T

Teğmen
06 Ekim 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
9 yıl
Tekke ve zaviyelerin kapatılması hk.
Öncelikle merhabalar arkadaşlar;
Tekke ve zaviyelerin kapatılması konusu hakkında biraz konuşalım ve görüşlerimizi demokratik bir şekilde paylaşalım istediğim için burada bu başlığı açmak istedim.

Benim kişisel görüşüm "30 Kasım 1925" tarinde kabul edilen, "13 Aralık 1925" tarihinde yürürlülüğe giren bu yasa oldukça yerinde bir karardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "30 Ağustos 1925"'teki Kastamonu söylevinde "Ölülerden medet ummak, medeni bir cemiyet için, şindir(lekedir). Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." sözleriyle durumu en güzel şekliyle açıklamış olduğunu düşünüyorum.

Günümüzde ise malesef tarikatlar, dernekler, cemaatler v.b gibi isimlerle yeniden canlandırılan tekke ve zaviyeler, Türkiye'de açık bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedirler. Konu hakkında bilgi sahibi olmak için birçok kez bu oluşumların içine onlar gibi davranarak dahil oldum. Gördüğüm şeyi bildiğinizi düşünüyorum, zorlamalar ile insanları kendi çıkarlarına dahil etmekteler. Daha vahim olan şey ise insanların böyle oluşumlara çok ciddi bir şekilde destek vermesi, hatta ve hatta medet ummasıdır. Öğrenci yetiştirme yurtları adı altında faaliyet gösteren yerler, zorlamalar ile taze beyinlerin düşünme yetisini köreltmek, bu şekilde her dediklerini yaptırmak yolundan geçmekte. Bazı oluşumlarda neden orada olduğumu farkettiklerini çok iyi biliyorum, her attığım adımda beni izleyen gözler maalesef iyi bir insan gibi gözüken, aslında içinde karanlık düşüncelere sahip kişilerdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanayan yarası olan bu oluşumlar, bu ülkenin demokratik ve insancıl bir biçimde yaşamasının önündeki en büyük engellerden biridir. Umarım bu oluşumların böyle faaliyetlerde bulunmasını ebediyen engelleyebiliriz ve özellikle genç beyinlere düşünce ve bilim yoluyla yeni ufuklar açabiliriz.

Bu konu hakkında konuşmak istediğim çok detay vardı fakat, kısa kesip yorumu sizlere bırakmak istiyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler.
T
9 yıl
4000-4500 Bütçeye Dizüstü
Merhaba arkadaşlar;
4000-4500 lira civarlarında bütçem var ve aslında arasında kaldığım iki model var.

1. Monster Tulpar T7 v2.6.1
2. Monster Tulpar T7 v3.1

İki model arası gidip geliyorum ama tabi sizde önerirseniz başka marka ve modellere kaybilirim.
Şimdiden teşekkürler.
T
10 yıl
★DH Bollywood Kulübü ★
Öncelikle Merhabalar;
Yıllardır Bollywood filmleri izlemekteyim ve bana göre artık hollywood yapımı filmler eski duygusunu yaşatamıyor, tabi bu benim görüşüm . Bollywood yapımı izlediğim +500 filmin neredeyse hepsinde etkilendim, gerek ders verici gerek romantik komedi tarzındaki herhangi bir filmi izlediğimde gerçekten hepsi aynı etkiyi yarattı. Bollywood yapımı filmlerin senaryo yazarlarınada buradan tebrik sunmak isterim sürekli olarak böyle yaratıcı konular bulmak değil doğrusu. Bunları düşünerek belki DH Forum'dada benim gibi Bollywood yapımı film sevebilecek arkadaşlar olduğunu umuyorum. Kulübümüze herkes davetlidir.
İyi Seyirler

Bollywood Hakkında Tanıtıcı Açıklama

Bollywood, Mumbai'deki (eski adı Bombay) Hindistan film prodüksiyon merkezi için kullanılan, Hollywood ve Bombay'dan esinlenerek oluşturulmuş bir sinonimdir.

