B

Teğmen
16 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
58 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
9 yıl
Beraber Teknoloji Dergisi Çıkarmaya Ne Dersiniz ?
< Resime gitmek için tıklayın >

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben Burak Karabay. Soma'da yaşıyorum. 18 yaşındayım. Buraya böyle bir konu açmamın nedeni projem hakkında sizden destek almak sizinle beraber çalışmak ve Türk gençlerinin neler yapabileceğini göstermek. Projem Elektronik Dergi sistemiyle çalışan Piksel adında teknoloji dergisi çıkarmak. Yani Google Play’de Apple Store’da raflarda yer alacak. Daha önce hiç dergi çıkardın mı ettin mi diyen arkadaşlar varsa evet basılı olarak Güncel Edebiyat ve Ehl-i Edebiyat adında dergi çıkardım arkadaşımla beraber ve sadece iki kişiydik. PDF hallerini linkten bulabilirsiniz. Bir dernek üstünde çıkardık vergi işiyle uğraşmayalım diye.


Tasarımı ve şiir seslendirmelerini ben yapıyordum editörlük ve yazı toplamasını arkadaşım yapıyordu. İlk sayımız için herkes bize yapamazsınız edemezsiniz dedi bizde kulak asmayıp başardık. Amacımız para kazanmak değildi zaten para kazanılacak bir işte değil açıkçası. Biz Türk gençlerinin çalışkan ve zeki olduğunu neler başaracağını gösterdik. Ders olduk. Soma’da radyolar ve gazetelere çıktık. İkinci sayımızda ismini değiştirdik hazırladık başıma göndermeden biliyorsunuz ki Maden Faciası oldu. Kaza olmadan 2 hafta önce Kızılay gönüllüsü olmuştuk. Maalesef ki kaza oldu ve bütün her şeyi bir kenara koyup görevimizi yaptık. Olaylar yatıştıktan sonra ikinci sayıyı Facia üstüne kurguladık yazdık çizdik. Soma Belediyesi ile anlaşıp bastırdık. Kazanılan parayı Madende şehit düşmüş abilerimizin evlatlarına kitap vb. yardımlar ettik. Sonradan dergi içine katılan şahıslar yüzünden kapatma kararı aldık ve durdurduk. Simdi ise tekrar bir işe koyulduk. Piksel adında teknoloji oyun dergisi. Biliyorum ki DH de bunları sevmeyen adamın pek işi olmaz. Belki içinizden böyle bireyler yapmak ama yapacak dost bulamayan kardeşlerim vardır. Benim destek istediğim kısımlar tasarımda yârdim, oyun inceleyecek donanım telefon inceleyecek kalemi güçlü arkadaşlara ihtiyacım var. Durumu iyi olup son model telefon donanım ve oyunlara sahip arkadaşlarımız bize ürünlerini inceleyip yazabilirlerse çok memnun kalırız. DH editörleriyle röportaj yapmayı çok isteriz umarım onlarda bu yazdıklarımı görürler. Donanım Haber dost kuruluş olarak desteklerinden dolay teşekkürümüzü de belirtiriz. Reklam alıp internet sitesi için harcama yapabiliriz. Baktık çok iyi bir ürün çıktı ortaya basıma bile sokabiliriz. Emin olun kendi cebinizden 5 kuruş çıkmıyor. Sadece beyniniz yoruluyor. Basım parasını reklamlardan karşıladık diğer sayılarda bu sayıda da öyle yapabiliriz. Tekrar söylüyorum arkadaşlar amacımız para kazanmak değil siz parlak gençlerin kardeşlerimin cevherlerini ortaya çıkarmak bir şeyler kazandırmak. Ben Tasarım Programlarıyla uğraşmazdım hiç. Ama bu işe girince Corel Draw ve Adobe Indesing kullanmayı öğrendim. Bana çok şey kazandırdı. En önemlisi “Yapamazsınız edemezsiniz laflarını takmayıp başarmayı öğretti”. Size de birçok şey kazandıracağına eminim.
Gönüllü ve istekli arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum.
Teşekkürler…

Dergi Arşivi-http://www.dosya.tc/server38/GwWFXB/Ar_iv.rar.html



İlk Sayımız-Ömer Köroğlu ve Arkadaşım İsmail Bahadır Atakan ÖZ- (Sağdaki Uzun Boyluda Benim)
< Resime gitmek için tıklayın >


