A

Emekli Yönetici
13 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
127 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
A
5 yıl
2. El Anakart + İşlemci + Ram Tavsiyesi / Bütçe 1.000TL
Başlıkta da belirttiğim gibi 2. el sistem tavsiyesine ihtiyacım var. Anakart + İşlemci + Ram şeklinde takım olarak satın almayı düşünüyorum. Forumdan denk gelirse çok güzel olur.
Şu an için aklımda olan sistem x58 anakart + i7 980 veya muadili xeon + 8 gb veya 12 gb ddr3(triple channel olursa mesela) şeklinde. Bütçem 1.000TL ama duruma göre artırabilirim. OC performansı önemlidir.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herkese iyi forumlar.
A
9 yıl
Google Chrome Sorunu
Selamlar..

Iphone 4S cihazımda bir zamandır tarayıcı olarak chrome kullanıyorum.. bugün chrome açılmayınca güncellemesi olduğunu fark ettim güncelle deyince ios 7 ve üstü gerekir dedi.. benim cihaz ios 6..

merak ettiğim güncellemeden çalışmayan app leri çalıştırmanın bir yolu yok mu..

not: cihaz jail break li değildir..

iyi forumlar..
A
9 yıl
Halk Müziği Sevenler - Dinleyenler - İcra Edenler
Herkese iyi forumlar..

Müzik genel forumunda paylaşımların çoğunun halk müziği dışında türler olduğu dikkatimi çekti ve bu konuyu açma gereği hissettim.. Bana göre her müzik güzeldir çünkü sanatın kendisi güzeldir.. Her zaman güzeli anlatmaz ama ne anlatırsa anlatsın güzel anlatır sanat..

Bu konuyu açmaktaki diğer amacım halk müziğinin(halkların müziğinin) donanımhaber forumlarında paylaşıldığını, dinlendiğini, icra edildiğini en azından yer edindiğini görmektir.. Benimle aynı hissi paylaşan ve halkların müziğine dair bir kelam etmek isteyen her üyemizi bu konuya katılmaya ve paylaşmaya davet ediyorum..

Türkülerle kalın..

İlk paylaşım benden olsun;

Videoyu izlemek için tıklayınız
A
10 yıl
ZEDGE programındaki zil sesleri telefondan yüksek
Merhabalar..

4S kullanıyorum.. Başlıkta da belirttiğim gibi zedge den indirdiğim bazı zil sesleri telefonda çalarken sesi az çıkıyor.. ilginçtir sadece bazılarında oluyor bu durum.. Nasıl düzeltilir acaba?
A
10 yıl
Samsung SCX-3405FW resetleme sorunu {Çözüldü} Yazılım İçeride **
Merhabalar. Başlıkta markası yazılı yazıcıyı kullanmaktayım. Toner dolumu için resetleme gerektiği için yeni firmware indirip videoda anlattığı gibi uyguladım.. Başarıyla güncellendi. Fakat hala yazıcı kartuş takılı değil uyarısı veriyor. Videoda görüleceği üzere kartuşun üzerindeki chipleri okuyan yazıcı kartuşu tanıyor ve boş olduğunu biliyor.. Üzerini siyah elektrik bandıyla kapattım aynen videodaki gibi ama olmadı.. Bilgisi olan ??

İyi forumlar..

video :http://www.youtube.com/watch?v=0h8tpmD3L30
A
12 yıl
Bosch ama hangisi? (Low-frost vs No-frost)
Merhaba.

Uzun zamandır buzdolabı araştırmaktayım. Özellikle Bosch üzerinde durmaktayım. HanKaĞaN ve candogan62 arkadaşlarımızın low-frost kombi buzdolabı hakkında açtıkları başlıkları da takip ettim bir süre fakat hala karar vermekte zorlanıyorum. Özellikle no-frost olan Bosch buzdolaplarının fiyatına göre çok da iyi olmadığını da okuyunca artık konu açmanın zamanı geldi diye düşündüm. Aşağıya resmini alıntıladığım buzdolabı için bayiden 1450TL fiyat aldım ve yorumlarınızı bekliyorum. (biraz zorlasam 1400TL dahi olabilir)

KDN46AW30N
< Resime gitmek için tıklayın >

Kombi tip buzdolabı düşünmemekle beraber toplam brüt hacmi 400lt civarında olan modellerden birini almayı düşünüyorum. Bu yüzden yukarıya alıntıladığım model bana en yakın seçenek gibi geliyor. Bir de dikkatimi çeken bir hususa da değinmek istiyorum. Low-frost buzdolaplarının 400lt hacme sahip olan modelleri çok da iyi görünmüyorlar. Bir başka anlatımla, Bosch tüketiciyi -eğer low-frost düşünüyorsa- kge58aw40n almaya zorluyor gibi. A+++ olan model neden illa kombi tipli ve neden 400lt lik modeli yok?

