S

Yüzbaşı
16 Kasım 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
103 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
S
2 yıl
İkinci Ekranım Sürekli Gidip Geliyor
Arkadaşlar herkese merhaba,

Bilgisayarımda iki ekran kullanıyorum. Normalde hiçbir sıkıntı yoktu, lakin bir kablo düzenlemesi ve bilgisayar temizliği yaptım çok dikkatli şekilde her şeyi geri topladığım zaman ikinci ekranım videodaki gibi sürekli olarak gidip gelmeye başladı. (Daha önce de çok nadir böyle git gelleri oluyordu lakin çok sıklaştı bu durum).

- İkinci ekran VGA çıkışlı ve VGA-DP dönüştürücü ile pc ye bağlıyorum.
- Bu dönüştürücüyü başka kasa ve başka bir ekranda kullandım herhangi bir problem olmadı. (dönüştürücü de bir problem yok gibi)
- Bu ekranı VGA-HDMI dönüştürücü ile yine kendi kasama bağladım yine bir problem olmadı (ekranda ve ara kablolarda bir problem yok gibi)

işin içinden çıkamıyorum. Ekran kartımda HDMI soketi dolu sadece boşta DP var. Ekran kartına bağlı hdmi dan captura card ve ana ekran DP den bağlı. Bu ekranı mecbur DP den bağlamam gerek yoksa dediğim gibi HDMI ile bağladım nedense bir problem olmadı.

Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Edit: Ekrana yakından dikkat ederseniz bir kayma oluyor kendini toparlamaya çalışıyor gibi sonrasında gidiyor.

Edit 2: Bu arada şunu da ekleyeyim, kabloyu çıkarıp taktıktan sonra belirli bir süre hiç git gel olmuyor, belirli bir süre sonra tekrar başlıyor. Sanki bir şey kaldırmıyor gibi, ya da ısınınca gidiyor gibi tuhaf bir durum var.









S
2 yıl
Mikrofon Çevreden Gelen Sesleri Azaltma
Arkadaşlar Öncelikle Herkese Merhaba,

Eşim ile birlikte yan yana iki bilgisayarımız var. İkimizin de kullanmış olduğu iki adet mikrofon var (razer serien x ve boya by-pm500) konuşurken ikimizde kulaklıklarımızdan kendi sesimizi duyuyoruz discord'da. Mikrofonun sadece yakınında ki sesleri iletme ve arka plandan gelen sesleri kesmemiz için program vs. bir ayar var mıdır?
S
2 yıl
2 Haftalık Turknet Bağlatma Çabam
16.02.2022 tarihinde Turknet internet için başvuruda bulundum. Aradan 2 hafta geçti, halen bağlanmasını bekliyorum :) ısrarla da vazgeçmiyorum mazoşist gibi takip ediyorum. Her gün en az 3 kere aranıyorum Turknet tarafından, biri başka bir şey söylüyor diğeri başka bir şey,

Örneğin biri arıyor internet için başvuru yapmışsınız saha ekibi yönlendirelim diyor, diğeri iptal etmişsiniz neden diyor, diğeri internetinizden memnun musunuz diyor :)

Oturdum keyifle izliyorum bu saçmalığı. O kadar kötü bir müşteri hizmetleri ve saha ekipleri ağı var ki birbirlerinden haberleri yok.

Saha ekibi ile kanka olduk artık her seferinde geliyorlar Türk Telekom çıkış vermemiş biz ne yapalım abi diyorlar, bazen gelmiyorlar direk arıyorlar abi baksana vermisler mi çıkış boşuna gelmeyelim falan diyorlar :) müşteri hizmetleri beni arıyor bana soruyor çıkış mi vermemişler ne yapalım falan diye :)

Paylaşmak istedim komik bir süreç, en son arıza kaydı açıldı DSL yanmıyor falan diye, halbu ki ortada daha net yok bakalım daha neler göreceğiz, süreci aktarmaya devam edeceğim çünkü halen bağlanmadı :)

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
2 yıl
2 Oyun PC den 1 Yayın PC ye Bağlantı Yapma
Arkadaşlar Öncelikle Herkese Merhaba,

Eşim ile birlikte oyun oynadığımız yan yana 2 pc mevcut. Bu iki pc den ayrı bir yayın pc ye görüntü ve ses aktararak canlı olarak yayın yapmak istiyorum (twitch, youtube vs.) OBS programını kullanacağım diyelim. Bu bağlantıyı nasıl yaparım?

