B

Teğmen
09 Kasım 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
31 üye
Görüntülenme (?)
76 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
10 yıl
Antidepresan - Paxera Etkisi
Antidepresan, depresyon ya da distimi gibi rahatsızlıkları dindirmek için kullanılan psikiyatrik ilaç. "wiki/Antidepresan"

quote:

''Benim de takıntılarım var, obsesif kompulsif kişilik bozukluğundan şüpheleniyorum.

- Aşırı mükemmelliyetçiyim, en küçük şeyleri bile kafama takıp sorun eden birisiyim.
- Simetri takıntım var, her şey de orantı arıyorum.
- Belirli bir kışkırtma yokken bile, olmayan tehlikeleri aradığım huzursuz bir endişe hali içindeyim; bu durum benim için en ufak dertleri sınırsız derecede büyütüyor ve insanlarla ilişkiyi çok zor hale getiriryor.
- Bazen bildiğim her şeyi unuttuğumu düşünüyorum, aslında unutmadığımın farkında olsamda bu düşünce beni delirtiyor.
- Gördüğüm en küçük bir toz parçası dahi beni yerimden kaldırıp temizliğe sürüklemeye yetiyor.
- Günlük, aylık ve haftalık rutinlerimden şaşmamaya özen gösteririm. Her yerde kendime ait bir köşe arama çabalarındayım, kendi düzenimi kurmaya çalışırım.''


Konu :http://forum.donanimhaber.com/m_69767489/tm.htm


Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2014

Bu takıntılar sinir sistemimi bozdu, bütün huzurumu kaçırdı. Güçlü hissiyat sarsıntıları geçiriyorum, uykusuzluk ve titreme problemleri ile karşı karşıyayım. Bunun için geçen ay nörolojiden sakinleştirici ve uyku hapı reçetesi aldım. Onlarında faydasını göremedim. Sosyal hayatta beni olumsuz etkilemeye başladı.

Psikiyatri'ye görünmek istedim ama antidepresan yazacağından emindim.
Bu tür ilaçlar beyin kimyasını bozmaktan başka bir işe yaramıyorlar.


Kayıt Tarihi: 2 Temmuz 2014

Psikiyatri'ye gittim bana 'paxera' ve 'dideral' yazdı. Anksiyete bozukluğum olduğunu düşünüyor, ilacın ilk günündeyim ve gerçek etkisini görmem için aradan yaklaşık 10 gün geçmesi gerekiyor. Çarpıntılarım ve titremem bir nebze geçti ama mutsuzum.

Sıkıntılarımı yakınlarıma dile getirmeye, anlatmaya çok çabaladım ama derdimi anlatamadım. Kız arkadaşımla aramız kötü, annem suratıma bakmıyor, babam ile zaten görüşmüyorum.

Antalya'dan 5 yıldızlı bir otele işe çağırıldım, bir hafta oyaladılar ve o bir haftanın sonunda kadro'nun full olduğunu söyleyip lojmandan çıkışımı verdiler. Neredeyse 300-400 lira zarar yaptım şimdi beş parasız geziyorum, son 50 liram ile oradan kız arkadaşıma hediye aldım şimdi yediğim simit boğazımda kalsa su alacak param yok.


3 Temmuz 2014
1. gün

Kullanılan ilaç Paxera - Dideral 10 mg. yarım doz
Saat sabah 08:04. Bu sabaha kabusla uyandım. Kabusun şokuyla yatakta hareketsiz bir süre yattım. Nereden geldiği belli olmayan "çıt çıt çıt" seslerinin akabinde yatak sallanmaya başladı deprem olduğunu düşünüp önce kapı eşiğine sonra da balkona geçtim. Annemi ve kız arkadaşımı aradım, son depremlere baktım görünürde olan hiçbir şey yok. Halüsinasyon gördüğümü düşünüyorum. Sabah ereksiyonum çok kısa sürdü.
B
10 yıl
Akşam Yemeğim
B
10 yıl
Bu ceketi nereden bulabilirim? (Robert De Niro içerir)
< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadaşlar, söz konusu başlıktan da anlaşıldığı üzere bu ceketin modelini ve nereden alabileceğimi merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu cekete yakın modellerde ilgim dahilindedir.
B
11 yıl
Kanuni çok karizma gözüküyor bu gece
İzliyor musunuz beyler, kanuni döktürüyor yine, inletiyor her yeri
B
11 yıl
UCI World Tour - EuroSport TV Kanalında
Merhaba arkadaşlar bu konu ile ilgili henüz toplanan tüm verilere sahip değilim, kısa bir süre önce ameliyat olduğum için günlerimi evde yatarak, televizyon karşısında geçiriyorum bunun vesilesiyle Belçika turunu izleme fırsatı buldum. Nisan ayında bisiklet sezonunun açıldığını biliyordum, yayın akışlarını takip edip, televizyon kanallarını zapladım ve en sonunda yarışları UCI World Tour'un düzenlediğini anlamış bulundum.

