P

Çavuş
02 Ağustos 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
4 yıl
BİOS M2 SSD mi görmüyor
Herkese merhaba yeni bir ssd aldım ( adata xpg as40g 256gb ) windowsu bu ssd ye kurdum kullanıyordum fakat bugun bilgisayarimı açmaya kalkınca boot menüsünde kaldığını farkettim. Bios a girdim bios ssd yi goruyor fakat portlar gormuyordu. Windows u tekrar uefi ile kurmaya kalktigim zamanda m2 ssd mi gorebiliyordum. Fakat bilgisayarimi acamiyorum sanki ssd im yanmış gibi boot menusunde kaliyor. Çözümü nedir? Bilgisayarim da 1 ssd 1 hdd 1 m2 var. Anakartim b450m s2h. Bios goruntulerini ekledim;
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
P
5 yıl
OBS kod aşırı yüklendi ve oyunu açınca yayında görüntü donma sorunu
herkese merhaba.

obs ile yayın başlatıyorum masaüstünde herhangi bir sorun yaşamıyorum gayet akıcı fakat oyunu açınca yayında oyun ekranı görüntüsü donuyor, ses normal akışında devam ediyor. oyunu windowed moduna alınca sorun düzeliyor fakat fullscreen'de sorun devam ediyor. ayrıca bu sorun olunca kod aşırı yüklendi hatası alıyorum.

bilgisayarımın sisteminin yeterli olduğunu düşünüyorum (i5 ve gtx970) çünkü benden daha düşük performanslı bilgisayarlarla yayın yapıldığını görmüştüm.

sizce sorun nedir nasıl düzeltirim?
P
5 yıl
OBS kod aşırı yüklendi ve oyuna girince yayında görüntü donma sorunu
herkese merhaba.

obs ile yayın başlatıyorum masaüstünde herhangi bir sorun yaşamıyorum gayet akıcı fakat oyunu açınca yayında oyun ekranı görüntüsü donuyor, ses normal akışında devam ediyor. oyunu windowed moduna alınca sorun düzeliyor fakat fullscreen'de sorun devam ediyor. ayrıca bu sorun olunca kod aşırı yüklendi hatası alıyorum.

bilgisayarımın sisteminin yeterli olduğunu düşünüyorum (i5 ve gtx970) çünkü benden daha düşük performanslı bilgisayarlarla yayın yapıldığını görmüştüm.

sizce sorun nedir nasıl düzeltirim?
P
9 yıl
Anakartla ilgili mikrofondan ses alma sorunu?!
Herkese merhaba arkadaşlar.

Yeni topladığım masaüstü bilgisayarıma oyuncu kulaklığı(mikrofonlu kulaklık) aldım. fakat arka jak'lara taktığım zaman mikrofondan ses kaydettiğim zaman farklı bir ses. Ön jaka taktığım ve kaydettiğim zaman ise farklı bir ses alıyorum. Ayrıyetten ise ön jaka taktığım zaman kulaklıa tin diye ince bir ses geliyor. Çok büyük bir cızırtı sorunu yaşamıyorum ama konuşurken kelimelerin bazı yerlerinde bi tiz sesleri oluşuyor. Ve ses kaliteli değil içerden geliyor. Daha sonra ise laptop'da deneyim dedim. laptop'ta çok iyi açık cızırtısız bir ses alıyorum. Acaba masaüstünde sorun nedir anakart'ta problem nedir? Kulaklığın mikrofonuna güveniyorum internette ses kayıtlarını dinlediğim zaman çok iyi ses kayıtları duydum gahyet güzeldi benim cihazda da bi sorun olduğunu düşünmüyorum öyle olsa bi cızırtı bozukluk hissedilirdi. Skype'tan arkadaşlarımla konuştuğum zaman sesimde sorun olmadığını net olduğunu söylüyolar. Evet acaba sorun nedir nasıl düzelir yorumlarınızı bekliyorum..

Anakart Modelim : MSİ H97 PC Mate
P
9 yıl
Oyun için \" Kulaklık - Mouse - Klavye \" tavsiyesi olan? MAX BÜTÇE: 150TL
Herkese iyi forumlar.

Arkadaşlar oyun için kulaklık mouse klavye arıyorum. fazla pahalı şeyler istemiyorum. başlıktada belirttiğim gibi 3ü için max 150 liram mevcut. kulaklık konusunda sesten ziyade mikrofonun iyi ses iletmesi benim için çok önemli cızırtısız bir şekilde net ses ileten bir mikrofon benim işimi görecektir. klavye ve mouse olarak ise klavye yani işte aşırı pahalı ultra sessiz bi'şey aramıyorum işimi görsün yeter oyun için. mouse'da oyuncu mouse'u olsun elime otursun yeterlidir.

Benim kafamdaki ürünleride buraya yazıyım bilen veya kullanan varsa bunlarıda yorumlarsa sevinirim..

Klavye+Mouse: EVEREST KM-810

Kulaklık: Snopy SN R3

MAX. Bütçem 150TL.

