A

Teğmen
10 Kasım 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
9 yıl
Renault 9 Broadway koltuk döşemesi yenileme
Arkadaşlar Merhaba,
Geçen sene aldığım ve bütün bakımlarını itina ile orjinal parçalarla yaptırdırdığım Broadway'imin döşemeleri oldukça eskiydi ve canımı sıkıyordu. Birkaç yerden komple döşeme için fiyatı aldım.
Her gittiğim yer önce kılıf teklif etti. Ama piyasadaki kılıflar zamanla özellikle oturma kısmında potlaşıyor. Birde adam gibi kılıfa 250 lira fiyat çekiyorlar.

Koltuk döşemelerinin yenilenmesine 1000 liradan başlayan fiyat çektiler. 2000 isteyen bile oldu. Bu arada Ankara'dayım.Şaşmazda 500 civarına döşeme dikenleri duymuştum ama ne hikmetse bana hiç denk gelmedi. En son gölbaşında sanayide ufak bir işim vardı geçerken döşemeciye bi sorayım dedim. birine sordum yine 1000 lira fiyat istedi. sonra bir döşemedi daha gördüm geçerken sordum pazarlık falan 500'e yaparım dedi. (kafalık plastikleri dahil.) Anlaştık.
Yaparken bende forumda yayınlamak üzere izin alarak resimlerini çektim. Hem ihtiyacı olan arkadaşlara fikir versin hemde yapan ustanın reklamı olsun maksadıyla forumda paylaşmak istedim.
Saygılarımla



A
10 yıl
MEGANE II - SCENIC II 1.6 16V Geç çalışma problemi ve olası sorunlar
Merhaba Arkadaşlar
Kendi aracımda karşılaştığım ve daha sonra internetten kısa bir taratma yaptıktan sonra benimle aynı sorunla karşılaşıp çözüm arayan bir çok megane kullanıcısının olduğunu gördüm. Başkalarıda benim gibi aracında gereksiz dünya kadar parça değiştirip boşa para ve zaman harcamasın diye bu yazıyı kaleme almaya karar verdim. Burada Kendi aracımda Çalışmama, Geç çalışma problemini çözmek için yaptığım işlemleri, tecrubelerimi ayrıca forumlarda diğer kullanıcıların tecrubelerini özetleyeceğim.
Aracım 2005 model Renault Scenic 1.6 16V Otomatik. ( 85.000 km )( K4M motor Megane II larla aynı)

SABAH İLK MARŞTA SESLİ ÇALIŞMA
Eğer aracınız sabahları yada uzun bekleme sonrası marşa bastığınızda 2-4 sn aralığında tırıltılı şekilde sesli çalışıyorsa kesinlikle Egzantrik Kasnağı namı diğer Açı Kaydırıcı problemi. Bu parçayı Yağlı kasnak diye adlandıran ustalar da var. Araç ilk çalışmada kasnak yağlama yapamadığından sabahları bu malum sesi çıkarıyor. Servise gidildiğinde triyer seti ile birlikte değişim yapıyorlar ve 1000 lira civarında masraf çıkarıyorlar. Özel servise yaptırırsanız ve triyer setini değiştirmeyecekseniz sadece parça 200 lira civarında, yalnız dikkat edin kesilikle parça sökülmeden yeri milimetrik olarak işaretlenmeli, yenisi takılırken sente kilit aparatı kullanılmalı ve sıkılırken egzantirik mili kilitlenmeli. Öyle olur olmaz ustaya gitmeyin. Bu işi ya renault yetkili servisine yada renault araçlarda tecrubeli bir özel servise gidin Zira bu kasnağın mile oturan kanalı yok. Montajındaki ufak kaymalar başka problemlere yol açabilir demiyorum açacaktır.


