D

Emekli Yönetici
31 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
60 üye
Görüntülenme (?)
216 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
D
8 yıl
0 RH(+) Kan Aranıyor (ANKARA)
Arkadaşlar durum biraz fazla acil. Kan veremeyecek durumda olan arkadaşların bir şekilde sosyal platformlarda diğer arkadaşlarıyla paylaşmalarını rica ederiz.

ÇOK ACİL 0 RH(+) KAN ARANIYOR!!!

Ankara Onkoloji Hastanesi'nde yatmakta olan lösemi dostumuz Samet Köktekin için 0 RH (+) kana ihtiyacımız vardır.

İletişim için: 05453107091
D
10 yıl
YENİ ASUS MeMO Pad 7 (ME176CX)
--- SPOILER ALERT ---

VERDİĞİNİZ PARAYA KESİNLİKLE DEĞER.

--- SPOILER ALERT ---


Mütevazi 7 inçlik ekranı, sağlam performansı ve düşük maliyetiyle ASUS MeMO Pad 7 (ME176CX), Android ekosistemini sağlam bir şekilde sarsmak için neredeyse tüm özellikleri barındırıyor.

MeMO Pad 7 ailenin yeni bir ferdi değil aslında. Mediatek işlemcilerle uzun süredir aynı şekilde varlığını sürdürüyordu. Yeni ME176CX modeli, bambaşka bir performans sınıfına adım atmanıza yardımcı olurken, paranızın da cebinde kalmasını sağlıyor ki bu da Google'ın topladığı beğenilere göz dikmek, kısaca meydan okumak anlamına geliyor. MeMO Pad ve içindeki Bay Trail Atom işlemcisiyle Intel, bu yarışı kazandıklarına içten inanıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Cihazları test ederken, onu günlük işlerim için kullanmayı tercih ederim. Okumak, internette dolanmak, oyun oynamak, e-mail'lerimi kontrol etmek gibi... Bu bana satın alma veya almama kararı verirken karşılaşacağım türlü yazılım karmaşıklıklarından kaçınma şansı tanıyor. Yine de, ben ASUS tasarımının beklentilerimi karşılayacağını ve verilen her kuruşa değeceğini düşünüyorum.


Önce tasarım,

ASUS MeMO Pad'in arkası rahatça tutmanızı sağlayan bir tür plastik malzemeden oluşuyor ve parmak izi kalmıyor üstünde, gayet sağlam bir kombinasyon olmuş. Ancak beyaz olan model (bende var olan) biraz fazla kirleniyor, leke tutuyor ve biraz kolay çiziliyor. Yani sakın çantanızda, kılıf olmadan taşımayın.



ASUS MeMO Pad 7, 1280x800 çözünürlüğünde bir IPS ekrana sahip. Bu 7 inçlik cihaz gücünü yeni Intel Atom Z3745 4 çekirdekli SoC işlemcinin yanında, 1GB'lık RAM ve and 16GB'lık dahili hafızaya sahip. Öndeki kamera 2MP, arkadaki kamera ise 5 MP'lik lense sahip ancak büyük ihtimalle fotoğraf kalitesi sizleri de benim gibi hayal kırıklığına uğratacak. MicroUSB şarj ve veri transferi için kullanılabiliyor. Cihaz Android 4.2.2 yüklenmiş olarak geliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Tam merkezde konumlandırılmış kamera fotoğraf çekiyor ama o kadar, övülecek başka bir tarafı yok. Gün ışığında çekilen fotoğraflarda bile kolayca fotoğraf kalitesiyle ilgili sorunları görebilirsiniz. Fiyatı göz önünde bulundurulduğunda ne kadar hayal kırıklığına uğranacağını bilmek zor değil elbette.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yeni MeMO Pad 7'de bulunan tek hoparlör yeterli ve iyi. Film izlerken veya müzik dinlerken keyif alıyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Cihazın üstünde sadece güç ve ses ayarlama düğmeleri bulunuyor. Ben sürekli üstteki mi güç düğmesiydi, yoksa alttaki mi diye karıştırıp, durdum ancak bunun sık karşılaşılan bir kullanıcı sorunu olduğunu düşünmüyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Cihaz hafızasını yükseltmek isterseniz, 16 GB'lık cihaz hafızasını micro SD kart kullanarak yükseltebiliyorsunuz. Unutmayın ki yeni açılmış 16 GB'lık cihaz ile size yaklaşık 10 GB'lık bir kullanım alanı kalıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Intel Atom Z3745 SoC

Intel Android için tasarladığı Clover Trail+ modeliyle mütevazi bir başarı elde etti, ama Bay Trail hem Android hem Windows için tasarlanmış yepyeni bir işlemci.

2013 yılında Intel'in verdiği sinyaller kesinlikle ileri teknoloji Android tabletlerin çok yakında olduğu yönündeydi, ancak açık bir şekilde bu Intel'in de beklediğinden daha uzun sürdü. Bunun başlıca nedeni yazılım ve performansı kabul edilebilir seviyeye getirmekti.

Atom Z3745 4 çekirdekli 1.33 GHz hızında ve 1.86 GHz'e kadar Turbo ile çıkma kapasitesine sahip. Çift 64-bit hafıza kanalları, Clover Trail+ modelinin 2 katından daha yüksek bir hıza sahip.



Pil Ömrü

Performans ve tasarım elbette önemli, ancak bir tablet için belki de en önemli değer pil ömrüdür. Atom Z3745, WiFi üzerinde yaptığım tarayıcı testinde 9.5 saatlik çok başarılı bir performansa imza attı. MeMO Pad 7’nin şarjı sıfırı gördükten sonra 2 saat daha kullanılabiliyor.