Yorumlarınızı bekliyorum..
P
9 yıl
Max. 350TL İyi Soğutmalı Oyun Kasası Önerisi
Herkese merhaba sistemimi topladım sadece kasa kaldı. şimdi bana iyi soğutmalı kasa lazım. psu ayrı kasa ayrı önerilerede açığım.

benim aklımdan geçenler;

Zalman Z3 Plus // 4 Fanla geliyor herkes öneriyor. Fakat için dar geldi bana bilmiyorum kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Hava akışı kasada nasıl bilmiyorum.

DARK - Sub Zero SSD Ready Kasa // 2 Fanla geliyor. İç hacmi zalmana göre daha geniş. SSD yeri var. Hava akımına güzel diyolar. Kullanan kullanmayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Güç kaynağı olarak aklımda ;

High Power 600w 80+ Bronze Güç Kaynağı // 540W v12 kanalından net güç veriyor.


İlk önce benim bu aklımdakilere ve sizin önerileriniz bekliyorum. Benim için ilk plan soğutma. Ekran kartı için özellikle. Bütçemi tekrar hatırlatıyım 350TL
P
9 yıl
Asus GTX 970 4GB OC TURBO tabanlı sisteme kaç PSU gerekli?
Herkese merhaba. Sistemimi topladım sistem şu şekilde;

Anakart : MSİ H97 PC MATE

İşlemci : İntel i5 4460

Ram : Gskill 8GB CL9

SSD : OCZ 120 GB

HardDisk : Western Digital 1TB Blue 7200RPM

Ekran Kartı : ASUS GTX970 4GB OC TURBO


Ben bu sistemi satın aldım sadece kasa kaldı. Acaba bu sistem için özellikle ekran kartım için kaç psu gerekli?

Benim şuan aklımda zalman z3 plus 600w kasa var aklımda. ama bazı kişiler bu sisteme özellikle ekran kartına yetmeyeceğini söyledi kararsız kaldım.

Acaba sizin bu konu hakkında görüşleriniz neler ve siz neler önerirsiniz. kasa ve psu ayrıda olabilir psulu kasada olabilir. bütçem maksimum 350.

iyi forumlar.
P
9 yıl
Sapphire R9 380 Nitro 4GB için 600w psu yeterli mi?
Herkese merhaba. Sistemi mi topladım sadece kasa kaldı.

Sapphire r9 380 Nitro 4GB Modeli icin;
Zalman Z3 Plus 600w kasa yeterli olur mu?

Vatan bilgisayar çalısanları 600w heleki zalmanın yetmez dedi ama ben yeteceğini düşünüyorum. Zalman acaba 600w psu nun ne kadar psu'sunu kullanıyor? Sizin önerebilceğiniz 350 tl sınırlı bu ekran kartına yetecek psu lu kasa onerileriniz neler? İslemcim i5 4460.
P
9 yıl
250-300TL ARASI PSU\u0027LU MİN. 600W KASA ÖNERİSİ
Herkese merhaba arkadaşlar sistemim için uygun fiyatlı en az 600w olacak bir kasa arıyorum. Sistemimi ben bi yazıyım yinede fikir sahibi olun.

Anakart : MSİ h97 Pc Mate

Ram : Corasir CL9 8GB

Ekran Kartı : SApphire r9 380 Nitro 4gb

SSD : Samsung 850 Evo 120gb

Harddisk : WD Blue 1TB

İşlemci : i5 4590

DVD YAZICI : ASUS siyah sata bulk

evet arkadaşlar sistem bu. bu sistemi taşıyabilcek maksimum 300 liralık bir kasa istiyorumç. illaki bütçeni zorla şunu al dediğiniz fikirlerinizede açığım. Ben bir tane kasa buldum everestin bir de bunun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum ;

EVEREST RANGE-7 PEAK-650W

Herkese iyi forumlar.
P
9 yıl
Yarın satın alacağım sistemimin son hali. Son yorumlarınızı, görüşlerinizi bekliyorum!!
Arkadaşlar herkese merhaba uzun zamandır araştırmalar içerisinde toplayacağım oyun bilgisayarımın son halini sizlerle paylaşmak isterim. ve son yorumlarınızı almak isterim. yarın sipariş verilecek kısmetse. şimdi sisteme geçelim;

RAM : CORSAIR 8GB Value DDR3 1600MHz CL11 Tek Modül Ram (Bulursam CL9 modelini alıcam stoklarda göremedim daha)

ANAKART : MSI H97 PC Mate Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz

EKRAN KARTI : SAPPHİRE R9 380 NİTRO Dual-X 4GB

İŞLEMCİ : İntel İ5 4590 3.3GHz

HARDDİSK : WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cachü

SSD : Samsung 120GB 850 EVO SATA 3.0

KASA : ZALMAN Z3 PLUS 600W MidT ATX pencereli Kasa

DVD YAZICI : SAMSUNG SH-224DB/RSMS 24X DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

MONİTOR : (Tam karar veremedim 350 lira bütçe ayırabildim. Monitör için önerilerinizi bekliyorum olmazsa mağazada seçicem.)

Evet abilerim kardeşlerim sistemimin son hali budur. İnşallah yarın alıcam. Son olarak yorumlarınızı görüşlerinizi bekliyorum.
Yardımını eksik etmeyen herkese çok teşekkür ederim!
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.