Aranızda yarışları yakından takip eden arkadaşlar varsa eğer lütfen ayrıntılı bir şekilde konuyu açıklığa kavuşturabilir misiniz?

Teşekkür Ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sanırım tur 7 ayaktan oluşuyormuş ve bugün turun son ayağı yapıldı, istatistikler burada;

< Resime gitmek için tıklayın >


Videoyu izlemek için tıklayınız


Videoyu izlemek için tıklayınız

Bugün birinciliği Fabian Cancellara yani nam-ı diğer "Spartacus" hakkıyla kazandı.

Konuma desteklerinizi bekliyorum, düzeltilmesi gereken yerler varsa lütfen mesajlarınızı esirgemeyin.
B
11 yıl
Javascript Sorunu
Başlıktan da anlaşıldığı üzere ücretsiz ve kurulumu kolay bir javascript arıyorum, daha önce böyle bir sorunum yoktu fakat şu sıralar web sitesi üzerinden görüntülü görüşmeler yapmamı engeller oldu.

Yönetici arkadaşlar lütfen konuyu kaldırmasın, diğer kategoriler ölmüş durumda, buradan daha çok insana sesimi duyurabilirim.
B
11 yıl
Astroloji Gerçeği
Yıldızları gözlemlemenin iki yolu vardır: Gerçek halleri ile ya da görmek istediğimiz halleri ile...

Bunlar Pleiad'lar. Astronomlarca gaz ve tozdan oluştukları bilinir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu da Yengeç Nebulası. Ortasında gaz ve tozdan oluşmuş bir yıldız mezarlığı var. İç kısmında ise ölmekte olan pulsar var.

< Resime gitmek için tıklayın >

Çok uzun bir zamandır, astrologlar Pleiad'lara ve Yengeç Nebulasına, Taurus yani "Boğa" ismini takmışlardır. Bunun günlük yaşamımızı etkilediğini düşünüyorlardı.

Astronomlara göre Satürn, hidrojen ve helyumdan oluşan 50.000 km büyüklükteki buz toplarının oluşturduğu halkalarıyla, kocaman bir gezegendir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ve Jüpiter'deki büyük benek ise, belki de milyonlarca yıldır süren çok kuvvetli bir fırtınadır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Fakat astrologlara göre gezegenler, insanların karakterini ve kaderini etkiliyor görünmekte. Onlara göre Jupiter kralları simgeleyen yumuşak bir karaktere sahip. Satürn ise, mezar kazıcısı betiminde, bakıp büyüten, şüphe ve kötülüğü simgeliyor.

Astronomlara göre Mars, Dünya'ya çok benzeyen bir yer olup, keşfedilmeyi bekliyor.

Astrologlar ise Mars'ı kavgaya kışkırtan, zorba bir savaşçı olarak görüp, yıkımı simgelediğini düşünür.


Astronomi ve astroloji her zaman böyle farklı değildir. İnsanlık tarihi boyunca biri diğerine hep baskın olagelmiştir. Sonra öyle bir zaman geldi ki; astronomi, astrolojinin sınırlarından dışarı çıktı. İki gelenek Johannes Kepler'in yaşamı sırasında, iyice birbirlerinden uzaklaşmaya başladı. Kepler, gezegenlerin hareketlerindeki fiziksel kuvvetin gizemini çözen kişiydi. O ilk astrofizikçi ve son bilimsel astrologtu.

Astrolojinin temellerini atan aydınlar 300 yıl önce ölüp gittiler, ama astroloji hala ciddi olarak pek çok insanı etkilemektedir. Astrolojiyle ilgili bir dergiyi elde etmenin ne kadar kolay olduğuna dikkat ettiniz mi hiç?
Dünya'daki her gazetenin astrolojiyle ilgili bir köşesi vardır, fakat neredeyse hiçbirisi astronomiye haftalık olarak bile yer vermez.

İnsanlar burçları ile ilgili takılar takarlar ve günlük burçlarını sabahları okurlar. Hatta günlük dil bile astrolojinin etkisindedir. Örneğin "felaket" (disaster) kelimesini ele alalım. Yunanca kötü yıldız anlamındadır. İtalyanlar bir zamanlar hastalıkların yıldızların etkisiyle (influence) oluştuğuna inanıyorlardı. Bu da "influenza" (grip) kelimesinin kökenidir.

