F

Er
01 Kasım 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
359262 Gün Cezalı
356368 gün 9 dk.
Gönderiler Hakkında
F
8 yıl
Lokantada bulaşıkçı olarak işe başladım.
Günde 9 saat 45 dakika saat çalışacakmışım. İşe bugün bulaşıkçı olarak başladım. Mesai saatleri içerisinde sınırsız yemek ve içecek hakkı var. Aylık 1.200 TL maaş + sigorta + servis + kira yardımı + sosyal aktivite yardımları var. İşimden çok memnunum. @AvriL<3 @HAAltuntas @eneox @WISDOM
F
8 yıl
Müzakerelere rağmen İşgalci Ermenistan tarafı ateşkesi ihlal ediyor
Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından Trend Haber Ajanası'na yapılan açıklamada, yapılan müzakerelerin ardından İşgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından temas hattında ateşkesin ihlal edilmesi sonucu Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personali Er Natig Tahirli'nin şehit düştüğü bildirildi.

Ateşkes ihlaline karşı yapılan önlemler sonucu İşgalci Ermenistan tarafının canlı güçünün mahf edildiği bildirilen açıklamada, yaşanacak olaylarda karşı tarafın kayıpları için sorumluluğun İşgalci Ermenistan yönetiminin üzerinde olduğu ifade edildi.

Azerbaycan ve İşgalci Ermenistan arasında 1988 yılı itibari ile çıkan çatışmalar, İşgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ ve etraf 7 bölgenin işgaline neden oldu. 1994 yılında sağlanan ateşkes anlaşması ile sorunun çözümlenmesi AGİT Minsk Grubu tarafından yürütülüyor.

Kaynak: Trend Haber Ajansı (http://tr.trend.az )
F
8 yıl
Azerbaycan ordusunsan 1 asker şehit oldu
Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan bir askerin şehit olduğu öğrenildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Dağlık Karabağ konulu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısının hemen sonrasında Ermenistan ordusunun ateşkesi ihlal ettiği bildirildi.

1 ASKER ŞEHİT OLDU

Çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan Natig Tahirli isimli askerin şehit düştüğü belirtildi. Azerbaycan ordusunun da cevap ateşi açması üzerine karşı tarafta da can kayıplarının yaşandığı ifade edildi.

Bakanlık yetkilileri, şehit askerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunurken, bundan sonra meydana gelecek olayların ve Ermenistan ordusundaki can kayıplarının sorumluluğunun tamamen Erivan yönetiminde olacağı vurgulandı.

Kaynak: Ensonhaber.com -http://m.ensonhaber.com/azerbaycan-ordusunsan-1-asker-sehit-oldu-2016-05-17.html
F
8 yıl
Türkiye\u0027den Suriye\u0027ye operasyon hazırlığı
Terör örgütü PKK/PYD ve DAEŞ'in yuvası haline gelen Suriye'nin kuzeyindeki bataklığı kurutmak için Türkiye stratejisini belirledi.

Türkiye, terör örgütlerinin yuvası haline gelen Suriye’nin kuzeyinde Azez-Cerablus hattının temizlenmesi için hazırlıkları tamamladı. Düzenlenecek büyük operasyon sonucu, bölge hem PYD hem de DAEŞ’li teröristlerden arındırılacak. Bölge yeniden inşa edilerek sivillerin kullanımına sunulacak.

Suriye iç savaşın başladığı günden itibaren hem terör örgütlerinin açık hedefi haline gelen hem de mültecilerin akınına uğrayan Türkiye, güvenli bölge için uluslar arası alanda birçok girişimde bulundu. Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere birçok ülke tarafından ‘olumlu’ karşılanan bölge için, herhangi bir somut adım atılamadı.

KENDİ GÖBEGİMİZİ KESERİZ

Terör örgütü PYD ve DAEŞ’in Türkiye’ye yönelik saldırılarının çıkış noktası haline gelen ve örgütler tarafından üs olarak kullanılan Azez-Cerablus hattı için Ankara harekete geçti. Konuyla ilgili ilk sinyali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’nin PYD ile ilgili iki yüzlü stratejisini eleştirdiği konuşmasında, “Terör konusunda da aynı ikircikli tavra şahit oluyoruz. Biz PYD, YPG terör örgütü diyoruz, bakınız çok enterasan ABD Savunma Bakanı ayrı, sözcü ayrı şey söylüyor. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir” ifadelerini kullanarak verdi. Bu kapsamda düzenlenecek geniş kapsamlı operasyon 4 aşamadan oluşacak.

4 ADIMDA TEMİZLENECEK

Öncelikle, bölgeye havadan askeri operasyon düzenlenerek terör örgütlerine ait sığınak ve mühimmat depoları imha edilecek. Ardından kara güçleri süpürme operasyonuyla PYD’li ve DAEŞ’li teröristler bölgeden arındırılacak. İkinci adımda ise terör örgütü PYD tarafından bölgenin etnik yapısını değiştirmek üzere başka bölgelere sürülen başta Arap unsurlar olmak üzere Kürt ve Ezidilerin evlerine dönmesi sağlanacak. Üçüncü adımda da, mülteciler için yaşam alanları kurulacak. Dördüncü adımda ise, teröristlerden arındırılan ve sivillere iade edilen bölgeden Türkiye’ye yönelik saldırıların önüne geçilecek.