Kullanıcı deneyimini ölçmenin en iyi ve kolay yolu cihazı hareket ettirmek, uygulamaları açmak, uygulamalar arasında geçiş yapmak ve onları kapatmaktır. Hala sistem akıcı bir şekilde çalışıyor mu? Hala sistem aktif uygulamalarda yapılan işlemlere, arkada açık birçok uygulama olmasına rağmen, yanıt verebiliyor mu?

Gücünü Intel Z3745 işlemciden alan ASUS MeMO Pad 7 bunların hepsini başarıyla yapabiliyor. Hatta şimdiye kadar kullandığım bütün Android tabletten daha iyi, net. Dokunmatik ekran şık ve tepkileri gayet iyi, bol görselli web sitelerinde uzun hareketler yaptığınızda takılmalar olmuyor. Bu açıdan aletle gelen browser ve Chrome mükemmel çalışıyor. Sadece otomatik başlayan videolara sahip siteleri açmakta biraz zorlandı, ancak bunu bazı laptoplar bile yapıyor! Hakkını yemeyelim.

Tabletle ilgili yaşadığım tek sorun arka kamera ile ilgiliydi. Her ne kadar 5 MP dense de, resim kalitesi oldukça zayıf. Belki bir tabletten çok iyi bir fotoğraf performansı beklemek benim hatam ancak şöyle düşünülebilir, bu fiyata bu cihazı alabiliyorsanız bir yerlerde bir şey olmalı. Buyrun (Düşük ışık):

< Resime gitmek için tıklayın >

Eğer tabletinizdeki kamerayı çok kullanmayı düşünmüyorsanız, ASUS MeMO Pad 7 hakkındaki görüşlerinizin değişmesi için bir sebep yok.

ASUS MeMO Pad 7 ile geçirdiğim birkaç hafta sonunun ardından izlenimim kesinlikle pozitif. Bu fiyata, cihazın konfigürasyonu ile ilgili bir hata bulmak gerçekten zor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Elinize geçen şey 7 inç 1280x800 çözünürlüğe sahip bir IPS panel. Nexus 7 1920x1200 çözünürlüğü ile kesinlikle önde olsa da, MeMO Pad 7 web'de dolaşmak ve video izlemek için fazlasıyla yeterli. Intel Atom Z3745 görevini kusursuz bir şekilde yerine getiriyor, kullanıcı deneyimleri ve benchmarklar da çok iyi sonuçlar veriyor. Bu fiyata neredeyse tüm Android uygulamalarını çalıştırabilen, hatta Android oyun pazarında çıkacak yeni oyunların bile izini süren bir cihaz alıyorsunuz.

Sonuç: VERDİĞİNİZ PARAYA KESİNLİKLE DEĞER.
D
10 yıl
ASUS FONEPAD 7 PHABLET [Kullanıcı İncelemesi]
Hakkında yapılan tüm olumsuz eleştirilere rağmen bütün büyük üreticiler piyasada hızla sesli çağrı desteği sunan tablet yani phablet ya da tablet telefon üretmeye devam ediyorlar. Şimdi de bu pazarda gelip beni bulmuş durumdalar. Son zamanlarda işim için kullandığım cihazı artılarıyla, eksileriyle kurcalamak, sizlere de faydam dokunur diyerek yazmak istedim.

Başlayayım.

Taaaa Daaa işte karşınızda Asus Fonepad 7...





Tasarım

Asus Fonepad 7’nin tasarımına baktığımızda, kendinden önceki modelle (Fonepad 6) herhangi bir farkı olmadığını görebiliyoruz. Malzeme kalitesi konusunda ise Fonepad 7’nin bir önceki modeline oranla daha fazla plastikleşmiş olduğunu söylemek mümkün.



Cihazda, çift hoparlör arasına konumlandırılmış ekranın etrafında kalan çerçevenin kalınlığı biraz fazla. Ancak bu kalınlık çift elle phableti kullanırken bize kolaylık olarak geri dönüyor. Özellikle metin yazma işlemlerinde kenarlarda kalan çerçeve boşlukları, yazı yazarken yanlış yerlere basmanızı engellemiş oluyor.



Ön tarafta Asus’un markasını göremediğimiz tasarımda cihaz etrafına yerleştirilmiş tuşların minimalliği de öne çıkan bir estetik farkı oluyor.

Asus Fonepad 7’de kendinden önceki modelde sağ üst köşeye konumlandırılan ön kamera merkeze alınmış.



Köşeleri yuvarlatılmış tasarımıyla daha yumuşak bir görüntüye sahip olan Asus Fonepad 7’nin arkası, uzun süreli kullanımda ellere rahatsızlık veren, kaymaya eğlimli bir malzemeden yapılmış. Arka panelin bu kadar kaygan bir malzeme kullanılarak yapılmış olması kılıf olmadan kullanımı gerçekten zorlaştırıyor.



Siyah ve beyaz olarak iki ayrı renk seçeneğiyle piyasaya sunulan Asus Fonepad 7’nin elimdeki modeli beyaz olanı. Yaklaşık 328 gram ağırlığındaki tablet uzun süreli kullanımda tek elde tutmak için çok da ergonomik değil.

Kilit tuşu ve ses aşma/kapama düğmeleri Asus Fonepad 7’nin sağ tarafında bulunuyor. Phableti elinize aldığınızda bu tuşların konumu tam olarak işaret parmağınızla kontrol edebileceğiniz, rahat bir seviyede oluyor.



Kilit tuşu ve ses açma/kapama tuşlarının altında MicroSD kart yuvası yer alıyor ancak bu kart yuvasının herhangi bir koruması bulunmuyor. Fotoğraftan da görebileceğiniz üzere bu alan tamamen kendi haline bırakılmış durumda.

