O

Yüzbaşı
19 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
95 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
6 yıl
Animetopya Kanalı
Merhaba;

Youtube üzerinden bazı animelerin tanıtmak amacıyla bir kanal açtık. Bunu da ne çok ciddi ne de fazla mizah kullanmadan, eğlendirici bir biçimde yapma düşüncemiz var. Çok detaylı vidyolar çekmeyi düşünmüyoruz, sadece meraklısı için, başlamayı düşünenler için fikir vermesi açısından 3-4 dk ile sınırlı tanıtımlar çekmeyi düşünüyoruz. Abone olur, beğenir ve paylaşırsanız seviniriz. Önerileriniz ve eleştirileriniz doğrultusunda gelecekteki vidyolarımıza daha çok özen göstermenin sözünü de veriyoruz. İzleyicilerimizle geliştirebileceğimiz bir kanal olduğuna inanıyoruz.

Kanal linki: Animetopya Kanalı

pilot bölüm (deneme çekimi)

https://www.youtube.com/watch?v=oxr589Z8d8Y
O
7 yıl
seçmeli ders ve yatay geçiş hk.
merhaba;

1. sınıftan "alan seçmeli" bir dersten kaldım.(hatta o yüzden o dersin ikincisini ikinci dönem almadım bile) Zorunlu Ders olanların hepsini verdim. Yatay geçişte sorun yaşar mıyım? Güzel sanatlar fakültesi tiyatro bölümü. (Dokuz Eylül'e geçmek istiyorum alınan tüm derslerden başarılı olmak gerekiyor diyor ama almak zorunda olmadığım bir derstten başarısız olduğum için şansım olabilir mi?)
O
11 yıl
Sırf Fullframe diye Canon 5D Classic?
Selamlar;

İki yıldır Canon 550D sahibiyim, fotoğraf konusunda da kendimi yeterli görüyorum. Fakat maddiyatım pek iyi olmadığından dolayı fullframe makineye geçiş yapamadım. Sizlerden bi' konuda fikir almak istedim.

Elimden 550D'yi çıkarıp, Canon 5D alsam enayilik mi etmiş olurum? Genelde "en kötü fullframe, en iyi giriş seviyesinden iyidir" yorumları yapılıyor. Ayrıca canon 5D sdhc kart desteklemiyor sanırım veya belirli bir gb üstü desteklemiyor diye duydum. Yorumları bekliyorym
O
11 yıl
Launcher sorunu
Selam arkadaşlar;

İki üç güne kadar sorunsuz bir şekilde oynadığım oyunu bir türlü oynayamıyorum. Simgeye tıklayınca LoL logosu geliyor ve o şekilde kalıyor ekranda. Yani launcher açılmıyor. İnternette bir sürü yöntem var onları denedim. Yetmedi format attım gene olmadı. Diğer pcmde denedim onda da çalışmadı. Ben sonuç olarak internet bağlantısına bağladım sorunu.

2 aylık birikmiş borcum var ttnete, param olmadığı için perşembe günü yatırıcam. Evdeki telefon hattı da gitmiş çevir sesi yok. İnternette de ciddi bir yavaşlama söz konusu ara sıra da kopma gerçekleşiyor. Acaba faturayı ödemememden kaynaklı bir sorun olabilir mi? hani internet bağlantımda bi kısıtlamaya gitmiş olabilirler diye düşündüm. Mantıklı bir açıklaması olanlar varsa bi bakıversin lütfen.
O
13 yıl
Cosplay İzmir Convention II
< Resime gitmek için tıklayın >
Geçtiğimiz Şubat ayında ilki düzenlenen Cosplay İzmir Convention'ının ikincisi 10 Eylül 2011 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde gerçekleşecektir.

Etkinliğimiz İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin arka bahçesindeki şenlik alanında yapılacaktır. Açık hava amfi tiyatro da bize verilmiştir. Karaoke ve yarışmalar için o amfi tiyatro kullanılacaktır.

Yiyecek ve içecek için içeride ve dışarıda yürüme mesafelerinde yerler mevcuttur. Etkinliğin yapılacağı alana çıkan kapının hemen yanında erkek ve kız soyunma odaları yer almaktadır. Yine soyunma odalarına yakın kız ve erkek tuvaletleri yer almaktadır. Etkinliğin sorunsuz sürüdürülebilmesi açısından sıkı güvenlik önlemleri alınacaktır. Etkinlik alanına çıkılan kapıda bilet kontrol ve satın alma işlemi gerçekleştirilebilecektir.

İEÜ- Anime ve Manga Kulübü, Japonca Bölümü ve diğer organizatör arkadaşlarımızın desteği ile gerçekleşecektir.

