S

Teğmen
05 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
36 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
10 yıl
Themeforest WP tema hk.
Merhaba arkadaşlar themeforest'dan daha önce bir wp tema satın aldım ve bir domainde kullandım. Bu satın almış olduğum temayı başka bir domainde kullanabilir miyim? Kullanırsam yasal olur mu yada yasal olmasa bile temanın ileride patlama ihtimali var mı diye sormak istedim.

İyi günler diliyorum.
S
10 yıl
Rasgele sayfa açmak
Merhaba arkadaşlar başlık pek anlatıcı olmadı farkındayım, umarım şimdi beni anlayıp yardımcı olabilirsiniz.

Amacım şu;
Atıyorumwww.naber.com benim domainim olsun.

sanane.html
nevar.html
kaybol.html
hadiabisi.html

olarak 4-5 tane html sayfa tasarladım.

naber.com adresime giren her seferde bu oluşturduğum html sayfalardan birini açtırmak istiyorum.

Mesela girdim kaybol.html açıldı. F5 yaptım sanane.html açılacak.

Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkese iyi haftalar diliyorum.
S
10 yıl
LG 60PH670S vs LG 47LA660S
Arkadaşlar fiyatları çoğu mağazada aynı. Siz hangisini alırdınız? Büyüklüğü bakımından ben 60' olan modelinde kaldım fakat 47'nin teknolojisi düşünmeme itiyor. 60 olan plazma gri panel, o yüzden biraz düşündürüyor. Arada kaldım. 55LA660S 3500 lira arada 1000 lira fiyat var. O kadar çıkabileceğimi sanmıyorum. 3000 lira falan olsa düşünmeden onu alırdım galiba. Ama şuan arada kaldım.
S
10 yıl
Bu oyunu bilen var mı?
Arkadaşlar merhaba. Yıllar önce bir derginin cd'sinin içinden çıkan demo versiyonunu oynadığım, fakat ismini hatırlamadığım bir oyunu arıyorum.

İnternette baya bakındım falan aynı oyunun xbox versiyonunu buldum. Aynı isimde pc versiyonunu arattım fakat çıkmıyor. Çok net hatırlıyorum pcde oynamıştım bu oyunu.

İsmini hatırlayan var mı acaba? Çok eğlenceli bir oyundu zira.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Videoyu izlemek için tıklayınız
S
10 yıl
Samsung Galaxy S4 Sorun
Merhaba arkadaşlar.
25 Temmuzda Turkcell'den aldığım S4 1.5 ay sonra şarj almama sorunu vermişti. Ürünü garantiye yolladım 15 gün sonra geldi. Şarj soketini değiştirmişler.

Şuan telefon 3.5 aylık ve yine sorun yapıyor. Bu seferde şarjı %80 dolu olsa bile film izlerken, oyun oynarken, yada kamerayı vs kullanırken telefon kendiliğinden reset atıyor. Açıldığında %0 şarjla açılıyor ve sürekli yeniden başlatıyor kendini.

bataryayı çıkarıp yeniden taktığımda bazen %20-15 arası gibi bir şarj doluluğu ile açılıyor ama genelde şarja takmadan kullanılmayacak şekilde reset atmaya devam ediyor.

Benim bu sorunlardan cidden midem bulandı. Sizce ne yapmam gerekiyor bu durumda? 1.5 ayda bir 15 gün garanti mi bekleyeceğim ben her seferinde?
S
11 yıl
Samsung Galaxy S4 Şarj Almama
Merhaba arkadaşlar, geçen ay 25 Temmuzda aldığım S4'ü, dün akşam üstü şarjdan çıkarıp dışarı çıktım, hiç bir sorunu yoktu. Gece tekrar eve dönüp şarja taktığımda cihaz şarj almadı.

Orjinal şarj cihazı ve HTC'nin orjinal şarj cihazı ile şarj etmeyi denedim hiç bir sonuç alamadım. Bilgisayara da bağladım sonuç aynıydı.

Bugün dükkanda güç kaynağını 4.5-5V'a ayarlayıp sadece bataryayı manüel olarak 20-25 dk şarj ettim. Telefona taktığımda %48 şarjı dolmuştu.

Batarya'da sorun olmadığını öğrenmiş oldum. Kabloda da yok, sanırım sorun cihazın entegresinde yada soketinde.

Telefonu düşürmedim, darbe almadı, ıslanmadı.

Cihaz KVK güvenceli. Bugün aldığım Turkcell'e verdim servise gitti. 1-2 arkadaşımla konuştum kesinlikle geri alma. 1 aylık telefonda bu sorun çıkıyorsa bu fabrika hatasıdır. Ara konuş ya paranın karta geri iadesini iste, yada 0 kapalı kutu ürün göndersinler diyorlar.

Sizce ne yapmalıyım? Daha önce başına böyle bir olay gelen var mı acaba?
S
12 yıl
Canon 85mm 1.8 vs Canon 50mm 1.4
Arkadaşlar merhaba. Canon 500D bodym var. Portre çekimlerim için yeni bir objektif almaya karar verdim.

