C

Onbaşı
13 Mart 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
5 yıl
Windows 10 gizli simgelerin bulanıklaşması sorunu
Bu sorun genellikle masaüstü çözünürlüğü ile oynadığım bir oyunun kendine ait çözünürlüğü birbirinden farklı olduğunda ortaya çıkıyor.
Örneğin masaüstü çözünürlüğü 1920x1080 iken oyunun çözünürlüğü 1600x900 ise oyuna girip çıktıktan sonra gizli simgelerden bazıları bulanıklaşıyor, şu şekilde görselini de bırakıyorum:

< Resime gitmek için tıklayın >

Esasında windows 10 bunun için şu şekilde bir çözüm sunuyor ancak nedense windowsun bulanıklık gidermek için uygulamaları düzeltmesine izin vermeme rağmen bu sorunu çözebilmiş değilim, yardımcı olabilecek var mıdır acaba?

< Resime gitmek için tıklayın >
C
5 yıl
iPhone Quicklock muadili uygulama?
Eski nesil iphone 4 gibi cihazlarda quicklock adlı bir uygulama ile bir kısayola dokunarak ekran kilidi işlevi gördürebiliyorduk şuan ise onun yerine AssistiveTouch yaygın olarak kullanılıyor ancak ben bu uygulamanın sürekli ekranda durmasından rahatsızım eski tarz quicklock uygulamasının yerini tutacak, dokunduğumda ekran kilidi işlevi görecek basit jailbreak gerektirmeyen bir uygulama. Önerilerinizi bekliyorum
C
5 yıl
Apple 18w hızlı şarj cihazı satın almak?
Apple'ın iPhone 8 ve üstü modeller için sunduğu 18w hızlı şarj cihazı Apple'ın sitesi dahil hiçbir yerde satılmıyor, uzun süredir sadece stokta yok ibaresi var. Parasını vermeye razı olmamıza rağmen yıl 2019 oldu hala bir şarj aletini satın alamıyoruz neden bu kadar zor bu iş ben anlamıyorum her neyse nereden temin edebilirim 18w orijinal Apple şarj cihazı satın alabileceğim hiçbir yer yok mudur?
C
7 yıl
Ortak Ağ\u0027dan Steam\u0027e Bağlanma Sorunu
Oturduğum apartmanda tek bir merkezden gelip dairelere dağıtılan bir internet ağı mevcut, router üzerinden ethernet kablo ile bilgisayardan internet bağlantısı sağlıyoruz ancak şöyle bir sorun var ki internet ile ilgili hiçbir şeyde sorun yokken steam'e bağlantı yapamıyorum, steamde sorun olmadığından emin olmak için telefonumun interneti ile bağlanmayı denediğimde bağlanabiliyorum ancak evdeki interneti kullanmaya çalıştığımda hiçbir şekilde bağlantı sağlayamıyorum, bilindik "steam ağına bağlanılamıyor" hatası alıyorum, sanki internetim yokmuş gibi...

hata ss: < Resime gitmek için tıklayın >

Bu hatayı alanlara yönelik birkaç klasik çözüm yöntemi verilmiş çevrimdışı bağlanıp sonradan çevrimiçi olmak gibi bu ve buna benzer tüm çözümleri denedim ve işe yaramıyor. Benim bu hatayı almamda başka bir sebep var belliki evimdeki ağ ile ilgili bir problem; aradığım çözüm emin olun halihazırda forumlarda yazanlardan hiçbirisi değil alternatif bir fikri olan varsa yardımını bekliyorum...
C
7 yıl
Routerden gelen etherneti wifi\u0027ye çevirmek
Aslinda forumda benzer baslikla acilmis bir iki konu gordum ancak aradigim cozumu hicbir baslik altinda bulamadigim icin ayri konu acma geregi duydum sorum şu,
Elimde bir adet TP Link TD-W8951ND modelinde modem var ve oturdugum apartmanda ortak bir kaynaktan gelen internet baglantim mevcut her dairenin kendine ait bir routeri var bu routere ethernet kablosuyla baglanti sagladigimizda bilgisayardan internete girebiliyoruz ancak benim istedigim şey bir ucu routerde takili olan ethernet kablosunun diger ucunu modeme baglayarak interneti wifi'ye cevirmek ve tabiki kullanabilmek icin gerekli modem ayarlarini yapmak.
Modem ve router arasinda ethernetle baglanti sagladigimda bilgisayarimda modemimi wifi olarak gorebiliyorum ancak bağlandığımda internet erisimi olmuyor bunun icin asıl ihtiyacim olan şey yapılması gereken dogru modem ayarlari.
Şunu da ekleyeyim daha onceden gerekli modem ayarlari yapilmisti ve interneti saglikli bir sekilde wifi olarak kullanabilmistim ancak bir sorundan dolayi modemi resetlemem gerekti ve ihtiyacim olan ayarlari bilmedigim icin tekrar eski haline getiremedim. Umarim yardimci olabilecek birisi vardir, beklemedeyim.

