Y

Binbaşı
19 Aralık 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
25 üye
358905 Gün Cezalı
356366 gün 12 s. 8 dk.
Gönderiler Hakkında
Y
7 yıl
Hiç bir derbi maçı kaybetmeyip
8 puan geride olmak işin en ilginç tarafı.
Y
7 yıl
İlhinç bir hayvan, ölümsüz canlı [Su ayısı]
< Resime gitmek için tıklayın >



Tardigrad nedir,Tardigrad’ın özellikleri nelerdir?

Tardigradlar dünyanın en dayanıklı canlısıdır. Tardigradlar Radyasyona, dondurucu soğuğa ve kaynatılmaya dayanan mikroskobik hayvan “Su ayısı”, “Deniz ayısı” ya da “Yosun hayvancığı” olarak da bilinirler. Peki suyun olduğu her yerde yaşayabilen dünyanın en dayanıklı canlısı hangi özelliklere sahiptir? İşte cevabı…


Tardigratlar dünyanın en dayanıklı canlısıdır. “Deniz ayısı” ya da “yosun hayvancığı” olarak da bilinirler. Kulağa hoş geliyor ama aldanmayın. Suyun olduğu her yerde yaşarlar: Okyanusun sekiz kilometre dibinde, kutuplarda, radyoaktif sızıntının olduğu ortamlarda, Himalayaların doruklarında, ormanlarda, göllerin dibinde, nemli kumsallarda, Alpler’in geniş çayırlarında, yaprakların üstündeki minik su damlalarında, raflarımızdaki küçük yosunlu ortamlarda, köpeğimizin her sabah işediği yerlerde. Halkalı solucanlarla böcekler arasına düşen tıknaz ve mikroskobik canlılardır. Santimetrenin sadece sekizde biri kadar olan bu hayvanın kafası, dört çift güdük, pençeli bacağı ve sosise benzer bir mat bir bedeni vardır.

Tardigrad

Görünüş ve hareket ediş tarzları dolayısıyla deniz ayısı olarak adlandırılırlar ama aslında daha çok ayaklı bir ısıtıcının yıpranmış ve buruşmuş küçük bir parçası gibiler. Yosun hayvancığı denmesinin sebebi ise yosunun bir tardigrat bulmak için en ideal yer olmasıdır.


Hayvanın bu koşullar altında kendi kendini dölleyebilmesi büyük avantaj, tek bir tardigrat kendi başına koca bir aile oluşturabilir. Diğer türler çiftleşerek ürer ama karma-karışık bir çiftleşme yöntemleri vardır. Dişi, erkeğin içine bir tüp sokar ve spermini çalar.

Tardigrat yumurtaları inanılmaz derecede güzeldir. Çok uçlu yıldızlara ve gamzeli kürelere benzer ve süslü bir abajur gibi görünür. Aslında bu şekli almasının pratik bir amacı vardır: içindekileri nemli ve saldırılardan uzak tutmak.

Tardigratları farklı kılan, geçici olarak canlılık hallerini askıya alabilmeleridir.

Su kaynakları kurursa kendileri de kurur. Tüm yaşam fonksiyonları işlerliğini yitirir ve tamamen hareketsiz kalırlar ama ölmezler. Kriptobiozis olarak bilinen bu durum ilk olarak 1776’da fark edildi. O zaman bazı bilimciler hayvanın bizi yaşamın sırrına götürecek bilgiye sahip olduğunu düşündü.

Tardigrad

Tardigratlar, vücudundaki tüm suyu dışarı atar ve hücre yağlarını da tüm hayati organların] bir arada tutan ve koruyan trelahoz adlı bir şekere dönüştürür. Sonra beklemeye koyulur, yüz yıla kadar bekleyebilir.Bir damla su tekrar hayata dönmesine yetecektir.

Tardigratları yok etmek bu “ölü” duruma geçtiklerinde iyice zorlaşır. Mutlak sıfır dereceye kadar (-272 “C) soğutulmuş, 151 dereceye kadar ısıtılmışlardır. Bir hafta boyunca sıvı helyum içinde bırakılmış ve bir insan için ölümcül olabilecek dozdan binlerce kat daha fazla radyasyon verilmiştir. Kimyasala boğulmuş, okyanusun dibindeki basıncın altı katı kadar basınca maruz bırakılmıştır. Ama tıpkı kahve parçacıkları gibi bir damlacık suyla tekrar hayata dönmüşlerdir.
Y
7 yıl
M. Ö. 10.000
Beyaz tv yi açın. Güzel bir film, izleyin.
Y
7 yıl
Ulusal egemenlik bayramı
Bu sene dahil kutlanmamalı.
Biatçı evetçiler ulusal egemenliği değil rte nin egemenliğini tercih ettiler.
Ülkede artık ulusun egemenliğinden bahsetmek komik oluyor.
Y
7 yıl
Otobüste mastürbasyon yaptı.
< Resime gitmek için tıklayın >


Burdur'da özel güvenlik görevlisi 31 yaşındaki İ.Y., halk otobüsünde mastürbasyon yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen İ.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol koşuluyla serbest kaldı.

