B

Teğmen
12 Temmuz 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
8 yıl
AYVALIK / MERKEZ ev satışı ve komisyon üzerinden para kazanmak isteyen emlakçılar?
60 (resmi) 25 (gayriresmi) toplam da 200 m2 civarı 1890 yapımı İstanbul'dan ekip getirilerek,yaptırılmış evim satılıktır..Full restorasyonlu 3 katlı köşe parsel ve tarihi eser statüsünde yer alan kargir binam satılıktır. Forumda mesaj atan arkadaslar cep nolarını yazarsa sevinirim. Komisyon bedeli gerçek satış bedeli üzerinden yüzde 2 dir. Yüzde 2 satandan, yüzde 2 alandan.
B
8 yıl
YASAL SATILAN GİZLİ DİNLEME CİHAZLARI HANGİ DURUMLARDA CEZAYA TABİİ?
Gizli bir biçimde ortam dinlemesi yapmak için bir çok farklı ürün piyasada yasal olarak satılıyor.Bu cihazları hangi durumda kullanmamızın tesbiti halinde cezayi işlem uygulanıyor.Kendi içinde kısır bir döngü gibi.Bilgisi olan varsa ofiste kullanmak ve kendi elemanlarımızın performansını denetlemek için kullanamaz mıyız?
B
8 yıl
Taşeronlarla yapı market(cik) işletmek ve yaşanacak sorunlar?
%50 - %50 ortaklık ederek alçı,alçıpan,boya ve hırdavat satacağız.Ancak ortağımın alçı işleri yapan bir taşeron kankası var.Adam sanki sermayedar gibi her işin içinde,zamanla fark ettim ki bunlar fiili ortak olacak ben de keriz gibi hem vergiden sorumlu hem de sonradan ortaya çıkan taşeron arkadaşla dükkana gelen tadilat işlerinin işçilik karını paylasacagım.Benim için sıkıntı yok benim malzememi sattırıp para kazandıracak sonra da iş getirecek işçilik karı üzerinden de yarı yarıya paylasacagız.Oranında sıkıntı bile olsa bu sorun degil iş yaratan adamın emeğinde gözüm yok.Ancak kafama takılan detay ise dükkana gelen yani taşeronun getirmediği işlerin de işçilik karlarına ortak olacağını duymam oldu.4 gün boyunca bunu şeffaf ve net bir biçimde ifade edeceğine kem küm etti bizim ortak.Bu tavır ise beni gelecekte yaşayacağım sorunlar için önlem almaya gerekirse sonradan beliren taşeron kankasıyla işi resmiyete dökmek avukata danışarak kendimi garantiye ve korumaya almak istiyorum.kısa yazacağım dedim ama sorularımın sonu yok.En sonunda diyeceksiniz ki "Ortak olma o zaman böyle iş mi yapılır" :)
B
9 yıl
Müstakil evde tam bağımsız elektrik üretimi hakkında bilgisi olanlar?
Evin çatısına özel bir firma ile anlaşarak elektrik üretmek için güneş paneli kurdurmak istiyorum.Ürettiğim elektriği satmak istemiyorum.Tam bağımsız olarak hiç bir elektrik idaresine bildirmeden kullanabilir miyim?
Bununla ilgili yasal şart var mıdır? Tam bağımsız derken bunu kastetmek istedim.
B
9 yıl
Ey ahali JEEP Renegade\u0027i nasıl bilirsiniz? Paramızla rezil oluyoruz,ne almak lazım?
JEEP Renegade 1.6 Multijet LIMITED Donanım 2015 "0" KM alma fikrim yoktu.
Ancak adamlar aracı alırken yarısını peşin,1 sene sonrada diğer yarısını alıyorlar. (45.000 x 2)
Gecen sene AlfaRomeo Guilietta'da vardı bu kampanya.
45.000 x 2 olayından dolayı düşünür oldum.Ancak biliyorum ki Jeep Renegade alt yapı olarak Jeep falan değil resmen Fiat.
Sırf ödeme kolaylıgından dolayı gidipte fiat markasına da 90.000TL vermek ne kadar akıl karı onu düşünmekteyim.

