T

Teğmen
12 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
43 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
3 yıl
4.5k Bütçe / Yeni Başlangıç Makine Tavsiyesi
Merhabalar,

Uzun süredir hobi fotoğrafçılığına bir ilgim var . Yeni bebeğimiz de olduğu için elimde hatıra olarak kaliteli çekimler olsun istiyorum daha sonra da bu işi hobi olarak devam ettireceğim .


özetle 5 bin lira limitle , benim gibi yeni başlayan ve anı fotoğrafı (daha sonra doğa fotoğrafları da eklenebilir.) biriktirmek isteyen biri için güncel piyasa koşullarında hangi makineler önerileriniz olur. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz.


Şuan için aklımda Olympus M-10 MARK 3 var. 3800 lira gibi bir fiyata alınabiliyor. Daha sonra lensleri temin edeceğim , elimde ne kadar para kalırsa şuan için o kadar iyi.


Teşekürler.
T
3 yıl
Uzun Vadeli-Upgrade Edilebilir- 12k Masaüstü Sistem (Edit:15k ya Sistem Toplandı)
EDİT: Evet arkadaşlar yaklaşık 1 aylık süreç sonunca sistemi topladım. Yeni toplayacak arkadaşlar için sistemi aşağıya ve aldığım fiyatları buraya ekliyorum.

Anakart--- MSİ B550 Gaming Edge Wifi 1549 TL (30 euro geri ödeme ve 200 tl steam kodu kampanları var onları hariç tuttum)
İşlemci--- Ryzen 5 5600X 3060 TL
İşlemci Soğutucu --- MSİ Core Frozer L 445 TL
Ram---- G.Skill Trident Z Nero 2*8 3600MHZ CL16 1080 TL
SSD--- Samsung EVO 970 500 GB Nvme2 796 TL
Ekran Kartı ---- Palit RTX3070 Gaming Pro OC 6330 TL
PSU---- Corsair RM850 1140TL
HDD--- Seagate Barracuda 2 TB 475 TL
Kasa ---- Cooler Master TD500 780 TL

TOTAL:15656 TL

EKRAN : Samsung 27"CHG70 2K 144 HZ ---2990 TL

Selamlar arkadaşlar , yıllardır okul,iş,evlilik peşinde koştuktan sonra nihayet hayatımı düzene soktum ve bir sistem toplamak istiyorum. Fakat uzun süredir bu mecradan uzak kaldığım için sistem toplama konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.


Kullanım Amacı: Oyun , Multimedia , Amatör Düzeyde Fotoğraf Düzenleme

Limit: Esnemeye açık olmakla birlikte 12-13k civarı (monitörsüz)

Beklenti: Sistemden beklentim Kasa-Anakart-Psu üçlüsünü mümkün olduğunda güncel ve kaliteli tutarak sağlam bir alt yapı üzerine sistemi kurmak ve yıllar sonra bile sıkıntı çekmeden upgrade yapabilmek. Şuan için acelem yok , RTX3000 serisini beklemeyi düşünüyorum . Diğer sistem elemanlarında karar kılarak yavaştan indirim denk getirerek sistemi kurmak istiyorum . Ağır işlemci gücü gerektiren işler yapmıyorum ama beni mümkün olduğunca süre idare edicek en ideal seçimin olmasını isterim.

Monitör: Monitör konusunda bütçem 3.5 k , Ps4pro/PS5 ile birlikte kullanıcağım bir monitör (HDR olması bir avantaj) ,sadece oyun amaçlı kullanmayacağım için renk açısından da tatmin edici max 27 " bir monitör bakıyorum.

Şuan için aklımda bu monitör var>> https://www.hepsiburada.com/samsung-lc27hg70qqmxuf-27-2k-1ms-144hz-freesync-2-hdr600-kavisli-va-qled-oyuncu-monitor-p-HBV00000BA2EM?magaza=Hepsiburada&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_medium=akakce&utm_source=pc&utm_term=k&v=1.77.5&wt_pc=akakce.c.k.pc


Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
T
6 yıl
2010-2012 Auris 1.6 Hakkında
Arkadaşlar 45-50 bine kadar bütçe ile araba bakıyorum . Kafamdaki birkaç modelden en aklıma yatanı 1.6 confort extra paket Auris' ler oldu.