Şarj girişi ve mikrofon alt kısımda, 3.5mm audio jack girişi ise üst kısımda yer almakta. SIM kart girşi sol kısımda ve sim kartınızı bu phabletle kullanmanız için birçok akıllı telefonda olduğu gibi microsim kullanmanız gerekiyor.



Önceki Fonepad modelinde olduğu gibi Fonepad 7’de de kamera lensi arka panelde, çıkıntı yapacak şekilde konumlandırılmış. Maalesef bu sebeple çizilmelere karşı düşük korumada olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.



Asus Fonepad 7’de hiçbir şekilde çıkarılabilir kapak özelliği yok. Elinize aldığınızda sanki arka panelin kapağını çıkarabilecekmişsiniz gibi bir his oluşabilir ama bunu yapmanız cihazınızın garanti dışı kalmasına neden olabilir. Benden uyarması.



Ekran

Asus Fonepad 7, adından da anlaşılacağı gibi 7” IPS LCD ekrana sahip. 1280x800 piksel çözünürlüğe sahip Yeni Fonepad 7 şu an pazarda yer alan en yüksek çözünürlüğe sahip cihaz olarak da düşünülebilir. Oldukça parlak ve canlı olduğunu gözlemlediğim cihaz dış mekan kullanımı için de oldukça yeterli bir ışık değerine sahip. Cihaz, IPS panelin bir özelliği olarak doğru renk üretimi açısından oldukça başarılı, renkler orijinale en yakın tonlarda alınabiliyor. 178 derecelik görüş açısıyla çoklu kullanıcıya da rahatlık sağlayan phablete, farklı açılardan bakıldığında aynı görüntü, netlik ve parlaklık alınabiliyor.



Tabletin dokunmatik hassasiyeti etkileyici, kullanım esnasında oldukça rahat bir deneyim edinebilirsiniz.



Kamera

Asus Fonepad 7'nin arka kamerası 5 megapiksel. İyi ışık koşulları altında arka kameradan iyi bir performans almak mümkün. Ancak belirtelim ki flash seçeneğimiz maalesef mevcut değil. Ancak piyasada var olan birkaç tablette sadece flash desteği olduğunu düşünürsek çok da büyük bir eksiklik olmadığını düşünebiliriz. Kamera arayüzü oldukça basit ve kullanımı kolay. Deklanşör ve video kayıt düğmelerine anında erişim sağlanabiliyor. Tek çekim, panorama, güzelleştirme, HDR, gece modu, gülümseme yakalama, akıllı kaldır, gif animasyon modlarının yanı sıra siyah-beyaz, negatif ve sepya gibi fotoğraf efektlerine de kamera arayüzünden hemen ulaşmak mümkün. Ayrıca, beyaz dengesi, pozlama değeri, zamanlayıcı ayarları da hemen gözümüzün önünde.



Bu arada ön kameranın da 1.2 megapiksel olduğunu söyleyeyim. Selfieseverler için iyi ışıkta yeterince instagramlık fotoğraf sağlayabilir.



Yazılım / Arayüz

Asus Fonepad 7, Android 4.2 sürümüyle geliyor sahip ancak şu an bu cihazda Android 4.3 Jelly Bean sürümü mevcut. 4.4 Kitkat içinse Asus Türkiye’nin henüz bir açıklaması olmadı ancak geleceğini düşünüyorum.

Yeni Fonepad 7, işletim sisteminin stok versiyonuyla gelmiyor. Bunun için Asus özel bir arayüz yaratarak bildirim çubuğu, görsel elementler ve alt kısma yerleştirdiği gizli Android ekran navigasyon düğmeleriyle arayüzünü geliştirmiş durumda. Aynı zamanda yine bu arayüzde oldukça kullanışlı widgetlar eklenmiş.



Asus Fonepad 7, kişiselleştirilebilir ana ekrana sahip. İstenilen ve sık kullanılan uygulamalar ve widgetlarla doldurulabilecek beş adet özelleştirilebilir homescreen olayı güzel. Ayrıca sık kullanılan hesap makinesi, kronometre, notlar, tarayıcı ve video oynatıcı gibi yardımcı uygulamalara home tuşuna basılı tutunca açılan menüden ulaşılabiliyor.



Bildirim çubuğu ve hızlı erişim ayarlarının (parlaklık, Wi-Fi, mobil veri, sırayla otomatik,ses, gps, uçak modu, akıllı kaydetme, okuma modu, hızlı sözlük, Wi-Fi hotspot, bluetooth, otomatik eşleme) bulunduğu yapı alıştığımız düzenden biraz farklı. Bildirim çubuğu standart değil ve seçilen temaya bağlı bir doku taşıyor.



Asus Fonepad 7’de, e-kitap okuyucuları için Amazon Kindle uygulaması gibi bazı uygulamalar önceden yüklenmiş olarak geliyor. Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar, AudioWizard, Movie Studio, My Library, Splendid, Story, Parental Lock gibi phablet içerisinde hazır gelen uygulamaları kaldırmak maalesef mümkün değil. Dahili bellekte çok az da olsa yer kaplayan bu uygulamalar kullansanız da, kullanmasanızda muhakkak cihazınızın içerisinde yer alıyor.



Asus Fonepad 7 phablet ayrıca pil ömrünü optimize etmek ve uzatmak için bir Güç Tasarrufu moduna sahip. Kitap okurken, video izlerken, internette gezinirken güç kullanımıyla ilgili kullanıcının isteğine göre ayarlanabilir özelleştirilmiş mod oldukça yararlı.