Kullananlardan olumlu olumsuz izlenimlerini alabilirsem cok sevinirim.

Başka tavsiyeleri olacak olan arkadaslara sunu belirteyim,"0" km olması lazım cunku kredi kullanarak almayı dusunuyorum.Malumunuz 2.el taşıt için 50.000TL kredi çekebiliyoruz en fazla.

DİZEL + MANUEL istiyorum.
Renault,Citroen,Honda,Hyundai,Peugeot,Nissan falan özellikle istemiyorum.
Volvo,BMW olursa ikinci el kredi derdini çözebilirsem v40 ya da 116d olabilir.

Kısacası kafa çok karışık.
Ayrıca isyanlarımı da bildiriyorum buradan.. Avuç içi kadar b sınıfları bile dizel de 50.000'den fazla olmuş.Arabaya değil,VERGİ'ye biniyoruz.

Bir de ekonomist arkadaslar dolar falan al demesin aldık zaten.
B
9 yıl
VOLVO V40 CROSS COUNTRY ADVANCE İLE PREMIUM DONANIM ARASINDAKİ FARKLAR.
Arkadaşlar "Volvo v40 cross country" almayı düşünüyorum babama.Adam yaşlandı(56) eski refleksleri yok haliyle ama "gencim ben" tribinde maalesef.Bizim için değerli herkesin ki gibi dolayısı ile sağlam bir araç almak istiyorum.Uzun yolda da şehiriçinde de biner arabaya.Biraz baktım inceledim. 110.000 TL barajında alınabilecek en mantıklı araba gibi.Tabi sizin de başka marka ve model öneriniz varsa dinleyeceğim..
"0" km ya da çok az binilmiş max 10.000 km olacak.

Bunun yanı sıra volvolardaki Advance ve Premium donanım arasındaki farklar nelerdir,hangi paket daha üstün ve neleri içerir.
B
9 yıl
45binTL/52binTL 2.el az km yapmış dizel manuel tavsiye.
45binTL/52binTL 2.el az km yapmış dizel manuel tavsiye.
Performans falan istemiyorum.Şehiriçi asfaltta kullanacagım.Arka koltuk diz mesafesi ne kadar çok o kadar iyi.
Renault-Citroen-Peugeot markalarını itici buluyorum.

Aslında araştırmaya başlamadan önce bütçem 45binTL civarlarındaydı.Sonra gördüm ki dizel araç yok adam akıllı.2.Ellere bakıyorum.50binTL üzerine çıkarmayı göze alırsam kendi ekonomim ölçülerinde sanırım 20.000km geçmemiş ford focus 1.6tdci trendX alacağım.Peki ya 50binTL'yi veremezsek ne yapmalı neyi almalı.. ?

Dizel almak zorundayım.Dolayısı ile "0" benzinli modellerine yerine 2.el az kilometre yapmış araçlara bakıyorum.Kabaca fiyat aralıklarını ve kilometreleri yazdım aşağıda,detaylara pek takılmayın fiyat km için)

Aklımdan geçen bu araçlar var..

Ford Fiesta 1.5dci 2013 7500km. 42binTL-46binTL .Arka koltuğunun aşırı dar olmasıyla kendisini elemek üzereyim.

VW Polo 1.2 TDI 2013 Bluemotion 7000km/10.000km 44binTL/46binTL 3silindir olması ve makjaysız kasada bu motorun sunulması.1.4TDI makyajlılarında 2.el piyasası 50binTL'den aşağı değil,ufacık araca 50binTL vermek mantıksız geliyor.
Honda Jazz 2012 10.000km/20.000km 45binTL/48binTL Benzin+LPG yapsam nasıl olur bilemedim onunda aşağı yukarı 45binTL-48binTL arası piyasası var.(bu fantazi bir seçim tabi de benim öyle sanayi sitesinde falan ustalar yoktur tanıdıgım lpg bakımı cartı curtu beni baya severler,maazallah.)