Kriterlerim :
1) Sorunsuz ve yakıt tasarrufu olan motor
2) Arabanın az çok dolu olması (ABS,ESP,dijital klima vb. çok uç özelliklere ihtiyacım yok)
3) Genel olarak yürütme maliyetlerinin düşük olması
4) Genç işi bir araba olması (mümkünse C sınıfı bir Hb)

Diğer bir seçenek olarak 2010-2013 Lancer 1.6 İnvite var. Bu araçlar hakkında bilgi verbilir misiniz? Fİyat aralığnda başka tavsiyelerinizi de bekliyorum
T
9 yıl
Amerika\u0027dan Telefon Aliyorum. S6 -G4 - Iphone 6 ?
Bu yaz staj için Houston'dayım . Geri dönerken telefonda almayı düşünüyorum ama gerek kurun yüksek olması , gerek garanti şartları kafamda soru işareti bırakıyor.

Evet arkadaslar kisaca soyle bir liste yaparsam (dolari 2.7 almistim gelirken) :
1) G4 480$-1300 lira Tr Fiyati : 1900-2000 lira
2) S6 580$-1570 lira Tr Fiyati : 2200 lira
3)iphone 6 64 gb 750$-2025 lira Tr Fiyati : 3000 lira

Androidin zamanla yavaslamasi , guncellemelerin kesilmesi filan canimi sikan nokta. Ios'un stabilitesi cok hosuma gidiyor. Kamera kalitesi ve batarya omru de onemli benim icin. Fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar

Ayrıca : buradan satıp alıp Türkiye'den üzerine kar koyup satabilecek şeyler konusunda da yardım ederseniz çok makbule geçer .
Teşekkürler
T
10 yıl
Doküman Paylaşımı İçin En İyi Yöntem?
İyi günler arkadaşlar . Okuduğumuz bölüm nedeniyle derslerimiz genelde slayt üzerinden işleniyor. Hoca gelip anlattıktan sonra dersten sonra slaytını bize bırakıyor . Biz de bu slaytları herkese ulaştırmak için Dropbox programını kullanıyorduk. Ortak bir hesap aldık ve şifresini herkese verdik. Lakin bu konuda çok kullanışlı olmadı Dropbox. Yanlışlıka döküman silenler , telefondan girip özel video-resimlerini yanlışlıkla upload edenler falan bir sürü sıkıntı oldu .Bu yüzden :
1)İçeriğini sadece belirli kişinin değiştirebileceği
2)Erişimi kolay
3) Ve slaytların arşiv halinde erişilebileceği ( Çünkü çok fazla dersimiz ve konumuz var)

Bir yöntem kullanan , duyan ya da bilen arkadaşlar lütfen bir yardımcı olun .
T
10 yıl
Çıldırmak Üzereyim . Lütfen Biri Bana Bunu Açıklasın
Özet : Beyler ben bu oyun eşleştirme sistemini hiç anlamıyorum . Resmen kanser ediyor beni . Geçen oyun takıma bir arkadaş geldi " illa ki TEEMO alcam" dedi . Tamam dedik . Oyun başladı . Baktım adam unranked . Feedledi , bizi report etmekle tehdit etti, farm yapamadı . ADC ile oyunu taşıdık ama resmen 6vs4 oynuyorduk .( adam afk kalsa bence oyun bizde . Adam resmen yürüyen atm . ) Ve oyuna AD rünleriyle girip oyunu 0 AP bitirdi . Söyleyin beni suçum ne burda ?

Karsıda gold 5 , silver 1-2 adamlar varken ; bizim takımda unranked , düşük zafer sayılı adamların olması nasıl bir sistemdir ?

