M

Çavuş
30 Kasım 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
9 yıl
Satılık R10 Davetiyeleri
Merhaba arkadaşlar, elimde 2 adet r10 davetiyesi bulunmakta. İlgilenen olursa tanesi 50 liradan verebilirim, bana siteyi kullanma amacınızla beraber PM atabilirsiniz. PayPal ile ödeme alıyorum.
M
10 yıl
Burun estetiği olan veya olmayı düşünen?
Merhaba arkadaşlar bu yaz burun estetiği olmayı düşünüyorum. Fakat ameliyat tarihini yaza vereceklerinden şüphelerim var. Bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. Tabi her doktorun değişir ama fikir olması açısından. Şuanda aklımda olan doktorlar Prof. Dr. Ufuk Bilkay ve Prof. Dr. Serdar Öztürk. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
M
10 yıl
Bu nasıl mikrofondur? (Videolu)
M
10 yıl
Şu tarzda şarkılar arıyorum
M
10 yıl
Gözlük yazdırmak hakkında bir sorum var
Merhaba beyler ben doktora gidip gözlük yazdırmıştım, fakat reçetenin süresi 10 günmüş ve gözlükçüye gidildiğinde çoktan geçmişti. Benim soracağım bu reçete işleme konmuş olmuyor heralde şimdi, tekrar göz doktoruna gidip gözlük yazdırabilir miyim? Cevaplarsanız sevinirim.
M
11 yıl
Burun estetiği hakkında birkaç soru
Merhaba arkadaşlar ben seneye burun ameliyatı olmayı düşünüyorum. Size soracaklarım burun estetiği fiyatları ortalama ne kadar ve neye göre değişiyor? Burnun kırık olması veya nefes almayı etkilemesi vs. fiyatı etkiliyor mu? Burnum kemerli ve eğri sizce aşağı yukarı ne kadara mâl olur? Teşekkürler.
M
11 yıl
Avatar bölümündeki ibretlik Citizen sübliminali [SS\u0027li]
Avatarı değiştirmek için fareyi üstüne getirdim ki altta çıkan adres dikkatimi çekti mağara mı bilmiyorum ama
Edit: Burak Citizen'in gerçek adıymış
< Resime gitmek için tıklayın >
M
11 yıl
Karakaleme yeni başlayacaklar için
Evet arkadaşlar ben de karakalem yapıyorum ve bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim. İnternette dökümanlar var fakat ben hepsinden aklımda kaldığı kadarıyla buraya aktarmaya ve size yardımcı olmaya çalışacağım.

Nasıl başlarım?
Öncelikle çizimleriniz çizim yaptıkça güzelleşir. Her zaman yanınızda bir kağıt ve kalem bulundurun çizim yapın. Gördüğünüz bir nesne olabilir veya aklınızdan tasarladığınız bir obje olur farketmez. Sadece çizin. Şimdi gelgelelim çizim yaptık fakat çizimimizde boyutumuz yok yani hacimlendiremiyoruz. Bunun için de gölgelendirme yani tonlamayı kullanacağız. Çizdiğiniz objeye ışık geliş yönünü belirleyin ve koyudan açığa doğru tonlama yapın. Böylelikle nesnemiz gerçekçi bir görünüm ve hacim kazanmış olacak.
< Resime gitmek için tıklayın >

Malzemeler
Kurşun Kalem: Herkesin bildiği bir kalem çeşitidir. Bana kalırsa yeni başlayanlar için zaten daha ilerisi gerekmez. H-2H-3H gibi H derecelendirmeli kalemlerle daha açık görüntü elde edersiniz ve ince uçludurlar. B derecelendirmeli kalemler ise daha koyu yerlerde ve gölgelerde kullanılır.
Kömür Kalem: Oldukça yumuşak uçlu bir kalem çeşitidir. Bir diğer adı da füzendir. Oldukça koyu tonlar elde edebilirsiniz. Ayrıntılar için pek uygun olduğu söylenemez fakat gölgelendirme için kullanılabilir.
Grafit Kalem: Kurşun kalemlerden daha kalındır. Bu kalem hakkında bilgim olduğu söylenemez zaten şu an için çok gerekli olduğu da söylenemez. Kurşun ve kömür kalem işimizi görür.
Mekanik Kalemler(Uçlu kalemler): Bildiğimiz uçlu kalemlerdir. Çizim yaparken ayrıntıları vermemiz için idealdir. 0,3 mm 0,5 mm ve 0,7 mm işimizi görür.
Kağıt: Kağıt oldukça önemlidir. Kağıtların gramaj olarak farkları vardır. 200 gramaj kağıt karakalem için idealdir ve renk geçişlerini kolay vermenizi sağlar ve kolay kolay yıpranmaz. Marka olarak da "Schoeller" veya "Canson" önerilebilir. Kağıdımızı gren değeri düşük, yani dokusu az seçmeliyiz. Özellikle portre çizimlerde.
Karıştırıcı: Karıştırıcı dediğimiz şey tonlamaların birbirine nüfus etmesini sağlar ve resmimizde daha güzel bir görüntü elde ederiz. Resim malzemeleri satan bir yere gittiğinizde karıştırıcı derseniz bulabilirsiniz. Oldu da bulamadınız diyelim; pamuk da aynı görevi görecektir.

Kendimi nasıl geliştirebilirim?
Evet arkadaşlar kendinizi youtube'da hızlandırılmış karakalem portre çizimleri izleyerek veya ders videoları izleyerek geliştirebilirsiniz. Ayrıca resim sanatıyla ilgili kitap da edinebilirsiniz. Öneri olarak:
Çizimin Sırları 1 (Temel Karakalem Teknikleri) ve Çizimin Sırları 2(İleri Karakalem Teknikleri) kitaplarını alabilirsiniz. İyi çizimler...
M
11 yıl
Beyler birkaç tane gif yaptım
M
11 yıl
Dicaprio reyizi çizdim beyler gelin (TÜRKAN ŞORAY eklendi)
Yaklaşık 3-4 saatimi aldı beyler. Birisi hayırlısı be gülüm capsi yaparsa iyi gider aslında

Dicaprio'nun son hali
< Resime gitmek için tıklayın >
Yaptığım resim bu, bunu da koyalım
< Resime gitmek için tıklayın >

Edit: SULTAN'ı da dün gece çizmeye çalıştım elimden geldiği kadarıyla, gözleri baya bi vaktimi aldı
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.