Chevrolet Aveo 1.3 LT bu araçlarında 5000km yapmış olanları 37-38binTL civarlarında.1.3multijet motor teknolojisini kullandıgını gördüm.Kimileri multijet'in cok yaktıgını falan söylemiş.Aracın katalogdaki tuketim degerleri zaten inandırıc olamayacak kadar düşük de multijet çok yakar cümlesinin biraz daha açarsanız sevinirim.Ben cimrinin tillahı diye bilirdim multijeti.

Ya da suzuki 1.3 dizel falan mı alsam 33binTL civarlarında,
yoksaaa skoda fabia 1.4tdi mı? o da ucuz baya.
B
9 yıl
günde ortalama 80km şehiriçi mesafede en az yakacak araç?
şehiriçi günde en az 80km sağa sola gidilecek mümkünse arka koltuk diz ve baş mesafesi uygun araç.

polo 1.4 tdi 2014 model comfortline olabilir
fiestayı sevemedim.
kia rio olabilir.yeni kasalardan.

ya da ne olmalı.bilemedim.bütçe max. 50bin tl
B
9 yıl
Şehiriçi inşaat malzemesi taşımak için en ideal aynı zamanda da yaşlı \"kurbağalarımı\" taşıyacağım.
arkadaşlar inşaat sektöründeyiz mühendisim.şehiriçi az yakan konfor güvenlik gibi kriterlerimin olmadığı yakıtta cimri.malzeme ve aynı zamanda da misafir yolcu taşımaya müsait(yani en az B segment bir binek kadar vatandaş alabilsin,uzun yol yapılmayacak şehiriçi adreslere bırakılacak insanlar(kurbağalarım) gerektiği vakit.dizel manuel vites max. 25.000 km'de olan araç önerilerinizi bekliyorum.Açık kasa kamyonet al tarzında önerilerde bulunmayın binek araç bile olur yeterki ıvır zıvır çimento gazbeton tarzında şeyleri taşıyabileyim bunun yanında da arada sırada akrabağaları yaşlıları bırakırım gün içi rahat insin binsinler sevaptır heralde.teşekkürler şimdiden zaman ayırıp aydınlatan arkadaslara.
B
10 yıl
BU IZDIRAP SONUNDA BİTTİ -- Golf 7 2014 Comfortline 1.2TSI 105 hp.
Aslında hiç arabalarla ilgili bir sempatim ve özel ilgim olmamasına rağmen aile içinde dayımın gecenin geç saatlerinde ısrarlı olarak telefonumu çaldırmasından dolayı zoraki araştırmalara girmiş bulundum.Nacizane genç ve tecübesiz bir mühendis olarak kendimce ve mantığıma yatkın olarak yine kendi kriterlerim doğrultusunda bir tercih oldu.
Volkswagen'e gittik fiyat aldık.

yalın olarak (sadece) : 2014 model 1.2 TSI golf 7 105 hp manuel şnz. "58.600 TL"

extra satın alınan opsiyonlar;

+ sürüş paketi (c.c. + ön arka park s.) + çarpışma öncesi güvenlik paketi (1500 + 490) = Total = "1990 TL"

60.590 TL liste fiyatından 59.800'e düşüldü.
59.800 nakit olarak anlaştım perşembe aracımı teslim alacağım.

şehir içi sene de max. 15.000 km asfaltta yapacağım bir araç olacak,bazen ben bazen hanım kullanacak.Siz motor ve motorlu araç tutkunları arasında bu forumda 1.5 ay harcadıktan sonra bu kararı verdim ve aracımı sizlerin olumlu olumsuz küçümseyici önemseyici şevkatli yorumları arasında son defa görücüye çıkarıyorum.
Demokrası böyle olmalı bu devirde hevesle ile tavsiye veren de, daha frenaj modda sabır telkin eden ekonomist de, iktisatcı da,cebi sıkışıksa cebine bakar,böylesine şeffaf bir forum da aradığımı istediğimi daima sağdım.Bence BMC! Anlayan anladı.

dipnot: imgelemelerden rahatsızlık ve bulanıklık hisseden sorsun söylesin.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.