K

Yüzbaşı
15 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
8 ay
Online İşlemler Fatura Sorgulama/Ödeme Ekranı Hatası
Edit: Sistemsel bir arızaymış. Sorun bulunmuyor.

İyi günler.

Aşağıdaki linkten sorgulama yaptığım zaman aynı ödeme tarihine ve aynı fatura numarasına sahip iki adet aynı faturadan gözükmekte. Kısacası aynı faturadan iki adet var. Daha önceden sorguladığımda tek fatura vardı. Sizden ricam varsa faturanız kontrol edebilir misiniz? Sizde de bu şekilde çift fatura mı gözüküyor?

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/fatura-sorgulama-odeme/internet
K
8 yıl
Sapphire R9 285 DUAL-X OC Tavsiye Eder misiniz?
Başlıkta da belirttiğim gibi bu kartı almayı düşünüyorum fiyatı oldukça iyi durumda. Elimde FX X8 8320 işlemci, Xilence SPS-XP600 600w güç kaynağı ve N460GTX Cyclone ekran kartı var. Bütçem MAX. 700 tl. Sizin de tavsiye edebileceğiniz bir kart varsa onu da alabilirim. 2.el almayı düşünmüyorum bu yüzden lütfen 2.el tavsiye etmeyin. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.
K
10 yıl
Hangi Marka/Model Tablet Tercih Etmeliyim? Max. 600TL
Öncelikle ayrı başlık açıp forumu kirlettiğim için özür dilerim ama kafam oldukça karışmış durumda bu yüzden diğer arkadaşların açtığı konuları baltalamak istemedim. Lafı kısa kesip aradığım özellikleri ve kullanma amacımı yazayım:

Kullanım amacı: Film ve internet (oyun çok sık oynamam malum yaşım ve iş hayatım pek izin vermiyor :))

Ekran net ve yüksek çözünürlüklü olmalı
Ekran max. 9" olmalı (aslında o bile büyük gelebilir çünkü ellerim tek el kullanımı için pek büyük sayılmaz)
Pil kullanılabilirlik süresi çok düşük olmamalı
Aslında belirtmeye gerek yok ama işlemcisi kolay yorulmamalı ve kasmalara neden olmamalı
Çin malı olmamalı

Limitim max. 600 TL. Bu fiyata alınabilecek tablet tavsiyelerini yazarsanız memnun olurum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
NOT: Aklımda LG G Pad V500 modeli var.

İyi forumlar.
K
10 yıl
Önemli - Samsung 120GB 840 EVO ve AMD anakart uyumu hakkında!!!
Samsung 120GB 840 EVO almayı düşünüyorum bunun yanında AMD FX 8320 işlemci ve ASUS M5A97 R2.0 sistemin diğer bileşenleri olacaklar. Yanlız şans eseri birkaç yerde okuduğum kadarıyla 120 GB EVO modelinin (diğer Samsung marka ssd modellerinde de olabilir) AMD anakartlarda bazı problemlere neden olduğunu (donma, mavi ekran vb...) ve uyumsuz olduklarını okudum. Bunun doğruluk payı var mıdır? AMD işlemci/anakart kullanıp da bu ssd ye sahip arkadaşlar varsa herhangi bir sorun yaşadılar mı bilgilendirirlerse sevinirim. Eğer bir üst model olan 128GB PRO modelinde sorun yoksa (diğer modelde sorun olduğunu farz ediyorum) aradaki farkı verip alabilirim yada EVO ile aynı fiyat aralığında sizin de tavsiye edebileceğiniz anakart/işlemci ile sorunsuz bir şeklide çalışacak başka bir marka ssd de alabilirim.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.
K
10 yıl
Yarın alınmak üzere bu sistemlerden hangisini tercih etmeliyim?
Mali limitlerim dahilinde sistemi yenilemeye karar verdim ancak işin içinden bir türlü çıkamadım ve forum ahalisinden yardım almayı düşündüm. Aslında dolar kurunun bu kadar yüksek olduğu bir zamanda pc toplamak peki akıl kari olmasa da sonuçta teknolojinin sürekli kendisini yenilemesinden dolayı bir yerlerden başlamak gerekiyordu bende vatan indiriminden (pek indirim olmasa da) yarın bu işi halletmeyi aklıma koydum. Neyse yazdıkça romana dönüyor iyice ben en iyisi topladığım sistemleri ekleyeyim.

NOT 1: Para limiti max. 1350 TL
NOT 2: Diğer bileşenler zaten var lütfen yorumlarınızı bu parçalar üzerinden yapın.
NOT 3: Bazı sistemlere limiti aştığı için işlemci fanı eklemedim fanı yenileyene kadar o.c olmadan kullanabilirim ki o.c olmadan da gayet iyidir diye tahmin ediyorum. Biraz kafa ütüler ama dayanırım artık :)
NOT 4: SSD'ler arasında performans olarak çok fazla fark yoksa daha ucuz olanını tercih edebilirim.
NOT 5: Bu parçalar dışında aklınızda olan parçaları da yazabilirsiniz.

Parçalar:

< Resime gitmek için tıklayın >
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sistemler

< Resime gitmek için tıklayın >

Sizce bu sistemlerden hangisini tercih etmeliyim?

Fiyatlar vatan %30 indirimli fiyatlarıdır umarım sonradan bir kelek yapmaz :)
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.

Edit: Resim linkleri değiştirildi.
K
18 yıl
ACDsee açılmama problemi
imzamdaki sisteme acdsee kurmama rağmen bi türlü açamıyorum,programın her türlü versiyonunu denedim ama nafile.versiyonları trial olarak yüklüyorum sadece classic versiyonunu açıyor,sistemde sp2 yülü yane soranlar için,sizce neden olabilir şimdiden teşekkürler
K
18 yıl
H.D.D Problemi
Arkadaşıma yeni bi tane samsung 160gb sata2 disk aldım,windowsu kurmadan önce normal bi biçimde diski biçimlendirip (c ve d olarak)
c ye 120 gb d ye 40 gb kapasite verdim. Windows u kurdutan sonra ise d nin gözükmediğini farkettim.Bunun üzerine sorunu çözmek için yeniden biçimlendirme yapmaya karar verdim ama bu seferde toplam (c+d) 130 gb olarak gözüküyordu. Bios ekranında H.D.D kapasite olarak 160 gb olarak gözüküyor. Nerde peki bu 30 gb? Yanlızca bilgisi olanlar yorum yapsın lütfen....
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.