Örgütün koridor hayali suya düşecek

Suriye’deki iç karışıklıktan yararlanarak Türkiye sınırında denetimi ele geçiren PKK’nın Suriye kolu PYD, ‘güvenli bölge’nin oluşmasına karşı çıkıyor. Kirli örgüt Rusya ve Şam yönetiminin desteğiyle, Kobani ile Afrin kantonlarını birleştirerek ‘terör koridoru’ kurmayı hedefliyor. Ancak Azez-Cerablus hattının temizlenmesi halinde, PYD’nin ‘koridor hayali’ suya düşecek. Örgütün Akdeniz ile muhtemel bağlantısı kesilerek, kapsamlı mücadele için zemin oluşacak.

Kaynak: Haber7 (http://haber7.com ) - Güneş Gazetesi (http://gunes.com )
F
8 yıl
Bölgede HDP\u0027ye verilen destek yüzde 22\u0027ye düştü
Güneydoğu'da çukur kazmayla başlayan ve artan terör olaylarının sebebi olarak gösterilen HDP, bölgede erimeye devam ediyor. Bölgede partiye destek yüzde 22’ye kadar düştü.

Kürtlerin yüzde 80’ninden fazlası PKK’nın ‘sözde öz yönetim hayali’nin halka zarar verdiğini söyledi. Bölgede HDP’ye destek ise yüzde 22’ye düşmüş durumda.
HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy almasının ardından, PKK 13 noktada sözde özerklik ilan etti ve hendek taktiğiyle terörü kırsaldan şehirlere taşıdı. PKK’nın planı, kendisinin siyasi kanadı olarak gördüğü HDP’nin oyunun artmasını ‘Halk ayaklanmasına’ çevirmekti. Ama plan tutmadı, halk evlerini terk ederek, örgüte tavrını koydu. Operasyonların başladığı Temmuz 2015’ten bu yana altı kez Diyarbakır ve çevre illerine giderek bölgenin nabzını tutmuş bir haberci olarak biz de bu sürecin tanığı olduk. Konuştuğumuz Kürtler, iş hayatları ve aile düzenlerinin bozulması, çocuklarının eğitimlerinin aksaması başta olmak üzere birçok konuda oldukça tepkiliydi.

Peki ama bu mağduriyetten, kimi neden sorumlu tutuyorlardı? Bir sonraki seçimde, tercihleri ne yönde değişecekti? Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zahir Kızmaz ve Siirt Üniversitesi araştırma görevlisi Nimet Teğin’in hendek açılan veya terörden kaçan ailelerin yaşadığı Diyarbakır, Mardin, Van, Batman, Antep, Siirt, Adana ve Mersin’de 649 kişi ile birebir ve anket formu uygulayarak yaptıkları “Öz yönetim ilanları, yerinden edilme ve Kürtler” konulu araştırma, tüm bu sorulara akademik yanıt veriyor.

HER ŞEYDEN VAZGEÇTİLER

Araştırmanın kendi alanında bir ilki teşkil ettiğini, ilk kez yerinden edilmiş mağdurların bakış açısı ile PKK’nın şehir savaş siyaseti konusundaki görüşlerinin öğrenilmeye çalışıldığını belirten Prof. Dr. Kızmaz, şunları söylüyor: “Şiddetle her şeyin yerle bir olduğu, yakınlarının kaybedildiği, acımasızlık ve merhametsizliğin kol gezdiği, silah ve patlama seslerinin eksik olmadığı, insana, tarihe ve kente ait tüm hafızanın savaşın enkazı ile birlikte yok olduğu, korku ve travmaların yoğun bir şekilde yaşandığı, çocukların gece uykularından ani korkularla fırladıkları ve ölüm kabusu gördükleri, sosyal yaşamın felç olduğu ve yerleşim yerlerinin enkaza dönüştüğü o çatışmalı ortamdan sadece ‘yaşayabilmek’, hayatta kalabilmek için her şeyini geride bırakıp kaçan insanların öyküleri elbette çok trajik.”

YÜZDE 80 ÇUKUR TEPKİSİ

Araştırmayı katılanların yüzde 82’si, 1 Kasım seçimlerinde HDP’ye oy verdiğini söylerken “PKK/ KCK’nın şehirlerde hendek ve barikatlar oluşturmasını, bombalar döşemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna yüzde 80’i “Olumsuz buluyorum” yanıtını verdi. Bu sonuçlar, HDP’ye oy veren Kürtlerin PKK’yı desteklemediklerini gösteriyor.

Kaynak: Ulusal haber kaynakları
F
8 yıl
İsrail İşgal Güçleri Kudüs\u0027ün Doğusunda Filistinli Bedevilere Ait 7 Prefabrik Evi Yıktı
İşgal güçleri bu sabah (16 Mayıs Pazartesi) Kudüs'ün doğusundaki El-Ayzeriyye beldesi Cebelu'l-Baba Kompleksi'nde Avrupa Birliği tarafından verilen 7 prefabrik evi yıkmaya başladı.