İlk Sayımız-Yalçın Benlican ve Biz
< Resime gitmek için tıklayın >


Maden Sayısı
< Resime gitmek için tıklayın >

Maden Faciası Nedeniyle İptal Olan asıl gerçek 2. Sayı ( Soma'ya gelen Mehmet Akif'in Torunu Selma Argon ile Tanıştık Röportaj Yaptık )
< Resime gitmek için tıklayın >


Selma Argon İle
< Resime gitmek için tıklayın >


Çalışma Yaparken

< Resime gitmek için tıklayın >




< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
B
9 yıl
LG L5 E612 Kapanıp Açılıyor
Merhaba arkadaşlar

LG L5 e612 telefonu rootladık sonra cwm yükledikten sonra telefon kendi kendine kapanıp açılıyor rest atıp duruyor. CWM Ekranında bile işlem yaparken aynısını yapıyor. Zar zor rom yükledik aynı şekilde sistem açılıyor 1 dk içinde kapanıyor. CWM nin başka sürümlerini denedik olmadı. Başka rom denedik olmadı. Acil bilgili biri yardım ederse seviniriz mübarek Mevlid Kandilinde.
B
10 yıl
Aşırı sinirlilik sorunu
Merhaba arkadaşlar

Çok sinirli bi yapım var sinirlenince kendimi kaybediyorum. Kendime zarar veriyorum duvara vurmak gibi. Geçen hafta çok şiddetli vurdum elim kan revan içinde kaldı ve kırıldı. Alçıya aldılar 4 gün sonra kendim çıkardım. Atel taktım. Sinirimi alacak başka bişey bulamıyorum. Ne yapmam gerekiyor sakinleşmek için veya sinirime hakim olabilmek için. Daha önce böyle olup doktora giden vs var mı varsa durumları nasıl şimdi. Bu yüzden kız arkadaşımla çok kavga ediyoruz bazen şiddet bile uyguluyorum. En son bugün oldu ayrılık noktasına geldik son anda çevirdim. Ben bir öküzüm kabul ediyorum ama duygusalım da sinirli olmamın yanında. Bu sinirden kurtulmam lazım. Üniye tekrardan hazırlanıyorum bu sinirden kurtulamazsam bi senem daha gidecek diye korkuyorum. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum...
B
10 yıl
Hız 7mbit Download 3mbit
Merhaba arkadaşlar

İnternet hızım 6-7 mbit ama Download hızım en fazla 350 ara sıra 400 e çıkıp iniyor. Nerede sorun var acaba ?
B
11 yıl
FIFA 14 BUG
Ağabeyimle FIFA 14 Demosunu oynarken BUG yakaladım Taç atarken top adamın eline yapıştı ve sahayı gezdi kendi kendine

http://www.youtube.com/watch?v=_H4yB4QLHOw&feature=youtu.be
B
12 yıl
Ekran Kartı Overclock Voltaj Eksikliği
Merhaba arkadaşlar;

Sistemime overclock yapıyorum bağımlı oldum yaptıkça yapasım geliyor :D Neyse işlemcinin overclock sınırını buldum ancak ekran kartı sınırını bulamadım oyundan oyuna değişiyor mesela GTA4 oynarken az overclock yapayım 5-10 dk sonra ekran garip oluyor bütün herşey birbirine giriyor. MW3 te ise çok güzel giderken sabit 60 fps bir anda ekran kararıyor ve yeşil bişey oluyor tekrar oyuna dönüyor yada direk donuyor oyundayken.Kasa içi soğutmam güzel 1 tane 20 cm(kasanın kapağını kesip laptop soğutucusu taktım) 3tane 8cm ve 1 tane 12 cmlik fan var ve ekran kartımın artıc cooling soğutucusu var kendinden yani overclock özelliği var sıcaklıklar ekran kartının boşta 30-35 derece (ocli) Yükte 51 dereceyi hiç geçmedi saatlerce BF3 oynadım yinede geçmedi.Benim sorun şu youtubeden benim ekran kartının aynısını adamlar çok yüksek OC yapmışlar ancak hiç bozulma olmuyor oyunlarda buna şaşırdım internetten araştırdım hataları voltaj eksikliği yazıyordu ancak ne yaptıysam voltaj yükseltemedim. Voltaj yükseltmek istiyorum ancak program aradım taradım bir türlü bulamadım..Bana yardımcı olur musunuz ?