Dünyada en çok film üreten ülke olan Hindistan'da filmlerin neredeyse dörtte biri Bollywood'da üretilmektedir.

(Alıntı:Wikipedia)

Önemli Oyuncular
Amitabh Bachchan: Big B, bugünlerde de geçmişte olduğu gibi Bollywood'un en büyük oyuncularından sayılıyor. BBC'nin bir online anketinde 'Milenyumun en büyük sanatçısı' seçildi.

Aamir Khan: Lagaan filminin başrol oyuncusu ve yapımcısı.Oscar adaylığı olan bollywood'un en çok para kazanan oyuncusu.

Salman Khan Shah Rukh Khan ve Aamir Khan'la beraber 3.büyük Khan olarak adlandiriliyor. Skandallariyla meshur Oyuncu. Markası yapılı vücudu.

Shah Rukh Khan: .En çok aranan ve Aamir Khan'in yaninda en çok para kazanan aktördür. Hindistan ve dünyanin en sevilen Oyuncularından biridir.

Abhishek Bachchan: Amitabh Bachchan'ın oğlu, iyi oyunculuğuyla yükselişte aktörlerden biri.

Uday Chopra: Yash Chopra nin oglu, iyi bir oyuncu.

John Abraham Hindistanin en cok kazanan Modeliyken, Modellikten Oyunculuga gecis yapan Abraham ilk Filmi 'Jism' ile izleyicilerin dikkatini cekmistir.

Arjun Rampal Modellikten Oyunculuga gecen diger isim Rampal. Oynadigi kücük rollerle izleyiciler tarafindan taninmaya baslamis ve eski Miss World Aishwarya Rai ile basrolu paylastigi 'Dil Ka Rishta (2003)' filmi ile kendini göstermeye baslamistir.

Saif Ali Khan: Bollywood'un en önemli oyuncularından biridir Kareena Kapoor ile evlidir.

Hrithik Roshan: Shah Rukh Khan'in 2. sırasında duran başarılı Sinema Oyuncusu.

Madhuri Dixit: Bollywood'un en meşhûr kadın oyuncularından ve en çok film çevirenlerden biri.

Kajol Devgan Mukherji: Shah Rukh Khan ile birçok kez romantik rollerde oynadı. Bollywood'un en cok aranan ve en iyi kadin Oyuncularindan biridir.

Rani Mukherji: Kajol Mukherji ile amca çocuğu olan Rani bugünlerde Bollywood'un en çok aranan oyuncularından.

Aishwarya Rai: Fotomodel ve eski Miss World (1994). Hollywood'da da çalışıyor.

Preity Zinta: Özellikle Shah Rukh Khan'la beraber oynadığı filimlerde başarı yakalayan, aranan Bollywood aktrislerinden.

Kareena Kapoor: Karisma Kapoor'un kız kardeşidir. Son yılların önemli genç oyuncularından.

Juhi Chawla: Kendisi 'Miss India' 1984 güzelidir ve Shah Rukh Khan ile de cok filimde oynamıştır.

Priyanka Chopra: Miss india ve miss world 2000 olarak, kendisi de yeni filim çevirmeye başlamıştır.

Rajnail Kapoor : Raj Kapoor'un çok yakın aile dostu Raj Kapoor için soyadını değiştirmiştir...Raj Kapoor'a gizlice ve delice aşıktır lakin onu kimse tanımaz... ama Hint sinemasına önemli katkı vermiştir.

İmran Khan :Ünlü oyuncu Aamir Khan ve yönetmen Mansoor Khan’ın yeğenidir.5 yaşında sinemaya giriş yapmış ve o günden beri de çıkmamıştır.Müslümandır.

Shahid Kapoor:Oyuncu, Dansçı, Model olan Shahid Kapoor , Babası Pankaj Kapur ve annesi Neelima Azeem kendisi gibi oyuncudur. İlk filmi Ishq Vishk.

