B

Teğmen
15 Eylül 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
37 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
6 yıl
ARKADAŞLAR ACİL YARDIM LÜTFEN
149K geldi MF4.En fazla nereye kadar yazabilirim yüzde 90 gelecek ? 120K? Sakarya Teknoloji Elektrik Elektronik (Örgün ya da ikinci öğretim) gelir mi ?
Gelmesini istiyorsam tercihte en üste mi yazmalıyım ?
B
6 yıl
Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi
Arkadaşlar ben sakarya üniversitesi elektrik elektronik yazmak istiyorum.Ama mühendislik fakültesine puanım yetmiyor.Teknoloji fakültesine yetiyor.Ve teknoloji fakültesi yeni kurulan Sakarya uygulamalı bilimler üniversitesine taşınmış.
Üniversitenin değişmesinin ne gibi olumsuz etkileri olur ?
Teknoloji fakültesinin dezavantajları varsa nedir ?
B
6 yıl
149K Geldi MF Yazdığım Bölümlerden Hangileri Gelebilir ?
Marmara üniversitesi metalurji ve malzeme mühendisliği (en son 102 bin ile almış 2 sene önce 98 bin 3 sene önce 86 bin)
İstanbul üniversitesi metalurji ve malzeme mühendisliği (en son 110 bin ile almış 2 sene önce 107 bin ile almış 3 sene önce 87 bin ile almış ? :D)
Eskişehir Anadolu üniversitesi malzeme bilimi ve mühendisliği (en son 138 binle almış 2 sene önce 135 3 sene önce 120)
Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi elektrik elektronik mühendisliği (en son 106 binle almış 2 sene önce 2 sene önce 97 üç sene önce 86)
Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi elektrik elektronik mühendisliği ikinci öğretim (en son 128 2 sene önce 124 3 sene önce 108)
Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi makine mühendisliği(en son 120 , 117 , 101 )
Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi makine mühendisliği ikinci öğretim (en son 137 sonra 138 sonra 119)
Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi mekatronik mühendisliği (en son 112 , 105 sonra 86 )
Sakarya üniversitesi teknoloji fakültesi mekatronik mühendisliği ikinci öğretim (en son 141 , 136 sonra 113)

Daha aklımda birkaç yer daha var ama önceliklerim bunlar.
Bir de ilk sene mühendislikler genel olarak aynı.Ben hem ilk sene dersleri versem aynı anda yksye çalışarak bölüm değiştirip 2.seneden başlayabilir miyim ?


Ve 0.5 kuralı olmasaydı sizce sıralamam 149K dan kaça düşerdi ?
B
6 yıl
71 TYT 26 AYT 63 OBP KAÇ K ?
Bir de bu puan hesaplama sitelerinden daha kötü gelme ihtimali var mı ?Yoksa daha iyi mi gelir ?Ne düşünüyorsunuz ?

Hedefim Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği.İstanbul Üniversitesi de olur.
B
6 yıl
Üstten Ders ve Yaz Okulu Sorularım var Yardımcın Olur musunuz?
Arkadaşlar Marmara Üniversitesi mekatronik mühendisliğini hedefliyorum.Yaş 21.Ben bu üniversiteyi mümkün olan en kısa sürede bitirmek istiyorum.Ama kafamı kurcalayan sorular var.
1-Her şeyi göz önüne alınca bu üniversite 2.5 senede biter mi ?Biterse nasıl ?
2-Diyelim ki 1.sınıfı 3 ortalamayla bitirdim ve yaz okuluna girdim üstten ders için.Sadece 3.dönem derslerini mi alabiliyorum yoksa 4.dönem derslerini de alabiliyor muyum ?
3-Yaz okulunda 3.dönem derslerinin tamamını alabiliyor muyum ?
4-Diyelim ki yaz okulunda 3.dönem derslerini geçtim.Geldik ikinci seneye.Normalde 3.dönem derslerini verdiğim için 5.dönem -yani 3.sınıf 1.dönem- derslerini ikinci sınıfın ilk döneminde alabiliyor muyum ?

Genel olarak kafamdaki plan budur arkadaşlar.Ha bir de eğer hazırlığı olan bir bölüme gireceksem nasıl hazırlık atlarım ?Sınavla filan mümkün müdür?
Aklıma geldikçe sorularımı yazacağım.
B
7 yıl
Acestream
Arkadaşlar maçları izlemek için böyle birşey varmış diye duydum.
İndirdim kurdum herşey güzel.
Lakin mesela şu an yayınlanan Fenerbahçe - Göztepe maçını izleyemiyorum çünkü link bulamıyorum.
Belirli sitelerde live stream var ama o Zaman ace streamın anlamı kalmıyor.Herhangi bir şekilde livestreamdan link alınıyor mu ?
Arenavisionda da link yoktu.