GEÇ ÇALIŞMA yada ÇALIŞMAMA SORUNU
Sabahları marş basıp geç çalışma sorunu bizim araçlarda oldukça sık karşılaşılan problem. Birden fazla nedeni olabiliyor. Sırasıyla olası sebepler;

Lpg kaynaklı sorunlar: Eğer aracınızda lpg dönüşümü yapılmış ise öncelikle bu sistemdeki olası hataları bulup düzeltmekte fayda var. Araca sonradan takılan bu sistem kalitesiz malzeme ve işçiklik sonucu aracımızın dengesini tamamen bozabiliyor. Hatta bu sıkıntılar araç sürekli benzinde çalıştırılsa dahi devam edebiliyor. Aracın orjinal mekanik ve elektronik parçalarına para dökmeye başlamadan evvel ilk kontrollere buradan başlamakta fayda var.
Motor ısındıktan sonra lpg’ye gectiği zaman stop ettiğinizde belirli zaman sonra gec marş alıyorsa lpg enjektörlerini kontrol ettirin. Enjektörlerden biri veya birkaçı gaz kaçırıyor ve motoru boğuyor olabilir. Eger enjektörlerde sorun yoksa lpg regülatörünün gaz kaçırıp kaçırmadığı kontrol edilmelidir. Regülatör motor durduktan sonra borularda olan gazı motora veriyo olabilir buda benzinle birlikte ilk marşta boğulmadan dolayı geç çalışmaya uzun marş süresine neden olabilmektedir. Muhtemelen bu durumda çiğ gazdan dolayı kötü kokular gelecektir.

Manyetik kaptör sorunu: Şanzumanın üstünde bu parça, Renault araçların kronik arıza yapan bir parçasıdır. Ustaya gidince şamandra, pompa felan derse siz siz olun pompayı ellettrimeden önce diğer adıyla Krank devir sensörünü orjinali ile değiştiriniz. Zira Orjinal Pompa yaklaşık 250 lira civarında. Serviste 550 lira kadar. Bu kaptör öyle bir parçaki bozulduğunda bazı araçlarda motor henüz soğumamışken ilk çalıştırma sorunu yaşanırken bazılarında ise soğukken problem yaşatıyor. Bu sensör bildiğim kadarıyla ilk çalışmada krank devrini okuyor daha sonra bir işlevi yok. Beyin bundan gelen sinyali algılamayınca elektrik açmıyor.

Egzantrik konum sensörü: Diğer Adı Kam Mili kaptörü. Bu parça genellikle sık bozulan bir parça değil ilk önce soketlerini kontrol etmekte fayda var. Bu parça bozulursa veya aracın beyniyle iletişime geçmezse aracı yerinden bile kaldıramazsın marş eder durursun araç çalışmaz soket temassızlık ediyorsa bazen çalışır bazen çalışmaz. Söküp takması oldukça kolay.

Bujiler ve ateşleme : Eğer buzilerinizi değiştireli çok uzun zaman olduysa hemen değiştiriniz. Bunun arızayla pek alakası yok  . Aracınızda bujilerden yada ateşlemeden kaynaklanan geç çalışma yada çalışmama sorunu varsa marş sırasında yada ilk çalıştırma sonrası pis bir koku olacaktır. Araç yakıtı açıyor ateşleme sorunu nedeniyle yakıt yanmadan atıldığından bu pis koku oluşuyor. Zaten bobinlerle ve ateşleme ile ilgili sorununuz varsa araçta çekiş düşüklüğü ve tekleme ile kendini belli eder.

Ayrıca Ateşleme kısmında dip not düşelim: Eğer aracınız otomatik ise vites geçişlerde silkelenme ve dengesizlik yapıyorsa şanzımanı indirmeden önce kesinlikle ateşleme ile ilgili olan her yeri ve bobinlerinizi kontrol ettirin Zira ateşlemedeki problemler sensörlerden gelen sinyallere bağlı olarak şanzımanın dengesini bozuyor.
edit: Ekleme

Immobiliser sorunu: Eğer kartınızı düşürdüyseniz başınıza gelebilir. Ekranda ''motor kilidi sorunu'' yazısını görüyorsanız immobiliser sorunu yaşıyorsunuz demektir. Kartı yerinden çıkarın aracı kilitleyip açın ve yedek anahtarla çalıştırmayı deneyin. Bu tür sorunlar çoğunlukla akünün zayıflaması ya da ekonomik ömrünü doldurması durumlarında da görülür. yani immo yada merkezi kilit, uzaktan kumanda sorunları için önce bakacağınız yer akü olmalı, aklınızda bulunsun.