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Arkadaşlar bu oyun yüzünden akıl sağlımı yitirmek üzereyim . Yaşım 21 . Lisede arkadaşlarla beraber Dota a merak saldık .5-6 yıl oynadım . Üniversite de birkaç arkadaş tavsiyesi ile Lol'e de bakayım bi dedim . Geçen yaz bir hesap açtım , öylesine zevk amaçlı oynuyordum . 30 lvl oldu , promolara girdim . Silver 3 e yerleştirdi. Daha sonra üniversite açılınca fazla oynuyamıyorum . Bronz'a atmıs . Bu yaz tekrar promolara girdim . Silver 3 e koydu yine . Artık Dota'yı bıraktım tamamıyle LoL'e yöneldim ama Dota serverındaki Ruslar bile beni bu kadar sinir etmemişti. Ya şu lanet ligde tıkılı kaldım. 5-6 yıldır Moba oynuyorum . Dota'yı çok iyi oynardım zaten , LoL'u de iyi oynadığımı düşünüyorum . Sizce sorun nerde , kimde ?


Not : Oyunda duo girmek isteyen varsa , tekliflere açığım . Beni burdan kurtarın lütfen
Not 2: Eğer çıkamıyorsan hakettiğin yerdesin diyecekler için , ben kesinlikle burayı haketmiyorum . Tamam elmas veya platin değilim ama en azından gold da oynamayı hakediyrum.
T
10 yıl
Edit:Çözüldü- iTunes\u0027tan Dosyaları Klasör Şeklinde Atmak
Öncelikle merhaba beyler . Yakın zamanda Android'den iOS'a geçiş yaptık . Zamanla alışıyoruz , diğerine nazaran çok farklı ve kapalı bir sistem .
Ben dersleri tabletten çalışıyorum . Bölüm itibariyle dersler slayt,PDF ve word formatında dağıtılıyor . Şimdiye kadar tek tük lazım olanları Dropbox ya da pc üzerinden attım ama final dönemine geldik Çalışmakla yüküm olduğum neredeyse 200 döküman var . Bunlar derslere göre ayrılmış şekilde (anlatan hoca ,işlendiği komite ) tarzında ayırdım . Bu dosyaları pc deki klasörler şeklinde tablete yüklemenin bir yolu var mı ? Şimdiden teşekkürler

Edit: SORUN ÇÖZÜLDÜ . @Caferhan 'a teşekkürler . Bilmeyenler için anlatayım .

Phone Drive appstore dan bu programı indriyorsunuz . Bu program cihaz hafızasını bilgisayardaki gibi kullanmanıza olanak sağlıyor. ( Telefonlarki X-Plore gibi ) . Birçok formatı da destekliyor . İpad'inizi tablete bağlayıp , Uygulamalar kısmından atmak istediğiniz klasörü bu programın içine sürüklüyorsunuz daha sonra İpad üzrerinden bu programı kullanarak klasörlerinize ulaşabiliyorsunuz .

Kaynak
T
10 yıl
YGS\u0027e Giricek Kardeşlerime Tavsiyeler
Beyler malum YGS'e 1 hafta kaldı . Ben de daha önce bunu tecrübe etmiş bir kardeşiniz olarak size birkaç tavsiyede bulunuyum .
1) Öncelikle herkesin dediği gibi sınav mekanınızı önceden görün . Sıranızı kontrol edin (sallanıyo olur , kırık olur vs.). Problem varsa kurumun idaresiyle görüşün düzelttirin. Ayrıca sınav günü ulaşım planı çok önemli. En az 30 dk önce orada olmalısınız . Buna göre bir plan yapın . Çünkü bazı arkadaşlar sülalecek geliyor sınava , ortalık ana baba günü. Bunu göz önnde bulundurun .

2) Sınav haftası biyolojik saatinizi ayarlamak çok önemli . Örneğin: Son 1 hafta 11 de yatın , 7 de kalkın , kahvaltınızı yapın , tuvalete girin ( bu çok önemli) ve öğleden sonraya kadar tutun kendinizi tuvalete girmeyin. [Beyler burası çok önemli biraz daha açacam bu konuyu.Sınavda insanlar heyacanlar doğal olarak . Sempatik sistem dervreye girer . Kan basıncınız ve dolaşım hızınız artar . Doğal olrak birim zamanda daha fazla kan süzülür , daha fazla idrar üretilir . Biz idrarı mesanemizde depolarız . Bunun çıkışında kaslar vardır . Amaç bunların dayanıklılığı artırmak . İrademizi güçlendirmek. Çoğu insanın sınavda tuvaleti gelir . Bu doğaldır . Dediğim gibi heyecan yapmak bu durumu hızlandıryor. Biz buna bir nevi antremanla dayanıklı hale geliyoruz.]