Burç işaretleri astrologlarca ve hatta New York'taki Prometheus heykelinin süslerinde bile kullanılmıştır. Şu, tanrılardan ateşi çalan Prometheus.

< Resime gitmek için tıklayın >

Nedir bu astroloji olayı?

Esas olarak doğum anınızdaki takımyıldızların ve gezegenlerin diziliminin kaderinizi belirlediğini iddia eder. Bu fikir birkaç bin yıl önce gezegen hareketlerinin kralların, hanedanların ve imparatorların kaderini etkilediği görüşünden ortaya çıkmıştı. Astrologlar gezegenlerin hareketlerini izleyip mesela "Venüs, Keçi Takımyıldızından yükseldiğinde geçen sefer ne olmuştu?" dediler. Belki aynı şey bu sefer de olur dediler. Oldukça kurnazca ama riskli bir işti.

Astrologlar yalnızca devlet tarafından işe alınır oldular. Pek çok ülkede sivillere yasaklandığı halde, resmi astrologlar gökyüzünden iyi veya kötü haberleri tahmin etmeye çalışıyorlardı. Neden? Çünkü bir iktidarı düşmeden önce tahmin edebilmek iyiydi. Yanlış tahminlerde bulunan Çinli saray astrologları idam edildiler. Diğerleri daha önce tutulmuş kayıtlara göre tahminlerde bulunup asılmaktan kurtuldular. Astoloji garip bir disiplin içinde gelişti: Gözlemler, matematik ve dikkatli kayıt tutma ile birlikte dinsel sahtekarlık düşüncesi vardı.

Yine de astroloji devam etti ve gelişti... Nasıl? Çünkü günlük hayatımıza sağladığı kozmik önemi olan katkı sayesinde. Kişisel olarak kainatla bir bağımız olduğunu iddia etmesi oldukça cezbedici bir durumdu. Astroloji tehlikeli bir şekilde kaderciliği destekler. Eğer kaderimiz gökyüzündeki bu trafik ışıklarıyla kontrol ediliyorsa bir şeyleri değiştirmenin bir anlamı var mı?

Astroloji ile ilgili bakalım ne yazmışlar. Diyelim ki 23 Eylül - 22 Ekim arası doğdunuz ve burcunuz Terazi. New york Post'taki astroloğa göre: "Uzlaşma gerginliği azaltacak" eh olabilir, biraz belirsiz. New York Daily News astroloğuna göre ise: "Kendin için daha ısrarlı ol" Eh, bu da belirsiz. Ama oldukça da farklı. İlginç olan bu kehanetlerin kehanet olmamaları. Ne olacağını söylemeyip sadece ne yapacağını söylüyorlar. Bilinçli olarak belirsiz olmak zorundalar, çünkü herkese uygulanabilmeli, ve bu yüzden de birbirleriyle çelişiyorlar.

Astroloji ikizlerin hayatlarını izleyerek test edilebilir. Bununla ilgili pek çok gerçek örnek vardır: Diyelim ki ikizlerden birisi bir araba kazasında, ya da yıldırım çarpmasıyla ölsün diyelim ama ötekisi ileri yaşlara kadar güzelce yaşasın. Farzedelim ki bu bana da oldu. İkizim ve ben tam olarak, aynı yerde ve zamanda sadece bir kaç dakika farkla doğduk. Doğum anımızdaki gezegenlerin durumları tam olarak aynı olacaktı. Eğer astroloji doğru ise, kaderlerimizin bu kadar farklı olması nasıl mümkün olabilir?


Astrologlar burçlar konusunda kendi aralarında bile çelişiyorlar. Kişinin sadece doğum tarihini ve yerini bilseler de, ne kadar uğraşsalar da o kişinin geleceğini kestiremiyorlar. Yoksa başka ne olabilirdi ki? Doğumum sırasında yükselen Mars nasıl oluyor da geleceğimi etkileyebiliyor? Mars'ın ışıklarının ulaşamayacağı kapalı bir odada doğdum. Ama doğum doktorunun çekim kuvveti, Mars'ın çekim kuvvetinden daha büyük olmayacak mıydı?
Mars oldukça büyük ama doktor çok yakındaydı.

Astrolojinin bu inadı aslında, bizim kainatla bağlantımız olduğu cazibesine dayanır. Gerçek bir bilim olmayan astroloji kişilere derin anlamlar içeren vaatlerde bulunur.