Bir de mesela bein sports kanalını tüm gün - maç olmadığında da - izlemek mümkün mü?


Yardımlarınızı bekliyorum.
B
7 yıl
Sizce Kumarhaneler Yasal Olmalı Mı ?
Bu konuyu düşünüyorum.Tamam kumar kötü birşey.Ama mantık olarak bakıldığında devlet kontrolüyle Kıbrıs - Vegas örnek alınarak İstanbul'a ya da turist çekebilecek başka uygun bir yere kumarhane açılırsa sizce de güzel olmaz mı ?
B
7 yıl
Üniversitede Kız Düşürme Taktikleri KESİN !!!!
Zebani
B
7 yıl
Derdimi Anlatıyorum
Merhaba arkadaşlar.Kafam allak bullak.Sıkıntıdan , mutsuzluktan gebericem.Şöyle dönüp baktığımda 20 yıl niye yaşadım diyorum kendi kendime.

İlkokulda parmakla gösterilen çocuklardan biriydim ben.Derslerim iyiydi.Aile tarafımda hiç bir sıkıntı yoktu.Mahallemde ve okulda sürüsüyle arkadaşım abilerim vardı.
Ama ben inek diye tabir ettikleri tarzda biriydim.İlkokuldaki sınıfın havalı çocuklarıyla hiç muhabbetim yoktu adamakıllı.
Hiç "en yakın arkadaşım" oldu mu bilmiyorum okulda.Bazen ben okuldaki çocukları görüp dışlanmış hissediyordum.Ara sıra gidip geliyordu bu his.Ama en yakın arkadaşım olmasa bile, gayet iyi arkadaşlarım vardı.
Mahallede ise en yakın arkadaşım diyebileceğim 4-5 kişi vardı.Aynı kafa yapısına sahip insanlarla dost olmam güzel hissettiriyordu.
Parmakla gösterilen çocuk 8.sınıfta ve lise1 de dersleri hiç takmamaya başladı.8. sınıf bitince de ilkokuldakilerden koptum malesef.Çoğu kişi başka yerlere gitti.
O sıralar mahalle de dağılmıştı ama hala tek tük de olsa arkadaşlarla takılıyordum.
Sıra geldi liseye.Liseyi iki bölüme ayırayım , lise 1 ve sonrası ...
Lise 1 de çok sağlam arkadaşlarım vardı.çok matrak geçti.Ama ilk dönem karnemde kırıklar vardı.İkinci dönem biraz daha toparladım ama kopyayla tabi neredeyse hiç ders çalışmadan bütün bir sene yan gelip yattım.
Tip kayık boy da -1 metre olduğu için kızlar konusunda şansım yaver gitmedi .Okulun başında biri asılmıştı resmen , okul ortasında dışlamışlardı , sene sonu nötrdü.
Lise 2 ye geçmeme rağmen hala şu an bile görüştüğüm birkaç kişi var.
Lise 1 yazında mahalledeki iki çocukla resmen kardeş olduk.İlk defa kendimi bir arkadaş grubuna -3 kişi de olsak- ait hissetmiştim.Onlar benden bir yaş küçüklerdi beraber aynı sınıfa düşmüşlerdi.
Birlikte okulda geçirdikleri zamanlarını ortak çevrelerini vs hafiften kıskanıyordum.Ama dışlanmış hissetmiyordum.
Gelelim lise 2 ve sonrasına ...
Bu sınıftaki arkadaşlarım sıcakkanlı iyi insanlardı ama çoğu Zaman bana takılırlardı.Ben de karşılık vermekte zorlanırdım.3 sene iyi geçti ama ben altta kalan tip olduğumdan dolayı azıcık ta olsa mutsuzdum.
Kızlarla aram iyiydi , çok iyi anlaştıklarım vardı ama sevgili yapamadım . Daha doğrusu hiç uğraşmadım ygs Lys falan anlamı yoktu yani.
Derslerimi de biraz daha iyi yapmıştım . Son senede iki dönem de teşekkür aldım .
Ama ygs kötü gelmişti.320 yapmıştım ama ailem benden çok daha yüksek puanlar bekliyordu.Ben de içten içe utanıyordum.Ukalalık gibi olmasın ama o zamanlar normalden biraz daha ileri seviyede zeki görüyordu .
Ben de mezuna kaldım.
Ders çalışacağım dedim ama çalışmadım.