Sistem :

İşlemci:İntel Quad Core @8200 2.33ghz OCli 2.80ghz

Ram:2GB DDR2 667 mhz

Ekran kartı: ATI SAPPHİRE HD 5670 1GB DDR3 128BİT

PSU: 450W


Boşta sıcaklık değerleri:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
B
12 yıl
beyler durumum vahim
beyler olaya şöyle giriyorum.bi kız var sınıfta çok tatlı kızı okullar açıçdıgından beri sevyorum.bu kız sınıftn şakırt bı serefsizle cıktı neyse bunlar 3-4 defa ayrılıp barıstılar sonra erkek barısmak ıstemedı kız bu cocugu bı turlu unutamdı ... Bız bı aralar kızla cok samımıdık gorseniz bızı sevgılı sanırsınız.sınıfta bızım hakkımızda dedıkodu cıkınca kız benden uzaklastı felan... sonra ben buna sevdığımı soyledım tabı kızın ısrarıyla o soyletti bana tabı sonunda bana ben hala onu sevıyorum dedı bende ama o senı sevmıyor dedım o da olabılır felan dedı. Neyse bız 1 ay bır bırbırımızle hıc konusmadık hayla onu sevıyodu tabı ben ne yapıp edıp onu ondan ayırıcam dayanamıyom cunku neyse ben cocugun kıza yaptıgı terbıyesızlı kıza anlatıp cocuktan nefret etmesını sagladım bu seferde cocuk kıza tekrar asık oldu gecen sıraya kızın ısmıni kazırken gordum.neyse bu seferde dersaneden ozan dıye bı p.c cıktı habıre yanımda onun hakkında konusmalar felan yok efendım gıtar calıyomus konser verıyomus cok tatliymıs falan fılan ama megersem bu konusmalar benı kızdırmak ıcın arkadasın bı planıymıs kızda var tabı ışın icinde ama boyle bırı var kız hoslanıyo olabılır davranıslarından bellı ama ben bu kızı baskalarna eln p.cine bırakmam.. Ben ne yapayım beyler.. Yardım edın katıl olcam bı p.c yuzunden :( telden yazıyom bu yuzden ayrıntya çok inmedim daha ck var anlatcak ta zaman yok.d
B
12 yıl
Laptop\u0027a fotmat atıcam fakat HDD görmüyor
Merhaba arkadaşlar yeni laptop aldım DELL marka daha alalı 1 gün oldu. yazılım yüklerken birden mavi ekran hatası verdi pc windows başlatılıyora gelince küt mavi ekran geliyor açılmıyor her türlü şeyi denedim.recovery bile çalışmıyor. Format atacağım bu seferde hdd görmüyor kurulum başlangıcında bi recovery var birde 100 mblik bişi var nasıl düzelteceğim lütfen yardm edin!!
B
12 yıl
Mavi ekran hatası
Merhaba arkadaşlar bilgisayarım dün bi kaç defa mavi ekran verdi bugün ise pcyi açtım biraz oyun oynadım sonra bişey yaparken küt mavi ekran geldi resetledi sonra tekrar başlattım bu seferde masaüstü geliyor 1 dk sonra tekrar mavi veriyor bu hep oldu ancak güvenlimodda olmuyor şuan güvenli mod ağdan giriyorum daha önce böyle sorun çok çok az yapardı 1-2 defa yapardı sonra yapmazdı dün bi başladı bugün devam ediyor :(

sistem özellikleri:

2gb kingston ddr2 667 ram 1+1

intel quad core @8200 2.33 ghz x4

atı 1gb gddr5 hd 5670

samsung 200 gb hdd

asus p5kpl ana kart

sorun hatası:


Sorun imzası:
Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
BCCode: 1000008e
BCP1: C0000005
BCP2: 9F19DC16
BCP3: 8F3F48E0
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
C:\Windows\Minidump\010112-22078-01.dmp
C:\Users\Burak\AppData\Local\Temp\WER-56890-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt
B
12 yıl
İşlemciye overclock yapınca internet kesiliyor
Merhaba arkadaşlar ben işlemciye BIOS üzerinden oc yapıyorum %10 ve üstünü yapınca internet kesiliyor ıdentifiying böyle bişey diyorgelmiyor nasıl düzeltebilirim bunu ?

anakart:ASUS P5KPL

işlemci:intel core 2 quad @8200 2.33 GHZ
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.