Bir de şunu eklemek istiyorum. kge58aw40n almazsak eğer mecburen A++ sınıf buzdolabı almak gerekecek. Hal böyle olunca, 400lt lik modellerde no-frost ile low-frost arasındaki elektrik tüketimi farkı neredeyse kalmıyor bile. 400lt low frost günde 0.67kwh hrcarken, 400lt no-frost(misal yukarıdaki model) 0.736kwh harcıyor. Kılı kırk yaran bir tüketici olarak aradaki farkın çok az olduğunu ve no-frosta yönelmemin isabetli olduğunu düşünüyorum.

Fikirlerinizi ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

İyi forumlar..
A
12 yıl
samsung ile avea şebeke sorunu(yeni sim kartlar)
Merhaba.

Samsung b7722 çift işlemcili çift hatlı cep telefonumla numaramı aveaya taşıdığım günden beri şebeke sıkıntısı yaşamaktayım. Çok araştırdım fakat ilerleme sağlayamadım.

Yaptıklarım:
-Fabrika ayarlarına döndüm
-Simleri yer değiştirerek denedim
-Şebeke modlarını ayrı ayrı denedim
-Avea ile görüştüm defalarca
-İlk verilen 128lik sim kart yerine 64lük sim kart talep ettim, taktım, denedim
-Avea sim kartı tek başına takıp denedim(her iki yuvada)
-Eski sim kart bulabilirsem çözülür belki dedim ama eski sim kartları yokmuş(64lük karttan öncekiler mesela)
-Sim kartı başka telefonda denedim. İyi çekiyor.

İşin ilginç bir yönü daha var onu da izah edeyim. Ben aveanın eski çok müşterilerindenim. Taa aycell zamanlarından kalma bir hattım vardı bir ay öncesine kadar.(ilk çıkan kamusal hatlar) Nasıl oluyorsa aycell sim kartı her yerde full çekerken aynı anda diğer yuvada takılı olan avea sim kart(128lik veya 64lük) neredeyse hiç çekmiyor. Şehrin göbeğinde oluyor bu anlattıklarım. Diğer iki operatörün de eski ve yeni kartlarını bu telefonla kullandığım oldu ve hiç sıkıntı yaşamadım. Ne olduysa yeni avea hattı aldıktan sonra oldu. Avea ile yapılan görüşmelerden ve araştırmalarımdan sonuç alamadığım için bir de sizlere danışayım dedim.

Forumda Avea yetkilileri varsa ilgilenmelerini rica ediyorum.

İyi forumlar..
A
12 yıl
Laguna III Jant ve Lastik Ebatları
Merhabalar.. bir süredir Laguna III aracım için lastik önerilerini falan okuyorum.. Biraz zaman kazanmak için geçenlerde yarılan lastik yerine oto lastikçiden bir adet çıkma mishelin primacy taktırdım.. şu an sıfır lastik almak üzere kampanya beklemekteyim.. lastikçiye lastik basıncını söylemek için kapı içinde yazan değerlere baktığım anda fark ettim ki değişik ölçülere sahip 4 ayrı çeşit lastik takılabiliyormuş.. bu değerleri aynen aşağıya alıntılıyorum;

215 50 17 95W (bu benim kullandığım)
225 45 18 95W
215 60 16 95V
215 55 17 94V

Benim kullanmakta olduğum jant 17'' olduğundan 2 seçeneğim var..(bildiğim kadarıyla bütün laguna III lerde fabrika çıkışı 17'' jant takılıyor) ya eski ölçülerle devam edeceğim yada en son yazdığım 215 55 17 94V ye geçeceğim.. benim bu noktada merak ettiğim ve sizlerin de görüşlerinizi almak istediğim husus bunlar arasındaki temel farklar.. güvenlik veya konfor açısından bu lastik ebatları arasında herhangi bir fark var mıdır acaba? genelden farklı ebatlarda lastik kullanan Lagunacılar varsa görüşlerini ve deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum..

İyi forumlar..
A
12 yıl
Dreambox ile pc deki filmi Lcd Tvden izlemek yardım
http://resim.donanimhaber.com/m_34651833/mpage_4/f_/key_//tm.htm#55351061

konuyla ilgili bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim..

iyi forumlar..
A
13 yıl
svchost.exe bellek kullanımı çok fazla
merhabalar..

birkaç gündür bu svchost.exe den kurtulamadım gitti.. pc yi açıyorum ve 1-1.5 saat normal kullanımdan sonra svchost.exe nin kullandığı bellek aşırı artmış oluyor.. sadece birkaç sayfa firefox ve msn açık oluyor ama zamanla bellek kullanımı aşağıdaki seviyelere gelince artık çekilmez bir hal alıyor..

Bayağı araştırdım sonuç özetle spy veya virüs olduğu yönünde ama güncel spywaredoctor ve kaspersky ile tarattım olmadı.. eset zaten allaha emanet hiçbir şey bulduğu yok.. ghost ile aldığım yedeğe geri döndüm olmadı.. format attım olmadı.. toplumsal bir reflextir bizde zaten her soruna ''çak formatı kurtul'' önerisi getirmek ama format da işe yaramadı.. işin garip tarafı bu illetin doğru dürüst cpu yememesi.. sadece belleğe yükleniyor nedense..

sistemim panelimde yazılı..

bu konuda 'tecrübesi olan arkadaşlar' yardım ederse çok makbule geçer..

iyi forumlar..

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.