B

Binbaşı
12 Eylül 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
578 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
2 yıl
Laptop\u0027ta Sadece Dengeli Guc Secenegi var
Merhaba arkadaslar,

Bu haftaicinda GE66 laptop aldim is icin. Yuksek performans modunda kullanmak istiyorum ama sadece dengeli secenegi var. Format denedim, regedit ve cmd ile verilen cozumleri denedim. Hic biri fayda etmedi. Bios son versiyonda. Ne yapabilirim var mi bilen?
B
2 yıl
Cocukken izledigim bir dizi vardi
Power rangers’tan once veya sonra cikiyordu tam hatirlamiyorum. Kanal D’deydi yada Star’daydi sanirsam. Var mi hatirlayan? Korku temali bir diziydi, her bolum farkli konu isleniyordu vampirler falan.
B
3 yıl
Ram Frekansını Değiştirince Bilgisayar Rastgele Kapanıyor
Arkadaşlar merhaba herkese,

Aşağıdaki sisteme sahibim.

Sorunu dilim döndüğünce özetleyeyim: Dün ramlerin 2666mhz'de çalıştığını gördüm ve biostan XMP aktif ettim. Bilgisayar rastgele kapanmaya başladı (reset değil). Oyunda veya masaüstünde fark etmiyor. Daha sonra manuel olarak frekansı 3600'e getirdim başka hiçbir şeye dokunmadan, yine aynı şekilde bilgisayar kapandı. Sizce sorun ne olabilir? Nasıl düzeltebilirim?

1- Kasa : Lian-li TU150
2- İşlemci : Intel 10900k + Noctua NH-D15
3- GPU : MSI RTX3070 Xtrio
4- PSU : Corsair SF750
5- Anakart : Asus Z490i
6- Ram : Crucial Ballistix 32GB 3600Mhz

Güncelleme;

OCCT ile 1 saat testte sorun bulunamadı. (Test esnasında ram frekansı 3600mhz)
Memtest (tam) ile testte sorun bulunamadı. (Test esnasında ram frekansı 3600mhz)

XMP1 ile çok nadiren kapanıyor.
XMP2 ile sık sık kapanıyor.
XMP kapalı iken henüz kapanmadı (2666mhz).
XMP kapalı, ram frekansı elle 3600mhz yapınca kapanıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
B
3 yıl
Kablosuz Fare Takılma Sorunu
Merhaba arkadaşlar,

2k monitore (27GL850) geçtiğimden beri denediğim tüm farelerde takılma sorunu yaşıyorum.

Fareyi kablolu olarak kullandığımda sorun olmuyor.

Denediğim çözümler;

  • 10 küsür farklı fare denedim, sorun devam ediyor.
  • Tüm sürücü güncellemelerini yaptım, sorun devam ediyor.
  • Sıfırdan yeni kasa topladım, sorun devam ediyor.
  • Fare frekansını değiştirdim, sorun devam ediyor.

1080p monitörde iken herhangi bir sorunla karşılaşmamıştım. Sorunun ne olduğunu bilen var mı acaba?
B
4 yıl
Türkiye Trafiğinin İçler Acısı Durumu
Merhaba arkadaşlar,Konu aslında trafiğin kendisi değil, arsız insanlar. Ve bu arsız insanlar, ne üzücüdür, çoğunlukta.Yurtdışında yaşıyorum, geçen hafta evliliğimi gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye geldim. Cuma yine döneceğim.Bugün belediye işlemlerinden sonra aracımı bıraktığım otoparka gidiyordum. Yaya geçinden geçerken araba çarpacaktı. İleri çekip sağda durdu adam (:O). Kapıyı açıp ilk sorduğu soru ''Soluna neden bakmıyorsun?''. Yaya geçidi burası, yol vermek zorundasın dediğimde sinirlendi. Böyle insanlarla tartışamıyorsunuz artık, çünkü Teksas daha güvenli durumda. Her gün cinayet haberleriyle karşılaşıyoruz. Geçen haberi vardı, motorsikletli gencin kasten öldürülmesi...Diğer acı durumlar;
  • Herkes kafasına göre bir anayol belirlemiş. Aynı tip yolda, özellikle şehiriçlerinde sağdan gelene yol verilmiyor. Ha siz verirseniz, arkadaki kornaya ve gaza abanarak solunuzdan motoru yırta yırta fırlıyor. Belki yaşlı bir yayaya yol verdim, ezecek misin adamı?