Carl Sagan - Cosmos
B
11 yıl
Video\u0027daki Kızın Adı
Videoyu izlemek için tıklayınız

Başlıktan da anlaşıldığı üzere kızın ismini merak ediyorum, eğer bilen varsa lütfen söylesin. Kötü emellerim yok, sadece resimlerine bir göz atıcam ya da fan olurum.

Video'da müstehcen bir içerik yoktur admin arkadaşlar.
B
11 yıl
Kaldırım Mühendisliği
Günümüzde boş gezen, işsiz ya da okumamış insanlara yönelik söylediğimiz bir söz ancak uzun süreli gözlemlerimi göz önünde bulundurursak en yakın zamanda bölümü olmalı ve ilk mezunlarını vermeye başlamalıdır. Türk belediyeleri yolları genişletmek için kaldırımların bir kısmını söküyor ancak bundan dolayı şekli şemali kaymış, kırık dökük kaldırımlar onların gözünü hiç rahatsız etmiyor!

Şehir yapılanmalarımız zaten pek iç açıcı değil, bir çarpık kentleşme ezelden beri almış başını gidiyor. Her önüne gelen gördüğü boş araziye bir ev dikiyor ve bunlar devlet tarafından denetlenmiyor ya da çok azı denetleniyor. Asfaltlarımız yamalı, kaldırımlarımız şekilsiz ve evlerimiz düzensiz. Orta refüje ve kavşaklara yapılan peyzaj çalışmalarının iğrençliğini dile getirmek bile istemiyorum.

İdari yapılanmayı boşverin ve şehir yapılanmasına odaklanın. Benim düşünceme göre insan, zihninde kaos ortamı yaratmak yerine kalıcı bir düzen oluşturabilirse ulaşılmazdır. Beri yandan eğer sahip olduğumuz fiziki çevremiz yeterince düzenli değilse, elimize zihinsel dikkat dağınıklığından başka bir şey geçmeyecektir.

Hepinizi duyarlı bireyler olmaya çağırıyorum, keşke üst makamlara da iletebilsek şu durumu ama anlayacaklarını sanmıyorum. İmam Hatip menzunu adamlar tarafından yönetildiğimizden dolayı bunların pek de bir önemi yok, önemli olan camiiler... Sanki çok ihtiyacımız varmış gibi camii yapma yarışına giriyorlar. Adım başı camii çıkıyor karşımıza ve hepsi genel anlamda boş.

Geri dönüşüm kutularındaki saçmalıkları da hatırlatmadan edemeyeceğim. 2 adet gözü var: birisi kağıtlar, diğeri ise cam ve pet şişeler için ancak bu geri dönüşüm kutularının aslında 2 ayrı bölmesi yok sadece 2 ayrı deliği var, bütün çöpler yine aynı taban havuzunda toplanıyor. Şaka gibi!

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
B
11 yıl
Hepimiz Bu Gezegenin Çocuklarıyız.
< Resime gitmek için tıklayın >

Yuvamız olan yeryüzünü, bizimle aynı can'ı taşıyan, bizimle aynı nefes'i soluyan diğer binlerce tür canlıyla birlikte paylaşıyoruz. Hepimiz aynı toprağın, Toprak Ana’nın çocuklarıyız.

Hiçbirimiz, ne içinde yaşadığımız gezegenin, ne de bu gezegeni paylaştığımız diğer canlıların, efendi'leri değiliz. Yeryüzündeki tüm savaş ve acıların kökeninde, insanın kendi gibi olmayanı ötekileştirerek üstünlük kurma zihniyeti yatıyor. Kâh insan dışı canlı türlerini hizmetimizdeki varlıklar olarak gören türcü yaklaşım, kâh ırkçı, milliyetçi, cinsiyetçi ve dinci ötekileştirmeler, şiddet ve iktidar kurgularını bu aynı zihniyetten besliyor.

Şiddetsiz, barışçıl ve uyumlu bir yaşam, bu zihniyete veda etmekten, ayak izlerimizi şiddetten arındırmaktan geçiyor.

İnsani varoluşumuzu bütünlüğe kavuşturabilmek, yeniden ve tam anlamıyla İnsan olabilmek için, Toprak Ana ve diğer Hayvanlarla “bir” oluşumuzu hatırlamanın ve hatırlatmanın vakti geldi.

Aynı kaynaktan geldik, aynı kaynağa döneceğiz.

Kendi gezegenimizi, yuvamızı bile düzene koyamayan biz, rekabet ve nefretle paramparça olduk. Eğer savaşı sonlandırmazsak, o bizi sonlandıracak.



Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.