Aynı puanı yaptım ve üniversiteye gireyim de kurtulayım diyerekten girdim üniversiteye.
Ailem beni tebrik ediyordu ama ben kendime kızıyordum.
Bölüm jeofizik müh.Hiiiç mi hiç sevmem , anlamam üniversiteye gitmedim desem yeridir.Resmen 3 senedir oturuyorum .Ailem bilmiyor ama onlar okuduğumu zannediyor .
Jeofizik mühendisi olma o ney başka bir bölüme geçebilirsin diyorlar.
Bu sırada 2 kardeşimden de az da olsa koptum.Lisedeki arkadaşlarımdan tamamen koptum.
Mezuna kaldığım süre içerisinde yapmak istediğim hiç birşeyi yapamadım.Yüzme öğrenmek istedim olmadı , programlama öğrenmek istedim olmadı ,borsa öğrenmek istedim olmadı vs...
Bu yüzden zeki olduğumu değil de zeki olduğumu sandığımı düşünür oldum.Eğer ben zekiysem benden daha salak insanlar niye daha başarılılar ?Mantıklı yani.
Kardeş dediğim iki çocuğu baya baya kıskanır oldum.Onlar birlikte eğleniyorlardı.Sağolsunlar beni hep çağırıyorlar ama yanlarına gittiğimde aralarında çok kuvvetli bir bağ olduğunu gördüm.Bende olmayan türden.
Bu sebeple anlık eğlencelerden sonra artık aidiyet hissim tamamen tükenmişti.Dönüp bakınca kendime,
Neşeli bir insandım espri yapardım.Şimdi esprinin yerini kinaye ve laf sokmalar almış.
Arkadaşım kalmadı desem yeridir.
Sevgilim yok.
İşim vardı sıkıldım çıktım.
ÇOK PİŞMANIM.
20 yaşında biri olarak bunları telafi edebileceğimi düşünüyorum.
Yeniden üniversite hazırlığı , yeni çevre ...
Ama Ben kitap açamıyorum içimden gelmiyor.
Neşe'm yok.Neşemi nasıl kazanabilirim ki ?
Başarılı olduğum hiç birşey yok . Tüm gün televizyon ve PC'de geçiyor.
Ot gibi yaşıyorum .
Bana yol gösterebilecek , en azından dertleşecek , iki kelime söyleyebilecek forumdaşlara çok ihtiyacım var.Siz olsanız benim yerimde napardınız?
B
7 yıl
Fethiyeye Gitmek İstiyorum Ama Beş Parasızım !!
Arkadaşlar öncelikle iyi geceler.
İstanbul'da oturuyorum.Üniversite bitti yaz geldi çattı.Ben de gerek buradan gerek buradakilerden biraz uzaklaşıp aile baskısının olmadığı bir yerde kafa dinlemek istiyorum.
Çok şükür gitmeme engel birşey yok.Ama gidecek param da yok.Yol parası + birkaç gün idare edebilecek param var sadece.Kalacak yer desen o da yok.
Planım oraya gidince bir kafede garsonluk yapmak.Bar,kulüp,büfe gibi yerler de olur onda hiç ayrım yapmama gerek yok.Küçük bir sırt çantası yapıp gideceğim.Hem çalışıcam hem de kafa dinleyip yüzücem.Bakarsınız çalışırsam birkaç arkadaş da edinirim belki.
Mümkünse çalışacağım yerde kalacağım.Ama olmazsa sokakta bile yatarım.Orada para kazanmak için değil de günlük hayatımı idare edebilmek için , olursa da kafa dengi birkaç kişiyi bulup takılmak için çalışıcam.
Fakat hafiften tırsıyorum.Daha önce tatil nedeniyle İstanbul dışına hiç çıkmadım.Ya iş bulamazsam , ya param yetmezse , kalacak yerim olmadığı için duş nerede alacağım vs. bu gibi şeyler dert oldu.
Ve para meselesi , en ucuz otobüs bileti 90 TL arkadaş bu nedir ya
Yaşım 20 bu arada.
Bu kardeşinize verebileceğiniz taktik tavsiye var mıdır ?
Daha ucuz ulaşım mümkün mü ?
Yardım etmeseniz bile ne düşünüyorsanız söyleyebilirsiniz iyi olur hatta.
Umarım çok uzun olmamıştır
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.