İşgal güçlerinin Batı Yaka'nın kuzeyindeki Tulkerem kentinde de Filistinlilere ait bir ziraat barakasını yıktığı ifade edildi.

Cebelu'l-Baba Kompleksi temsilcisi Ataullah Muzaria, işgal güçlerinin özel kuvvetler ve Yahudi yerleşimciler eşliğinde sabah saat 05:00 civarında komplekse baskın düzenlediğini, Avrupa Birliği tarafından verilen prefabrik evleri sökmeye başladığını söyledi.

İşgal güçlerinin bedevi ailelerin yaşadığı kompleksi kuşatarak hiç kimsenin girmesine izin vermediği belirtildi.

İşgal rejiminin son dönemde özellikle Filistinli bedevilerin yaşadığı bölgeleri hedef aldığı ve 1948'deki Büyük Felaket (En-Nekbe)'de topraklarını terk etmek zorunda kalan bedevi aileleri ikinci kez zorla göç ettirmek istediği bildirildi.

İşgal yönetiminin bedevi ailelerin hayvanlarını otlattığı geniş arazilere el koyarak Yahudi yerleşkelerinin hizmetine tahsis ettiği ifade edildi.
F
8 yıl
İsrail İşgal Güçleri Ramallah’ın Batısında Onlarca Dönüm Ekili Araziyi Yaktı
İşgal güçleri Ramallah kentinin batısında bugün (16 Mayıs Pazartesi) öğle saatlerinde Budrus köyünde onlarca dönüm ekili araziyi ve zeytin ağaçlarını yaktı.

Ramallah’taki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri, ırkçı ayrım duvarı hizasındaki Budrus köyünün batısındaki bölgeyi ateşe verdi.

Kaynaklar, yangının onlarca dönüm tarım arazisini ve zeytin ağaçlarını yaktığını bildirdi.

Görgü tanıkları, arazi sahiplerinin ve bölge halkının işgal güçlerinin ırkçı ayrım duvarı boyunca devriye gezmesi nedeniyle yanan arazilere ulaşamadıklarını ifade etti.

İşgal güçleri, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte yangın çıkması ve Filistinlilerin maddi kayba uğraması amacıyla ekili tarım arazilerine ve zeytinliklere kasıtlı olarak göz yaşartıcı bomba ve ses bombası atıyor.

İşgal güçleri dün de El-Halil’e bağlı Dura kentinin batısında kurulu Negehot Yahudi Yerleşkesi yakınlarında yaklaşık 8000 dönüm tarım arazisini yakmıştı.
F
8 yıl
Türkiye, Avrupa Birliği ile bütün ilişkileri bitirmelidir.
Avrupa Birliği ülkelerinin terör örgütü PKK ve onun Suriye'deki yapılanması PYD/YPG'ye bakış açısı degişmektedir. Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri bu terör örgütü AB vatandaşlarına adeta bir kahraman olarak göstermesi de bardağı taşıran damla olmuştur. Ayrıca AB ülkeleri liderlerinin devamlı Türkiye'yi, terör örgütü IŞİD ile ilişkilendirmeleri de gerçek yüzlerini göstermektedir. AB'den Türkiye'ye hiçbir fayda gelmeyeceği açıkça ortadadır. Türkiye, AB ile bütün ilişkilerini bitirip, AB ülkelerine ambargo koymalıdır.
F
8 yıl
Esad, ülkesinin toprak bütünlüğü meselesinde samimi ise Türkiye ile anlaşmalıdır.
Terör örgütü PYD/YPG, Suriye'nin kuzeyinde özeklik ilan etti. Esad ve yönetimi ise buna karşı çıktı. Esad bu özekliği kesinlikle kabul etmeyeceğini açıkladı. Terör örgütü PYD/YPG, Rusya'da ofis açtı. PYD/YPG, Rusya'da ofis açtıktan sonra özerklik ilan etti. Bu hamleden sonra Esad'ın Rusya'ya olan güveni sarsıldı. Özerklik ilan eden terör örgütü PYD/YPG'nin savaş bittikten sonra bağımsızlık da ilan edeceği bariz bellidir. Eğer Esad gerçekten de ülkesinin toprak bütünlüğü konusunda samimi ise Türkiye ile anlaşmalıdır. Bunun başka bir yolu yoktur.
F
8 yıl
İşgalci Ermenistan tehdidine karşı önlem alınmalıdır. Nahçıvan\u0027a askeri üs kurulmalıdır.
Ermenistan'ın son zamanlarda garantör ülkemiz olan Nahçıvan'a karşı işgal saldırılarına önlem olarak askeri üs kurmalıyız. 3 adet hava üssü ile 2 adet kara üssü yeterli olacaktır. Hava üsleri Kükü, Biçenek ve Şahbulaq bölgelerinde olmalıdır. Kara üslerimiz ise Sadarak ile Qaraağac bölgelerinde olmalıdır. Bu üsler ile İşgalci Ermenistan'a karşı alınan önlemler yeterli olacaktır.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.