R

Çavuş
14 Aralık 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
45 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
3 yıl
Asus K52JR Laptop Bazen Açılıyor Bazen Açılmıyor
Merhaba arkadaşlar, yıllanmış bi Asus K52JR laptop var elimde. Ablam kullandı yıllarca ve son zamanlarda bazen açılmıyor demişti. Aldım eve getirdim açmayı denedim açıldı ve yedeklemelerini yaptım sonra bi ssd taktım. Fişe taktığımda şarj ışığı yanmıyor bile. Adaptör'de sıkıntı olabilir mi bilmiyorum ama başta gayet çalışıyordu ne değişti anlamadım. Ablamlarda da bazen açılıyormuş bazen açılmıyormuş. Açtıklarında yer değiştirmek için kapattıklarında bir daha açamıyorlarmış. Sanırım bir süre boş bekleyince açılıyor. Bataryası ölü. Bir iki gün bekletip açmayı da denedim yine de açılmadı.

Bataryayı çıkarıp power düğmesine basılı tutarak içindeki elektriği sıfırlayarak açmayı denedim. Hem batarya ile hem de sadece adaptör ile denedim ama sonuç alamadım. (Batarya zaten ölü olduğu için aslında hiçbir işe yaramadı muhtemelen batarya ile denemem.)
Farklı güç kaynağı deneyemedim en kısa zamanda deneyeceğim.

Sizce adaptörden ziyade başka bir durum söz konusu olabilir mi? Adaptör orijinal değil bu arada yaklaşık iki yıldır retro marka oem adaptör ile kullanılıyor.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyor, herkese iyi forumlar diliyorum :)
R
3 yıl
yanlış yerde açtım konu silinsin
silinsin
R
5 yıl
İkinci El Telefon Önerisi (800 - 1000 TL Bütçe)
Merhaba arkadaşlar, iPhone 6 almayı düşünnüştüm bı bütçeyle ama hem ios 13'ün gelmeyecek oluşu hem de saçma sapan fiyatlardan dolayı vazgeçtim. Yine android ile yola devam edeceğim kesin görünüyor. Adana'da ikamet ediyorum ve başıkta belirttiğim üzere 800 - 1000 tl arasına telefon bakıyorum. Şu anda elimde Note 2 var yani bu telefondan hangi telefona geçersem geçeyim bana eşekten inip ata binme etkisi yaratacaktır tabi ama bu yüzden de paramı sokağa atmak istemiyorum. Saçma sapan kronik sorunları olmayan güzel normal bir telefon istiyorum sadece. Marka takıntım yok. 950 lira civarına lg g6 satan bir arkadaşımız var sizce mantıklı bir seçim olur mu? Hiç lg kullanmadım ama güzel görünüyor. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim, hayırlı akşamlar ve hayırlı yaşamlar dilerim herkese.
R
6 yıl
Sokak lambası yüzünden bilgisayarım yandı, ne yapabilirim?
Arkadaşlar merhabalar, Adana'da bizim mahalleye elektrikçiler geldi bugün, sokak lambalarını sordular yanıyor mu sorun var mı diye. Bizimkiler de söyledi arızayı ve evin karşısındaki lambayı değiştirdiler mi ne yaptılar bilmiyorum o an ben bilgisayardaydım. Önce ekran siyah oldu görüntü gitti ve ben monitöre bir şey oldu sandım çünkü garantiden yeni değiştirilmişti daha dün kullanmaya başlamıştım. Sonra kasadan çok yüksek sesli olmayan bir patlama sesi geldi ve duman çıktı. Fişleri çektim tabi hemen. Sonra dışarıdaki elektrikçilere koştum ne yaptınız dedim baya kızmıştım. Elektriği bilerek mi kestiler ya da kısa devre mi oldu diye tekrar tekrar sordum adama yüksek sesle. Adam 186'yı ara dedi onlar halleder falan dedi. Neyi halledecekler benim bilgisayarımı mı onaracaklar dedim evet dedi.

Aradım ve arıza kaydı oluşturdum. Bana arıza ödenecek ya da ödenmeyecek gibi bir bildirim gelecekmiş. Sizce ödenir mi yoksa uğraştırırlar mı? Yapabileceğim başka bir şey var mı? Forumda buna benzer bir şey başına gelen var mı?

Ben güç kaynağının yandığını düşünüyorum ama eğer sadece güç kaynağı değilse yandık.

Böyle bir durum ekran kartına herhangi bir şey olur mu?

Bu arada sistem şu;

Xigmatek Tauro 80+ Bronze 500 Watt
Amd FX 6100
Asus 970 Pro Gaming/Aura
Msi GeForce GTX 1050ti Gaming X
Kingston HyperX Beast 2x4 GB 2400 Mhz RAM

Ayrıca siatemde dört mekanik disk ve iki ssd var, bunlar ve ekran kartı en önemlileri benim için.