Etkinlik hakkında merak ettikleriniz için; imaginary32@gmail.com

Etkinliğin facebook sayfasında da detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz:http://www.facebook.com/event.php?eid=126584217420852
başlangıç : 10/09/2011 Cmt 13:30
bitiş : 10/09/2011 Cmt 18:00
O
14 yıl
Kararsızlık sorunu
Canon 550D (t2i, kissx4) veya Nikon D90 arasında bir seçim yapmalıyım ama fazla kararsız kaldım. Aslında Canon'un full hd çekim yapması kafamı karıştıran, ara sıra amatör belgesel ve kısa film çalışmaları içinde olacağım bunların dışında medya ve iletişim öğrencisi olduğum için akademik hayatımda çok ihtiyaç duyacağım. Fotoğrafçılık sanatıyla da ilgileniyorum, bir yerlerden başlamak da istiyorum. Daha önce Olympus'un dslr modellerinden birini 3-4 gün kullanmış lığım oldu.Onun dışında analog slr var praktica eski doğu almanya üretimi onunla fotoğraf çekme de çok hoşuma gidiyor. Ayrıca haber sitemiz için de muhabirlik yapıyorum, miting, eylem, basın açıklaması, davet, açılı, konser gibi yerlerde de kullanabilmek istiyorum. YArdımlarınız için şimdiden teşekkürler.
O
14 yıl
HDMI bağlantıda ses almak
Plazma veya lcd tvye sahip olmadığım için 22lik lcd monitörümde kullanıyorum konsolu. Yaklaşık 9 aydır VGA girişini kullandım çak çıkar olayı yüzünden masaüstü pcden soğudum ya xbox oynuyorum ya da laptopu kullanıyorum evde bile. Bugün koçtaşda 19tlye bir HDMI to DVI kablosu buldum tam alacaktım ki sonra ses alabilme olayı kafamı karıştırdı. VGA kablosunda ayrı bir ses çıkışı var fakat HDMI to DVı'da yoktu. Monitörde boş DVI varken ne gerek tak çıkara diye düşündüm. Ayrıca yeri gelmişken şunu da sorayım, VGA ile HDMI to DVI arasındaki kalite farkı gözle görülür bir şekilde artar mı? yani vereceğim 19tlye değer bir iş mi? Yoksa bir vga converter alıp pc ile konsol geçişini bir anahtar yönetmiyle halledicem.
O
14 yıl
Anime Semineri, Gösterisi ve Cosplay
"2010 Türkiye'de Japon Yılı" adı altında bu sene Türkiye'nin bir çok yerinde düzenlenecek aktiviteler arasında yer alan "Seminar on Anime and Anime Show"'un İzmir'deki ev sahibi "İzmir Ekonomi Üniversitesi" olarak açıklandı.

Japonya Tanıtma Vakfı, İzmir Ekonomi Üniversitesi - Anime ve Manga Kulübü ve İzmir Ekomi Üniversitesi - Japonca Bölümü'nün organizasyonunu yaptığı etkinliğe, Naruto, Saiyuki, Flame Of Recca, Vampire Princess Miyu, Tokyo Underground ve Revolutionary Girl Utena gibi animelerin yönetmeni Hayato Date konuk olarak katılacak.

Haberin detayı;

http://www.anime.gen.tr/haberdetay.php?id=1318
O
14 yıl
Call of Duty: Afganistan\u0027da ABD askeri olmak
Günümüzde önemli bir propaganda ve yönlendirme aracı olan bilgisayar oyunlarının en popüleri “Call of Duty: Modern Warfare 2”de ABD askeri olarak Afganistan’da savaşıyorsunuz.

Bilgisayar oyunları dünyasında çok sayıda meraklısı bulunan “Call of Duty” serisinin sonuncusu “Modern Warfare 2”, 10 Kasım 2009'da piyasaya sürüldü ve ilk 24 saat içinde yaklaşık 4,7 milyon adet satıldı. Bu konuda bir rekora imza atan oyunun ABD ve İngiltere'deki ilk gün satışlarından toplam 310 milyon dolar gelir elde edildi. Beş günün sonunda ise oyun 550 milyon dolarlık satışla yapımcısı Activision’a oyun için yaptığı masrafın yaklaşık üç katını kazandırdı. ABD ve İngiltere’nin nüfuslarının toplamının 360 milyon civarı olduğu düşünülünce, bu ülkelerdeki her bin kişiden yaklaşık 25’inin bu oyunu satın aldığı tahmin ediliyor.

Uzun yıllardır eğlence sektörünün en önemli kısmını oluşturan Hollywood filmlerinin son örneği olan “2012” filminin ilk üç günde aynı ülkelerde 76 milyon dolar gelir elde ettiği göz önüne alınınca, bilgisayar oyunları pazarının günümüzde ulaştığı seviye daha çarpıcı bir şekilde ortaya çıkıyor.