Benzin Pompası : Benzin pompası çalışmıyor ise aracınızın motorunu çalıştıramazsınz. Benzin pompası yeteri kadar çalışmıyorsa, motor çekişten düşer, rölanti devri düşer ve hatta motor çalışmayabilir veya çok güç çalışır. Eğer hiç çalışmıyorsa, motorun kömürleri (fırçaları) bitmiş veya motoru yanmıştır. Ancak; pompa motorunun girişinde bulunan ince tel süzgecin yırtılmış olması nedeniyle, benzin deposundaki pisliklerin pompayı sıkıştırması nedeniyle de pompa motoru bu arızaları verebilir. Bu nedenle benzin pompasının sökülerek, pompa motorunu bir kap içersine benzin koyarak dışarda denenmelidir. Büyük ihtimalle pompa motoru çalışacaktır. Yani sağlamdır. Bu durumda pompa süzgecini kontrol etmelisiniz. Pompa süzgeci tek başına satılmadığı için yeni pompa motoru ile birlikte değiştirmeniz gerekir. Aslına bakarsanız eğer pompada sorun yaşıyor ve değişmesi gerekiyorsa komple şamandrayı değiştirmenizi tavsiye ederim. Sadece pompa değişiminde kalitesiz montaj ileride başınıza dert açabilir.

Benzin pompası 2: Evet son karşılaştığım problem benzin pompası soketinde ark olması sonucu yanma ve kavrulma. Elektrikçi Sık karşılaşılan bir problem olduğunu söylüyor. soketin içindeki konnektörler tam temas etmediği için ark sonucu ısınma oluşuyor ve sonuç olarak nihayetinde ilk zamanlar tek tük marş almama problemi başlıyor ve nihayetyinde araba benzinde çalışmamaya başlıyor. Basit gibi görünen bu sorun aslında tehlike de arz etmekte Benzin deposundaki bi malzemede ark ve ısınmadan bahsediyoruz. Sonuç olarak Pompa ile ilgili bir sorun yaşandığında soketlerin içi gözle mutlaka kontrol edilmeli.



Şimdilik vakit darlığı nedeniyle bu kadar yazabiliyorum ancak aklıma geldikçe güncelleyeceğim.
Saygılarımla.
A
14 yıl
lambasi bitmis projeksiyona (halid) lamba modifiyesi hakkinda
Arkadaslar internette bayaa bi dolandim durdum ama konuyla ilgili neredeyse hic bisey bulamadim. buldugum sayfalarda bikac gun once kapandi.


Lamba omru tukenen projeksiyon cihazlarinin anakartina yapilan mudahale ile piyasada kolaylikla ucuza bulunabilen metal halid lamba modifiyesi yapilabildigini ogrendim. ancak butun cihazlarda mumkun olmayabiliyormus. ozellikle philipslerde ve eski cihazlar icin mumkunmus. bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslardan yardim istiyorum.

tesekkur ederim.
A
14 yıl
palio ya sonradan cd çalar için koldan kumanda takmak... ??
evet arkadaşlar daha öncede elektrikli ayna çalışmam vardı.. onu başarıyla uyguladım....
şimdiki çalışmam paliomun cd -mp3 çalarını direksiyon altında takılacak bir joistik ile kontrol etmek... palio nun orjinalinde direksiyon kumanda kolu- joistik mevcut olmadığından öncelikle çıkmacıdan pejo- citroen grubuna ait bir kumanda kolu temin ettim.... tabi bu kol sadece pejo ve citroenlerin orjinal cd çalarıyla çalışıyor..... cd çalarım bu uygulamayı desteklemiyor... bendeki şu piyasada 120 liraya satılan cd-usb-sd çalıştırabilen tiplerden.. ama aklıma bi fikir geldi .. buna göre yaptığım çalışmada marka model farketmeden arabanızın setin i değiştirsenizde koldan kumandayla kontrol edebiliyosunuz... şimdilik doğru yoldayım... denemelerim oldukça başarılı... çalışmalarım devam ediyor.. daha sonra bi kaç foto ekliycem....

şimdi ne gerek var bu kadar uğraşmaya , teyp üzerinden hallediyorum herşeyi yada orjinal cihazlar var bu işlemleri yapabilen diyenler olacaktır muhakkak.. elektrikli ayna uygulamasını yaparkende böyle söyleyenler oldu... tabiiiki daha kolay, uğraştırmayan ve pahalı alternatifler olduğunu bende biliyorum.. Ama tenkit yerine projejeyi geliştiriecek düşünceler üretmenizi tercih ederim...