Performans / Pil Ömrü

Asus Fonepad 7’nin vurgulanması gereken en önemli özelliklerinden biri, Intel işlemcisi. Fonepad 7, Hyper-Threading 1.6GHz Intel Atom Z2560 işlemci ve PowerVR SGX544MP2 GPU’ya sahip.



Hafıza konusuna gelirsek, 1GB RAM ve 16GB dahili depolamayla gelen Asus Fonepad 7, microSD kart yardımıyla 32 GB'a kadar daha da genişletilebiliyor.

Asus Fonepad 7’de Temple Run 2, Minion Rush gibi oyunları akıcı bir şekilde oynanabiliyor. Ayrıca bazı grafik açısından zengin oyunlarda da iyi bir performans alındığını söylemeliyim.

Ses kalitesine baktığımızda önde bulunan çift hoparlöre rağmen ses çıkışının çok da yüksek olmadığını söylemek gerekir. Ancak kulaklıkla kullanımda daha iyi ses kalitesi yakalayacağınızı da bilin.

Tayvanlı üretici Asus, hem telefon, hem de tablet nitelikleri başarılı bir şekilde birleştirmiş. Cihazın çağrı kalitesi oldukça iyi ve sinyal gücü kuvvetli. Ayrıca, 7” ekranı sayesinde, medya tüketim aygıtı olarak da üst sıralarda bir yerde olacağından şüphem yok. HD videoları oynatma performansı oldukça akıcı. AVI, MOV, MKV ve MP4 formatlarını destekliyor. Tabii tüm bu güzelliklerin yanında daha uzun süre videoları oynatmanın şarjınızı sömüreceğini de unutmayın. Tam doldurulmuş bir batarya ile 2 saat 42 dakikalık filmde şarjımın yaklaşık %60’ının tükenmiş olduğunu belirtmem gerek.

Video izlemek demişken, cihazın kendi içerisindeki uygulamalardan bulamadığım için altyazı konusunda favori programım BSPlayer ile işi çözüyorum.



Mobil internet ve standart kullanımla 3950mAh pil bende yaklaşık 1 günden uzun süre dayandı. Zorlama performansında (3G açık ve internette takılmalı, 20 dakikalık How I Meet Your Mother izlemeli, GPS’li, aralarda UNO oynamalı) ise tam dolu batarya gün sonunda %14’le bana iyi geceler diledi.



Sonuç

Phablet pazarı hala standart kullanıcıya hitap etmiyor. Bu sebeple de bu tablet telefonu alacak olanlar için piyasada bulunan muadillerine göre hem fiyatı, ekran büyüklüğü avantaj oluyor. Eğer 7/24 çevrimiçi kalmayı amaçlayıp, aynı zamanda yanınızda laptop, tablet, kindle taşımak istemiyorsanız Asus Fonepad 7 sizin için iyi bir tercih olabilir. Yine de rakipleri de analiz etmeden, kör atışı bir alım yapmayın. Elektronik kişiseldir ve herkesin beklentileri farklıdır. Bir kez daha uyarayım ki alım yapmadan evvel ulaşabildiğiniz her platformda almak istediğiniz ürünleri araştırın.

Fiyat: 700TL ile 866TL arası


Sony Xperia Z1 ile boyut karşılaştırması





Artıları

• Iyi bir ekran (IPS panel)
• Mükemmel çağrı netliği
• Dayankılı batarya performansı
• Rakiplerine göre daha iyi kamera


Eksileri

• Parlak plastik yapı
• Kaygan arka panel
• Harici hoparlör performansı


D
11 yıl
LG Optimus G - İlk Kullanıcı İncelemesi
Bugün Çırağan Oteli’nde gerçekleşen basın toplantısıyla tanıtılan Optimus G'yi tüm özellikleriyle kurcalayıp, inceleyip, kullanma fırsatı yakaladım. Mobil telefonlar konusunda pek çoğunuz kadar yüksek bilgiye sahip değilim ancak elimden geldiğince size deneyimleri anlatıp, çektiğim fotoğrafları paylaşmak istedim. Önce şöyle bir gözü gönlü açacak fotoğrafla başlıyorum izlenimlerimi anlatmaya. Fotoğrafların da tamamı bana ait, istediğiniz gibi, istediğiniz yerde kullanabilirsiniz kullanmak isterseniz.



Optimus G, dünyanın ilk Snapdragon dört çekirdekli işlemcisine sahip akıllı telefonu olma özelliği taşıyor. Haliyle sizler, merakla takip edenler zaten gerekli detayları biliyorsunuz. Yine de bilmeyenler LG'nin sitesinde ve forumda gerekli teknik özellikleri öğrenebilirler.



Öncelikle söylemem gereken şey şu ki telefon ergonomi ve tutuş anlamında inanılmaz rahat. Özellikle ellerim küçük olmasına rağmen ben bile tek elimle sıkıntı çekmeden kavrayabildim telefonu. Kişisel olarak telefonda öncelik verdiğim detaylardan birisi olduğu için bu açıdan beni oldukça tatmin etti.



Telefonun pil ömrü konusunda söyleyebileceğim bir şeyler olsun isterdim ancak o konuyu deneyimleme imkanımız takdir edersiniz ki yoktu. Onun dışında bizzat kendim dayanıklılığını test ettim. Yanlışlıkla stantta elimden düşürüp, sağa sola çarptırmak suretiyle G2 Touch Hybrid ekranının darbeler karşı korumalı olduğu iddiasını kanıtlamış oldum.