Canon 85mm 1.8 ve Canon 50mm 1.4 arasında gidip gelmekteyim.

Biraz araştırdım ikinci elleri 750-900 lira arası değişmekte. Benimde bütçem o kadar zaten.

Siz hangisini önerirsiniz. Veya portre çekmek için önerebileceğiniz başka alternatif objektif var mı?

Selamlar.
S
12 yıl
Battlefield 3 - Lan Game
Arkadaşlar oyunun orjinali elimde mevcut. Bu sürümde Lan game'de kaldırılmış sanırım.

Fakat ben bir bölüme girip helipkopter ve uçak kullanarak kendimi geliştirmek istiyorum.

Boş serverlara girdim oradada 1 oyuncu daha girmeden izin vermiyor oyunun başlamasına.

Bunu yapabileceğim bir modu var mı acaba ? Ben biraz araştırdım ama bulamadım.
S
13 yıl
Core2Duo VmWare 64bit sorunu
Arkadaşlar merhaba. Elimde Intel'in E8500 model işlemcisi var.

Bugün sıfırdan Windows7 ultimate 64bit kurdum.

Sürücülerimi yükledikten sonra pc'ye VmWare sanal Pc programını kurdum.

Fakat 64bit server kurmaya çalıştığımda şöyle bir hata alıyorum.

You have configured this virtual machine to use a 64-bit guest operating system.  However, 64-bit operation is not possible. This host does not support VT. 
For more detailed information, seehttp://vmware.com/info?id=152.
Continue without 64-bit support?


Şöyle bir araştırdım VT dediği Virtualization technology, sanal bilgisayar kullanımında daha iyi performans veriyormuş. Ben araştırdım ufak bir program indirdim işlemcimde bu teknoloji yok.

< Resime gitmek için tıklayın >

Fakat ben bu sorun nedeniyle hiçbir şeyilde 64bit sistem kuramıyorum. Hata ekranıda şu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadaşlar ben performansı falan geçtim, çalışsın yeter. Bunun için VirtualBox programını da kullandım ama yine aynı hatayı aldım.

Var mı bir çözüm bu soruna ?

İyi geceler hepinize.
S
13 yıl
Kaçak/Ortak ADSL Kullanımı Hak.
TTNET A.Ş. tarafından sizlerin kullanımına sunulan ADSL hizmeti size özel olup, 3. şahısların ADSL bağlantınızdan yararlanmaması gerekmektedir. ADSL abonesinin ADSL hattını ücretli veya ücretsiz ortak kullanıma açması, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 63. maddesinin 2. fıkrasında yer alan, "Bu Kanunun 9 uncu maddesine aykırı olarak kullanım hakkı olmadan elektronik haberleşme hizmeti verenler, tesisi kuranlar ve/veya işletenler hakkında altı aya kadar hapis ve beş bin günden on beş bin güne kadar adli para cezasına hükmolunur." uyarınca cezalandırılabilir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan internet servis sağlayıcısı olmak için gerekli izinleri ve ruhsatları alan telekomünikasyon işletmecileri haricinde hiçkimse tarafından ADSL hizmetinin ücretli ve ücretsiz paylaşılması mümkün değildir.
Ayrıca, ADSL Abone Sözleşmesi'nin 5.30 maddesinde; "ABONE, adına kayıtlı ADSL HİZMETİ'ni amacı dışında kullanamaz. TTNET'in yazılı izni olmadıkça başkalarına kullandıramaz. Aksi takdirde, TTNET tek taraflı olarak, yazılı bildirimiyle Sözleşme'yi feshetmeye ve gerekli hukuki prosedürleri gerçekleştirmeye yetkilidir. ABONE'nin ADSL HİZMETİ'ni başkalarına kullandırması, borç ile ilgili yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz." hükmü ile hattın paylaşılmaması gerekliliği ve abonenin yükümlülükleri ifade edilmiştir.

ADSL bağlantısının paylaşıma açılmasının doğuracağı önemli sorunlardan bir diğeri ise; ADSL bağlantısını paylaşıma açan abonelerin, hattını paylaşıma açtığı şahısların internet üzerinde işleyebilecekleri her türlü bilişim suçuna (çocuk istismarı, internet bankacılığı dolandırıcılığı, kişilik haklarına saldırı vb.) muhatap olacakları unutulmamalıdır.

TTNET A.Ş., ADSL hattını bilerek veya bilmeyerek paylaşıma açan abonelerin ADSL sözleşmelerini süresiz iptal etme hakkına sahiptir. Ayrıca TTNET A.Ş., gerekli hukuki prosedürleri işletmek dışında, söz konusu abonelerin yeniden TTNET A.Ş. abonesi olmalarını da engelleyebilecektir.

Yukarıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda, yasal ve maddi olarak mağdur olmamanız için sözleşme hükümlerine titizlikle uymanızı ve ADSL bağlantınızın 3. Şahıslar tarafından kullanımını engellemenizi rica ederiz.


Arkadaşlar bugün böyle bir uyarı aldım TTnet tarafından, bu rutin bir bilgilendirme midir? Yoksa tedirgin olmalı mıyım bu konu hakkında ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.