  • Döner kavşaklar savaş alanı gibi. Trafik kuralları evrenseldir, döner kavşakta kavşak içindekilere yol verilir. Ülkemizde ise tam tersi...

  • Trafik tabelarında bir standart yok. Bazı yerlerde yol ver tabelası el kadar, bazı yerlerde dev gibi.

  • Her taraf mayın gibi kasislerle dolu, çoğu tabelasız. Hız sınırında girseniz o kasise kafayı tavana vurursunuz.

  • Yollar gerçekten çok kötü, heryer çukur ve tümsek. Tahminimce çoğu kişi trafiği izlemekten ziyade yolları izlediği için bu kadar kaza oluyor. Geçen hafta asyadan avrupaya geçtim, sadece o gün yolda 4 kaza gördüm.

  • Yine de en büyük etken insanlar. İkişer şeritli bölünmüş yolda sağdan ilerliyorum, tam otobüs durağı cebinin yanından geçerken arkamdaki araç fırladı sağımdan, motoru yırta yırta önüme geçti, frene dokunmasam vuracaktı. Kazancı ise sadece arkamdan önüme geçmek oldu, değer mi kaza riskine?

  • Kelimenin tam anlamıyla kimse trafiğin nasıl akması gerektiğini bilmiyor. Sağ şeridiniz boşsa o şeritten gitmeniz gerekir. Eğer sağınızdaki trafik sizi geçiyorsa demek ki hızınıza uygun şeritte değilsiniz. Ama otoyollarda sağ şeritler boş, insanlar orta şeride oturmuş 80 ile gidiyor...

  • Resmen ülkede uzun far sevdası var. Yollarda yeterli ışıklandırma olmaması da bu durumu daha da kötü yapıyor. Bu insanların yaptığı tamamen bencilliktir, arsızlıktır, adiliktir.

  • Işıklarda birisi yanınızdan gelip önünüze kaynak yapabiliyor. İnsanlarda sıra kültürü diye birşey yok, bence Türkiye'nin en acı durumu budur. Sıra...
B
4 yıl
Gen Testi Yaptırdım
B
5 yıl
Andoid\u0027den IOS\u0027a Geçişte Yardım
Merhaba arkadaşlar,

Android'de Google Fotoğraflar kullanıyorum, IOS'ta ise kendi uygulamasını kullanacağım. Bir kaç sorum var;

Google Fotoğraflar kullanırken, telefonumla çektiğim fotoğrafları bilgisayarıma atıp, beğenmediklerimi silip beğendiklerimi de web üzerinden uygun gördüğüm albüme elle yüklüyorum. Bu sayede fotoğraflarım bulutta duruyor ve telefonumda internet bağlantısı olduğu sürece, telefonun hafızasından kullanmadan fotoğrafları görüntüleyebiliyorum.

IOS'ta bu mümkün müdür? İnternetten araştırdığım kadarıyla, fotoğrafı iphonedan silerseniz iclouddan da silinir deniyor. Ben bunu istemiyorum...
B
5 yıl
Ensesi kalınlar rahat, emektar insanlar can çekişiyor
Maaşlı troll arkadaşların forumdaki faaliyetlerinin artması üzerine, 1 ay kadar önce Türkiye'de bulunduğum süreçteki birebir yaşadağım konuşmaların kısa özeti olan konudur;

- Maaşıma zam yapılmadı, geçen sene yetiyordu şimdi ise çok zorlanıyorum
- Araba aldım geçen sene, kredisini ödeyemiyorum
- Hanım da çalışıyor ben de, ay sonunu getiremiyorum
- Piyasa çok kötü, işten çıkartılırsam bittim
- Ne olacak böyle?
- Geçen hanımla yemeği dışarda yiyelim dedik, bi daha tövbe
- Maaşın yarısını tek market alışverişinde bırakıyorum. Borçla dönmüyor artık
- İş var mı oralarda? (Ben yurtdışındayım normalde...)
- ABD'nin çok büyük oyunları var üstümüzde



Yanlış anlaşılmasın, bu cümleler muhalefet tarafından değil. Hükümeti en hafif şekilde eleştirdiğinizde arkadaşlığını bitirecek bir kaç insana ait :). 3500'den 5000 TL'ye kadar değişen maaş aralığına sahipler yine de. Yanlız, YALNIZ, tüm bunların suçlusu ABD arkadaşlara göre. Söylemedi demeyin :). Daha önce, henüz batmamışken, çok tartışmıştık. Şimdi iğnenin kendilerine de batması hoşuma gitti. Çünkü önceden ortalamanın üzerinde gelire sahiplerdi, şimdi açlar.