Not: Imla icin kusura bakmayin mobilden yaziyorum.
C
7 yıl
Kodi Eklenti Yükleme Sorunu
Ben söz konusu videodaki TurkVod adlı eklentiyi android tv'me kurmak istiyorum video linki şurada:https://www.youtube.com/watch?v=-2QKADPB_Qk

Gerekli dosyayı indirdim kodi üzerinden zip dosyasından yükle seçeneğini seçip kaynak dosyayı seçiyorum ancak karşıma şu şekilde bir hata geliyor:
"script.video.F4mProxy eklentisinin 2.7.1 sürümünün bağımlılıkları" hata mesajindan hicbir şey anlamadim,
fotoğraf da mevcut:


< Resime gitmek için tıklayın >

Kodi versiyonum Kodi v17.1 Krypton sürümü. Kısa ve net sorunum bu şekilde videodaki arkadaşın yaptıklarını takip ediyorum ancak bu hatanın çözümünü hiçbiryerde bulamadım yardımcı olabilecek birisi vardır umarım, beklemedeyim arkadaşlar.
C
7 yıl
Kodi Eklenti Yükleme Sorunu
Ben söz konusu videodaki TurkVod adlı eklentiyi android tv'me kurmak istiyorum video linki şurada:https://www.youtube.com/watch?v=-2QKADPB_Qk

Gerekli dosyayı indirdim kodi üzerinden zip dosyasından yükle seçeneğini seçip kaynak dosyayı seçiyorum ancak karşıma şu şekilde bir hata geliyor:
"script.video.F4mProxy eklentisinin 2.7.1 sürümünün bağımlılıkları" fotoğraf da mevcut:


< Resime gitmek için tıklayın >

Kodi versiyonum Kodi v17.1 Krypton sürümü. Kısa ve net sorunum bu şekilde videodaki arkadaşın yaptıklarını takip ediyorum ancak bu hatanın çözümünü hiçbiryerde bulamadım yardımcı olabilecek birisi vardır umarım, beklemedeyim arkadaşlar.
C
7 yıl
Modem Arayüzüne Giremiyorum
Öncelikle belirteyim ben bir apartmanda oturuyorum ve internetim de apartman yönetiminin sağladığı fiber internetten sağlıyorum yani internete bir router aracılığıyla bağlanıyorum. Bu routere bir wireless modem taktım internet bağlantısını wifi üzerinden sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebiliyorum ancak bir sorundan dolayı modem arayüzüne girmem gerekiyor ancak modemin üzerinde yer alan varsayılan IP numarası olan 192.168.1.1 numarasını tarayıcının arama kısmına yazıp enterladığım zaman internetin dağıtımını yapan apartman yönetiminin sayfasına yönlendiriliyorum dolayısıyla birtürlü kendi modemimin arayüzüne giremedim birkaç saattir nasıl yapıldığını çözmeye çalışıyorum fakat hiçbir yerde aradığım bilgiyi bulamadım her sayfada yazan sabit şey "192.168.1.1 numarasını tarayıcıya yazıp sayfaya giriş yapmak" ancak benim aradığım bu değil, umarım bana yardımcı olabilecek birisi vardır acil cevap bekliyorum
teşekkürler.
C
7 yıl
Windows 10 Home Single Language Update Sorunu
Arkadaşlar laptopuma dün her şeyi tamamen formatlayıp temiz kurulum yaptım. Windowsum orjinal Home Single Language Sürümüydü yine aynı ürün anahtarıyla kurulumu gerçekleştirdim cihaza ancak gerek manuel olsun gerekse farklı programlar aracılığıyla olsun şu windows 10'un 1607 güncellemesini bir türlü yükleyemedim cihaza çakma windows kursam neyse diyeceğimde lisanslı üründe neden bukadar hata ile karşılaşıyorum anlamıyorum gerçekten.
Bilindiği üzere Windows Update üzerinde güncelleştirmeleri tarıyorum, güncelleştirmeyi buluyor, indiriyor %100 olduğu anda karşıma bu ekran çıkıyor ve herhangi bir hata kodu falan da yok:

< Resime gitmek için tıklayın >

Sisteme ait genel bilgilerim ise şu şekilde:

< Resime gitmek için tıklayın >

Bir fikri yada bildiği olan varsa paylaşsın lütfen birkaç saattir bununla uğraşıyorum artık çözüme kavuşturmadan bırakmak istemiyorum çok sinir bozucu bir durum . Cevapları bekliyorum şimdiden teşekkürler.
C
7 yıl
Chrome Otomatik Sekme Açma Sorunu
Çok uzatmadan açıklayayım video izlerken, oyun oynarken, bilgisayarda herhangi bir işlem yaparken google chrome kendi kendine alttan yeni bir sayfa açıyor sayfa şu şekilde:

< Resime gitmek için tıklayın >

Sekmeyi açtığında otomatik olarak ekrana gelmese sorun teşkil etmiyecek ama örneğin online oyun oynarken lap diye kendi kendine ekrana gelince oldukça sinir bozucu oluyor elimle kapatıp tekrar oyun ekranına geçmem gerekiyor ki bu da oldukça zaman kaybı demek. Bunun yanında chrome'un kısayolunu masaüstünden kaldırmama rağmen bu olayla birlikte sürekli masaüstünde chrome yine kendi kısayolunu oluşturuyor. Chromu tamamen kaldırıp tekrar kurdum ama bir faydası olmadı, son zamanlarda oldukça can sıkmaya başladı bu sorun umarım önerisi olan vardır
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.