Ayrıca tasarladığım şey orjinal koldan kumandalı araçların orjinal cd -kaset çalarlarlarının başka bir herhangi marka cd-mp3 çalarla değiştirildiğinde koldan kumandanın kullanılmasını mümkün kılıyor.... bu önemli..

saygılarımla
A
15 yıl
Palio\u0027ya sonradan elektrikli ayna takmak ?? İŞLEM TAMAM
Arkadaşlar Öncelikle herkese merhaba....
2003 model 1.2 8V lpg palio cupe sahibiyim. :))) ( camları açılmış, koltuklu, ruhsata işlenmiş ötv si ödenerek Hususi otomobil olarak kaydedilmiş.)
Yaklaşık 8 ay olmuş alalı
Bi süredir bu proje üzerine çalışıyorum, Daha önce başka forumda broadway için birisi yapmış. ondan ilham aldım,

ilk etapta malzemeleri çıkmacılardan şumalzemeleri aldım.

2 Adet ayna otomatik mekanizması = 5 TL
1 adet renoult scenic ten çıkma ayna kumanda düğmesi = 25 TL

Kumanda düğmesinde 8 adet bağlantı ayağı var. tek tek ölçü cihazıyla ölçtüm bilgisayara kaydettim.. helektrik girişi ve ayna bağlantı ayaklarını tespit ettim Ama şimdilik bu kadar. Hala projelendirme aşamasındayım. Düğmenin yerini de gözüme kestirdim.
Kablolama işi kafamı kurcalıyo. Kapı döşemelerinin sökülmesi lazım. Ama sadece kapı döşemeleri ile iş bitmiyo... kapıdan gelen kablo kanalından kabloyu geçirmek için göğsün sökülmesi gerekiyo gibi geldi bana

Bilgisi, birikimi ve becerisi olan arkadaşların her türlü yardım yardım tavsiye ve önerilerini bekliyorum.

Yapım aşamasına başlayınca resimleride koyacağım ama hemen olacak bi iş değil boş vakitlerimde
uğraşıyorum... belki bir kaç hafta belki bi kaç ay sonra tamamlanır.


saygılar[Kunye=]
A
16 yıl
Remco GPS Navigasyon Cihazlarında süper fiyat
- REMCO Navigasyon Cihazları dokunmatik ekranı sayesinde oldukça kolay ve son derece pratik bir kullanıma sahiptir.

- KOLAY KULLANIM Cihazın dokunmatik ekranındaki sanal klavye yardımıyla açık adresi girin, ekranda çıkan adres detayını onaylayın; REMCO Navigasyon size rotanızı çizsin , rahat ve anlaşılabilir sesli komutlarıyla, görsel harita ve yönlendirme oklarıyla varış noktanıza nasıl ulaşacağınızı söylesin...

- İSTEDİĞİNİZ HER YER, SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ YÖNLENDİRME İLE YANINIZDA
REMCO Navigasyon Cihazları bulunduğunuz veya istediğiniz bölgedeki önemli noktalardan birine ulaşmanıza da yardımcı olur. İstediğiniz bölgedeki POI’leri en yakından başlayarak sıralar, ne kadar uzaklıkta olduğunu da göstererek isimleriyle birlikte listeler. Ulaşmak istediğiniz benzin istasyonu, eczane, hastane, cami, kilise, ATM, alışveriş merkezi vb. 200.000 nokta arasından istediklerinizi size sıralar...

- MULTİMEDYA (MP3 ÇALAR, MP4 ve VİDEO OYNATICI, FOTOĞRAF GÖSTERİCİ, E-BOOK)
REMCO Navigasyon Cihazlarını aynı zamanda kişisel multimedya oynatıcınız olarak da kullanabilir; müzik dinleyebilir, video izleyebilir, resimlerinize bakıp slayt halinde seyredebilir ve e-book özelliğiyle .txt formatındaki yazılarınıza göz gezdirebilirsiniz. REMCO sizin kişisel dosyalarınızı en rahat biçimde cihaza yükleyebilmeniz için 256 MB dahili belleğe sahiptir. Ancak eğer isterseniz SD kard yardımıyla belleği 2 GB’ ye kadar artırabilir, dilediklerinizi cihazınıza kart aracılığıyla yükleyebilirsiniz. (Harita datası cihaz belleğine yüklü olduğundan, SD Kartı değiştirmeniz herhangi bir sistem karışıklığına veya navigasyon datasının bulunamamasına neden olmayacaktır.)