Ranbir Kapoor:Sanjay Leela Bhansali asistanlık yaparak kariyerine başlamış ve daha sonra Saawariya filminde FilmFare en iyi erkek oyuncu ödülünü alarak kendini duyurmaya başlamıştır.Barfi filmindeki rolüyle bugüne kadar ki en iyi ticari başarı elde ettirdiği film oldu .

(Alıntı:Wikipedia)

İmzalarımız:


[center][http://forum.donanimhaber.com/m_95770302/f_//tm.htm#95845762][image]https://store.donanimhaber.com/4f/d5/ce/4fd5ce2b5f51ae1940f66909af8c3eb2.png[/image][/link][/center]



[center][b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_95770302/f_//tm.htm#95845762][color=#FF9900]DH[/color] [color=#66CC00]Bollywood[/color] [color=#CCCCFF]Kulübü[/color][/link][/b][/center]


Kulüp Üyeleri

1-)Thailand
2-)Detective W.
3-)LeokinQ
4-)dhanush
5-)Russell Crowe
6-)Dark Knight
7-)kandorfeyta
8-)AlpiNeT11
9-)metehan_bera
10-)BLACKART61
11-)Natsukai.
12-)RiseUpp
13-)AbusiveBoyz
14-)Kaya.
15-)selmand
T
10 yıl
Orta Avrupa Uçak Bileti
Merhabalar arkadaşlar kısmetse bu pazar gününe kadar Budapeşteye gideceğim fakat düzgün uçak bileti bulabilmiş değilim tek yön için 450-500 liradan başlıyor fiyatlar sadece wizzair 200 lira civarında onlarda bagajda sıkıntı yaratıyorlar arkadaşlar bana viyana olur bratislava olur kısacası macaristanın çevresindeki ülkelere ucuz uçak bileti önerebilirseniz sevinirim
Teşekkürler
T
10 yıl
27 Mart-1 Nisan Arası Tur veya Ülke Tavsiyeleri
Merhabalar arkadaşlar
27 Mart-1 Nisan arası "VİZESİZ" tur veya ülke arıyorum yakın olması tercihimdir bosna-hersek düşünüyordum ama tavsiyelerinizi alayım dedim
şimdiden teşekkürler.
T
10 yıl
Macaristan Vize Başvurusu
Öncelikle merhaba arkadaşlar, turistik gezi amacıyla macaristana gitmek istiyorum ancak vize konusunda somut bilgilere ulaşamadım yardımcı olabilecek varsa mesajlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
T
10 yıl
IPhone 5 Fotoğraf çekerken ses
merhaba arkadaşlar öncelikle
iphone 5 kullanıcısıyım aldıgım gunden beri sessize almama ragmen fotograf cekicne ses geliyor ne yapsam etsem cozum bulamadım birde sizden öneriler alayım dedim lşimdiden teşekkür ederim
T
11 yıl
Okul tuvaletinde nasıl sigara içilir
Soru belli arkadaşlar çaktırmadan okul tuvaletinde nasıl sigara içilir bu aralar baskınlar çoğaldıda
T
11 yıl
Bu Sene Ne Yapacağız Bilmiyorum
Bildiğiniz üzere arkadaşlar devamsızlık 10 güne 2 notu ise 50ye çıkartıldı inanın ben ve çevremdeki insanlar çok zor durumdayız nasıl olucak bilmiyorum 10 gün devamsızlık neyimize yeticek
T
11 yıl
Motor Önerirmisiniz Arkadaşlar
Merhabalar öncelikle
Bu sene A2 ehliyetimi alıyorum motorumuda şimdiden belirleyip almak istiyorum fiyat üst sınırım 3.500-4.000 lira chopper tarzı beğeniyorum ama diğer türlerdende önerebilirsiniz arkadaşlar boyum 1.85 bu arada şimdiden teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.