Neyse, ben bu telefonun tasarımından sonra ikinci olarak da QSlide dedikleri özelliğine hasta oldum. Telefonda işlem yaparken arka planda, istediğimiz transparanlıkta ya da netlikte ikinci bir uygulamayı çalıştırabiliyoruz. Videoyu izlerken, aynı anda kapanmadan QSlide ile geriye alıp, internette gezebiliyoruz, mesaj atabiliyoruz vs. Yalnız bu noktada bir sıkıntı var ki aslında bir anlamda benim için hayal kırıklığı da oldu diyebiliriz, bu özelliği youtube üzerinde kullanamıyoruz maalesef. İlla ki telefon hafızasındaki verilerimizi kullanmamız gerekiyor.

Yine evde eğer hangi marka olduğu önemli olmadan Smart TV kullanıyorsak eğer, aynı ağ üzerinden bağlandığımızda telefonun tüm ekranını kolay bir şekilde TV'de görüp, o şekilde kullanabiliyoruz. Bu anlamda telefonun özellikle oyunlarda hiç takılmadan, TV ile güzel bir performans gösterdiğini söyleyebilirim.



LG'nin asıl sıkıntısı güncelleme durumunu da sorma fırsatı yakaladım. Açıkçası cevap pek ikna etmedi ama bu seneden sonra artık LG Türkiye'nin güncellemelerle ilgili en ufak bir sorun yaratmayacağını, güncellemelerde aksama olmadan verileceğini söylediler. Bunu da zaman gösterecek.

Neyse işin özü ben telefonu kurcaladım, düşürdüm, oynadım ve nihayetinde alınabilir olduğuna karar verdim. Reaksiyon hızı müthiş ve ekran kalitesi gerçekten başarılı. G Pro'yu beklemem diyenler için alınabilir bir cihaz. 1700 lira fiyatla Turkcell ve Teknosa'da satılacak dediler.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Siz sorarsanız daha iyi cevaplar verebilirim sanırım. İlk kez telefon hakkında bir yazı yazdığım için ne yazmam gerektiğini bilemez durumdayım açıkçası.
D
11 yıl
Televizyonlar Bölümü Kullanımı Hakkında ÖNEMLİ UYARI!
Ev Elektroniği bölümü altında yer alan Televizyon kategorisi 3 alt başlığa ayrılmaktadır.

- TV Genel
- TV Tavsiyeleri
- Projeksiyonlar
- Kullanıcı İncelemeleri

TV Genel; TV teknolojisi ile ilgili haberlerin, kullanıcı kulüplerinin olduğu, TV ile ilgili sorun ve çözümlerin konuşulduğu bölümdür. Bu bölümde TV Tavsiyesi ile ilgili başlıklar açmak YASAKTIR! Bu bölüme açılan TV tavsiyesi başlıkları sebep gösterilmeksizin silinecektir.

TV Tavsiyeleri; EV ELEKTRONİĞİ VE ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ BÖLÜMÜ GENEL KURALLARI dahilinde belirtilmiş kriterlere uygun şekilde başlık açarak ya da mevcut başlık altında sorularınızı sorarak TV edinme sürecinizde tavsiye isteyebileceğiniz bölümdür. Tüm Tavsiye başlıkları bu bölümde açılmalıdır. Bu bölüm dışında yer alan TV tavsiyesi başlıkları sebep gösterilmeksizin silinecektir.

Projeksiyonlar; projeksiyon cihazlarıyla ilgili her tür konuyu görüşüp, her konuda başlık açabileceğiniz bölümdür.

Kullanıcı İncelemeleri; sizlerden gelen ve TV Genel bölümüne açtığınız inceleme başlıklarının sistemli bir arşiv oluşturması için ayrılmış olan alt bölümdür. Üyelerimiz bu bölümde yeni konu açamazlar ancak açtıkları konuları bildirerek ya da konu başlığına "Kullanıcı İncelemesi" yazarak bu bölüme yansıtılmasını sağlayabilirler.

İyi forumlar dilerim.
D
12 yıl
Kişisel TV (Monitör TV)\u0027ler Hakkında [ANA KONU]
Günümüz monitör teknolojisinde TV'ler ve Projeksiyon cihazları çoğu açıdan monitörlerin yerine tercih edilmeye başlandılar. Ancak büyük ekranda oyun oynamanın, medya izlemenin ve TV seyretmenin keyfini göz ardı edebilirsek; genel kullanımda büyük boyutlu görüntü aygıtlarının standart kullanımda çok da fazla kullanışlı olmadığını söyleyebiliriz.



Bu noktada da bilgisayarla ve bağımsız kullanımda artık rota Kişisel TV yani Monitör TV'lere kaymakta.

Kişisel TV’ler bugün geleceğin monitörleri olarak görülüyor. ("Buna sen katılıyor musun? derseniz, hayır katılmıyorum ancak TV ve monitör kullanımı yoğun olan ve yeri dar olan kullanıcıları düşünürsem, haklılık payı var diyebilirim. ) Hem iş, hem de eğlence amaçlı full multimedya deneyimini yaşatmak üzere geliştirilen, TV ile bilgisayar monitörünü birleştiren bu TV monitörler HD TV ve oyunu birleştirmedeki en makul çözüm gibi görünüyor.



Temel olarak baktığımızda tasarım, teknoloji ve insan ihtiyaçlarının bağdaştırılmasında önemli bir rol oynar ve temel olarak bir ürünün tercih edilmesinde önemli bir kriter olur.

Peki kullanıcı için tek başına hiçbir pratik fayda sağlamayan tasarım ne şekilde bir teknolojiyle birleştirilerek sunulabilir?

Panel ve cihaz üreticisi firmalar ortaya çıkan ihtiyaçları ön görmek ve halka yenilikçi ürünler sunmak üzere her zaman ar-ge çalışmaları yürütmek zorundadırlar. Bu çalışmaların temelinde de monitörler için dört temel unsurla özetlenebilecek kapsamlı nir tasarım felsefesi yer alır: Konsept, tarz, arayüz ve rötuş.