Cevap bekliyorum arkaşlar, yapabileceğim başka bir şey var mıdır? Bilgisayara en fazla ne olmuştur? Fişe takıp bakmaya korkuyorum açıkçası.

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
R
8 yıl
Nvidia GeForce GT630 2GB DDR3 4K (UHD) Desteği
Arkadaşlar merhaba, ne yaptıysam Windows 10 4K olmadı. Samsung marka 40 inç 4k televizyona bağlıyorum, windows sadece 1080p gösteriyoe. Nvidia denetim masasından da bir şey yapamadım. Nvidia denetim masasından özel çözünürlük oluşturdum 4k olarak ama bozuk oldu görüntü, yeniden başlatırsam belki düzelir diye yeniden de başlattım ama işe yaramadı. 4k görüntü ama bulanık, eksik ve bozuktu. Bunun bir çaresi yok mu?

* Hackintosh El Capitan ile 4k görüntü almıştım sorunsuz bu arada. Windows 10 ile bir türlü alamadım.
R
8 yıl
Windows 10 Single Language Dil Değiştirme
Merhaba arkadaşlar örneğin Windows 10'un ingilizce Single Language sürümünü kullanıyorsunuz ve bunu Türkçe yapmak istiyorsunuz:

Öncelikle buradan Türçeyi [tr-tr (Turkish)] bulup sistemimizi göre indiriyoruz (32 bit veya 64 bit)

Daha sonra indirdiğiniz dosyanın adını "lp.cab" yapın ve direk C sürücüsüne atın.

Ardından Komut İstemini yönetici olarak açıp sırasıyla şu kodları yazın:
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:C:\lp\lp.cab 
bcdedit /set {current} locale en-US
bcdboot %WinDir% /l en-US


Bu kodlar dil dosyasını yükleyecektir ve sonra:

Windows+R ile veya sol alttan windows simgesine tıklayarak "çalıştır" yazarak çalıştır'a girin. Ardından "regedit" yazarak kayıt defterini açın ve aşağıdaki yolu izleyin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages

Burada hem en-US (veya hangi dil kullanımda ise) hem tr-TR klasörü olacak. Ne olur ne olmaz daha sonra ingilizceye çevirmek isterseniz diye en-US klasörüne sağ tıklayın ve "Ver" seçeneği ile bir yerlere kaydederek yedeğini alın ve daha sonra silin. en-US klasörünü sildikten sonra sistemi yeniden başlatın, sistem Türkçe olacaktır.

Şimdi nasıl tekrar eski dile dönebiliriz:

Komut İstemini yönetiçi olarak çalıştırın ve sırasıyla şu komutları girin:

bcdedit /set {current} locale tr-TR 
bcdboot %WinDir% /l tr-TR


Ardından da daha önce yedeğini aldığınız .reg dosyasına çift tıklayarak kayıt defterine ekleyin. Sonrasında Kayıt Defterini tekrar açarak aynı konumda bu sefer tr-TR klasörünü silerek sistemi yeniden başlatın, sistem ingilizceye dönecektir.
R
8 yıl
Windows 10\u0027a Yükseltme ve Temiz Kurulum [Resimli Anlatım]
Merhaba arkadaşlar birçok kişi bunu araştırıyor sanırım, en azından çevrede gördüklerime dayanarak. Bununla ilgili bir anlatım yapıldı mı bilmiyorum ama ben yine de ufak bişeyler hazırlayayım dedim. Konumuza dönelim:

Windows 7, 8 veya 8.1 den yükseltme yaptınız ama Windows 10 temiz kurulum yapmak istiyorsunuz.

Windows 7, 8 veya 8.1 sistemlerden her hangi birini temiz kurulumdan sonra güncelleştirmeleri açık tutup güncelleme yaparsanız sağ altta Windows 10'a yükseltme simgesi gelecektir fakat buna çok ta gerek yok. Windows 10 temiz kurulum da yapabilirsiniz. Eğer orijinal lisansınız var ve kullanmak istiyorsanız: şuradan ProduKey programını ücretsiz olarak indirin ve ProduKey.exe'yi çalıştırın.

< Resime gitmek için tıklayın >

Lisans anahtarınızın yedeğini alın. Fotoğrafını çekebilirsiniz, ss alabilirsiniz veya bir yerlere yazabilirsiniz size kalmış.

