G

Yüzbaşı
05 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
113 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
G
4 yıl
Çok spesifik bir türde anime önerisi var mı? (spoiler koydum)

Zaten (uzaylılar/tanrılar/öteki yaratıklar) aramızdalardı. Kökleri binlerce hatta milyonlarca yıl önceye dayanan


ama alternatif tarihteki günümüzde (1900-2000 yılları) veya uzak gelecekte (2100+ yılı gibi) geçen anime öneriniz var mı? (örneğin Darling in the FranXX, Neon Genesis Evangelion, Transformers)

Hep mecha örneği verdim ama mecha olmak zorunda değil.
G
4 yıl
YouTube kendi besteni koruma altına alma?
Arkadaşlar merhabalar. YouTube kanalı açmak istiyorum. Kendi bestelediğim parçaları insanlara tanıtmak istiyorum. Telif hakkı konusunda aklıma takılan bir konu var. Açık kaynak kullandığım besteleme uygulaması dışında lisansı kırılmıs FLStudio ve bunun kırılmış pluginlerini(efekt, platform vb.) kullanıyorum. (Herkesin elinin altında hazır bir orkestrası yok nihayetinde)
Evet böyle bir şeyi ticari olarak paylaşamam ancak ben bu pluginlerden oluşan sesin değil de oluşturduğum, dizdiğim notaların telif hakkını yasal olarak elime almak istiyorum. Yani bir diğer deyişle atıyorum benim Tarkan olduğumu farz edin. YouTube'da dönen ister amatör "Kuzu Kuzu" cover videolarına ister kâr amacı güden videolara karışma hakkına sahip olmayayım ancak "Kuzu Kuzu'nun bestesi benimdir." diyebileyim.
Yardımcı olabilecek var mı?
G
4 yıl
Vikipedi yine trollüyor: Wiki Loves Earth 2020 Greece
Arkadaşlar Vikipedi'ye Haziran ayı etkinliği gelmiş. Sanırım siti lokasyonumu bildiğinden ötürü de İngilizce sayfada da Türkçe sayfada da Türkiye etkinliği yazıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

ancak fareyi üzerinde beklettiğim zaman maalesef şöyle bir şey çıkıyor:
< Resime gitmek için tıklayın >

Yurtdışı VPN ile girdiğim zaman ise böyle bir şey gözükmüyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
G
4 yıl
3 seti bi çırpıda yapma VS circuit olarak antrenmana yayma?
Örnek:

3 x 8 Dumbell Press
3 x 8 Barfix
3 x 8 Dips

yerine

3x Circuit:
1 x 8 Dumbell Press
1 x 8 Barfix
1 x 8 Dips


Yani birincisinde dumbell press hareketini 3 set yapıp antrenman boyunca bir daha yapmazken ikinci yöntemde 1 set dumbell press, 1 set barfix, 1 set dips yapıp bu "halka"yı(circuit) 3 kere tekrarlıyoruz.

Deneyimsel olarak circuit düşüncelerim:

1. Aletlerde sıra bekletmiyorsun. Böylece o baskıyı hissetmiyorsun. Aleti hemencecik sırada bekleyen elemana teslim edip vicdanın rahat oluyor.
2. Daha fazla kalori yaktığımı düşünüyorum. Beni daha çok yoruyor, daha hareket halinde bırakıyor.
3. Aynı bölgedeki büyük kas gruplarını çalıştırmayan, her gün aynı olan full-body bir programa sahip olduğum için bu hareketler arasında hiç dinlenme yapmıyorum. Diğer yönteme göre 10 antrenman başına dinlenmediğim için 10 dk daha kısa sürüyor. Kısa bir duş alacak kadar yeterli oluyor.
4. İkinci ve üçüncü nedenden ötürü otomatik olarak HIIT yapmış oluyorum. VO2Max'ı zorluyorum.
5. Dayanıklılığım, formum düşük seviyede. Bu yüzden en kısa sürede maksimum enerjiyi harcamak istiyorum. Bu yöntem ise buna bire bir.
6. Sabit bir yerde durmayı sevmeyen birisiyim. Salonu bol bol turluyorum, ferahlatıyor. İyi geliyor.