Aşağıda örnek bir şema gösterdim. 2 adet capture card ile tek bir pc ye iki görüntüyü de anlık aktarabilirim sanırım. 2 facecam kamerayı da direk yayın pc ye bağlayarak görüntüyü aktardım diyelim. Fakat tek problem seste oluyor. Ben bu ses olayını nasıl halledebilirim? programsız olarak iki pc de de aldığım sesleri (pc den gelen ses ve mikrofondan konuşulan ses dahil) diğer bir üçüncü pc ye nasıl aktarırım? xenyx 802 ses mikseri ile aktarım sağlayabilir miyim? bağlantıları nasıl olmalı? ya da daha uygun yollu bir cihaz ile.

programsız dememin sebebi oyun oynanan pc ler ile yayın pc nin internetleri farklı olacak, yani voicemeeter banana vs. kullanamam çünkü aynı ağ üzerinde istiyor bu program.

Şemada görüntü vermede bir problem yaşanır mı? ses olayını nasıl çözerim.

Bu konuda yorum yapabilecek arkadaş varsa bu işlerden az çok anlayan çok makbule geçer..


< Resime gitmek için tıklayın >
S
2 yıl
Sadece Yayın için PC Önerisi
Sadece yayın yapacağım bir bilgisayar önerisi istiyorum f/p olarak, bu PC ye iki PC ekranı ve 2 web cam bağlanacak ve obs üzerinden 1080p 60hz yayın yapılacak, en uygun yollu hangi parçalar olmalı içerisinde az çok bilen arkadaşlar yorum yapabilir mi
S
2 yıl
OBS İle İki Farklı PC den Yayın
Arkadaşlar yardımcı olan olursa çok sevinirim işin içinden çıkamadım,

Evde iki farklı pc var, bu iki farklı pc den OBS üzerinden twitch yayını yapacağım diyelim, iki pc de de oyun oynanacak ve webcam ile görüntü alınacak, şimdi OBS üzerinde normalde kayıt ekranı ve webcam koyabiliyoruz, buraya bir pc ve bir kamera görüntüsü daha eklemek istiyorum, yani obs de bir ekran ve iki kamera aynı anda görünecek ben istediğim zaman kayıt ekranını değiştireceğim bir ona bir ona geçeçeceğim ve iki web cam sabit olacak :) umarım anlatabilmişimdir..

En basit ve sorunsuz yolu nedir bunun? ekstra parça vs almak gerekirse alırım sorun değil..
S
2 yıl
Kanalımıza Bekleriz (Game Pair)
Sayın forum üye sakinleri,

Eşim ile birlikte Youtube işine girdik. Yakında video paylaşmaya başlayacağız. Herkesi kanalımıza bekleriz :)

Saygılar,

Youtube: 
https://www.youtube.com/channel/UCCrVrFfaxEaWzXp3U4YPhYw
İnstagram: 
https://www.instagram.com/game.pair
Tiktok: 
https://www.tiktok.com/@game.pair
S
3 yıl
240K Otomatik Sıfır Tavsiye ve Fikir
Arkadaşlar herkese merhaba,

Sıfır bir araç almayı düşünüyorum, hb olacak eşim de arada kullanacağı için, aklımda hep Golf vardı ama sonradan otomatik de düşünmeye başladım, fiyat 240 ı geçmeyecek şekilde aşağıda ki listeyi çıkardım en son;

Aklımda olan ama manuel olan bir araç;
Golf 1.0 TSI PS Manuel : 236.400 TL

Otomatik olarak benzer fiyat seviyesi;
Opel Corsa 1.2T Elegance: 235.900 TL
Citroen 1.2 PureTech Shine: 229.000 TL
Hyundai i20 1.4 MPi Elite: 219.900 TL

Aşağıda ki iki aracın da fiyatı yanına yazıyorum ama bana geliş fiyatını parantez içerisinde yazacağım;
Toyota Corolla HB 1.2 Turbo Dream M.S.: 259.650 TL (233.685 TL)
Toyota Yaris 1.5 Flame Xpack M.S.: 256.950 TL
(231.255 TL)

Sizce hangi araç fiyatına değer? Golf hep aklımda olan istediğim bir araç ama manuel olması ve doluluk oranına göre biraz pahalı gibi geliyor, 3 adet otomatik araç fiyatına değer mi?
Ya da Toyota araçlarından biri bana gelişi daha uygun olduğu için tercih edilebilir mi?
Siz olsaydınız ne yapardınız? Ya da bunlar yerine şu da var diye öneri de yapabilirsiniz. İkinci el olarak çok düşük km araç da önerebilirsiniz bu özelliklerde.
S
3 yıl
Vestel Hoparlör Pc\u0027ye Nasıl Bağlarım
Arkadaşlar herkese merhaba,
Bu iki hoparlörü masa üstü PC ye nasıl bağlarım? Kablo vs hiçbir şey yok şu an bu iki hoparlör var.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 yıl
Bu İki Kabloyu Nasıl Bağlayacağım
Elimde iki internet kablosu var bir tanesi direk eve gelen kablo (gri olan) bir tanesi modeme takacağım ethernet kablosu CAT5 yazıyor üzerinde. Gri olan ne oluyor o zaman bilmiyorum.
Sarı olanda 8 kablo eve gelende 5 kablo var. Nasil Bağlayacağım bunları?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.