S

Yüzbaşı
03 Aralık 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
190 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
5 yıl
Ryzen Sistem Hk. Görüş ve Tavsiyeleriniz (Bütçe Max. 5.000 TL)
Merhabalar,

Lise ve üniversitenin bitiminden sonra sonunda yerleşik hayata geçtim ve laptopu elden çıkartıp masaüstü toplamaya karar verdim. İlk defa toplayacağım için de biraz heyecan var.

Yazılım geliştirme, linux sistemler, android studio, unity, solidworks vs. öğrenme ve geliştirme amaçlı kullanmayı planlıyorum. Elimdeki laptoptan sonra her türlü bana fazla gelen bir sistem olacağına eminim. 1 haftadır elimden geldiğince forumdaki konuları takip ediyorum ve karar verdiğim bileşenleri listeledim.

Anakart: MSI B450 Tomahawk (824 TL şu an en ucuz sinerjide sanırım.)

İşlemci: Ryzen 5 2600
Oyun kampanyası bittiği için 2. elde uyguna denk gelirse o şekilde alacağım ama sıfır almak daha mı mantıklı emin değilim. 2. el aldığım durumda bir de kaliteli bir macun almam gerekecek galiba.

Ram: Ram konusunda tam olarak emin olmamakla birlikte bunu düşünüyorum ama kararsız olduğum için tavsiyelere açığım. 2. el olarak alacağım sanırım.
G.SKILL Trident Z RGB LED 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram (F4-3200C16D-16GTZR) (Sıfırı 1.100 TL bandında)

Ekran kartı: Max 1000 TL bütçe ile 2. el 1060 6G alabilirim sanırım. 1070te de gözüm var fakat kullanım amacıma fazla bir kart gibi. Asus Dual haricindeki kartlarda bir sorun yok galiba. AMD kart almayı düşünmüyorum.

PSU: FSP Hyper K 600W
Inventus'tan almayı düşünüyorum. 5 yıl garantili olduğunu söylüyorlardı detayını bilmiyorum.

Kasa: Cooler Master MB520. (Kasayı pek değiştirme düşüncem yok ama 600 TL'ye kadar daha güzeli varsa neden olmasın.)

SSD1 (Mevcut): Samsung 850 Evo 250GB m.2 (win10)
SSD2 (Mevcut): James Donkey 120 GB (linux)
Monitör (Mevcut): Dell P2317H 23"

Depolama için 1 TB da HDD eklerim o çok problem olmayacaktır.

Bileşenlerin çoğuna karar verdim sadece 0 ve 2. el almak konusunda kararsızlıklarım mevcut. Bütçe Max 5.000 TL fakat mümkün olduğunca aynı veya eşdeğer bileşenleri 2. el vs. uygun fiyata alıp mekanik klavye, hoparlör, kulaklık veya başka bir ihtiyaç için ayırmak istiyorum. Onun dışında da yönlendirme ve tavsiyelerinizle son halini belirleyeceğim.
S
5 yıl
Bu Dolandırıcılık Yeni Mi Çıktı?
Bu olay yeni mi çıktı bilgisi olan var mı? Siteye girince URL'ye hiç dikkat etmemiştim. Sayfadaki diğer linkler vs. ölü.
https://gitttigidiyor.com/urun/apple-iphone-x-64gb-cep-telefonu-apple-turkiye/452386071
S
5 yıl
Clio - Egea - 301 Kararsızlık
Merhabalar, ofis için araç alınacak dolayısıyla en boş donanımlı alınacak muhtemelen fakat araçtan çok anlamayınca kararsızlıktan kurtulamadık.
Benzin-Dizel fiyat farkı bayağı düştü ama İstanbul trafiğinde kullanılacak olmasından dolayı benzin tüketimi fazla olacaktır ondan dizel tercih edilecek gibi duruyor.
Clio diğer araçlara göre güvenlik olarak daha iyi gibi araştırabildiğim kadarıyla fakat son olarak tecrübeli olup tavsiyede bulunabilecekler varsa araç seçimini netleştirmek istiyoruz.
S
6 yıl
Telefon Dolandırıcısı (Polisim Demiş, Başakşehir)
Biraz önce annemi aramış. Başakşehir'de oturuyoruz. Başakşehir Şubesi Baş Komiseri Oktay Yıldırım olarak tanıtmış kendini. Eve tebligat gönderdik yoktunuz geri geldi vs sıkmışlar bişeyler çok detayları bilmiyorum işteyim. Kardeşim konuşmuş telefonla adam bide küfür etmiş. Bizimkiler emniyete haber vermişler.

