Aslında bazı bilgileri çoğumuz yanlış yada eksik biliyorduk... Bunun gibi Sizinde bildiğiniz ve edindiğiniz tecrübeleriniz var ise yoruma beklerim =)

((Yazım hataları için affedersiniz...))



Merhaba Köpekler severler...
Bu gün gerek tecrübemle, Gerekse izlediğim belgesellerle sizlere
KÖPEKLER HAKKINDA BİLİNEN YANLIŞ bilgileri yazacağım. Yazıyorum, Yazdım bile. Ama siz bunu okurken ben yazmış bitimiş olacağım Ama şu an hala yazıyorum ...
1) Köpekler 7 ayda 1 yaş değil, 365 gün ( 1 yıl ) içerisinde 7 yaş birden atlarlar. 10 yaşındaki köpek 70 yaşında demektir.
Çünkü köpekler ve kedilerin anatomisi kan ve kalp pompalaması insanların 7 katına tabidir... smile ifade simgesi (Bilimseldir )
2) Yetişkin bir köpeğin ortalama zekası 6 7 aylık bir çocuğun zekasına eşittir. Daha ileri gidemezler ( Bilimseldir ) ve dünyanın en zeki köpekleri arasında Kyra Sundance adlı eğitmenin Weimaraner cinsi köpeği Chaly ortalama olarak 2 yaşındaki çocuğun zekasına eşittir. ( 109 hareket komut yapabiliyor ) İskoç çoban köpekleri ise 200 kelimeye kadar sizi anlayabiliyor.
3) Köpeklerin 42 dişi vardır. Ve hayatı sizin bildiğiniz gibi renksiz değili renkli görürler. Fakat renklerde özellikle sarı ve mavi tonlarında epeyce zorluk yaşarlar. (Bilimsel)
4) Köpekler aslında sağır dilsiz ve kör doğarlar. bu zaman geçtikçe düzelir...(Bilimsel)
5) Köpeklerde utanma duygusu yoktur. Yanlış harekette yakaladığınız köpekler aslında utangaçlığından değil işinin bozulmasından dolayı o tarz bakarlar (Bilimsel)
6) Dogo Dalmaçyalı gibi köpekler Beyaz doğarlar ama vucutlarındaki bedenekler sonradan çıkar.. ( Tecrübe )
7) Elma ve armut yiyen köpekler diğer köpeklere kadar daha çabuk ölürler. Ömürleri kısalır cunku elma ve armutun içinde bulunan bir madde aşırı derece tehlikelidir köpekler için... ( Bilimsel)
8) Köpeklerin kulakları kesildiğinde daha iyi duyarlar hurafesi yalandır. Aksine köpeklerin kulaklarında 18 kas bulunur. Daha ilginç olanı her kası kendi isteği ile çalıştırır... ( bilimse )
9) Kulağı kesilen köpek kulağı kesilmeyen köpeğa göre daha çabuk kulak problemi görür. Kulak kestirmenin sağlık açısından hiç bir yararı olmadığı gibi aksine zararı vardır. Kesik olan kulan Sesleri dalgalandırarak ve kırmayarak içine alır buda köpeği yer yer de olsa rahatsız eder. Ayrıca içleri daha cabuk kirlenir, mikroplar rahatca içeri girer ( Çünkü kulağı kesik olmayanın derisine yapışır ve içeriye girmek için vakit hacamaz miktoplar zamanla yayılarak girer ) Kulak iltihapları daha cabuk olur ( Tecrübe ve Bilimsel )
10) Köpekler aksine sarılmayı sevmezler... Hatta nefret ederler. Çünkü ebadını kaplayan her şeyi tehtiddit guc gosterisi olarak kabul ederler. ( şimdi diyeceksiniz ki benim ki kucaktan inmiyor. grin ifade simgesi Seninkine ben sarılayım bakalım ne olur. Kendi köpeğiniz sizi zaten lider olarak goruyordur... Tanımadıgınız köpekleri demek istiyorum )
11) Köpekler de rüya görür Ama yetişkin olana kadar 10 dakika da bir yetişkinlikten sonra ise saatte 1 e düşer. (Bilimsel )
12) Dünyanın en az havlana köpekleri DOGO değildirler. Aksine Basenji türü köpek asla havlamazlar...( Tecrübe )
13) Köpekler kokulardan her şeyi anlayabilirler. Hasta mı sağlıklı mı ne yemiş ne içmiş ne zaman geçmiş kaç kişiymis . Ayrıca Yüz bin kokunun tüm maddelerini rahatlıkla ayırır. ( Bilimsel )
14) Dünyada En çok köpek amerikada bulunur ( Bunu bende biliyorum iki ayaklı köpekleri de var ) İkincisi de fransa ( Hiç şaşırmadım )
15) Köpekten insana yada başka bir hayvana asla pire geçmez. ( Kedi hariç ) çünkü hiç bir Bit pire 38 dereceyi bırakıp size atlayacak kadar salak değildir smile ifade simgesi (Bilimsel )
16) Dünyanın en hızlı köpekleri 72 kilometre ile Tazılarmış
17) Köpeğin Yaşı suratından değil suratındaki çizgilerden anlaşılır...
Şimdilik bu kadar ...