K

Teğmen
04 Aralık 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
9 yıl
GTX900 serisi için MSI destek sayfasına gönderdiğim soru ve cevabı
GTX900 serisinde bilinen coil whine sorunundan dolayı acaba MSI firmasının bu kartlar üzerinde bir çalışma yapıp, yeni versiyon kartlar çıkarmayı düşünüyorlar mı diye soru sorayım dedim. Gelen cevabın baştan savma yazımına bir anlam veremedim. Bu adamlar google çeviri ile mi cümle kuruyorlar anlayamadım. Onu geçtim; vermeye çalıştığı cevap ta gerçekten çok tatminkardı.

Mesajım:
Hello; I am reading negative feedbacks at technology forums about GTX900 series graphics card having coil whine problems. It is hardly to find users pleased with their cards. This made me to halt buying this card. I was wondering if your company thinks of a revision on these cards.

-------------------------------------------

Merhaba, forumlarda GTX900 serisi kartların coil whine problemi yaşadığına dair bildirimler okuyorum. Kartından memnun birisini bulmak zor. Bu sebeple, bu kartı almayı askıya aldım. Firmanız bu kartlarda bir revizyona gitmeyi düşünüyor mu?

-------------------------------------------

Cevap:
Dear sir/madam

Thanks for contacting MSI technical support.

Regarding your concern,Hi.If the PSU is enough good.The coil whine will disappeared.Sometimes It is related to the PSU.

Thanks for your cooperation in advance!

Best Regards,
MSI Technical Support Tea

---------------------------------------------

Endişenize saygı duyuyoruz. Merhaba. Eğer PSU yeterince iyiyse, coil whine ortadan kalkar. Bazen PSU ile alakalıdır. İşbirliğiniz için teşekkürler.

-----------------------------------------------

İngilizce bilenler anlayacaktır ne kadar kötü bir gramer kullanıldığını. Ve cevap olarak ta sadece PSU'dandır o PSU'dan. meme yapmıştır gibi bir cevap oldukça komik geldi bana.

Not:
Cevabın sonunda "MSI Technical Support Tea" yazıyor. Ben yanlışlıkla m harifini kopyala-yapıştır yapmayı unutmadım. Gelen cevabın orjinali böyleydi :)
K
10 yıl
Bir başka Vatan Bilgisayar sorunu
05.07.2014 tarihinde Powercolor R9 290 ekran kartı satın aldım. 2-3 hafta sonra fanından tıkırtı sesi duymaya başladım. Bu sebeple kartı dün (04.08.2014) Vatan Bilgisayar'a teslim ettim ve bugün şok bir durumla karşılaştım.
Daha servise teslim olmadığını düşünmeme rağmen Çizgi Elektronik'in sitesinden seri numarası sorgulaması yaptım ve ürünün 26.03.2014'te görüntü gelmeme şikayetiyle servise yollandığını gördüm. Serviste GPU ısıtılmış, BIOS güncellemesi yapılmış ve geri yollanmış. Nasıl olur diyerek çizgi elektronik'i aradım ve onlar da "evet daha önce gelmiş, sıfır ürün değil" dediler. Ben de o zaman size ulaştığında ürünün değişim yapılmasını belirtmelerini rica ettim. Tamam dediler.
Ne diyeceğimi bilemiyorum.

Güncelleme:
Sabah mesajımı yazdıktan sonra ilk işim Topkapı Vatan'ın yolunu tutmak oldu. İlk önce satış reyonuna uğradım. Şefle görüşemk istiyorum dedim ve durumu anlattım. Sistemden kontrol edip, şaşırarak "evet böyle bir durum olmuş. Stok karışıklığı olmuş olabilir" gibi mazeretler sundu. Sonuç olarak para iademi alıyim dedim. Benim yetkim sadece hediye kuponu vermek olur diyince, müşteri hizmetlerinin yolunu tuttum. Oradaki arkadaşın arka tarafta dakikalarca süren telefon trafiğinden sonra özür dilenerek para iadem yapıldı (Gerçi daha yapılmadı, hesabıma geçmesini bekliyeceğim). Sabah ki sinirimle sahtekarlık dedim ama hiçbirşeyden %100 emin olamıyacağım için şu anki sakinliğimden sonra "sorun" olarak adlandırmayı tercih ediyorum. Artık günahları onların boynuna.
K
10 yıl
Powercolor R9 290 Fan Rattle (Tıkırtı) sorunu
Merhaba arkadaşlar;
Kartımın orta fanından hafif şekilde tıkırtı sesi gelmeye başladı. Bunu garantiye versem yapacakları birşey var mı? Yoksa normal bir durum diyip geri verirler mi?
K
10 yıl
Corsair RM850 vs AX860 vs AX860i
Merhaba;
Sistemim 24 saat açık kalacak. Belirttiğim modeller arasında incelemelerim dışında nasıl farklar var ve tavsiyelerinizi alabilir miyim?

RM850 ve AX860 karşılaştırmam:
Fan boyu : 14 vs 12cm
Fan çalıştırma modu (yükleme) : %40 vs %20
80+ Gold ya da Platinum olması çok fark etmiyor bana göre

AX860i'nin AX860'tan tek farkı CLink mi? RM850'de de var CLink. Önemli bir detay mı Clink?

Bunların dışında göz önünde bulundurmam gereken ayrıntılar var mı? RM850 bana daha mantıklı gibi geldi.

Önerilerinizi alabilir miyim.
Teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.