H

Yarbay
21 Mart 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
39 üye
Görüntülenme (?)
1090 (Bu ay: 11)
Gönderiler Hakkında
H
2 ay
Tavanda Yürüyen Pas Hakkında
Merhaba,

1.5 ay önce bir otobüsün üstünden fırlayan molozlar sebebiyle tavanda boya atması oluştu. Bugün baktığımda ise pas gördüm. Endişe etmeli miyim, ilerler mi? Ne tür bir önlem alabilirim ?
< Resime gitmek için tıklayın >
H
3 ay
Klavyede Anlamini Bilmedigim Tus
FN ve CTRL arasindaki bu tus ne ise yariyor acaba




< Resime gitmek için tıklayın >
H
3 ay
r10.net Davetiye Lazim
Dostlar bana r10.net'e uye olabilmem icin davetiye gerekiyor. yardimci olan cikarsa sevinirim.
H
5 ay
Üzerimize Ecrimisil Davası Açıldı, Yorumlarınızı Bekliyorum
Merhaba,

Rahmetli dayım(bekar)bir evde oturuyordu. Evin x ve y isimli iki sahibi vardı.
Dayım x ile kira sözleşmesi yapmış ve kiralarını düzenli olarak ödemiş (dekontları mevcut). Ancak y ile bir sözleşme yapmamış ve ödeme de yapmamış.

Dayım öldüğünden y, mirasçılarına ecrimisil davası açmış durumda.

aklımdaki soru şu, dayım x’e kirasını düzenli ödediğinden sorumlu oluyor mu? Y’nin x’e dava açması gerekmez mi? Şöyle düşünelim; bir elma tarlası var ahmet ve hatice’ye ait. Ahmet hatice’den habersiz elmaları hasan’a satıyor. Bu durumda hatice elmaları satın aldığından hasan’a mı dava açar yoksa kendisinden habersiz elmaları satan ahmet’e mi dava açar?

davacı taraf bizden parayı alma karşılığında davayı çekeceğini söylüyor. Sizce avukatla anlaşıp dava yolunamı gitmeli yoksa parayı verip olayı uzatmamak mı mantıklı?
H
8 ay
Nişan, Düğün, Kına vb için Organizasyon Şirketi Kurmak istiyorum
Başlıkta belirttiğim gibi klasik olan bir organizasyon şirketi kurmak istiyorum. Zamanım ve param var ancak merak ettiğim tek konu işin zorluğu. Uzaktan bakınca zor bir şey yok. Ama bu işi yapmış veya yapanlardan bilgi almak istiyorum.

Fikre nereden kapıldın derseniz nişanım için bir organizasyoncuya gittik. 50'li yaşlarda bir kadın evinin altındaki dükkana malzemeleri yerleştirmiş. kız arkadaşım bunu instagramda bulmuş 22k takipçisi var kadının. 3.250 tl para ödedik 1 gün için. kadın defterini açtığında sadece gördüğüm 2 sayfa yaprakta 8 tane iş vardı. ortalama 3 binden hesaplasak 24 bin tl eder haftada ki dediğim gibi bu benim gördüğüm. o sayfada benim bir aylık maaşım vardı.

zorlukları düşünüyorum taşıma mı ? abi ne olacak buzdolabı taşımıyoruz modüler tahtaları taşıyoruz. yetkinlik mi ? her şey klasik hazır geliyor.

tek düşündürücü kısmı müşteri bulmak olarak geliyor ama instagram'a aylık 3-4k reklam bütçesi ile geniş bir kitleye hitap edebileceğimi düşünüyorum.


yorumlarınızı bekliyorum.
H
8 ay
Yillar Sonra Bir Gercegi Aciklama Vaktim Geldi (Eskiler Buyrun)
Yillar once sari logolu bir uygulama vardi adi "Kolay Sinav" idi. Sonrasinda "Gri Koc ile Kolay Sinav" oldu. eger eski ogrenci iseniz mutlaka duymussunuzdur cunku her gun aktif kullanici sayisi 100k falan oluyordu. O uygulamanin yapimcisi bendim ve burada uygulamada trolluk yapacak kisiler konu aciyorlardi trolluk yapacaklarina dair. Ben de hizlica onlem aliyordum ve onlari engelliyordum. Sonrasinda nasil bir sey yapmadan engellendik diye mesaj attiklarinda kis kis guluyordum