Olay geçen 17 Nisan günü meydana geldi ve halk otobüsünün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Burdur’da bir fabrikada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan İ.Y., saat 17.45’te 15 M 0022 plakalı halk otobüsünün arka bölümünde tek başına oturduğu koltukta mastürbasyon yapmaya başladı. Spermleri önündeki koltukta oturan kadın yolcu G.Z.’nin sırtına gelirken, ön tarafın dolu olan otobüste bu durumu gören yolculardan üniversite öğrencisi Z.A. da ‘Sen sapık mısın’ diye bağırıp müdahale etti. Ortalık biranda karışırken otobüsün durmasını fırsat bilen İ.Y., kaçtı.

Üzerine sperm gelen G.Z.’nin şikayeti üzerine otobüsteki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, mastürbasyon yapan özel güvenlikçi İ.Y.’yi kısa sürede yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.Y., çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol koşuluyla serbest kaldı.

http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ozel-guvenlikci-otobuste-masturbasyon-yapti-1808381/
Y
7 yıl
Karaciğerin Görevi
Günde yaklaşık olarak 4 su bardağı (1 litre) safra salgılar.
- Yağ, protein ve şeker metabolizmasını düzenler.
- Vücudun ısısını ayarlar.
- Vücudun ihtiyacı olan su ve vitaminleri yapar.
- Yağ, protein, şeker ve kan yapımı için gerekli olan maddeleri depolar. Kan miktarını ayarlar.
- Hormonların görevleri üzerinde etkili olur.
Karaciğer yukarıda belirtilen görevlerinden herhangi birini yapamaz hale gelecek olursa, çeşitli hastalıklar ortaya çıkar.

Bunların en önemlileri, karaciğer yetersizliği, karaciğer iltihaplanması, karaciğer sirozu, safra kesesi iltihabı ve safra kesesi taşıdır.
Karaciğer Hastalıklarının Ortak Belirtileri
Hasta, sağ böğründe ağrı hisseder.

Bağırsaklarında fazla miktarda gaz vardır. Karnı şişer, anüsten çıkan gaz pis kokar. Cilt rengi ve bazen de göz akı sararır. Yüzünde ve ellerinde çil gibi lekeler görülür. Hazımsızlıktan şikayet eder.

Sabahları dilinde pas ve ağzında acılık hisseder. Nefesi de kokar. Sabah saatlerinde ensede ağrı hisseder. Çarpıntı, iştahsızlık vardır. İdrarın rengi sabahları sarı ve koyu, daha sonraki saatlerde ise, duru ve açıktır.

Sık sık idrara gider. Baldır kasları ağrır. El ve ayaklarında şişlik görülür. Geceleri uyumak istemez. Görme ve işitme duyguları da zayıflar.



Alıntıdır.http://www.hastane.com.tr/karacigerin-gorevi-nedir.html
Y
7 yıl
Ehliyetimi yeniledim
Hatay ilinden Pazartesi günü başvurdum
Aynı hafta Cuma günü ehliyet geldi
5. Gün, gerçekten inanması güç
Oysa kimlik kartım 2.5 ay sonra gelmişti.
Emniyete teşekkür ediyorum bu hızlarından dolayı.
Y
7 yıl
Yeni moda kot pantalonlar
Y
7 yıl
Suruç\u0027ta bir inşaatta yırtılmış mühürlü \u0027Hayır\u0027 oyları çıktı
< Resime gitmek için tıklayın >



Urfa’nın Suruç ilçesinde bir inşaatın içinde üzerinde mühür bulunan ‘Hayır’ oyları çıktı. Toplu halde yırtılarak imha edildiği belirtilen ‘Hayır’ oylarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Suruç’ta resmi olmayan şaibeli sonuçlara göre ‘Hayır’ oyları % 50,8’lik oranla önde bitirmişti.



http://siyasihaber3.org/suructa-bir-insaatta-yirtilmis-muhurlu-hayir-oylari-cikti
Y
7 yıl
En baba büyükşehirler hayır, genel sonuç evet
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Antalya

Türkiye nüfusunun yarısının yaşadığı baba büyükşehirlerde sonuç hayır ülke geneli evet

Yok öyle
Bu işte çok büyük sahtekarlık var.
Bu referandum bu gece bitmez
Yarına kalır ve sonuç hayır olarak tescillenir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.