Pentagon oynatıyor
Serinin bir önceki oyununda hikâye Ortadoğu'da radikal bir liderin askeri darbe hazırlığında olduğu ve ayrıca Rusya'daki aşırı milliyetçi yapılanmaların halkı iç savaşa sürüklediği iki ayrı olayı konu etmekteydi. Oyunda kullanıcı Ortadoğu, Azerbaycan, Rusya ve Ukrayna gibi birçok ülkede geçen senaryoları ABD Deniz Piyadesi ya da İngiliz SAS komandosu rolüne bürünerek oynayabiliyordu. Amaç, "Rusya'yı eski gücüne kavuşturmak isteyenleri ve darbecileri" engelleyip, “düzeni ve kanunları tekrar işler kılmak”tı. Oyunun görselliğinde ise Ortadoğu halklarının ve direnişçilerinin kıyafetlerine bürünmüş, vurulması gereken düşmanlar ön plandaydı.

“Birinci şahıs nişancı” olarak adlandırılan oyun türünün son dönemlerde popüler örneklerinden olan ve “içerdiği şiddet ve kullanılan dil yüzünden 17 yaş altı kullanıcıların alması önerilmez” ibaresine sahip “Call Of Duty” serisinin yeni oyununda ise görev ABD’nin “yeni” ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanmış. Bu sefer amaç, Rio'dan Afganistan'a dünyanın çeşitli bölgelerinde Rus bir “kötü adam”ı ve onun yaratmaya çalıştığı kıtalararası savaşı engellemek. Bu görevi yerine getirmek için de dünyanın çeşitli bölgelerindeki silahlı düşmanlara karşı mücadele etmek gerekiyor. Hikaye ise bu sefer Brezilya, Afganistan, Rusya ve ABD'de geçiyor. Amerika'nın ve müttefiklerinin “iyiler” olarak lanse edildiği oyunda, küresel hegemonya mücadelesindeki diğer ülkeler ve ideolojiler terörist ve “kötü” olarak gösteriliyor.

Savaş suçu işlemek ister miydiniz?
Oyunun havaalanında geçen ilk bölümü savaş oyunlarına “alışık” olanlar için bile hayli zorlayıcı bir sahne olarak ortaya çıkıyor. Bu bölümde amacınız, Moskova Havaalanı’na saldırarak sivilleri katletmek! Oyunun başında size bu bölümü oynayıp oynamak istemediğiniz soruluyor; tercihe bırakılan bu seçim, oyun forumlarına bakılırsa oyun yapımcılarının da tahmin etmiş olacağı üzere herkesi bölümü oynamaya yöneltiyor. Yanınızda bulunan dört kişi ile beraber başladığınız bu bölümde, siz ateş etmeseniz bile bilgisayar tarafından kontrol edilen diğer dört kişinin gerçekleştirdiği katliamı “izleyebiliyorsunuz”. Oyunun Rusya’da yasaklanabileceğini tahmin eden yapımcı Activision, Rusya için ürettiği versiyonunda bu bölümü oyundan çıkarttı.

Sadece oyun mu?
Zamanla daha karmaşık, gerçekçi hatta gerçek olaylarla bire bir bağlantılı hale gelen oyunlar, artık çocukların zaman geçirdiği saçmalıklar olarak görülmüyor. Daha da olgunlaşan sektör, sinemanın geçen yüzyıldaki görevini üstleniyor. Son yıllarda ABD kökenli bilgisayar oyunları, bu oyunların kamuoyunun görüşünü yönlendirme potansiyelinin farkına varan halkla ilişkiler ve propaganda uzmanları tarafından ABD çıkarlarını korumak ve politikalarını aklamak amacıyla yaygın olarak kullanılıyor. Grafik, oynanabilirlik ve hız gibi içerikten çok biçime yönelik yorumlar ve övgülerle birlikte piyasaya sürülen oyunlar, kullanıcıların görüşlerini ve düşüncelerini yönlendirmek için eşsiz bir ortam sağlıyor.

Kaynak:http://haber.sol.org.tr/


Açıkcası yazılan çoğu şeye katılıyorum fakat yazıyı yazanın oyunu oynamadığını da düşünüyorum. Çünkü ilk oyunun hikayesinde saçmalamış. Onun dışında zaten çoğu video oyununda Amerikan'ın her yaptığını iyi gösterme amacı zaten var. 2.Dünya savaşının sonu belli olduğu için oyunlarda Sovyet Rusya ile Almanya'yı yenebilmek zaten gerçekçidir. Buna Komünizm propagandası denilemez. Zaten Red Alert serilerinde de komünist ülkeleri terörirst göstermek gibi bir huyları vardı yapımcıların.

Bir de COD: MW2'yi yeni oynadım ve o sivilleri katlettikleri sahnede tüylerim diken diken oldu ve acayip derecede kızdım oyun yapımcılarına. Asıl terör Afganistanda mı, CİA'nın yaptığı mı?
O
15 yıl
Xbox 360 Modern Warfare 2 Limited Edition
Böyle bir konsol çıkıyormuş sanırım sınırlı sayıda olan COD: WW2 için ve 250gb HDD'li olacak diye bir haber okudum. fiyatı da 399$ oalcak imiş.
Detaylar için;
http://www.xbox.com/en-US/press/2009/0915-mw2.htm

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.