Araştırmacılar, tasarımcılar ve diğer ekipleri; tüketici isteklerini inceleyip tanımlayarak, halkın ürünlere ilgisini gözlemleyerek ve bu araştırmalara dayanan tasarım konseptleri ve çözümleri geliştirerek geleceği ön görmek için çalışmak zorundadırlar.

Bu açıdan bakınca artık günümüzde TV ve monitör arasında seçim yapması gereken ve bu iki seçenek arasında boyuttan ya da kullanım rahatlığından feragat ederek ürününü alan kullanıcılar için yeni bir alternatif var diyebiliriz.

Elbette geçmişine baktığımızda bugünden uzun süre öncesine giden Kişisel TV'ler (Monitör TV)'ler bugün hiç yoktan pazara sunulmadılar. Ancak şu an geldikleri nokta yeni bir alternatif denilmeyi hak ediyor bence.



Neyse, gelelim işin özüne;

Bizler bu başlık altında kullandığımız ve ya kullanmayı düşündüğümüz Kişisel TV'leri tartışalım. Yine derli toplu, bilgi içeren bir başlık oluşturabiliriz bana kalırsa.
D
12 yıl
EV ELEKTRONİĞİ VE ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ BÖLÜMÜ GENEL KURALLARI
Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri Bölümü GENEL Kuralları

Foruma üye olurken kabul edilen tüm kurallar tabiatıyla Ev Elektroniği ve Elektronik Ev Aletleri bölümü ve tüm alt forumlarında geçerlidir.
Bu kuralları hatırlamak isteyen üyelerimiz kuralları BURADAN okuyabilirler.

Burada belirtilen kurallar "Ev Elektroniği ve Elektronik Ev Aletleri" bölümünün aşağıda listelenen tüm alt forumları için geçerlidir:

1. Televizyonlar
Alt forumlar: TV Tavsiyeleri, Tv Genel, Projeksiyonlar, Kullanıcı İncelemeleri

2. Medya Oynatıcılar
Alt forumlar: Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı, NMT ve Ağ İletişimli Oynatıcılar, HTPC'ler

3. Beyaz Eşya
Alt forumlar: Buzdolapları, Bulaşık ve Çamaşır Makinaları, Fırın ve Ocaklar

4. Elektrikli Küçük Ev Aletleri

5. Klimalar

6. Kombi vb. Isıtma sistemleri

7. Diğerleri
Alt forumlar: Diğer ev elektroniği

1) Doğrudan veya Dolaylı Reklam Yapmak Yasaktır

Bölüm içinde doğrudan veya dolaylı olarak reklam sayılabilecek şekilde, adres belirtilerek ürün satışına teşvik edilmesi, referans verilmesi, yönlendirme yapılması yasaktır. "Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri Bölümü " bölümü ve alt forumlarını fiyat araştırması için kullanılmamanızı rica ederiz. Forumda yazan fiyatlar Donanım Haber forumlarını bağlayıcı olmadığı gibi, doğruluğunu da garantili değildir.

Ayrıca satıcıların bölüm içinde doğrudan ve dolaylı olarak reklam veya satış yapmaları kesinlikle yasaktır ve bu davranış tek başına süreli veya süresiz uzaklaştırma sebebidir. Bu tip davranışlarda bulunduğunu düşündüğünüz üyeler için “Şikayet Et” butonunu kullanmanızı rica ederiz.

Piyasadaki cazip fiyatların diğer üyeler ile paylaşılması için forumun Sıcak Fırsatlar bölümü, yine ilgili bölüm kurallarına uyularak kullanılabilir. Satıcılar da foruma reklam vererek firma ve ürün tanıtımı yapabilirler.

2) Firmalar Hakkında Şikayet Mesajları Yazmak Yasaktır

Donanım Haber forumları genel kurallarında belirtildiği gibi (madde 16), firmalar ile ilgili yaşadığınız sorunlar, problemler hiçbir nedenle bölüm içinde dile getirilemez. Sitemiz bu tür şikayetlerin bulunacağı, hakkın aranacağı bir kurum değildir. Bu tür mesajlar silinebilir, kitlenebilir uyarıyı göz ardı eden üye uzaklaştırılabilir.
Eğer yaşadığınız bir durum hakkında diğer üyelerin tecrübelerine başvurmak istiyorsanız, firma ismi belirtmeden genel bilgiler vererek mesajlarınızı yazabilirsiniz.

3) Yeni Konu Açmadan Önce Arama Yapılmalıdır

Bölümümüz içerisinde bir konu açmadan önce, mümkünse forumumuz içerisinde bir ARAMA yapın. Böylece konu hakkında daha önceden açılmış olan konulara ya da mesajlara süratle ulaşarak, çok daha kısa sürede bilgi sahibi olabileceğiniz gibi konu/topic kirliliği de yapmamış olursunuz. Ayrıca bölüm içerisindeki üst konulardan da faydalanabilirsiniz. Arama yapılamdan açılan konularınız kilitlenecek ya da silinecektir.

4) Açıklayıcı Konu Başlığı Seçilmeli ve Yeterli Bilgi Verilmelidir

Önemli Uyarı ! Başlığı Uygun Olmayan Konular Uyarı Yapılmaksızın Silinebilir / Kilitlenebilir.