Bu adamlar neye göre oturulan yeri bilerek kolay kolay böyle senaryolar yazabiliyorlar anlamıyorum.

Numarası: 05050590699

Edit: Annemin, Ananemin kimlik bilgilerini falan biliyolarmış. Bu nasıl iş anasını satayım
S
6 yıl
Ofis Kullanımı Laptop Tercihi
Kendi kişisel bilgisayarım var bu sadece ofis(word, excel vs) ve internet için kullanılacak bir laptop belirlemem gerekiyor. SSD kullanmaya alıştığım için HDD'de rahat çalışamayacağımı düşünüyorum.

Şimdilik şu ikisi arasında kaldım. 15" de 720p çözünürlük pek iyi değil. Benim aklımda küçük taşınabilir bir laptop alıp ubuntu üzerindeki ofis programlarında rahat çalışırım düşüncesi var fakat daha pahalı olması ve ekran kartı olmaması kafamı kurcalıyor. Gerçi pek bir şeye yarayacağını düşünümüyorum bu fiyat aralığında bir ekran kartının fakat emin olamadım.

Laptop tavsiyesi olmasa da 14"e bu parayı vermek olur mu soruma bile yardımcı olmanız benim için yeterlidir.
https://www.hepsiburada.com/hp-250-g6-intel-core-i3-6006u-4gb-500gb-r5-m430-windows-10-home-15-6-tasinabilir-bilgisayar-1xn46ea-p-HBV000008PTH9?magaza=Hepsiburadahttps://www.hepsiburada.com/hp-14-bs015nt-intel-core-i3-6006u-4gb-128gb-ssd-freedos-14-tasinabilir-bilgisayar-2gs76ea-p-HBV0000096RPF?magaza=%C4%B0NOVATEK (1999'a başka yerde mevcut)
S
6 yıl
Kocaeli Üniversitesi Kurdistan Tarafından Hacklenmiş
S
6 yıl
PIC C Harici Kesme Sorusu?
LCD'de menüleri gösteriyorum. 2. Menüde her saniyede ekrana başka yazı geliyor. Herhangi bir anda ayarlanan düğmeye basılınca buradan çıkılıp 1. menüye dönmem gerekiyor. Kesme ile yaptım fakat döngüyü tamamlamadan 1. menüye dönmüyor. Butona basıldığı anda if(menu==2) döngüsünden nasıl çıkabilirim?

----------------------------------------------------------
while(1)
{
if(menu==1)
{
printf(lcd_putc,"Hosgeldiniz");
printf(lcd_putc,"\nButon ile Menu Geziniz");
if(input(pin_a0)==1) menu++;
}

if(menu==2)
{
printf(lcd_putc,"\fYazi1");
delay_ms(1000);
printf(lcd_putc,"\fYazi2");
delay_ms(1000);
printf(lcd_putc,"\fYazi3");
delay_ms(1000);
printf(lcd_putc,"\fYazi4");
delay_ms(1000);
}
}
----------------------------------------------------------

#int_EXT //Harici kesme
void kesme_prog()
{
printf(lcd_putc,"\fSifirlaniyor");
menu=1;
delay_ms(1000);
printf(lcd_putc,"\f");
}
S
6 yıl
DH Reklamception
Yav arkadaş konuya tıklıyorum sayfaya gitmeden reklam açılıyor sonra açılacak sayfa açılmadan reklam açılıyor yetmezmiş gibi girdiğim konu içeriğine girene kadar 2-3 reklam kaydırmam gerekiyor. Çıldırcam
S
7 yıl
Digital Graffiti Video
Genel olarak yaptığım çalışmalar için bir de video denemesi yapayım dedim
< Resime gitmek için tıklayın >

Videoyu izlemek için tıklayınız
S
7 yıl
SS\u0027den Tel Markası Bilmece
Birini bulmam gerekiyor şüpheli bi iki kişi var tel markasından bulurum muhtemelen. Bu telefonun saati bildirim ekranında solda ilk defa denk geliyorum o yüzden bulması kolay olur diye düşündüm. Şüpheli kız olduğu için rom vs değiştirmiş olma ihtimali çok düşük.

Yalnız başlıkta forum oyunu gibi oldu belki yürür

Edit: Resmi unutmuşum

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.