerekiyor bazen. 4 adet kart bağladıktan yarım saat sonra 1 saat sonra kafasına göre bütün USB portları kapatıp açıyor. Mouse, kulaklık, capture kartlar herşey gidiyor 10sn sonra geliyor ve usb kimlikler sıfırlanıyor. Yayın yazılımında yaptığım bütün ayarlar sıfırlanıyor. Haliyle yayını riske sokuyor. Mavi ekran vs yok. 3 kart ile denemedim riske etmemek için ancak 2 kart ile sorun yaşamadım. şuan mecbur 2 kart ve NDI düzeni ile idare etmek durumundayım.

Merak ettiğim durum ise bu sorunun neden kaynaklandığı. Sizce PSU mu sıkıntı yaratıyor yoksa anakart mı yeterli güç sağlayamadığı için USB kontrolcüleri patlıyor. Sistemi aşağıda paylaşıyorum. Teknik olarak hesap yaptığımda PSU yeterli duruyor.


Anakart : MSI Z390-A Pro (MS-7B98)
CPU : i9 9900KF
RAM : 2x16 Corsair Vengeance LPX 3200mhz
GPU : GTX 1080
SSD : 500gb Samsung 970 Evo Plus nvme
HDD : 2TB 7200RPM HDD
PSU : Aerocool Kcas-800w 80+
Soğutma olarak da CM ML Lite 240 var.
3 Adet de 12cm fan mevcut.

Bunlara ek olarak genellikle bağlı olan aygıtlar;

Ethernet,
Arka USB 2.0 portuna bağlı bir usb uzatma önüne usb çoğaltıcı -> bir adet bluetooth alıcı, bir adet klavye mouse alıcısı,
Arka USB 2.0 portuna Logitech Brio 4K Webcam,
Ön USB 2.0 portuna USB kulaklık,
Ön USB 3.0 portuna capture kart,
3 adet Arka USB 3.0 portuna capture kart,


Teşekkürler.
H
3 yıl
3 kablolu lipo yerine 2 kablolu lipo bağlantısı mümkün müdür?
Selamlar, elimde JBL Clip 2 bluetooth hoparlör mevcut ancak bataryası ölmüş durumda. Videolardan gördüğüm kadarıyla 3 kablolu bir liposu var ve bir tanesi sıcaklık ölçüyor. Ben bunun yerine RC araçlarda kullanılan sadece + ve - uçları bulunan lipolardan bağlasam kullanımda bi sıkıntı yaşar mıyım? Aliexpresste mevcut muadilleri ancak pil olduğu için TR ye gönderim yapmıyorlar.

Orjinal bağlantısı

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.