3)Bir de olayın psikolojik yanı var . Böyle heyecanlı arkadaşlar falan varsa dikkat etsin. Sınav yaklaştıkça hiçbir şey biliyomuşunuz gibi gelir . Sanki 100 lerce eksik var gibi. Takmayın bu içsesinizi. Kendinizi telkin edin . a) Bu sınav dünanın sonu değil . b) ben çalıştım gerisi Allah'a kalmış c)Aşırı heyecan benim düşmanım ( aşırı diyorum bakın dikkat edin. ne hiç olmuyacak ne de fazla olacak.kararında olsun .sizi ayık tutar.)

4) cuma akşama dğru kapatın kitapları . Varsa şöyle ufak tefek ezber şeyleri ona bakın . Cumartesi günü şöyle dağa , bayıra vurdurun . Sıkıntınızı atın . Stres kalmasın . Relax olun .

5) Bu sınav hayatınızın en önemli sınavı gibi davranırsanız , hataya düşersizniz. Normal bir denemeye girer bi davranın. Yok türbe türbe gezmeler, annenizin gelip gidip ağzınıza okunmuş ıvır zıvır sokması flan bunlar adamı strese sokar. Nazikçe uyarın etrafındakilerinizi. Bu normal bir sınav , ne diye strese sokuyonuz beni diyin.

6) Sınav sabahı açın Kuran-ı Kerim( biliyosanız ve inanıyosanız ) biraz okuyun . Rahatlatır sizi. Dua edin . "Ya Rabbim ben aylarca çalıştım sen emeğimi zayi etme" diyin. ( Eğer inancınız varsa yani , normal zamanda din le alakanız yoksa , sınav zamanı da sofi kesilmeyin yani[;). Bunları kendim yaptığım için diyorum . Yanlış anlamayın.]

7) Annenize bir kahve yaptırın . Sert olsun .Kafein uykuyu açar , beyni uyarır . İyi gelir .

8) Son olrakta sınava sülalecek gitmeyin . Bu kesinlikle zararlıdır. Adamı strese sokarlar . Eğer heyecan yapmıyorlarsa alın max 2 kişi ( anne - baba ) öyle gidin. Kiminin anası babası daha heyecanldırı . Ayılır bayılır böyle. Öyle ise tek gidin . Kocaman adamsınız . Bırakın onlar evde ayılsın bayılsın . Sizin sakin olmanız lazım . Ama ben babanızla tek gitmenizi tavsiye ederim . Çünkü baba adama güven verir, sakin tutar .


Şimdilik bu kadar beyler .Hatamız varsa affola .Her türlü sorusunuzu cevaplamaya çalışırım . Herkese başarılar .

Edit: Kardeşler yazmayı unutmuşum . Sınavdan 2-3 gün önceden itibaren yediğinize içtiğinize aman dikkat edin . Yağlı , mideyi bozacak , cır cır yapacak şeylerden kaçının . ( Kayısı , aşırı meyve suyu , sucuk vb. ağır yiyecekler , çiğ köfte , dondurma vb. soğuk gıdalar )
T
11 yıl
Forumda Neden Ekonomi/Finans Bölümü Yok ?
Böyle büyük bir forumun neden Ekonomi-Finans bölümü yok ? Belli bir sebebi var mı? Olsa çok tutulur bence . Şöyle yatırım , borsa , döviz , altın , forex , hisse senetleri konusunda bilenlerin tecrübelerinden faydalansak fena olmaz bence . Konu dışına açılan çoğu bu tür konular " 3 yıllık ilişkim bitti , Tipim Nasıl ? [SS'li]" konuları arasında mundar oluyor
T
11 yıl
Ne Olursa Hemen Uyanırsınız ?
Beyler soru açık ve net . Sizi yatağınızdan fırlayarak uyandıracak şey nedir?

Örneğin benim ki burnumun kanaması . Benim çocukluğumdan beri burnum zırt pırt kanar . Eğer uykumun ortasında burnum kanarsa , o ilk damla kan dudak hizasına gelmeden bi koşu lavabodayımdır . Reflesk olmuş artık
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.