Konu başlığı seçimi hakkında bilgi için bu konuyu okuyabilirsiniz.

a-) Bölüm içerisinde açacağınız konularda "İmdaat", "Yardım", "Kararsız Kaldım", "Acele Cevap" vb konu başlıkları kullanmayın. Bu şekilde kullancağınız başlıklar hem mesajınızın daha az kişi tarafından okunmasına sebep olacak, hem de arama yapılırken konuya ulaşımı güçleştirecektir. Bu sebeple konu başlığının, açmış olduğunuz konu ile bağlantılı olmasına özen gösterin.

b-) Açacağınız konu içerisinde Ör: "2000 TL param var, hangi ürün'ü satın alayım ?" gibi, açıklamadan uzak sorular sormayın..! Bu şekilde sorulan sorulara ya da istenen yardımlara gelen cevaplar sizleri daha da büyük bir çıkmaza sokabilir. Bunun yerine öncelikle ürünü ne amaçla satın almak istediğinizi ve maddi olanaklarınız dahilinde üst konulardan da yararlanarak en fazla 3-4 üründen oluşan bir seçim listesi belirlemeniz, yardımcı olmaya çalışan üyelerin işini kolaylaştıracağı gibi sizin için en doğru ürünün seçilmesinde büyük fayda sağlayacaktır.

c-) Açacağınız konu başlıklarının "Ev Elektroniği ve Elektronik Ev Aletleri Bölümü" ve alt forumları ile ilgili olmasına özen gösterin. Açacağınız, ör:yazılımlar, ikinci el satışı/alımı ile ilgili ya da bayram/yeni yıl tebrik mesajlarınızlarınızı içeren konularınızı, forumumuz içerisindeki doğru konu başlıkları altına açın. Bu şekilde yanlış bölüm altına açılan konularınız, size haber vermeden taşınabilir ya da silinebilir.

Markalar ve modellerle ilgili problemlerinizi ayrı başlık açmak yerine o ürünün kendi “ANA KONU” su varsa oradan sorunuz. ANA KONUlarda tavsiye istemekten kaçınınız.

5) Mesaj Yazarken Aşağıdaki Hususlara Dikkat Edilmelidir

a) Açılan konu içerisine hiç bir zaman "+1" ya da benzeri sadece smile'laran oluşan yorumlarda bulunmayın. Açılan konuya ya da konunun takibinde, konu hakkında yeni bir şey ilave etmeyecekseniz hiç bir şey yazmayın. Aksi halde bu şekilde yazılan mesajlar silinecektir ve tekrarı halinde gerekli uyarı verilecektir.

b) Üst üste iki veya daha fazla mesaj yazmaktan kaçının. Bunun yerine, yazdığınız en son mesaj üzerinde bulunan DEĞİŞTİR butonunu kullanarak mesajınızı değiştirin ya da ek yapın. Bu şekilde hem başlıkların gereksiz yere uzamasını engellersiniz, hem de konuların daha düzenli ilerlemesini sağlarsınız.

Ayrıca açtığınız bir konuya ilgi görmemesi ya da aşağıya düşmesi sebebiyle ısrarla gereksiz mesajlar yazıp (smile koymak, "up" ya da "güncel" gibi mesajlar yazmak...) üste taşımanız flood suçundan ceza almanıza sebep olacaktır.

c) Mesajlarınızı sürekli olarak büyük harf kullanarak yazmaktan kaçının. Sürekli olarak büyük harf kullanmanın "bağırmak" anlamına geldiğini unutmayın.

6) Diğer Üyelere Saygılı Olunmalıdır

Konu içerisinde saygı kurallarını hiçe sayarak hakaret, küfür, aşağılama, sataşma, kışkırtma ve benzeri içerikli kişi ya da firma haklarını rencide edici mesajlar forum kurallarında da belirtildiği gibi kesinlikle yasaktır. Bu şekilde bir mesaj ile karşılaştığınızda konunun veya mesajın sağ üst köşesinde bulunan < Resime gitmek için tıklayın > butonunu kullanın. Şikayet butonunu kullanmak yerine siz de hakaret eden üyeye cevap verirseniz, aynı şekilde cezalandırılacağınızı unutmayın..!

7) Başka Site Reklamı veya Tanıtımı Yapılmamalıdır

Benzer alanlarda içerik veya hizmet veren, ticari amaç güden sitelerin linklerinin belirtilmesi yasaktır.

8) Birden Çok Profil Kullanılmamalıdır

Forum kurallarıında da yer aldığı üzere Donanım Haber Forumlarında birden çok hesap kullanımı yasaktır. Birden çok hesap kullandığı tespit edilen üyelikler forumdan uzaklaştırılacaktır.

9) İllegal İçerik Paylaşımı Kesinlikle Yasaktır

İllegal/warez içeriklerle ilgili paylaşımda bulunmak, link vermek, illegal/wares içerikli sitelerin davetiyesini istemek ve davetiye vermek KESİNLİKLE yasaktır. Bu kuralın ihlali durumunda gereken cezai işlem uygulanacaktır.

10) İmza Kurallarına Uyulmalıdır

Belirleyeceğiniz imzalarınızı, imza kuralları çereçevesinde düzenleyin.Kural dışı imzalarınız uyarılmadan silinecek ve tekrarında cezalandırılacaksınız. İmza kuralları için TIKLAYIN

Forumumuz hakkında önerilerinizi, eleştirilerinizi ve şikayetlerinizi BURADA belirtebilirsiniz. Bunun için bölüm içerisinde başka konular açmayınız.


Donanım Haber Forumları üzerinde yazılan her mesaj o mesajı yazan üyenin sorumluluğundadır. Olası bir durumda Donanım Haber Forumları taraf alınamaz, yazının içeriğinden sorumlu tutulamaz.

* Bu bölüme katılım yapacak tüm kullanıcıların yukarıdaki kuralları okumuş ve kabul etmiş olduğu varsayılır.