- BASİT montaj
Cihazınızı araca (aracın ön camına) monte etmek birkaç saniyenizi alacaktır. Paket içeriğindeki son derece kullanışlı; cihaz tutucunuz ile cam vantuzunuzu kullanarak montaj işlemini çok rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.


REMCO GPS 6020 TEKNİK ÖZELLİKLER
MODEL REMCO GPS6020 Navigasyon Cihazı
EKRAN 3,5 inch LCD - Yüksek Çözünürlüklü - Dokunmatik - Parlamaz
İŞLEMCİ Samsung 2440 400 Mhz
HAFIZA 256 MB Nand Flash Dahili Bellek + 64 MB SDRAM
GPS MODÜLÜ 20 Kanal Yüksek Hassasiyetli SirfStarIII
İŞLETİM SİSTEMİ Windows CE.Net 5.0
NAVİGASYON YAZILIMI Navturk (81 il, 500 ilçe ve 200 bin POI-ihtiyaç noktası-)
BOYUTLAR 96 x 82 x 20 mm
AĞIRLIK 152 gram


Fiyat 350 YTL'dir.Ürün soklarla sınırlıdır.

Not: * Cihazlar sıfırdır.
* 2 Sene Garantilidir.








< Resime gitmek için tıklayın >
A
16 yıl
YARDIM EDEBİLECEK VAR MI \"IBM ERROR 0188\"
belki yeri değil ama.. bütün notebookcular burada ....

IBM T20 P3 işlemcili notebookta boot etmeden önce açılışta
ERROR 0188 "Invalid RFID serialization information area or bad CRC2" hatası veriyo.. daha önce karşılaşan, bilen, duyan varsa yardımlarınızı bekliyorum... teşekkürler


Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
A
17 yıl
notebook lcd lerinin sürücü kartını yapacak babayiğit
lcd lerinin sürücü kartını yapacak babayiğit aranıyor... şu eski notebooklardan çıkan lcdleri değerlendirmek adına......
Konu burada daha önce tartışıldımı bilmiyorum sayfaları inceledim, gözüme çarpmadı, tartışılan forumları inceledim hepsindede imkansız yada çok zor olduğu kanaati hakim..
DIY tarzı bi projeksiyon forumunun da hararetli bir takipçisiyim. eğer bu iş ucuz yollu halledilebilirse süper bi olay olurdu... hemen belirtmeliyim ki bitaraftanda o kadar kolay olsa herkes eski notebook ekranlarından kendine lcd monitor yada lcd tv yapardı demektende kendimi alamıyorum..... belki umutsuz bi arayış olacak ancak gelin görünki forumdaki melih bey gibi insanları gıyablarında tanımak bu soruyu sormak için cesaretlendirdi beni..saygılarımla
A
17 yıl
hareketli güvenlik kamerası bağlantı sorunu
arkadaşlar elimde panasonic marka zoom ve hareket kontrollü güvenli kamerası ve kontrol üniteleri var .... data ve güç kabloları var.. hangi kablo neyi kumanda eder.... video sinyali hangi kabloda bulamadım yaklaşık 20 adet kablo var... nereden bilgi alabilirim...
A
18 yıl
usb tv kartı için msdos yazılımı bi yardım lutfen
arkadaşlar...

avertv usb bağlantılı tv kartımı windows kurmadan msdos altında çalıştırmak ve tv izlemek istiyorum...
nasıl olur driver yada yazılımı piyasada varmıdır bilmiyorum... orjinal cd sinde yok...

neden mi...

elimde bi notebook var p2 333
cd rom ve pili yok cihazın modem ve ethernet falanda yok... makina özelliksiz ama tv izleyebiliyorum rahatlıkla...

şimdi ben bu notebook u dağıtarak lcd tv yapmak istiyorum.. uygun bir kasa yapacağım mdf den..
ancak cihaza işletim sistemi kurduğumda açılışı geç yapıyo... düşünsenize alel acele eve geldim maç başlamış ve ben bilgisayarımın açılmasını bekliycem....

onun içinde usb tv kartını ms dos altında çalıştırabilecek bi program yada yazılım arıyorum... bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum saygılar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.