Ancak daha fazla öğrenmek istiyorum. Bununla ilgili bilimsel açıklayabilecek link atabilir misiniz? Veya deneyimlerinizi söyleyebilir misiniz?
G
5 yıl
Hiçbir zaman tam bir motivasyona sahip olamadım, var ama tam değil.
Son zamanlarda özeleştirimi yapmaya başladım. İstediğim bir hedefim var ancak bütün sorunlarımın kaynağının motivasyonsuzluk olduğunu düşünüyorum. Konfor çemberimden çıkamıyorum.
1. Eğer bir şey yeterli geliyorsa o iş tamam diyip bundan sonra başıma gelecekleri umursamıyorum çünkü artısı eksisinden fazla olacağı için hala pozitif kalacağımı düşünüyorum.

2. Yumurta kapıya dayanıncaya kadar ciddi bir eylemde bulunmuyorum. (Aslında sorumluluklarımı zamanında(son teslim tarihi vb.) yerine getiriyorum gene de iş tamamlanıyor ama bunu zamana yaymak yerine sıkıştırıyorum.)

Bunun nedeni olarak çok berbat bir kısa süreli hafızaya sahip olmam diye düşünüyorum. Asla bir şeyi aklımda tutamıyorum. Yeni bir yabancı kelime öğrenemiyorum. Numaraları akılda tutamıyorum. Gerek gerçek kağıt gerek dijital olarak her yerim not kağıtlarıyla kaplı (o not kağıtlarının yerini de unuttuğum oluyor). Yaş 21 ama sanki yaş ilerledikçe o 15 yaşımdaki anlama/kavrama yetimin azaldığını hissediyorum.

Motivasyonsuzluğa örnek vermem gerekirse bir derse 100 üzerinden 80-85 falan almak için arkadaşlarım gibi 2x veya 3x yükünde çalışmam gerek, bunda sıkıntı yok. 95-100 almak, arkadaşlarım için 4x veya 5x yük gerektirirken bana 5x-10x arası bir yük gerektiriyor. Hayallerime ulaşmak için 95-100 almam gerekiyor. Denedim, 10x yükünde çalışmak hayatımın tüm akışını bozmuştu, hiç hoş bir şey değildi. Moralim bozuluyor bu yüzden de konfor çemberimden çık(a)mıyorum.
(Ben ders konularına nokta atışı çalışıyorum. Yani şu konu şuradan, şu konunun da şurasından çıkacak diyorsam aynen o şekilde sınavda çıkıyor (elbette her yarıyıl 1 kere hoca sağ olsun yatıyor o taktik) ancak konuyu tüm ayrıntılarıyla bilmiyorum. Yani baştan sonra ezberleyen inek tiplere evrilemiyorum. Her şeyden azar azar, kabaca bilecek kadar...)

Çok da mantıklı geliyor aslında bir şeyi %10 arttırmak için fazla efor harcamamak. Donanım kısmında döner ya F/P oranı aha işte bende olay bu. F/P oranı çok düşük. i7-9800'e sahibim(80-85 notlarım var). i7-9900 için param var (95-100 almak için kapasitem var)

Neden i7-9800 serisini i7-9900 ile değiştirmek için neden bu kadar zahmete gireyim ki?
Bu görüşten kurtulmak istiyorum.

Çözümü olan var mı?
G
5 yıl
Beni Spotify kullanmaya ikna edebilir misiniz?
1. Müzik dinlemeyi ve keşfetmeyi çok seven birisiyim. Pop hariç tüm müzikleri dinleyebilirken klasik, Osmanlı, Kelt, Uzakdoğu, senfonik metal vs. hayatımın her bir zaman diliminde dinliyorum. YouTube'dan arama yapar beğenirsem ham(raw, loseless, flac, cd, SoundCloud vs.) bulmaya çalışır Flac arşivi yaparım, bulamazsam Youtube indirici ile en iyi kalite hangisi ise (320-256-192kpbs)indirip mp3'e dönüştürüp Walkman'ime atarım.

2. Yabancı dilde akış dinliyorum. Ancak bunların %90'ı ücretsiz RSS'den haftalık olarak geldiği için podcast özelliğini de eliyorum.

3. Bakıyorum çoğu listede pop, club vs şarkılar var. Eğer bunlar revaçta ise bunların sanatçıları da revaçtadır. Yani benim istediğim tarzdakiler azınlıkta olacak ve fazla içeriğe sahip olamayacağım.