Daha sonra buradan Media Creation Tool programını indirin ve aşağıdaki adımları izleyin:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Daha sonra kurulumu yaptıktan sonra çok çok büyük bir ihtimal ile Windows Lisans Anahtarını otomatik algılayacaktır. Ama olur da algılamaz ise ProduKey programından aldığınız Lisans Anahtarı ile aktivasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Herkese iyi forumlar.
R
8 yıl
[Çözüldü Gibi] Windows 10 RAM Kullanımı ve MSI Sesli Hata Mesajı (Sinemalarda gibi.s)
Merhaba arkadaşlar, sistemim tam olarak yeni değil ama bazı parçalar gayet yeni. Özellikle Anakart baya yeni. RAM'ler daha da yeni. Şimdi soruna gelelim, yani sorunlara :D

İlk olarak Windows 10 ile başlamak istiyorum. Sorun aşırı RAM tüketimi ama 4 GB RAM kullanırken böyle değildi. RAM kullanımı sürekli artıyor ve en sonunda sistem berbat bir hal alıyor ve bende resetlemek zorunda kalıyorum bilgisayarı. (Son güncellemelerden mi oldu acaba diye de düşünmüyor değilim)
Ayrıca sanki uygulamaların kullandığı RAM ile kullanılan RAM miktarı uyuşmuyor gibi. (SS attım)

Birde iki defa sesli hata mesajı aldım (bir kısa iki uzun bip sanırım) ve ikisinde BIOS'a girdim, girdiğimde işlemcinin 10-11 ve anakartın da 12-3 derecelerde olduğunu gördüm ve yavaş yavaş ısıları yükseldi tabi. Sonra BIOS ekranı dondu ve bilgisayarı kapayıp yeniden açtım ve hata vermeden Windows açıldı.

** Bu arada sfc /scannow yaptım ama hata aldım. HATA

Sistem:

Anakart:
MSI 970 Gaming
İşlemci: AMD FX 6100
RAM: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 2400MHz CL11 XMP Ram

SS'ler

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
R
8 yıl
32 İnç Full HD Televizyon Tavsiyesi (600-700 Arası)
Merhabalar, ben bilgisayara bağlamak için en düşük 32 inç ve Full HD bir televizyon düşünüyorum. Ayrıca yakın bir zamanda ekran kartı da alacağım için ekrana fazla para yatırmak istemiyorum açıkçası. Yoksa şuan hepsiburada sitesinde 49 inç awox marka televizyon tam bana göre, indirimde ve fiyatı da 999 TL.

Birde ben alırım, yıl başı indirimleri falan olur da aldığım ürünün fiyatı düşer veya daha uygun ve daha iyi özellikte televizyonların fiyatı düşer diye de korkuyorum biraz. Bu durumda ne yapacağıma karar veremedim. Şuan için nereye baksam özellik olarak 32 inç ve 1080p seçimi yapınca fiyatlar 700 üzerinde oluyor ve bilmediğim markalar çıkıyor. Ben şuan LG Flatron L177WSB 17 inç bir LCD monitör kullanıyorum. (Yaklaşık 8 yıllık.) Ekran kartını değiştirsem HDMI portuna yazık olacak. Bu yüzden de önce ekranı değiştirmek istiyorum.

Ekran kartım şuan ASUS Nvidia GeForce GT630 GDDR3 128 Bit, bu ekran kartının HDMI çıkışı ile de bir süre idare ederim ve bikaç aya da ekran kartı alırım diye düşünüyorum. Ne dersiniz, yıl başı indirimleri için beklemeli miyim? veya şuanda maksimum 700 TL fiyata güzel bir tv alabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim ve iyi forumlar dilerim.
R
9 yıl
Swiss Military Hanowa
Merhaba arkadaşlar, saat 03:36'da oturup bu konuyu açmamın en büyük sebebi Swiss Military hakkında bilgi edinmek ve bundan ziyade iki model arasında karar verebilmek. Hatta olmadı başka bir model bulmak

Bu linkte gayet sade ve şık bulduğum bir model var ve safir kristal cama sahip olması çok hoş.

Bu linkte ise rengiyle, duruşuyla yine güzel bir model var fakat mineral cam olarak geçiyor. Yorumlarda ise bir arkadaşımız Hardlex diye geçmiş fakat ben nereden baktıysam bu ürünün özelliklerine hep mineral olarak karşıma çıktı. Sizce bunun hardlex olma ihtimali var mıdır?

* Ayrıca fiyat bakımından da uygunlar gşbi şuan, düşünen varsa eğer kaçırmasın derim. Özellikle ilk ürün kliksada çok daha uygun hatta şöyle bir de link vereyim

* Ve yine ayrıca bu marka ile ilgili başka genel sohbet konusu yoksa burda tartışılabilir, iyi forumlar dilerim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.