Bu insanlar emektar insanlar bu arada. Bir yandan da üzülüyorum...
B
6 yıl
Fiyat Bilgisi Gerekiyor
Merhaba arkadaşlar,

Masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Ancak işim gereği seyahat etmem gerektiği için dizüstü veya Zotac Zbox gibi bir bilgisayara geçiş yapmak istiyorum. Haliyle mevcut bilgisayarımı satacağım. Nasıl bir fiyat adil olur, bilgi verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Asus Z170 Pro Gaming Motherboard
Asus Strix GTX 1070 OC Graphics Card
Intel I7 6700k Processor
Noctua NH-D15 CPU Cooler
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8) 2400 MHZ RAM
Creative Sound Blaster Z Sound Card
EVGA SuperNOVA 750 G2
Samsung 850 EVO 250 GB SSD
Seagate Ironwolf 2TB HDD
Corsair C70 Case
Corsair K70 Keyboard
Asus ROG Gladius Mouse
B
6 yıl
Rotasız Seyyah der ki;
4 yılı aşkın süredir sosyal medyaya her gün yeni bir içerik üretiyorum. İlk günden bugüne kadar sosyal medyadaki kitlenin günden güne saçma bir hâl aldığına şahit oluyorum. Paylaştığım her gönderinin altında ya siyasi ya da din konulu bir kavga yapılıyor. Genç kesim ise maalesef daha da berbat bir durumda. Azımsanmayacak kadar bir kısmı her gönderiyle dalga geçiyor. Dünyanın ücra köşesindeki bir köye gidip, orada yaşayan birinin fotoğrafını paylaşıyorum, ki o kişi bana ne kolaylıklar yapmış, evini açmış ama bu çocuklar o adamla dalga geçiyor, hatta hakaret bile edebiliyorlar. Aynı şekilde beni evinde misafir eden kişilere de benzer hakaretler yapıldığı için YouTube kanalımdaki tüm videolarımı yoruma kapattım. Bu kişileri engellemek de çözüm değil. Rotasız Seyyah sosyal medya hesaplarında zaten binlerce engellenmiş kişi var. 7/24 bu kişileri takip edip, engellemekle uğraşılamaz.
.
2018 YKS ortalamasına baktığımızda; Türk Dili ve Edebiyatında 24 sorudan 4,7, matematikte 40 sorudan 3,9, fizikte ise 14 sorudan sadece 0,46 doğru cevap verilmiş. İşin daha da kötüsü; OECD’nin yayınladığı istatistikte Türkiye’deki öğrencilerin yaklaşık %40’ı okuduğunu anlamıyor. Yani Türkçe okuyor, anadilinde okuyor ama ne okuduğunu anlamıyor. Karşımızda böyle bir Z, Y ya da altın kuşağı denilen bir kitle var. Belki bu kitle içinde siz, sizin çocuğunuz, yakınınız ya da benim akrabam da var. Bu çocuklar 3-5 yıl sonra kafede, restoranda, bir AVM’de çalışırken muhattabınız olacak, trafikte, yolda ya da parkta karşınıza çıkacak ve size hayatı zindan edecekler.
.
Hangi inançtan ya da hangi siyasi görüşten olursanız olun ama ülkedeki bu eğitimin çöküşünü görmezden gelemezsiniz. Benim çocuğum ya da kardeşim öyle değil deyip, işin içinden sıyrılamayız, çünkü sokağa çıktığınızda eninde sonunda bu insanlarla muhattap olacaksınız ve hayat kaliteniz düşecek. 10-12 yıl İngilizce ders görüp, mezun olunca tek cümle İngilizce konuşamayan çocukları yetiştiren bir eğitim sistemini düzeltmek belki onlarca yıl alacak ama en azından bizden farklı görüş ve inançlara sahip kişilere saygı duymayı öğretebilirsek; inanıyorum ki çok büyük yol katedeceğiz.
.
Daha güzel günlere…
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.