4. "Bir kere al, sonuna kadar dursun" anlayışı olmadığı için hep bir kaybolacak hissi var bende.

5. Aklımda bir tek şu dinlediğim şarkılarla, ülkeme, arama geçmişime göre veri analizi yapıp keşfet özelliğinden dolayı geçmek var.

Geriye ne kaldı? Benim Spotify'a ihtiyacım var mı? Önerir misiniz?
G
6 yıl
PDF dosyasında belli bir yeri kırpma
Elimde bir kitap var ama A4 sayfasına göre taranmış. Beyaz boşlukları nasıl kırpabilirim? Sayfalar aynı koordinatta/pikselde.
< Resime gitmek için tıklayın >
G
6 yıl
Büyü VS Teknoloji Kitabı tavsiyesi
Arkadaşlar genel hatlarıyla büyü kullanan taraf ile teknoloji kullanan tarafın amansızca savaştığı fantastik kitap önerileriniz var mı? Türkçe yoksa İngilizce de olabilir.
G
6 yıl
EY \u0027DOLAR UÇMUŞ ÜLKEDEN İNGİLİZCEMLE GİDECEM\u0027 DİYEN ARKADAŞLAR...
Düşmanınızın İngilizce seviyeniz değil hala dolar olduğunu hatırlatmak isterim.
< Resime gitmek için tıklayın >
G
6 yıl
Düz yol ve yokuş performansı nasıl artar?
Arkadaşlar herkese merhaba. Hem kilo vermek için hem de ileride trafiğe takılmadan şehir içi ulaşımımı(40km gidiş+geliş) zorlanmadan halledebilmek için bisiklet sürmeye başlayalı 1.5 hafta oldu.

İlk hedefim 15km'yi 40 dakikada gitmek sonra ise 20kmyi 45dk'da gitmek. Şu an kullandığım bisiklet 26" Bianchi MTB ve önümüzdeki 1 sene içerisinde bisiklet alma planım ya da gücüm yok. Ayrıca ağır bisiklet olması daha iyi diyorum çünkü daha fazla enerji ve kondisyon kazanacağımı düşünüyorum.

Düz yolda ortalama 18-20km/saati vitesi 3*6 yapınca 10-20sn sonra yoruluyorum. Bisikletten indiğimde ise dizlerime garip bir ağrı,hissizlik giriyor (sanki biri sımsıkı tutuyormuş gibi. Herhalde düşük kadanstan ötürü... 3*4/2*6 yapıyorum bazen. 2*6/2*5 kombinasyonunda ise dizime yük binmiyor ama pedalın dönme hızından dolayı nefes nefese kalıyorum. Yani kısacası düz yolda sabit hızda vites kombinasyonumu belirleyemiyorum.

Sizce 3*6'yı normal hızda çevirebilmek için güç mü kazanayım yoksa 2*6 için hız mı?
Ancak yokuşa geldiğim zaman işler değişiyor. Eğim ne kadar bilmiyorum ancak 1*1 ile yürüme hızına düşüyorum. Elbette makine değiliz ama yokuş yukarı çıkarken hızımı arttırabilmem için ne yapmam gerek?

Onun dışında yalnızca gps kullanan (haritayı 1 defalığına indirecek), ve "anlık" rakım ve tablo gösteren Android uygulaması önerebilir misiniz? Kullandığım LG Health yalnızca maksimum ve minimum verilerini gösteriyor.

Bir de tüm vitesleri sona alınca ve düz yolda sprint için güç uygulayınca(25-30km/s) zincir dışarı doğru çıkıyor bu bir tasarım hatası mı?(L---M---H vitesi H'de değil de ondan bi öncekinde tutuyorum.)

Ve son olarak İstanbul'da için Avcılar-Beylikdüzü-Tüyap yokuşunu, Ankara'da ise Güvenpark/Kızılay tarafından Beytepe kampüsüne veya Etmesgut'tan Beytepe kampüsüne bisikletle gidilebilen var mı? Varsa kondisyon, enerji, terleme durumlarını hangi bisikletle hangi mevsimde bunu yaptığını anlatabilir mi?

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.