Mobil uygulamanin engelleme ozelligi oyle kuvvetli idi ki bir kez engellenin bir daha hesap acip kullanma sansi yoktu. hatta su an turkiye'nin en unlu uygulamalarindan birisi olan uygulamanin takim lideri bizimle iletisime gecip algoritmayi anlatmamizi istemisti. su anda onlarda bu algoritmayi aktif olarak kullaniyorlar.

zamanla uygulama cok buyuyunce kontrolu cok zor olmaya basladi ve kapatmak zorunda kaldik. ne diyelim baska baharlara...


< Resime gitmek için tıklayın >
H
geçen yıl
SMS ile Doğrulama Ne Kadar Güvenilir?
Malum çoğumuz hesaplarımızı güvende tutmak için sms ile doğrulama seçeneğini aktif ediyoruz. Ancak istenildiği zaman bize gelen sms'ler yetkililerce okunabiliyor.

icloud hesabının şifresini bu yolla değiştirmek çok basit. zaten icloud'a eriştiğinde her şeye erişmiş oluyorsun. siz ne düşünüyorsunuz?
H
geçen yıl
Servis Onayım Olmadan Tamir Yapmış, Para İstiyor
Merhaba,

Bir ürünümü garantisi devam ederken servise yolladım. Servis benim onayım olmadan tamir yapıp kullanıcı hatası da deyip para talep etti. Bende hatamın olmadığını tamir etmeden cihazı geri yollamalarını thh’ye başvuracağımı söyledim. Cevapları şu oldu.


< Resime gitmek için tıklayın >


beni nasıl thh’ye verecekler anlamadım
H
geçen yıl
İstanbul\u0027da Baraj Doluluğu Son 9 Yılın En Düşük Seviyesinde
Bence önümüzdeki 5 yıl içerisinde istanbul ciddi anlamda boşalacak. Kahramanmaraş ve malatya merkezli depremlerle insanların gözü depremden iyice korktu. İstanbulun özellikle Avrupa yakası depreme hazırlıksız durumda. Normalde bile bir km yolun bir saat sürdüğü ilde depremden sonra kurtarma yapılması çok zor.

Şimdi de su sıkıntısı baş gösterecek gibi. Baraj doluluk oranı son 9 yılın en düğünde. Ancak şuan istanbulun nüfusu 20 milyonu geçik ve 9 yıl önce 14 milyonmuş, yani barajlar çok daha fazla insana hizmet ediyor.
H
geçen yıl
Kutusu Açılmış Telefonun İadesi Hakkında
Merhaba,

troyestore üzerinden bir iphone 11 satın aldım. Aldığım üründe kılcal bir çizik vardı ancak problem etmedim. Ardından da ürünü açtığımda ekranın satımtırak olduğunu fark ettim.

elimde halihazırda bulunan aynı model iphone 11’im ile yenisini yanyana koyunca bariz renk farkı olduğunu gördüm. Yeni telefon beyazları daha sarımsı gösteriyordu.

Telefona sim takmadan, ekranındaki jelatini bile sökmeden kutusuna geri koydum. Hemen iade talebi açtım ancak satın aldığım şirket kutusu açılan ürünlerin satışa tekrardan elverişli olmaması sebebiyle iade almadığına dair internet sitelerine not düşmüşler.

Ancak ürünü açmadan kusurlu olduğunu nasıl anlayabilirdim? Tüketici hakem heyeti ise yakın zamanda benzer olayda tüketiciyi haklı görerek değişim kararı vermiş.


https://www.aa.com.tr/tr/gundem/telefondaki-soluk-ekrani-ayipli-mal-sayilan-firma-tuketiciye-yeni-telefon-verecek/2793450


Eğer firma iadeyi kutusu açılmış gerekçesiyle kabul ederse haklı mıdır? Eğer haksızsa thh’ye gidip para iademi gerçekleştirebilir miyim?

soldaki yeni sağdaki ise eski iphone 11. Bütün ayarlar ve parlaklık aynı olacak şekilde ayarlandı.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.