Bu kurallara uyulmaması halinde kulllanıcılara uyarı verilebilir ve/veya ceza alarak Donanım Haber Forumlarından süreli veya süresiz uzaklaştırılabilirler.
D
12 yıl
Yeni LG PB60G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme
Uzun zamandır araştırmasını yaptığım şirket için alınması düşünülen projeksiyon cihazımız nihayet ofisimize geldi. Aslında pek çok model vardı aklımızda ama LG PB60G tamamen tesadüf oldu. Bayram tatilinde yurt dışına çıkan sevgili müdürümüz kolunun altına koymuş ve getirdi.

Sözün kısası çok fazla araştırmadan almış olduğumuz model oldu. Umarım sonuçları iyi olur.

Öncelikle tasarımdan bahsedelim. Gerçekten şık bir tasarımı var ve oldukça hafif bir cihaz. Tasarım olarak düz beyaz ve çok çok nadir soluk gri tonlar kullanılmış ve üzerinde focus roll dışında hiçbir çıkıntı tuş yok. Oldukça minimal ve sadeliği beğenenlere estetik gelecek bir tasarımı var bence. Gerçekten tasarım olarak çok beğendim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Projeksiyon cihazının yanında VGA kablosu, kumandası, adaptörü mevcut. Kumandası da çok küçük ve hafif. Oldukça da kullanışlı. Kumandanın bu şekilde kolay kullanılabilir ve ezberlenebilir olması bizim açımızdan büyük bir artı. Sunum sırasında dikkati kumandaya vermeden, hemen slidelar ve projeler arası geçiş yapabilmek mümkün.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bir HDMI, bir USB, RGB, A/V, kulaklık girişleri mevcut.

< Resime gitmek için tıklayın >

Öncelikle çekim yaptığım toplantı odamızda ışığı nasıl kesmek zorunda kaldığımı göstereyim, fotoğraflar hakkındaki yorumlarınızı öyle yapın. Genelde sunum yapmak zorunda olduğumuz ortamlar da bundan daha karanlık değil, onu da belirteyim. Dümdüz beyaz duvara yansıttım. Bu bağlamda bizi memnun etti diyebilirim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

PPT, XLS, DOC, JPEG dosyalarını USB üzerinden sorunsuz okudu ancak GIF dosyalarını görmedi.

< Resime gitmek için tıklayın >

USB üzerinde var olan *avi uzantılı videoyu da deneme fırsatım oldu, özellikle ses konusunda şirketteki laptopları geride bıraktığını söyleyebilirim. En azından bizim küçük toplantı odamızın akustiğinde öyle.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aslında konu TV ya da monitör olsa kapsamlı bir inceleme yapabilecekken projeksiyon olunca ne anlatacağımı şaşırdım kaldım. Ofis ortamında çok fazla yönüyle deneme imkanım da yok ancak yakın zamanda bir günlük bile olsa eve kaçırdığımda karanlıktaki performansını, oyun deneyimlerimi aktarırım.

Aklınıza gelen, şunu da yap dediğiniz şeyler olursa yapmaya çalışırım.
D
12 yıl
Şirket için Alınacak Projeksiyon Tavsiyesi
Merhabalar,

Şirket için projektör arayışına girmiş durumdayım ve bu konudan gerçekten hiç anlamıyorum. En son üniversitede kullandığım Epson'larda kaldı benim projeksiyon ile ilişkim.

Şimdi aradığım özellikler şu şekilde. Birincisi kesinlikle taşınabilir olacak. İkincisi de USB üzerinden dosyalarımı okuyabilecek, videolarımı oynatabilecek. Yani kompakt makineyi alıp gittiğimde laptopa filan ihtiyacım olmayacak.

Fiyat konusunda herhangi bir sınırlamamız yok şirkete faturalandırılacağı için ama lamba ömrünün uzun olması ve mimari çizimlerin detaylarını yansıtacak kadar iyi bir çözünürlüğe sahip olması önemli.

Birkaç model buldum aslında ama kimisi Türkiye'de yok. Gerçi Türkiye'de olmaması da sorun değil. Yurt dışından da alınabilir veya getirtilebilir.

Başta da dediğim gibi, bu konuda inanılmaz bilgisizim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
D
12 yıl
Arçelik 12064 Y Split-Duvar Tipi Klima Sorunu (İç Ünite Su Akıttı) [ÇÖZÜLDÜ]
İstanbul'da evimde bulunan ve benden önceki ev sahibi tarafından taktırılan Arçelik 12064 Y Split-Duvar Tipi Klimamım iç ünitesinden dün gece yaklaşık yarım litre kadar su tahliye oldu. Yaklaşık 2 yazdır kullandığım klimada geçen sene bu tip bir olayla karşılaşmadım. Bu yaz başında çalıştırmadan evvel klimamın bakımını da yaptırmış bulunmaktayım.

Apartmanımın mantolama ve dış cephe boyama işlemi sırasında daha önce duvardaki genel oluğa bağlanmış olan klima hortumumu işçiler söktü ve daha sonrasında tekrar monte etti. Bu su akıtma olayı da bu monte işleminden sonra gerçekleşmeye başladı.

Okuduğum kadarıyla hortum eğiminden kaynaklanan bir geri tepme durumunda bu tip bir sorunla karşılaşmak mümkünmüş ama hortumun yerleştirilme eğiminde herhangi bir sorun yok. Eğim oldukça yeterli.

Bu sorun neden kaynaklanmış olabilir? Su akıtma işleminden sonra kaç dakikada bir iç üniteden su akıtacağını görmek amacıyla klimayı yeniden çalıştırdım ancak yaklaşık 2 saat kadar daha çalışan klimada iç üniteden su akıtma sorunu tekrar gerçekleşmedi.

Bu durumda ne yapmam gerekli?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.